Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

HALO HALO DZIECIACZKI.

Na wstępie chcę zaznaczyć, iż zdaję sobie sprawę, że było 9235823059238905 - ZAPEWNE - takich tematów, ale nie mogę się powstrzymać i proszę, aby nie został zamknięty, dopóki nie zobaczę odzewu każdego, do kogo kieruję ten temat.

Głównymi odbiorcami są: Opiekunowie serwerów.
Pobocznymi: gracze owych serwerów.

Od jakiegoś czasu, kiedy tutaj jestem boli jeden fakt, czyli UBT nie ma praw administratorskich na serwerach, a Moderator już tak.
Problem polega na Tym, że praktycznie po godzinie 23/24 jest tzw. "przesiew" aktywności, czyli większość adminów, Moderacja, Opiekunowie i góra: śpią, grają (nie można ich w żaden sposób pacnąć), nie odpisują (zapewne jak chwilę temu: śpią, nie ma ich, w pracy, są na imprezie, poza domem ogólnie).

To, co wyżej opisałem ma swoje następstwa, bo po podanej godzinie jest "wylew" oszustów na serwerach i jesteśmy o Tym informowani (przynajmniej ja, bo jestem najczęściej aktywny nocą): Na SB, Steam, Pw na Forum, albo już na samym serwerze. 

Pytanie nasuwa się samo: Co ja mogę zrobić? 
Wejść na serwer, zobaczyć i..... Sieknąć bana z bansa.
Problem jest taki, że trzeba czekać do końca mapy i z tego co mi wiadomo, nie na każdym serwerze jest opcja amx_ip dla wszystkich.
Jak ktoś ma zmienne IP jak i SID to już w ogóle chwila moment i nic z Tym nie pójdzie zrobić.

Przytoczę sytuację z przed 3 dni, gdzie o 1:30 zalał mnie spam na Steam'ie i pare wiadomości na SB, że na DD2 #3 lata odpał na sh, i aimie.
Wszedłem to sprawdzić. To, co zastałem nawet mnie przerosło.
Z 20 osób na serwerze zrobiło się 10, z czego wszyscy na spect'cie.
Grały tylko ze 2 osoby, bo wchodziły i o cheaterze nie wiedziały.
Po chwili wychodziły i Tym oto sposobem, mój ban nadany przez bansa został dodany dopiero po 1,5h (z tego co słyszałem).
Większość graczy uciekła, a także wiem, ze na innych serwerach też sie już to zdarzyło.

Także na tych "mniejszych" serwerach typu AIM Map czy AWP coś się "buguje" i nie zmienia mapy (ostatnio 3-4 dni z rzędu panowie wchodzili na ts'a o Tym zawiadomić, ale nie było kogoś, kto może to zmienić).
Takie sytuację przydarzają się również z rana/w dzień.
Nie robię z tego jakiegoś hurr durr, ale ludzi nowych, wbijających przez reklamy czy po prostu ktoś komuś polecił serwer i nie ma kto temu zażegnać (problemowi) po prostu odchodzi ochota na granie i wychodzą, już nie wracając.

Także, wychodzę z prośbą do wszystkich Opiekunów (oraz graczy), aby odpowiedzieli na pytanie:  C
zy UBT powinno mieć flagi na serwerach w razie "W"?

@Donek ツ @SUPERBOHATERKA! @Czarna. @DSK @Myszka Miki @#Legendary RaXeN @[Soul]jaboy @Thomas @d0naciak @Wredzioszek @LemoN @Kub1nho ツ @Polej 
@P0v3r (nie można go oznaczyć, nawet sposobem %) @Shawins @G Shock @don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ @Urumci @LSI

Czekam na wypowiedzi. 
Pis joł rolka korolka.

Edytowane przez Madara.
Nie można oznaczać wszystkich naraz. @ się psuje :v
https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/

Mordo moje zdanie jest takie, że ubt mogłoby mieć ale to i tak nie ode mnie zależy. Jak jestem i mam zgłoszenie to wchodzę ale nie zawsze jestem bo życie prywatne i wgl...

Co do tego bugowania mapy na awp to już zgłaszałem. Problem raczej nadal występuje i nie wiem jak to zmienić... Sam zmieniam mapy z rana jak wstanę wcześniej a jak nie to jak jestem... Mam także spam na ten temat ale cóż ja mogę zrobić jak mapa dawniej bugowała sie 3-4x dziennie teraz 1-2 i tak poprawa... Adminów też uczuliłem w tym temacie ale jest jak jest. Więc moje zdanie jest takie, że można by dać dla ubt flagi na serwerach.

https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203721

Moim zdaniem ubt powinno mieć flagi admina ale to zalezy od wlascicieli... Temat byl poruszany setki razy i zawsze odpowiedz byla jednoznaczna ze nie :) 

https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203735

Chcesz żeby UBT miało flagi na serwerach, dlatego że nie dostałeś admina na DD2#2? XD
Ja nie opiekun ale do powiedzenia mam. Moim zdaniem żeby ubt miało flagi na serwerach to najpierw musi na to zasłużyć. Nie może być tak, że ubt wchodzi na serwer i czuje się panem wszędzie bo ma flagi, wyzywa, kopie, pluje i płacze. Może i propka nawet spoko, tylko żeby ubt dostawało flagi dopiero wtedy, kiedy opiekun ubt, lub jeszcze ktoś wyżej zobaczy, że dana osoba z ubt zasłużyła żeby mieć flagi na serwie. 

https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203755

9 godzin temu, Madara. napisał:

Od jakiegoś czasu, kiedy tutaj jestem boli jeden fakt, czyli UBT nie ma praw administratorskich na serwerach, a Moderator już tak.

Od zawsze UBT dostaje flagi do kickowania + komendy amx_ip

Jak chcesz owe flagi to zgłoś się do opiekunów, a nie robisz jakiś post co i tak nic nie da.

Jak jakiś opiekun zdecyduje, że na serwerze powinieneś mieć "więcej", to pewnie dostaniesz admina/+do zmiany mapy.

Amx_ip -> Ban z bansa -> Kick i tyle

Edytowane przez Ariana Grande Fanboy
https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203765

Jak dla mnie dobrze żeby UBT miało jakieś flagi na serwerach bo dużo sytuacji jest że niema adminów na serwerze i w tedy jak któryś UBT jest aktywny mógłby wejść na serwer i sprawdzać też graczy dlatego moim zdaniem jestem za daniem im flag.

https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203775

Ja powiem tak. Jeśli ubt chce mieć flagi  admina na danym serwerze, proszę bardzo. Fakt, często w  godzinach nocnych nie ma żadnego admina czy też opiekunw, a wtedy na serwerze "hulaj dusza piekła nie ma". 

Edytowane przez Wredzioszek
https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203779

Gość don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ

A ja pamiętam jak się kończyło gdy UBT dostawało flagi, zamiast pomagać to robił się rozpierdziel. 

Propozycja na ten moment nie przejdzie. Na serwerze i tak macie spory szereg- Właścicielowie, H@, J@, Moderatorzy, Opiekun, Szef UBT, Admini.

1 godzinę temu, Chandler Bing napisał:

Nie może być tak, że ubt wchodzi na serwer i czuje się panem wszędzie bo ma flagi, wyzywa, kopie, pluje i płacze. 

Jak nigdy się z Tobą zgodzę, pamiętam czasy gdzie taka sytuacja miała miejsce ;) 

https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203796

Gość don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ
Propozycja została odrzucona!

Dziękujemy za propozycję, lecz nie skorzystamy z niej. Temat został zamknięty.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203797

Aż się osobiście wypowiem, bo widzę, że nie rozumiecie pewnych rzeczy...

Po 1: Wiadomo, że cheaterzy się uaktywniają wtedy, gdy nie ma adminów, klasyk. Jest zadaniem OPIEKUNA, aby dopilnować opieki nad serwerem, ma do tego odpowiednią ilość narzędzi przecież...

Po 2: Skoro w nocy siedzą gracze, na naszej sieci i są zadowoleni, a potem płacz, że nie ma adminów, to ja się do cholery pytam, co robią znowu OPIEKUNOWIE? Gdzie są rekrutacje, gdzie ogarnianie adminów na serwerze w taki sposób, żeby i nocą ktoś był dostępny? Jeszcze nie tak dawno to działało i brało się do ekip ludzi grających w nocy specjalnie do takich rzeczy, a widzę schodzicie na psy, mówiąc delikatnie...

Po 3: Jak UBT dostanie flagi admina na serwerach, to serwery stracą adminów. Dlaczego? "Wszechwładne i wszechogarniające UBT wchodzi na grę, to my NIC nie będziemy robić". To jest tok myślenia prostego admina, bo oni "są lepsi"... W ten sposób sobie zapracujecie, że admini będą się jeszcze gorzej opieprzać niż do tej pory, a UBT będzie skakało po serwerach, zamiast się zająć swoimi zadaniami, czyli ocenianiem demek i ssów.

Po 4:  @Chandler Bing, wykazałeś się pomysłem, brawo, użyłeś mózgu, co Ci się rzadko zdarza, ale jest jedna kwestia... W jaki sposób ma opiekun UBT to stwierdzić i jaka ma być do tego podstawa? Przecież nigdy nie wiesz co komu do łba odbije jak trochę władzy dostanie w swoje ręce... Pomysł jest, jednakże do du*y, już były przypadki i się skończyły tragicznie.

Po 5: @Ariana Grande Fanboy, masz Ty dziecko mózg, bo mi to umknęło z toku wypowiedzi? Tu jest przykład, że się niektórzy nie powinni wtrącać, bo jak zaczną pisać, to tylko rzygociny zmieszane z krowim gównem wychodzą...

4 godziny temu, Ariana Grande Fanboy napisał:

Od zawsze UBT dostaje flagi do kickowania + komendy amx_ip

Jak chcesz owe flagi to zgłoś się do opiekunów, a nie robisz jakiś post co i tak nic nie da.

Jak jakiś opiekun zdecyduje, że na serwerze powinieneś mieć "więcej", to pewnie dostaniesz admina/+do zmiany mapy.

Amx_ip -> Ban z bansa -> Kick i tyle

UBT dostaje flagi kicka na serwerach? Tutaj? Od zawsze? popierdoliło?

UBT nie ma z zasady ŻADNYCH flag, jedyne wyjątki to szef UBT (stara zasada, którą ja wprowadziłem) i to, gdy ma status admina serwera, poza tym nie ma żadnych flag.

Jak nie wiesz, to się nie wypowiadaj, bo jeszcze warna dostaniesz za pisanie głupot.

Do tego, co da kick, skoro SID albo IP ludzie zmieniają jak rękawiczki? To jest moment, a wtedy zabawa w kotka i myszkę zaczyna się od nowa.

I jeszcze jedno. Wyciągnij sobie adres IP gościa nie mając flag admina i z wyłączoną od dawna przez @Krystek komendą amx_ip. Potrafisz?

Szukaj sobie, amx_last zadziała tylko po kicku (tylko kto da kicka, bo flag nie ma), amx_ip nie działa, bo był spam i ataki przez komendę, amx_who zobaczą tylko admini, inni nie mają dostępu, a tam pokazany jest tylko sid (a bez IP ban w bansie można sobie w du**ę wsadzić)... Do tego logi z 401 dalej są nie naprawione i opiekun się może zesrać, a nie znaleźć IP w logach... a pisałem już o tym dawno Krystkowi i dalej nic, dupa, zero.

Po 6: Teraz zasadnicza kwestia.

Tak jak zaznaczył @don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ, flagi na wszystkich serwerach ma spora grupa osób, do tego są opiekunowie i na steamie siedzą często admini, bo po prostu nie grają w CS'a, a są aktywni - proste. Wzywasz, drzesz się na SB/TS/Steam/gg/fb etc. itd. itp i jazda. Jak nie potraficie się skomunikować, to jest problem prawdziwy... Tyle razy co ja osobiście interweniowałem za czasów moich rządów tutaj, to by się nikt nie doliczył...

Do tego macie coś takiego: 

image.png.4e5dc6e238509f56e26b418984873283.png

TAK, to jest TO... Czat online z Administracją! Ogłaszane, okrzyczane, sami durnie pisaliście, że to świetny pomysł i co?

Ktoś z Was ruszył szarymi komórkami (o ile je posiadacie) i napisał tam?

Przecież z reguły ktoś jest i podejmie interwencję, do tego mają znacznie większe możliwości, bo mogą działać bez wbijania na serwer i bansa...

Odszedłem, robi się syf. Nie uratuję Was osobiście, ale skoro już oznaczyłem Erwina, to będzie kilka rzeczy do zrobienia:

- Sprawdzenie opiekunów, mają ruszać du*y i grać na serwerach, inaczej ich skrócić....

- Sprawdzenie ilości adminów na serwerze - za moich czasów było po 12-13 adminów na takich go:modach i zawsze było komu działać, więc ilości mają się zgadać i czasy grania adminów również

- Jak wyglądają podliczenia? Nie mam tam wglądu, ale podejrzewam, że część opiekunów ma to w du**e, stąd mają po prostu SYF.

- Administracja nie wiem jak teraz działa i funkcjonuje, ale niech sobie albo ogarnie kogoś, kto siedzi sporo i może interweniować dodatkowo, albo niech podejmie jakieś rozsądne decyzje. @Krystek, rusz du**ę i coś zrób, bo Ci się w rękach sypie.

UBT niech się bierze za swoją robotę, bo widzę, że się w niektórych tematach po prostu nie wyrabiają, albo nic nie robią... @TeTe-_-, do pionu z nimi.

Tyle ode mnie. Ratujcie się sami.

@don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ, zamykaj.

https://1shot2kill.pl/topic/26418-admini-ubt-a-ich-prawa/#findComment-203883

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...