Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sam widzisz że rżną dusty pod rząd bo innej mapy nie potrafią lub nie chcą grać bo ?

Bo nie można latać na sgs komandoskiem (amadix) jakoś FIKFIK (tez komandosem) na każdej mapie potrafi zrobić dobre staty więc to świadczy tylko o tym że ktoś tu jest botkiem z dusta :)

Nie chce mi się już tutaj przekomarzać sami widzicie z HTLV że biorą double mapke i nie wytłumaczysz bo jest dust w menu i trzeba bocić dusta ręce opadają jak i na servie jak i tu ......

A czemu już nie grają 3x dusta pod rząd ? a bo widzisz, napisałem na forum i więcej graczy zaczęło zwracać uwagę na to jaką mapę wybierają :)

Szczerze ? Mocno się awanturuję na servie za te double mapy no i dzisiaj przesadziłem XD ale mniejsza o to.

Jakiś konsensus będzie w tej sprawie ?

Bo patrząc w htlv sami widzicie jak jest ......

Przypominam to nie jest only dd2 ....

Edit:

Może jest opcja zrobienia ankiety z tymi double mapami i niech wszyscy zagłosują, ankieta np niech wisi tydzień żeby każdy mógł oddać głos.

Chyba że @Ptaku i @ d0naciak uważają inaczej, nie chcąc zdawać się na graczy (nie zawsze to wychodzi na dobre).

Wtedy też proszę o wypowiedź w/w :) 

Nie sugeruję tutaj o jakieś głosowanie permanentne z tą ankietą ale żeby administracja miała szerszy i klarowny widok całej sprawy.

Edytowane przez Bracket
https://1shot2kill.pl/topic/50234-double-mapy/page/2/#findComment-364661

Ankiety na forum nie koniecznie mają sens gdyż nie każdy gracz jest forumowiczem wobec czego ankieta ta może się kłóćić z rzeczywistym stosunkiem do tej sprawy wszystkich graczy. Co do map to niestety zawsze są z nimi problemy ale też zawsze pisałem o tym że skoro gracze chcą grać ciągle te dusty to poniekąd trzeba to zaakceptować, w końcu większość podjęła taką decyzję. Wcześniej można było mówić że walą 1 na pałę ale teraz kiedy są zamrożeni to raczej podejmują świadomą decyzję, albo po prostu obojętne jest im co będzie następne i walą 1 byle by menu zniknęło :P Stały cykl map bez głosowania nie ma sensu, za dużo śmieci by się przewijąło na których kompletnie nikt nie chce grać, a rtv na takich mapach nie jest rozwiązaniem. Blokowanie odwoływanie nominacji jest bez sensu, one też są świadome a gracz ma 3 minuty na odwołanie nominacji. Zasada wśród nich jest taka że pierwsze 3 nominacje znajdą się w głosowaniu, pozostałe są omijane. 1 gracz może dać 1 nominację. Jakby się w tych nominacjach nie kombinowało to wątpię, że one rozwiążą problem ciągłego grywania dustów. Można potem ewentualnie pomyśleć nad zmniejszeniem ilości map z nominacji które pojawiają się w głosowaniu. 

Rozwiązania jakie mogę zaproponować i już praktycznie zostały wdrożone to:

• Przesunięcie guzików w menu od głosowania - od teraz jak dobrze kojarzę pierwsza mapa będzie pojawiała się pod 5, ostatnia pod 9. Być może to bardziej zmusi graczy do świadomego wyboru, chociaż obawiam się że niektórzy nauczą się po prostu wciskać tez 555 zamiast 111, ale ta zmiana mnie niewiele kosztowała więc postanowiłem że można spróbować.
  • Zwiększenie ilości map na block liście - do teraz ostatnie 10 map nie mogły pojawić się ponownie w głosowaniu, zwiększyłem teraz tą ilość do 15 (zwiększyłbym nawet do 20 ale nie mamy tak wiele małych map, trzeba dosztukować :D i ewentualnie zwiększyć limit) 

Na razie tak to będzie wyglądać, tematu póki co nie będę zamykać zobaczymy czy te zmiany jakkolwiek pomogą. Ewentualnie dam jeszcze info jak będzie więcej małych map dzięki czemu będzie można zwiększyć ilość block listy.

https://1shot2kill.pl/topic/50234-double-mapy/page/2/#findComment-364675

Dzięki za te zmiany @ d0naciak, na pewno w jakiś sposób to pomoże.

Mam nadzieje że wszyscy gracze którzy aktywnie uczestniczyli w rozmowie rozumieją o co mi chodzi i zaczniemy WYBIERAĆ mapy a nie spamować na pałę te ograne.

Jak wyżej napisał @Johny9

W dniu 16.08.2020 o 23:58, Johny9 napisał:

Ale jak ludzie nie będą grać na innych mapach to jak mają się nauczyć na nich grać? Mapy jak chatteau, prodigy czy cpl_mill to klasyki a tu nikt ich praktycznie nie zna...

Jest wiele ciekawych map, można usiąść na te 20 minut i wciągnąć się w grę tak jak kiedyś my poznawaliśmy mapy :)

https://1shot2kill.pl/topic/50234-double-mapy/page/2/#findComment-364685

16 godzin temu, Bracket napisał:

Ref.

Sorki za post pod postem ale nie mogę edytować starego.

http://ehltv.hltv.org.pl/55773?data=2020-08-24

po 3-4 dusty jeden po drugim .....

Za pierwszym razem były to mapy de_dust2_2006, de_dust2, de_dust2002, de_dustyaztec

I teraz tak

de_dustyaztec - Mapa zupełnie inna od tych wyżej wymienionych. Mapa to odpowiednik de_aztec ale na dustowych teksturach.

de_dust2002 - Również mimo nazwy nie przypomina klasycznego dusta.

Jedynie de_dust2006 i de_dust praktycznie się od siebie nie różnią.

I druga sytuacja z tego dnia, de_dusferno2, de_dustyaztec, de_dust2, de_dust2_2006, de_dust

o de_dustyaztec wspomniałem już wyżej.

de_dust - poza nazwą nie ma żadnych związków z innymi dustami.

i zostaje de_dustferno2/de_dust2/de_dust2006 aczkolwiek po de_dustferno był grany jeszcze aztec więc wychodzą 2 dusty pod rząd.

Nie patrz tylko i wyłącznie na nazwy map tylko na to czym faktycznie się różnią, chyba że aż tak nie lubisz biegać po piachu.

Jak już wspominałem w innym temacie zamierzam zając się trochę mapami i głównym celem będzie usunięcie map które się od siebie nie różnią i zastąpienie ich nowymi, dlatego też czekam na wasze propozycje abyście mieli mapy na których faktycznie chcecie grać.

Dlatego przykładowo de_dustferno/de_dust20006 i de_dustyaztec znikną z serwera. Więcej przykładów nie podam, bo muszę sobie sprawdzić czy jest więcej map które różnią się jedynie teksturami.

https://1shot2kill.pl/topic/50234-double-mapy/page/2/#findComment-365497

Lubić nie lubić, nie chodzi tylko o to @ Adrian., proste jest (nie ubliżając nikomu) że dużo ludzi przyzwyczaiło się do tych mapek de_dust ale jeśli znikną one z servera to nic się nie stanie, ostatnio z powodzeniem gramy mapy takie jak overpass, nuke, aztec, mirage a nawet rome czego wcześniej nie było i dzięki pomocy paru osób udaje się grywać inne mapy no ale cóż poradzić kiedy na server wchodzi dużo graczy z naszej sieci z dd2 lub stałych bywalców którzy wchodzą na godzinkę pograć wtedy jest ciężko o inną mape i biorą tylko piach. Jest jeszcze kwestia paru troli :)

Często słyszę oburzenie na micro kiedy biorą dust > dust > dust no ale cóż gramy dust.

Do wszystkich troli :)

Jak myślicie że założyłem temat bo nie lubię de_dust2 to się mylicie i wybieranie tych map nie spowoduje że zniknę z servera a wybierając w kółko dusty zniechęcacie innych do gry :)

Miło że te mapki znikną z servera, przydał by się jakiś powiew świeżości w tych mapach.

Pzdr Bracket.

https://1shot2kill.pl/topic/50234-double-mapy/page/2/#findComment-365570

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...