Skocz do zawartości

[#29] Wywiad - d0naciak

Gość don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ

Rekomendowane odpowiedzi

Gość don Erwin ҳ̸Ҳ̸ҳ

Zaległy wywiad- po ponad 20 dniach pisania doszło do skutku :D

REDAKTOR [JUŻ BYŁY]:

@don Erwin

BOHATER WYWIADU:

@d0naciak

Witaj d0naciak, na początku chce Ci serdecznie podziękować za to, że zgodziłeś się udzielić mi wywiadu! Tak więc na początek standardowo przedstaw się nam- jak masz na imię, ile masz lat oraz skąd pochodzisz!

Czołem Erwin! Z góry dziękuję za zaproszenie do wywiadu! Na imię mam Dawid, za sobą już 19 wiosen, od urodzenia mieszkam w Kotlarce (malutka wieś koło Milicza, nieopodal Wrocławia).

Milicz- filipek! Mieszkasz w Kotlarce powiadasz, macie może tam jakieś ciekawe zabytki do zwiedzania, rzeczy do robienia?

Tak jak wcześniej wspominałem jest to mała wieś, liczy w okolicach 50-100 mieszkańców, a to jednak mało. Co do atrakcji to mamy tutaj np. plac zabaw dla młodszych, ale też boisko piłkarskie – które o dziwo cieszy się sporą popularnością, ponieważ co roku u nas jest organizowany amatorski turniej w nogę. Nikt w okolicy nie wpadł na taki pomysł, a taka impreza jest bardzo spoko, miło jest pooglądać trochę grajków a przy tym coś zjeść, wypić i pogadać – dla mnie bomba. Poza tym mamy też świetlice, ale normalnie korzystać z niej można tylko podczas jakiś imprez typu Sylwester, a sama w sobie posiada tylko parkiet i to w sumie tyle.

To widać jesteście bardzo zintegrowani- szanuję! A natomiast w Miliczu- jest coś ciekawego?

No niestety ale wg. mnie w Miliczu nie ma kompletnie nic do roboty. Niby jest np. zalew, ale co z tego jak woda zarasta i już jest lipa, niby można coś zjeść ale prócz jakiś Fast-foodów czy najprostszych restauracji to nic konkretnego. Nie tylko ja tak sądzę, ludzie weekend wolą spędzić poza powiatem, bo nie ma tutaj żadnych klubów, a jak już przychodzi do jakiegoś wydarzenia to i tak wypada to miernie, nie polecam Milicza serioo.

Dzięki za nie polecenie, może kiedyś się przyda! Wspomniałeś, że masz już 19 wiosen za sobą- uczysz się jeszcze?

Tak, uczę się jako technik informatyk. Pozostał mi już ostatni rok w technikum, matura tuż tuż. Kierunek wynika z zainteresowania programowaniem, więc po szkole gdzieś w tę stronę będę próbował się rozwijać.

Jak Tobie idzie nauka, nie masz z nią problemów?

Nie mam większych problemów. Znam swoją wartość i wybierając technikum wiedziałem, że to trudny kierunek, ale nie poszedłem tutaj dlatego że np. „zeta to wstyd”.Poszedłem tutaj m.in. dlatego, że kierunek bardzo mi odpowiadał, a matematyka czy fizyka są moimi mocnymi stronami, a te przedmioty są bardzo ważne na tym kierunku. Jak miałem 13-14 lat to już zaczynałem programować, więc od początku gimnazjum tak naprawdę wiedziałem że tutaj wyląduje, i idzie mi całkiem nieźle, no może pomijając j. polski z którego jestem po prostu cienki bolek – po prostu mam ścisły umysł, to chyba dlatego.

Wiadomo, widać, że bardzo dobrze wybrałeś kierunek, nie tak jak ja. Mówisz, że programujesz- to widać sklep sms d0naciak itp., masz teraz jakiś większy projekt?

Cały czas coś programuje, mam sporo klientów. Programistów AMXX jest bardzo mało, dlatego nie ciężko jest tutaj zacząć. Wszystkim młodym programistom gorąco polecam pisać pluginy do gier, nie tylko pod CSa! Dzięki temu widzę sam po sobie, że znacząco wyróżniam się w klasie jeśli chodzi o klepanie kodu. Dzisiaj żeby zostać opiekunem jakiegoś serwera 1.6, czy nawet Globala wystarczą tak naprawdę chęci i nic więcej. Inwestujesz w to tylko czas, a można nawet na tym zarobić – piękna sprawa to programowanie, z nauką może trudniej, ale jak ktoś ogarnia chociaż trochę angielski to nie trudno znaleźć poradniki, po polsku też nawet uczą, nic tylko być programistą! Co do jakiś innych moich projektów, to mam taki jeden, jednak brak czasu zatrzymuje jego rozwój. Jest to Naruto Mod pod CS:GO – mam dużo ciekawych wobec niego pomysłów, nie będzie to kolejny Cod czy coś w ten deseń! Z resztą co ja będę gadał, mały zwiastun proszę ja Ciebie:

WOW, ile zajmuje stworzenie "CSGO: Naruto Jutsus"?

Stworzenie akurat tych dwóch Jutsu pokazanych na filmiku nie zajęło mi sporo czasu. Jednak zrobiłem jeszcze sporo innych, takie jak podmiana z którą męczyłem się tydzień chyba, Mud Wall (błotna ściana), Water Bomb (wodna bomba) czy np. Air Bullets (naboje powietrzne) - pozdrawiam fanów Naruto, oni zrozumieją. 90% Jutsu które postanowiłem stworzyć mam już napisane, aktualnie jestem w trakcie projektowania i pisania silnika, co jest chyba najbardziej czasochłonne, na dodatek ostatnio mam coraz mniej czasu na to.

Coraz mniej czasu- przygotowanie do matury? Czy jeszcze nie po prostu- szkoła?

Maturą się jeszcze aż tak nie przejmuje. Dużo pracy przybyło mi wraz z przyjściem na sieć. Nie lubię się przechwalać, ale prawda jest taka że nikt za mnie nie napisze klanów na Coda, czy rynku na GO:MOD’a ,to tylko czubek góry moich obowiązków na sieci (a pracuje nie tylko dla naszej sieci), a gracze tego chcą czym prędzej, chcą czegoś nowego, i ja mam przy tym najwięcej roboty. Nie żeby mi to przeszkadzało, bo mogło to tak zabrzmieć, po prostu mam co robić, nikt mi tego robić nie karze, robię to z czystej przyjemności. Tak już ze mną jest, że nie lubię jak ludzie za mną czekają, wolę zrobić więcej dla innych, poświęcając przy tym swoje obowiązki czy przyjemności.

Rozumiem Ciebie, zostawmy ten temat. Przejdźmy dalej- masz jakieś hobby?

Prócz programowania interesuje się też piłką nożną, trochę ostatnio też zacząłem oglądać właśnie anime, poza tym standardowo interesują mnie dziewczyny i sobotnie imprezy!

Prawidłowe zainteresowania, piłka nożna- jakiś ulubiony klub, zawodnik?

Moim ulubionym klubem jest Arsenal! Zaczęło się od tego, że wujek kiedyś podarował mi koszulkę Henry’ego, pamiętam jeszcze finał LM Arsenalu z Barceloną, mimo że byłem szczurem. Bardziej zacząłem przyglądać się drużynie w wieku ok. 15-16 lat, ich klepa to cud dla oka, kocham ten styl gry! Liga angielska też mocno wpadła w mój gust, nie ma tam nurkowania czy płaczu, konkretna gra w piłkę co bardzo szanuje. Jeśli chodzi o ulubionego piłkarza? Mhmm…moim idolem jak pewnie większości moich rówieśników był Ronaldinho, z współczesnych grajków to bardzo lubię oglądać grę Ozil’a, Hazard’a, WIlshere’a czy nawet Zielińskiego – jestem wielkim fanem jego talentu, polski „Iniesta”.

Prawidłowo, niedługo zbliżają się mecze naszej kadry- będziesz oglądać? Jak tak jaki typ? I według Ciebie jak powinna wyglądać pierwsza 11?

Pierwsza jedenastka powinna być taka jak w meczu z Kazachami. Fabian ostatnio świetna forma, trafił do jedenastki kolejki top 5 lig, Milik też zaczął strzelać, nie wiem jak z Krychą, raczej postawiłbym na duet Zieliński – Mączyński w pomocy, obrona to Rybus, Glik, Pazdan i Piszczu, skrzydła Grosik i może Błaszczu? Trudno powiedzieć. Co do typów – tylko zwycięstwo. Drużyny z jakimi przyjdzie nam się mierzyć nie są z TOPu, a jeżeli my się chcemy za TOP uważać, to takie drużyny powinniśmy spokojnie pokonywać.

Widziałeś? Milik kontuzja i znów 5 miesięcy przerwy, talent wielki, ale podatność na kontuzje jeszcze większa... Tak w ogóle skąd w Tobie ta pasja- piłka?

Niestety widziałem. Szkoda chłopaka bo wg. mnie ma spory potencjał, na dodatek jest jeszcze młody i wszystko tak naprawdę przed nim. Nam nie pozostaje nic innego jak życzyć mu szybkiego powrotu do zdrowia! Co do piłki i skąd to się wzięło? Mhmm… ciężko powiedzieć, od zawsze po prostu kochałem się w tym sporcie. Może wiesz jak to było za łebka: codziennie wieczorem zbiórka na boisku i granie do godzin w których już piłki nie było widać. Może to dlatego, że po prostu zawsze dobrze mi w tym szło? Możliwe, choć nie mówię, że jestem rewelacyjny, ale coś tam klepnąć umiem, na boisku zawsze staram się zostawiać serce – i tak myślę że to jest chyba to co czyni ten sport genialnym, możesz nie umieć dobrze podać, strzelić czy kiwnąć, jednak wystarczy że Tobie będzie się bardziej chciało niż innym, i już masz nad nimi przewagę.

Taak, znam to uczucie do dzisiaj lubię "pokopać" piłkę ale z większym bólem muszę przyznać, że coraz mniej osób widzę na boisku, ale nic na to nie poradzisz. Na jakiej pozycji grałeś? Masz może jakieś osiągniecie, puchar czy coś?

Głównie na skrzydle, zdarzało mi się też na prawej obronie. Do moich największych osiągnięć mogę zaliczyć bramkę z połowy orlika (niejednokrotnie!), no i najważniejsze czyli 3 siatki z rzędu – ego mi od razu wyleciało w kosmos hahah. A tak serio, to jak zacząłem grać w B-klasie, potem nawet w A to nie miałem okazji sięgnąć po jakiś puchar czy medal, jedynie co to podczas naszego turnieju wioskowego sięgnęliśmy po puchar, niby jest ale nie należy on jednak do prestiżowych :D

Ahh ten prestiż! Piękne uczucie założyć siatkę, gorzej jak ktoś Tobie ją założy :D. Wspomniałeś, że oglądasz anime, a dokładniej zacząłeś dopiero- Naruto czy coś innego?

Naruto już dawno mam za sobą! Normalnie oglądałem je jak miałem z 10 lat, w poprzednie wakacje przypomniało mi się że fajnie byłoby znowu do niego zajrzeć. Szukam gdzie by tu obejrzeć i nie uwierzyłem, że to anime jest ciągle produkowane. Obejrzałem calutkie i polecam, tym bardziej teraz kiedy przygoda młodego Uzumakiego została już zakończona, i można omijać nudne fillery. Prócz Naruto obejrzałem też Hunter x Hunter z 2011 roku które również jest bardzo bardzooo fajną produkcją z gatunku shounen. Potem była Nana, czyli romansik – z ciekawości chciałem zobaczyć coś innego, co się opłaciło bo mega mnie to wciągnęło. Oprócz tego polecę też Koe no Katachi – to jest akurat film, więc spróbować obejrzeć nikomu nie zaszkodzi, a jest on cholernie dobry, czy to strona techniczna czy sama fabuła. No i to w sumie tyle co obejrzałem, aktualnie jeszcze na bieżąco oglądam Boruto, ale póki co nic się tam nie dzieję więc…nie polecam, przynajmniej póki co.

Rozumiem, u nas na forum jest dużo sympatyków Naruto- wymieniacie się podglądami na dane anime? Czy nie?

Kiedyś z Futubą coś tam pogadaliśmy, ale raczej była to krótka wymiana zdań, a nie dyskusja. Jakby ktoś na forum ruszył temat to pewnie bym swoje nadmienił, chyba że taki temat gdzieś już jest, a ja go jeszcze nie znalazłem - to słabo z mojej strony. Druga sprawa jest taka że dopiero poznaje społeczność, bo mimo iż jestem na sieci już ze 3 tygodnie to nie spędzam dużo czasu na forum, ale zdążyłem zauważyć że jest tu sporo fanów anime którzy dyskutują na ten temat.

Nie ma, ale czy właśnie tymi słowami wypowiedzianymi dałeś mi mega pomysł, jutro ja zrobię taki temat, pewnie sobie trochę opowiecie, może też takie opowiadania sciągną jakiś nowych użytkowników- kto wie! No nic, czy dzięki temu anime właśnie masz pomysł tego moda o Naruto?

Wiadomo że mod powstał na podstawie przede wszystkim anime, bo mangi nie czytałem. Wszystko starałem się dobrze odwzorować, czyniąc modyfikację także grywalną – dlatego jest ona inna niż te Cody, Diabla i ich kopie – to będzie mod bazujący na moim własnym pomyśle opartym o Naruto, a nie o inny serwer.

Strasznie fajny ten mod, ja Opiekun mirage musze no musze zadac Ci pytania właśnie o niego znów:
W ilu % jest napisany?
Masz szanse, aby skonczyc go w tym roku?
Czy taki serwer kiedyś możliwe, że zawita u nas? Czy raczej bez szans?

Napisany jest w jakichś nie wiem – 20-30%? No to nie jest dużo może, ale plan na moda już mam, jakbym tak się spiął i codziennie po 2h pisał to w 2 tygodnie pewnie by już nawet serwer był. Najlepszym dowodem na to, że postęp wygląda jak wygląda jest może fakt, że ostatnio zaglądałem tam w połowie sierpnia – szmat czasu, ale już sobie zarezerwowałem w grafiku czas dla niego na przyszły tydzień, więc mam nadzieję że w tą zimę jeszcze go skończę hahaha.

To widać, że nie masz żadnych problemów z pisaniem, ale czy poza pisaniem masz jakieś problemy, a tfu z nałogami- palisz?- najbarziej popularne uzależnienie.

A tu Cię zaskoczę - ja to fajki nigdy w ustach nie miałem. Nigdy mnie do tego nie ciągło, nawet się z tego cieszę bo prócz tego uzależnienia to nic ciekawego z tych papierosów nie wynika, przynajmniej wg. mnie.

Chryste Panie! A jakieś uzależnienie chociaż masz? Pewnie ten nałóg to programowanie hehe!

No i piłka nożna, nie zapominaj o piłce. Palić nie palę ale popić popiję, często za dużo.

Popić popijesz powiadasz, imprezki? Jak tak to gdzie najczęściej się "bawisz"?

Najczęściej to w sobotę z kumplami odpalamy na kluby – Manhattan głównie jakby ktoś pytał, chociaż ostatnio tak często to nie jeżdżę, ale polecam to miejsce – spoko atmosfera i dobra muzyka klubowa, ale też muzyka dance, która w sumie bardziej mi odpowiada. Ja to nawet bardziej wolę imprezy wioskowe czyli wiesz: sala, disco polo i wódeczka! To są moje klimaty, przy których najlepiej się bawię i przy których idę na całość – głównie na parkiecie, tam się potrafię wyróżnić.

Wiem, wiem. Sam mieszkam na wiosce mordo :D. Macie jakąś stałą ekipę?

Raczej stała, jest nas 5ciu więc akurat całe auto hahah. Jednak jak ktoś inny mi proponuje wypad to nie odmawiam, jednak ostatnio często na imprezy raczej nie jeżdżę tak jak już wspomniałem, mam co robić przy naszych serwerach.

Miałem napisać czy masz stałą "5", ale mówię- nie. A jednak mogłem haha. No tak serwery to podstawa i szanuję. Co najbardziej lubisz z "trunków"?

Dla mnie liczy się tylko i wyłącznie efekt końcowy. Jestem prostym człowiekiem, prócz piwa czy wódki to tylko przy okazji jakiego łyskacza, winiacza, jak chcę mieć fazę to piję wódę, jak chcę mieć fazkę to piwo - to jest moje ABC alkoholizmu.

Pewnie sobie możesz podać łapę z Krystkiem :D, zostawmy temat alkusiów. Pytanie następne proszę Ciebie- masz może swoją drugą połówkę- oczywiście nie tą w lodówce...

Prócz tej w lodówce to innej połówki to ja nie mam niestety.

A masz może kogoś na oku?

Nie mam nikogo aktualnie na oku, jestem cholernie wybredny i to może dlatego.

Ważne, że połówka w lodowce pewnie pasuje do Ciebie B). Mówisz, że jesteś cholernie wybredny- szanuję to! Mam dla Ciebie zabawę, wciel się w swojego kumpla i opisz swój charakter! Tak jakby powiedział to twój znajomy, albo możesz napisać do niego, aby Ciebie opisał, jedna z dwóch opcji bo trzeciej odmowy nie przyjmuje

Wcielę się w swojego kumpla, napiszę co słyszę o sobie najczęściej: Typowy Janusz - to na pewno; "ma łeb chłopak", to też zdarza mi się słyszeć nie powiem że nie resource://emots/zeby.gif; na pewno też jestem leniem i śpiochem, no i dobry ze mnie chłopak ogólnie – jak nie piję i i jak śpię. Ciężko mówić tak o sobie, może Ty kolego coś powiesz mhmm?

Ja? No narazie twoją osobę poznałem z pozytywnej perspektywy, pomocny i ogarnięty chłopak co ma ambitne cele w życiu, który dąży by je realizować. Z mojej opinii tyle. Hmm, ale leń? Tego bym nie powiedział! Jak z taką osobowością dogadujesz się z znajomymi? Tak wiem z kumplami- imprezy itp., a z reszta?

Pewnie, że się dogaduje z ludźmi - nawet tymi świeżo poznanymi. Codziennie przychodzi mi z kimś pisać, a wg. mnie ważny jest dobry kontakt z klientem, bo o nich teraz mówię. Z ekipą z sieci też się raczej dobrze rozumiem – nie mi to oceniać, a tym bardziej nie mi oceniać siebie.

Apropo ekipy sieci- zapytałem się pewne osoby co o Tobie sądzą i mam dla Ciebie spoczko zabawę, podam Ci te odpowiedzi, a ty powiesz kto to jest według Ciebie, wchodzisz?

Ja nie wejdę? Dawaj to, chociaż pewnie będzie cholernie trudno xd

Coś łatwego na początek, 1 użytkownik:
Dzięki niemu jestem na sieci

Są 2 opcje - Axen albo Shawins.

Która z tych opcji jest prawdziwa?

Obydwie są prawdziwe! Pytanie kogo zapytałeś- stawiam na Axena.

Strzał, HEADSHOT! Użytkownik 2:
Dobra morda! Bardzo szanuje, znam go już 2 lata, bardzo pracowity chłopak. Nie wiem czemu kibicuje 4rsenalowi.

To łatwe - Krystek :D

Nie tym razem!

Ojojojjj

Ale to nic, walcz do ostatniej kropli krwi!

Zlekceważyłem przeciwnika, ale ja nie z tych... Nie z tych co mają dobrą pamięć.. nie wiem kto zwróciłby uwagę na to że kibicuję 4rsenalowi i kogo znam już 2 lata.

To Ci podpowiem, zielono tej osobie do twarzy

Serio moja pamięć to dnooo. Drugiego koła już nie będzie pewnie.

Gdybyś zmienił n z o, to byś miał początek nicku. Zostawiając d przy tym!

Łojoj! To my się znamy?

faktycznie, jesteś slaby w tą gre, don Kuba!

Kur*uluś to nie FIFA- co poradzę.

Hah! Stosunek killi do deadów 1:1, czy będzie wejscie na +? Przekonajmy sie, użytkownik 3:
donaciak - osoba bardzo pracowita, dużo pomógł na sieci, bot z coda resource://emots/zeby.gif więcej niestety nie powiem za mało z nim gadałem resource://emots/jezyk.gif
Powiesz, ale to może być każdy, a ja powiem, ale nie każdy może być szefem! Traktuj to jak podpowiedz!

"bardzo pracowita i dużo pomógł"- to mógł powiedzieć każdy.

Zacytuje "Nie każdy może być szefem" chodzi tu o szefa pewnej grupy

Rozumiem rozumiem. Też wziąłem to pod uwagę. Z szefów na Codzie jak lamiłem to widział mnie chyba tylko Thomas.

Powiem tak Szefowie rang- Titania jako redakcja, Tete jako UBT oraz Impo jako grafików (jest sam, sam szefem dla siebie xd) Jak myślisz, kto?

Tete, lekkoooo

Dostałeś -99 hp, ale rzuciłeś granata miłości i wygrałeś 1vs1, twoje staty- 2:1!

Użytkownik 4. Ponoć lekko po vixie napisał:
d0naciak dobry ziom technik zajmuje się cod 201 i no żelki lubi. Oczywiście podpowiedz- uznawany był za mistrza ortografii, ale w negatywnej opinii.

No takie informacje to w googlach można znaleźć xD. Nic mi to nie mówi serio :P

Rozumiem Cie. Nie przedłużając był to Jessi. czyli były opiekun JB, do czasu gdy Roni powiedział swoje ulubione słowo- degradacja. Powiedzmy, że była asysta, ale jednak nie kill! 2:1 ciągle w tabeli, użytkownik 5- ten ostatni już dziś:
Bardzo miła osoba, znam już Go długi czas i nie żałuję. Zawsze jak ma chwile to pomoże. Można z Nim na luzie pogadać na steamie czy na tsie.

Mhmm, mało kto mnie tu długo zna w sumie...jakaś podpowiadajka?

Troszkę niebieski jest... Powiedziałbym nawet, że ciemnoniebieski chłopaczek :D 

Thomassss!

Chyba to twój pierwszy raz, kiedy trafiłeś! Taka wisienka na torcie (Hajto[*]). Pewnie jak każdy cywilizowany człowiek na tej planecie lubisz słuchać nutki czy to rapu czy PUT-IN'a aż po disco w rytmie wina, jak jest u Ciebie?

Ja to słucham w zasadzie wszystkiego, co mi akurat podejdzie. Słucham trochę disco polo, znudzi się -> słucham jakiś czarnych rapsów, znudzi się -> to jakiejś typowo klubowej muzyczki, w efekcie przesłuchuję wszystko co się da.

A nasz ojczysty rap? Czy nic Ci nie wpada w ucho?

Polskiego rapu wgl. nie słucham. Chociaż mam kumpli którzy też nie słuchali, teraz zaczęli i mówią że jest spoko, warto zajrzeć itd., ale ja już miałem swoje jakieś tam drobne podejścia i nigdy mnie to nie wciągnęło.

To Twój minus kolego! A z poszczególnego gaatunku masz jakiś ulubiony zespół, wykonawce bądź muzykę?

Dużo by tu mówić, ale ostatnio katuje ten kawałek:

Sram od tyłu hehe. No dobrze d0naciak! Pora przejść do tych pytań najważniejszych. Może zacznijmy od tego jak zaczęła się twoja historia z CS?

Moja historia z kanterem zaczęła się dosyć normalnie, poza tym że jak miałem 13 lat to ludzie myśleli że mam 17 – i to na serwerze JB, gdzie miałem pierwszy raz w życiu admina hahah. Już na pierwszej sieci na której zacząłem udzielać się także na forum, a nie tylko grać, bawiłem się serwerami, tj. odnowiłem Coda, Bansa poprawiłem – takie pierdółki może, ale każdy gdzieś zaczynał przecież.

Wiadomo, a czy do dziś grasz w kantera? Jak tak to która wersja?

Z około 2 lata temu pogrywałem sobie w globala. Nie powiem, wciągnął mnie, ale długo to jednak nie trwało. Teraz jak już gram w któregoś CSa, to jest to 1.6, głównie ze względu na sieć, sprawdzam jak serwery działają i inne takie. Poza tym, dla mnie też ważny jest kontakt z graczami, mowa tu przede wszystkim o 201, przy którym maczam najwięcej, przez co też trochę popykać sobie na którymś z serwerów nie bronie.

Jak wiemy kiedyś byłeś H@, co spowodowało, że zrezygnowałeś z tamtej posady?

Odszedłem ze względu na natłok obowiązków. Wiesz, chciałem się przyłożyć trochę do nauki w szkole, głównie do egzaminów zawodowych, a żeby mieć czas na szkołę i jeszcze trochę czasu dla siebie musiałem zrezygnować z tej roli. Rola H@ była dla mnie wielkim zaszczytem i uważam, że mógłbym nim dzisiaj być. Potem sprzedałem Krystkowi Coda i odszedłem z sieci. Po czasie właściciel odezwał się że potrzebuje takiego człowieka od serwerów jak ja, którego będzie miał pod ręką. Razem doszliśmy do wniosku, że wrócę, ale jako Adminstrator Techniczny - dużo lepiej on do mnie pasuje, oraz mam teraz mniej obowiązków, bo zajmuje się serwerami głównie od strony technicznej i nic poza tym.

Nie planujesz w przyszłości zająć się jakimś większym stanowiskiem? Czy administrator techniczny zaspokaja twoje zapotrzebowania?

Tak jak powiedziałem wyżej, Administrator Techniczny jest dla mnie i dla Krystka najlepszym rozwiązaniem i nie planuję wyżej awansować. Lubię sieć ale, wolę rozwijać się jako programista, a nie jako administrator takiej społeczności.

W takim razię życzę powodzenia i samych sukcesów! Co sądzisz o pracy naszej społeczności? Naszych grafików, redaktorów, UB Teamu, moderatorów, administratorów?

Nie znam ich za dobrze, ale wyglądają na solidną ekipę, za moich czasów jako H@ brakowało trochę tej solidności, teraz wydaje się że wszystko pracuje jak należy. Wyróżnić mogę pracę redaktorów, bo od czasów mojej nieobecności zrobiliście niezły postęp!

Pewnie to za sprawą nowej szefowej- Titani. No to skoro tylę... Może na koniec proponuję CI standardową zabawę. Podam Ci 6 nicków użytkowników, ty natomiast powiesz co sądzisz na temat danej osoby!

Oby tutaj poszło mi lepiej niż ostatnio :P

Gorzej być nie może:laie_67:. Na początku wiadomo standardowo najlepszy i najskromniejszy użytkownik- @don Erwin!

Dobry chłopak, cierpliwości wobec mnie to mu nie brakuje hahah :D

Chyba masz racje, @Thomas!

Bardzo dobrze mi się z nim współpracuje na 201, jest rzetelny w tym co robi, a to się docenia.

Wypada zapytać o drugiego opiekuna- @Pai Mei

A z nim akurat szczerze mam bardzo słaby kontakt, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć.

No okej to niech będzie @Krystek

Znam się z nim już dłużej, zawsze mogę na niego liczyć i myślę że działa to w dwie strony. Ma łeb chłopak do tych serwerów, poza tym tak jak ja lubi pooglądać piłkę i podyskutować o niej - na prawdę nie miałem do czynienia jeszcze z takim właścicielem jak on.

Jak słodko xdd @aXenBiceps™

aXena to ja tu przyprowadziłem nawet! Więc chyba go lubię...Poza tym widać że ogarnia tego IPB, robi co do niego należy i robi to dobrze, ludzie na pewno mają do niego spory szacunek, bo forum na prawdę wyróżnia się na tle konkurentów.

No jak na rudego daje radę :D, @Futuba!

Futuba dobry chłopak - jak śpi resource://emots/zeby.gif Pomocny, konkretny, czasem nawet zabawny hahah :D 

Z racji iż zbliżamy się ku końcu wywiadu to ostatnią osobę wybierasz ty!

No to powiedzmy, że @Roni- bardzo w porządku, pełni dużo obowiązków na sieci, nie na darmo przecież jest na stanowisku H@, konsekwentny, racjonalny i efektywny - chyba trafiłem w sedno.

Prawidłowa osoba! Dziekuję za to, że po 20 dniach w końcu dotrwaliśmy i skończyliśmy ten wywiad! Dzięki również, że zgodziłeś się udzielić mi wywiadu. Aby tradycja stała się tradycją- chcesz kogoś pozdrowić?

Pozdrawiam wszystkich, jak leci! Dzięki również za wywiad, czekam na udostępnienie.

A OTO BOHATER WYWIADU!:

received_968269179939833.jpeg

https://1shot2kill.pl/topic/14389-29-wywiad-d0naciak/

Bardzo dobry wywiad. Fajnie było się w końcu czegoś dowiedzieć o @d0naciak'u, ponieważ jest dość znaną osobą w tym świecie sieci serwerów. Przynajmniej taka jest moja opinia ;)

https://1shot2kill.pl/topic/14389-29-wywiad-d0naciak/#findComment-109718

@d0naciak

https://1shot2kill.pl/forum/615-anime/

Fajny wywiad, jednak oczy mi się plątały gdy go czytałem, więc nie ocenie go w skali od 0 do 10, ale w skali długości masz 10!

https://1shot2kill.pl/topic/14389-29-wywiad-d0naciak/#findComment-109800

bjlkxQi.png - znak rozpoznawalny większości klubów w Polsce. Na ten uśmiech wyrywa się wszystkie czikensy z parkietu! 

Bardzo ciekawy wywiad, solidnie zrobiony :) 

https://1shot2kill.pl/topic/14389-29-wywiad-d0naciak/#findComment-109988

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...