Janusz z 201 Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) Witam Tak jak w temacie co dalej z serwem 201? Od kilkunastu dni jak nie lepiej serwer świeci pustkami, gracze jak i opiekunowie spier..... na inne serwery gdzie "coś" się dzieje... Więc dlaczego osoby odpowiedzialne nie zrobią nic w tym kierunku żeby było choćby dobrze bo na miano za******y ten serwer już nie zasłuży?? Jak ja mam wygrać wymagany choćby minimalny czas gry jak nie mam z kim grac ?? jak są 4 osoby to idzie ochujeć.. Proponuje dodać kilka klas nowych, nawet premek i to dość dobrych a nie jakiś kapci- Jakoś na 401 premek jest od groma i każda jest kozacka, wiec dlaczego tutaj nie postaracie się zrobić podobnie ?? Gadanie że się staracie że każdemu nie dogodzicie mnie osobiście śmieszy bo gdyby były starania to opiekunowie "pracowali" by nad serwem a nie po prostu szli na inne serwy I Wy się dziwicie że ludzie nie doceniają waszej pracy?? Jakiej?? Tej co zrobicie reset zmienicie "x" z "y" i ma być gitara?? Może po prostu usuńcie serw z listy i będzie święty spokój nikt nie będzie narzekać nikt nie będzie musiał się "starać" żeby dogodzić... Jako admina gram bo gram żeby nastukać minuty których i tak nikt nie raczy podliczyć... a jak nie wygram minut to leca minusy no coś tutaj jest nie halo... Rozumiem kazdy ma jakieś obowiązki ale jak już chce się czegoś podjąć to wypada się wykazywać cały czas a nie na chwilę. Nie dość że klas jest mało z premkami włącznie to dzieci płaczą że są za mocne.. za mocne tylko wtedy gdy Teka bądź inny dobry gracz wie jak sie posługiwac klasą i Wy co robicie ?? nerf klasy na reset i bić wam brawa toć to wasze starania Serw z Harda zrobił się Cod 201 pizdeusze. Taka jest prawda Także @ d0naciak @ [V]ice[V]ersa @ Thomas Ja widzę dwa rozwiązania. 1 Podejmujecie się ciezkej pracy zeby serw wrócił albo 2 zamknijcie serw, i Ludziom którzy mają premki i vipy na stałe przerzućcie na inne serwy i będzie święty spokój Zapraszam Graczy do dyskusji jak i odpowiedzialne osoby za serwer Edit: Dodam że jak wbiłem pierwszy raz na ten serw to mnie normalnie z nóg zwalił.. Poziom gry był tak wysoki ze tempo gry samo się narzucało.. Stara ekipa nie płakała że ma za słaby "pistolet" tylko naparzała jak głupia.. Takie rzeczy były własnie w 2017r Edytowane 5 Marca 2020 przez Janusz z 201 VarragRuuushk , LejMniePadre. , Anek i 12 innych 3 1 11 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazula Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 I tu się zgadzam, na serwerze jest ciągle to samo. Nie mówcie, że dodajcie nowe klasy bo to nie jest prawdą. Nowe klasy = one już były. Nie porównajcie tego serwa do innych bo ffa , DD2 i wiele innych serwerów są po prostu to grania bez klas. Gra na tym serwerze wygląda następująco wbijasz 100 lvl + klan na maxa to ludzie wychodzą bo ? Bo placza że dana klasa jest za mocna. Nie powiem sam pisałem o buffach jak i nerfach, Ale większości to im się należało. Na początku żeby zachęcić ludzi trzeba np co 3 resety rotować tak z 10 klas, żeby było ciekawiej. Po 2 klany są nudne bo ciągle to samo. Po 3 coś ruszyć z perkami. A ostatnie to zmniejszyć koszt skinow. Dziękuję za uwagę i mam nadzieję, że chociaż na szybko napisane to ma trochę to sensu. Pozdrawia wasz mango zj*b Pazula ? ? Meow , Anek , nixon i 4 innych 7 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-336997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixon Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Moim zdaniem te ciągłe nerfienie klas i różne inne rzeczy, które były robione podczas ostatnich resetów tylko jeszcze bardziej zniechęciły ludzi do gry tutaj.... Mi osobiście bardzo podobał się ten serwer, ale te ciągłe "prace" podczas resetów... z resetu na reset były coraz gorsze... Ktoś dobrze grał daną klasą, która wcześniej nie była ruszana, osoba która nią gra odkryła co potrafi...... I co się dzieje przy resecie ?.... znerfienie danej klasy, bo inni płaczą... ciągłe przedłużanie map również zniechęcało do gry i tu na plus zmniejszenie możliwości przedłużania. Natomiast tak jak napisał Janusz skoro opiekunowie uciekają na inne serwery to po co trzymać ten serwer...? Wcześniej było dużoooo lepiej, a teraz niestety, ale moim zdaniem serwer cod 201 strasznie się obniżył w swoich "lotach".... co jest przykre Scheeroy , Join[T] , gudelajka i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Ja już nawet tam nie zaglądam, bo nie ma po co, jeśli gra max 12 ludzi (z hltv!). Może coś się zmieni jeśli zmienicie kilka rzeczy: - awanse, zwiększyć ilość, 40, 80, 120, 160, 200 - usunąć jakąś część klas, dodać nowe - musicie być otwarci na propozycje graczy, a nie zamykać kolejne tematy - klasy, osłabiajcie je z głową, a nie, że zepsuliście np. klase z minami i teraz w ogóle nią nikt nie gra, a zawsze było kilka osób, które nią grało - dodać nowe mapy, w tym eldorado, o które pisze już x10 by je dodać Admini, nie banujcie ludzi za byle co. Często widziałem, że ludzie lecieli za jedno słowo na "k" z banem. Banowanie ludzi, którzy pierwszy raz wbili na serwer i źle postawili minę to duża przesada. Ja na miejscu takiego gracza nie wbiłbym ponownie na serwer, jeśli za byle mine wyleciałbym na pół h. Jeśli jakieś większe zmiany nic nie dadzą, to znaczy, że serwer pada i trzeba się z tym pogodzić. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlen Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Nie gram tu już, ale protip dla Was dam jeden. Osobiście trochę Janusz ma rację w niektórych momentach. Ciężko jest wyrobić minuty jak nikogo nie ma, ale bez problemu minusiki wlepić w 5 sekund, gdzie jak jest jakaś skarga to trzeba łaskawie czekać dniami. Jak tu grałam to większość nie wie, ale często latałam do @ d0naciakz jakimiś pomysłami, wykłócałam się nawet jak jakiegoś pomysłu nie wprowadził (oczywiście nie jest to jedynie moja "zasługa", bo również inni gracze jak i @ [V]ice[V]ersa się siedziało po nocach i rozpisywało różne perki, klasy, blokady). Protip: mniej narzekajcie, a więcej dawajcie pomysłów Donkowi lub Vickowi. Donkowi jako Donkowi ciężko ogarnąć wszystkie serwery bez pomocy. Jak chcecie jakieś zmiany to też się wykażcie co byście chcieli za nowości, prędzej czy później je wprowadzą. Bo "dajcie nowe klasy/perki/zmiany" to każdy umie napisać (nie mówię że wszyscy tak robią). Co do nerfów klas.. no tu już śmiech na sali, bo opiekunowie nie nerfią klas, bo im się tak chce, tylko robią to, bo Wy, gracze, narzekacie. Oni też nie dodadzą wszystkich klas jakie Wam się zamarzą, bo zrobiłby się burdel. Chociaż też niejednokrotnie ludzie dawali pomysły w odpowiednich tematach i nikt nie raczył nawet dodać notki czy propozycja przyjęta czy odrzucona. Oczywiście w wielu kwestiach się nie wypowiadam tj. uciekanie opiekunów na inne serwery itd., bo zwyczajnie nie wiem. Skoro tak wracacie do dawnych czasów świetności serwera, to niech Donek zwyczajnie przywróci plugin sprzed kilku lat i wtedy zobaczycie czy będzie okej. Niech "wyżsi" też mają na uwadze żeby robić pod większość, a nie pod 3 czy 4 jednostki, bo wtedy zrobi się jeszcze gorzej. Możecie też zrobić na wstęp jakąś "ankietę" żeby ocenić serwer, potem rozszerzyć o pytania szczegółowe żeby zobaczyć jak to wypada na tle większości albo zwyczajnie utworzyć świeże tematy z propozycjami, które będą naprawdę sprawdzane, a nie olewane. Nie zapominajmy oczywiście, że trzeba być też na tyle elastycznym żeby przyzwyczajać się do różnych zmian, a nie ciągle żyć serwerem sprzed kilku lat, bo to że wtedy było super, nie oznacza, że te same zmiany teraz będą skuteczne. To tyle, do widzonka! d0naciak , SquBanY# , VarragRuuushk i 5 innych 2 6 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Join[T] Opublikowano 5 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) Jak się z kolegą nie zgadzałem to tym razem się zgodzę. Jak ma być dobrze skoro jeden z opiekunów(nie powiem jaki bo RODO ale i tak wiecie o kogo chodzi ) jedyne co robi to nabija minuty i sugeruje się "wykresami z GT". Na całe szczęście wszystko jest usprawiedliwione ponieważ stwierdził że "jest tu od początku". Idąc tym tokiem myślenia Donek też nie musi nic robić bo "jest tu "od początku" xD Najlepszym krokiem byłaby zmiana opiekuna na takiego, który ma chęci i predyspozycje żeby rozwijać serwer bo nasz weteran albo jest wypalony albo ma zbyt wywalone co daje nam taki sam wynik i tylko zajmuje komuś miejsce a serwer na tym traci. Co do klas, każda jest dobra jak umie się nią grać i takie nerfienie pojedynczych klas wpływa też na inne. Przykładowo, klasa A po nerfie jest o wiele słabsza od klasy B więc klase B też trzeba znerfić żeby był balans. Nerfimy klase B i kolejna klasa na jej tle wypada lepiej, więc co? Nerfimy klasę C i tak w kółko. Najlepiej od razu usunąć wszystkie klasy i perki bo przecież każda z nich jest dobra na swój sposób Mam nadzieje że "zostanie to naprawione" albo "pracujecie nad tym" ?? Edytowane 6 Marca 2020 przez Join[T] Szakaloz1234 , Marlen i Janusz z 201 2 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LejMniePadre. Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) Ja odszedłem z tego serwera już dawno a dlaczego? Proste. Od paru miesięcy jest to samo. Nikt tu już nie gra. Kiedyś od resetu do resetu był praktycznie full serwer, a teraz? Max 2 dni i zero osób. Ten serwer wymarł nie oszukujmy się. Większość gra na 401 bo tam się coś dzieje.. było zgłaszane dużo nowości itp a jakoś ich nie widzę. Osobiście nie mam ochoty tam wracać chyba że będzie jak kiedyś. Bo na ten moment bezsens. Większość tylko osłabić klasy bla bla.. to może zróbmy od razu ffa z coda I bedzie spokoj.. Edit Kolega z dołu dobrze mówi. @ Person czy nawet wcześniej @OnTheRuN! Robili tutaj fajne nowe rzeczy i wgl dbali o serwer. A teraz? Z tego co pamiętam Tomek ma serwer "dla siebie" i nie widać żadnych efektów .. Edytowane 6 Marca 2020 przez PrOo | SerQQQ.!!! Janusz z 201 , nixon i gudelajka 2 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAITAN Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 @ Person włożyl w ten serwer serce i duszę, a Tomek ma wywalone bo odkąd znikną to się dzieje jak widać. LejMniePadre. , Janusz z 201 , Marlen i 1 inny 2 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakaloz1234 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Ja wam powiem tak co chcecie to mówcie ja mam wyjebane. Zrobiłbym prostą rzecz rotacje map rotacje klas i perków czyli wyjebanie tych co są najmniej używane lub beznadziejne a są takie perki dodał większą możliwość wylosowania czegoś dobrego a nie wy*****ć 200 monet żeby trafić pułki platyny o tajemnicy generała czy boskiej kamizelce nie wspomnę i wraz się nie trafi i się tylko człowiek wkurwia że przejebał monety a mógł sobie do skina zebrać a własnie co do skinów kiedyś skiny resetowały się co kilka miesięcy a teraz co miesiąc taka lipa ale nie ważne co do klas zrobić wymianę klas a nie raz na 3 lata grenediera dodaliście i zadowoleni bo się ludzie upominali kiedyś była fajna klasa zwiadowca moim zdaniem lepsza od tego lekkiego żołnierza zrobić zmieńcie klasy ludzie sie pojawia bo grac 10 resetów lotnikiem czy kapralem to się nudzi były propozycje co do klas kiedyś za prlu gracz M jak była adminem adminką jak zwał tak zwał to sam jej osobiście z kilkoma osobami podpowiadałem klasy perki i misje to nie wykorzystali tego a szkoda bo klasy nie za słabe nie za mocne takie pryma sort bym powiedział no kurwa każdemu nie dogodzi bo sam bóg nie daje rady ale grac ciągle te same mapy typu westwood rats c4 i dusty i asfalty to lipa , skoro gracze lubią te mapy to dać im inne wersje zmienić te asfalty na inne bo ich jest od groma jak dustów itp żeby można było zagrać coś nowego i gracze przyjdą zobaczyć i połowa zostanie a połowa pewnie pójdzie jak się im nie spodoba a nie bulwers jak ktoś napisze że od kilkunastu resetów się nic nie dzieje. A jak nie to zamknąć serwer w pizdu i się nie wk******ć bez potrzeby bo ciągle są jakieś problemy ci co jadą na czitach to norma a są tu gracze co grają kilka lat to też niech coś podpowiedzą pamiętajcie im więcej będzie pomysłów tym coś dodadzą i znowu serwer będzie pełny, jest to samo jak z samochodem jak widzisz że ci się nie podoba tak jak po zakupie to robisz zmiany felgi itp a nie sprzedajesz, tego własnie tutaj brakuje zmian nie uciekajcie tylko pokażcie że jestesta chopy z big kochones w gaciach a nie ze strupkami no to tyle z mojej strony dziękuję do widzenia nara. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anek Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Oj ciężko się nie zgodzić ze wszystkimi wpisami powyżej, bo trzeba spojrzeć prawdzie w oczy że serwer nam troszkę umiera. Wróciłem do grania na niego po raz 3 na tym serwerze w przeciągu 3 lat i mam wrażenie że ciągle jest tak samo tylko graczy ubyło. Jak wszedł opiekun na serwer to wręcz się dziwiłem co on tu robi bo rzadko ich widujemy niestety xd. Może powinniśmy wprowadzić rotację klas, bo co z tego że jest tyle klas na serwerze jak i tak grają te najpopularniejsze, a żeby z mniej popularnej coś wycisnąć to trzeba się namęczyć przykładowo wbijanie co miesiąc 40 lvl na komandosie jest trochę nużące. Druga kwestia to są mapy, aktualnie mamy 9 stron map które możemy nominować a i tak w kółko są grane te same. Według mnie to też jest trochę męczące bo nie każdy ma ochotę grać 7 razy dziennie na mapie de_c4. Może powinniśmy mieć mniej map ale wyłączyć nominacje żeby była jakaś różnorodność? Nie powinniśmy bać się nawet radykalnych zmian bo bez tego za 2 miesiące nikt nie będzie grać. Ja bym chętnie zobaczył jakąś klase z działkiem, system /killstrike, zmienione klany bo w tej formie co są teraz to są nudne, ogarnąć misje bo niektóre są bardzo ciężkie do wykonania np misja żeby zabić 5 graczy co rozbraja bombę, komu chce się męczyć z tym dla 100 monet. Według mnie powinniśmy zorganizować jakieś spotkanie dla opiekunów i adminów serwera, oraz chętnych osób, na jakimś discordzie czy teamspeaku. Przyda nam się każdy pomysł i powinniśmy to obgadać, bo skoro nawet opiekunom serwera nie chce się na nim grać, to czemu innym miałoby się chcieć? Szakaloz1234 , nixon i gudelajka 1 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d0naciak Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 22 godziny temu, Janusz z 201 napisał: Proponuje dodać kilka klas nowych, nawet premek i to dość dobrych a nie jakiś kapci- Jakoś na 401 premek jest od groma i każda jest kozacka, wiec dlaczego tutaj nie postaracie się zrobić podobnie ?? Po pierwsze to są 2 różne serwery i nie chciałbym aby jeden był podobny do drugiego, między innymi dlatego tutaj mamy misje a tam już wyzwania, i wiele wiele innych smaczków. 22 godziny temu, Janusz z 201 napisał: Gadanie że się staracie że każdemu nie dogodzicie mnie osobiście śmieszy bo gdyby były starania to opiekunowie "pracowali" by nad serwem a nie po prostu szli na inne serwy Tylko zrozum to że to nie jest dla Nas praca i nie traktujemy tego ponad swoje obowiązki (przynajmniej nie opiekunowie, bo takie zajmowanie się serwerem to bardziej fun niż jakiś projekt biznesowy). Wiem, że są ludzie którzy dawno na serwer nic od siebie nie wnieśli i często raz na jakiś czas tylko się budzą by coś ogarnąć, ale nie rozumiem po uno wymagania od opiekunów aby robili co mogli bo serwer leży a po duo wrzucania wszystkich do jednego worka. Serwer ma doła co widać gołym okiem jednak nie zawsze jest to wina opiekunów czy małej ilości zmian na ostatni reset, więcej o tym pewnie napiszę nieco niżej. 22 godziny temu, Janusz z 201 napisał: Może po prostu usuńcie serw z listy i będzie święty spokój nikt nie będzie narzekać nikt nie będzie musiał się "starać" żeby dogodzić Sami widzimy i wiemy co mamy robić, a pieprzenie "usuńcie serwer to nie będzie problemu" należy sobie darować bo to że ostatni reset był niewypałem nie oznacza że serwer należy po prostu zamknąć - bez sensu. 22 godziny temu, Janusz z 201 napisał: Jako admina gram bo gram żeby nastukać minuty których i tak nikt nie raczy podliczyć... a jak nie wygram minut to leca minusy no coś tutaj jest nie halo... Słyszałem o tym nieporozumieniu, jednak ostatnie podliczenia i te do następnego razu będą Wam darowane - rozumiem że nie ma z kim grać i jak nabijać minut. 22 godziny temu, Janusz z 201 napisał: Rozumiem kazdy ma jakieś obowiązki ale jak już chce się czegoś podjąć to wypada się wykazywać cały czas a nie na chwilę. Tutaj się zgodzę jednak wiesz z drugiej strony nie ma co robić co miesiąc rewolucyjnych zmian, czasem wystarczą drobne i np. na takim serwerze 401 często resety są dużo mniejsze a jakoś serwer trzyma się dużo lepiej, chociaż racja jest taka że nie każdy tutaj grzeszy regularnością w swoich poczynaniach co potem negatywnie odbija się na serwerze. 22 godziny temu, Janusz z 201 napisał: Dodam że jak wbiłem pierwszy raz na ten serw to mnie normalnie z nóg zwalił.. Poziom gry był tak wysoki ze tempo gry samo się narzucało.. Stara ekipa nie płakała że ma za słaby "pistolet" tylko naparzała jak głupia.. Takie rzeczy były własnie w 2017r Człowiek przez sentyment zawsze lepiej wspomina pewne rzeczy ale prawda jest taka że na dzień dzisiejszy serwer pod względem samego działania czy dodatków jest dużo lepszy tzn. jest mniej bugów, więcej atrakcyjnych dodatków itd. itd. chcesz wrócić do 2k17? Gdzie perki się bugowały z umiejętnościami klas, monety znikały, klany były oparte tylko na statystykach które ponadto były zbugowane? Bez atutów i wielu wielu innych... Teraz fajnie się o tym wszystkim myśli ale to że kiedyś coś działało nie znaczy że teraz też by sie sprawdziło jak słusznie zauważyła Marlen. Iiii wtedy w CSka też grało po prostu dużo więcej graczy 21 godzin temu, Pazula napisał: Nie mówcie, że dodajcie nowe klasy bo to nie jest prawdą. Nowe klasy = one już były. Najczęściej zaznaczamy że jest to stara-nowa klasa bo najzwyklej w świecie niektórzy chcą do niektórych klas powrócić. Nie rozumiem gadania że kłamiemy z nowymi klasami - nigdy nie ukrywaliśmy tego że przywracamy niektóre klasy a to co powiedziałeś jest po prostu naginaniem prawdy w wyniku frustracji co jest również krzywdzące w stosunku do mnie czy opiekunów - rozumiem że serwer Ci się nie podoba ale nie wmawiaj Nam proszę że "to nie jest prawdą". W ciągu ostatniego pół roku pojawiło się kilka ciekawych i rzeczywiście nowych klas których nie można było znaleźć na innych serwerach jednak rozumiem to że po pewnym czasie całkiem szybko się one nudziły jednak wywracanie serwera do góry kołami i wymiana połowy klas to też pewne ryzyko bo na 99% znajdzie się ktoś kto będzie narzekał w drugą stronę i powie "czemu zabraliście mi moją klasę" - każdemu nie dogodzisz, a imo bardziej poprawną decyzją podjętą wspólnie z opiekunami była wymiana niewielu klas po to właśnie aby nie zrobić dużego zamieszania na serwie ale jednocześnie nieco odświeżyć rozgrywkę. P.S. Bo mi się przypomniało - zarzucacie Nam że nie dodajemy nowych klas a my po prostu nie mamy zamiaru dodawać kolejnej klasy z cichobiegami czy obrażeniem od inty na czym polega większość propozycji w głównym temacie co do nowych klas czy też perków Jeżeli będziecie w stanie wymyślić coś na prawdę nowego a nie kopia umiejętności pomieszanych ze sobą to chętnie na taką propozycję przystanę, bo jak spojrzysz na dotychczasowe propozycje to 90% to już istniejące umiejętności wymieszane ze sobą, czyli po wymianie klas po miesiącu może dwóch znowu będzie problem bo nuda 21 godzin temu, Pazula napisał: Po 2 klany są nudne bo ciągle to samo. Wymyśl coś lepszego, bo jak to usunę to będzie płacz "czemu przecież fajne były" - także ten. 21 godzin temu, Pazula napisał: Po 3 coś ruszyć z perkami. Znowu "coś". 21 godzin temu, Pazula napisał: np co 3 resety rotować tak z 10 klas Imo za dużo ludzie nie zdążą się pobawić a już będą za starymi tęsknić - ale rozumiem to że rozgrywka jest przynudawa więc postaramy się częściej wymieniać klasy. 21 godzin temu, Pazula napisał: A ostatnie to zmniejszyć koszt skinow. Myślę że mimo wszystko nie ma takiej potrzeby - bo skiny po prostu się sprzedają. 20 godzin temu, dranix napisał: Moim zdaniem te ciągłe nerfienie klas i różne inne rzeczy, które były robione podczas ostatnich resetów tylko jeszcze bardziej zniechęciły ludzi do gry tutaj.... Mi osobiście bardzo podobał się ten serwer, ale te ciągłe "prace" podczas resetów... z resetu na reset były coraz gorsze... Ktoś dobrze grał daną klasą, która wcześniej nie była ruszana, osoba która nią gra odkryła co potrafi...... I co się dzieje przy resecie ?.... znerfienie danej klasy, bo inni płaczą... ciągłe przedłużanie map również zniechęcało do gry i tu na plus zmniejszenie możliwości przedłużania. Natomiast tak jak napisał Janusz skoro opiekunowie uciekają na inne serwery to po co trzymać ten serwer...? Wcześniej było dużoooo lepiej, a teraz niestety, ale moim zdaniem serwer cod 201 strasznie się obniżył w swoich "lotach".... co jest przykre Tutaj wszystko już opisałem wyżej więc nie będę się powtarzał. Co do nerfów to też po prostu były one potrzebne jednak rozumiem że same nerfy Cię nie zadowalają i oczekujesz czegoś więcej od resetów. 19 godzin temu, Marlen napisał: Nie gram tu już, ale protip dla Was dam jeden. Osobiście trochę Janusz ma rację w niektórych momentach. Ciężko jest wyrobić minuty jak nikogo nie ma, ale bez problemu minusiki wlepić w 5 sekund, gdzie jak jest jakaś skarga to trzeba łaskawie czekać dniami. Jak tu grałam to większość nie wie, ale często latałam do @ d0naciakz jakimiś pomysłami, wykłócałam się nawet jak jakiegoś pomysłu nie wprowadził (oczywiście nie jest to jedynie moja "zasługa", bo również inni gracze jak i @ [V]ice[V]ersa się siedziało po nocach i rozpisywało różne perki, klasy, blokady). Protip: mniej narzekajcie, a więcej dawajcie pomysłów Donkowi lub Vickowi. Donkowi jako Donkowi ciężko ogarnąć wszystkie serwery bez pomocy. Jak chcecie jakieś zmiany to też się wykażcie co byście chcieli za nowości, prędzej czy później je wprowadzą. Bo "dajcie nowe klasy/perki/zmiany" to każdy umie napisać (nie mówię że wszyscy tak robią). Co do nerfów klas.. no tu już śmiech na sali, bo opiekunowie nie nerfią klas, bo im się tak chce, tylko robią to, bo Wy, gracze, narzekacie. Oni też nie dodadzą wszystkich klas jakie Wam się zamarzą, bo zrobiłby się burdel. Chociaż też niejednokrotnie ludzie dawali pomysły w odpowiednich tematach i nikt nie raczył nawet dodać notki czy propozycja przyjęta czy odrzucona. Oczywiście w wielu kwestiach się nie wypowiadam tj. uciekanie opiekunów na inne serwery itd., bo zwyczajnie nie wiem. Skoro tak wracacie do dawnych czasów świetności serwera, to niech Donek zwyczajnie przywróci plugin sprzed kilku lat i wtedy zobaczycie czy będzie okej. Niech "wyżsi" też mają na uwadze żeby robić pod większość, a nie pod 3 czy 4 jednostki, bo wtedy zrobi się jeszcze gorzej. Możecie też zrobić na wstęp jakąś "ankietę" żeby ocenić serwer, potem rozszerzyć o pytania szczegółowe żeby zobaczyć jak to wypada na tle większości albo zwyczajnie utworzyć świeże tematy z propozycjami, które będą naprawdę sprawdzane, a nie olewane. Nie zapominajmy oczywiście, że trzeba być też na tyle elastycznym żeby przyzwyczajać się do różnych zmian, a nie ciągle żyć serwerem sprzed kilku lat, bo to że wtedy było super, nie oznacza, że te same zmiany teraz będą skuteczne. To tyle, do widzonka! Tutaj widzę podzielamy zdanie czyli to co działało kiedyś nie znaczy że zadziała teraz. Druga sprawa w której się zgadzamy to że potrzebujemy więcej ciekawych propozycji a nie powtarzających się ciągle umiejętności. Co do propozycji które nie zostały ogarnięte na dniach zrobimy z nimi porządek i będziemy się starać każdą komentować żeby gracz wiedział na czym stoi. Żadnych propozycji nie olewamy po prostu jak uważamy że są słabe to ich na serwer nie wdrażamy co się tyczy niestety większości propozycji klas czy perków jak już wyżej wspomniałem. Podliczenia wyjaśnione wyżej, podobnie jak nerfy. 19 godzin temu, Saszko Weblin. napisał: - awanse, zwiększyć ilość, 40, 80, 120, 160, 200 Raczej zostanie tak jak jest ewentualnie wrócimy do tego jak exp zostanie zmieniony jednak każdy wie że po tym 100 poziomie wbijanie expa jest mega utrudnione stąd te poziomy awansów też zostały właśnie zmniejszone. 19 godzin temu, Saszko Weblin. napisał: - musicie być otwarci na propozycje graczy, a nie zamykać kolejne tematy Zgodzę się z tym że nie zawsze jasno było napisane co zostało zmienione. Jesteśmy otwarci na propozycje jednak mamy swoje powody by je też odrzucać, ale tak jak wyżej pisałem spróbujemy jaśniej się określać co zrobimy i dlaczego tak a nie inaczej. 19 godzin temu, Saszko Weblin. napisał: - dodać nowe mapy, w tym eldorado, o które pisze już x10 by je dodać Eldorado nie ma ze względu na ten nieszczęsny resp i myślę że mimo wszystko to nie jest jakaś super strata. Innych map jest od groma i ciup ciup jednak wszyscy wiemy jak wyglądają nowe mapy na serwerze: szybkie rtv i tyle, gracze mają mega awersję na poznawanie czegoś nowego. Wolą się tłuc po kolejnym duście i nic na to nie poradzę skoro większość tak chce - gusta guściki i nic się z tym nie zrobi. 19 godzin temu, Saszko Weblin. napisał: Często widziałem, że ludzie lecieli za jedno słowo na "k" z banem. Jeżeli tak było to dam znać opiekunom aby nauczyli adminów banować za jedną kurłęęęę. 59 minut temu, Szakaloz1234 napisał: podpowiadałem klasy perki i misje to nie wykorzystali tego a szkoda bo klasy nie za słabe nie za mocne takie pryma sort bym powiedział Dużo umiejętności właśnie się powtarzało niestety, tak jak wspomniałem bądź klasy były mega unbalanced. 59 minut temu, Szakaloz1234 napisał: perków czyli wyjebanie tych co są najmniej używane Takie perki zawsze będą i muszą być żeby inne były lepsze - proste jak budowa cepa. Na coś monety też trzeba tracić - toć to czar tego całego losowania perków. Co do reszty @Szakaloz1234 to nie jest tak że od kilkunastu resetów się kompletnie nic nie dzieje bez przesady. Co do reszty to już wyżej się wypowiedziałem. 46 minut temu, Anek napisał: Ja bym chętnie zobaczył jakąś klase z działkiem Serwer raczej jest za szybki na tego typu klasy - nie zdążysz tego działka postawic a już 3 rundy się skończą. 46 minut temu, Anek napisał: system /killstrike Wątpię że coś takiego serwer jest w stanie udźwignąć poza tym lepiej umiejętności zawarte w takim killstrike po prostu wciepać do klas czy perków - wtedy może by w końcu było czym grać heh. 46 minut temu, Anek napisał: Druga kwestia to są mapy, aktualnie mamy 9 stron map które możemy nominować a i tak w kółko są grane te same. Według mnie to też jest trochę męczące bo nie każdy ma ochotę grać 7 razy dziennie na mapie de_c4. Może powinniśmy mieć mniej map ale wyłączyć nominacje żeby była jakaś różnorodność? Tak jak pisałem skoro większość chce grać c4 to nie będę większości tego bronił - prosta sprawa imo i w kwestii map za wiele nie można chyba ugrać bo o następnej mapie decyduje po prostu decyzja większości - takie proste zdanie ale mimo wszystko chyba nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. 46 minut temu, Anek napisał: Nie powinniśmy bać się nawet radykalnych zmian bo bez tego za 2 miesiące nikt nie będzie grać. Spokojnie, miesiąc poślizgu nie oznacza że zaraz serwer zostanie zamknięty - myślę że o to nie ma co się bać. Na koniec dodam jeszcze tylko że działamy już nad zmianami na kolejny reset i jak tylko czas pozwoli to będzie tego sporo, tylko na razie potrzebujemy po prostu wszystko obmyśleć i poukładać aby jeszcze na reset zaskoczyć - mam nadzieję że już niebawem tych graczy znacznie przybędzie. Zajmiemy się również działem z propozycjami aby były one konkretniej zarządzane. nixon , Anek , Pazula i 7 innych 1 9 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz z 201 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 41 minut temu, d0naciak napisał: należy sobie darować bo to że ostatni reset był niewypałem nie oznacza że serwer należy po prostu zamknąć - bez sensu. Donku szanowany, nie chodzi o ostatni reset, takich resetów jest dużo więcej które były na "odje*cie" się i grajcie, mówię o tych gdzie wymusiło na Tobie dodanie drugiego opiekuna gdzie sam o to Ci głowie moczyłem. Przyszedł Vic i dopiero po którymś resecie ukazalo się światełko w tunelu był duży reset i byli gracze... Ale znów serwer był olewamy na kolejne resety jak ten. I nie winie Vica bo chłopak jest kołem pomocniczym choc chce robić więcej a nie może z tego co mi wiadomo Lecimy Z Dobrymi Cheatami , gudelajka , LejMniePadre. i 1 inny 2 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STORM Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 To wszystko wina terminatora. Marlen , Lecimy Z Dobrymi Cheatami , VarragRuuushk i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) W dniu 6.03.2020 o 19:28, Janusz z 201 napisał: Donku szanowany, nie chodzi o ostatni reset, takich resetów jest dużo więcej które były na "odje*cie" się i grajcie, mówię o tych gdzie wymusiło na Tobie dodanie drugiego opiekuna gdzie sam o to Ci głowie moczyłem. Przyszedł Vic i dopiero po którymś resecie ukazalo się światełko w tunelu był duży reset i byli gracze... Ale znów serwer był olewamy na kolejne resety jak ten. I nie winie Vica bo chłopak jest kołem pomocniczym choc chce robić więcej a nie może z tego co mi wiadomo Janusz, sto procent racji. Większość resetów było na odje... Te resety, które coś wnosiły, to można na palcach jednej ręki policzyć i taka jest prawda. 90% resetów na odje... I tyle. To, że naprawiliście jakiś błąd, czy dodaliście nowe rsy to wiele nie zmienia. Mam nadzieję, że na następny reset coś ruszy i serwer znowu będzie przepełniony, bo szkoda byłoby mi opuszczać serwer i ludzi i tą naszą śmieszną, specyficzną a zarazem wspaniałą atmosferę, która żeśmy wszyscy razem stworzyli. Edytowane 7 Marca 2020 przez Saszko Weblin. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-337310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Witam. @ d0naciak wypowiedział się na owy temat, przedyskutowaliśmy go i wykorzystamy na następne resety. Dziękujemy za tyle informacji, spostrzeżeń i propozycji. Pozdrawiam VV. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-338405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Problem został rozwiązany! Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/46974-co-dalej-z-201/#findComment-338406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi