Jump to content

Double Mapy.

Bracket
 Share

Recommended Posts

Chciał bym zauważyć że na serverze jest dodanych od pi**y de_dusta czy westa/rats/italy to są najczęściej wybierane mapy przez graczy którzy nie grali w cs 1.6 nwm grają od wczoraj i znają tylko 4 mapy co jest irytujące bo gramy 4 dusty pod rząd a np gracze którzy by chcieli zagrać coś innego są blokowani po przez innych którzy blokują vote mapek dając vote np office/lidla a później to usuwają i nominują 2-3 dusty, afganisan i rome, wiadomo co będziemy grali zajebanego dusta/westa którym zrzygać się idzie. Na 25 granych map przez dzień 10 map to właśnie dust czy west a mapy takie jak de_cpl_mill_32 czy mirage_go lub de_chateau są raczej zapomniane a szkoda bo niegdyś cpl_mili_32 to była jedna z faworytów lub de_cheatu a teraz ? rtv piszą BOTY bo nie grając na DE_DUST12345-10 nie wiedzą w jaką grę grają !.

1. Proponuję aby 1 gracz nominując 1 mape nie mógł jej odwołać.

2.Ogarnąć plugin który będzie blokował wybieranie w kółko tych samych map. Czyli gramy de_dust więc 10 następnych map nie może być wybrany inny dust, tak samo z westami i innymi double mapami

3.Wielu graczy wciska "1" na pałę, proponuje wgl usunąć opcje "1" bo oni nie wybierają mapy tylko spamuja "1" ......

Ja osobiście lubie mapke cs_office i co ? czekam 10 map żeby zagrać i nie płacze że nie mogem zagrać duscika bo jestem botem z de_dust i nie znam innej mapy.

A jak tylko wejdzie office albo mirage to słychać na micro "znowu to gó**o" i mówi to typ który kupił cichego i ma 7 banów za kampienie i cele, link podać do amx_bans ? Kto gra to wiadomo o kogo chodzi.

Pamiętam raz graliśmy mapke de_poland i typ pyta "GDZIE TU SĄ HOSTY" ...... 

No to z czym do ludzi jak typ nie ma pojęcia jaką mape wybrał bo akurat wtedy de_poland była pod "1" XD 

Jedni lubią grać westa inni mirage jeszcze ktoś inny lubi dust ale nie może być tak że blokujecie innym możliwość gry bo wy chcecie grać cały dzień dusta, TO NIE JEST SERVER ONLY DE_DUST. Chcecie grać cały dzień dusta ? To na głównej stronie macie liste serverów i tam są dwie pierwsze pozycje ONLY DD2 :)

Pzdr Bracket.

1. Na nie, bo starczy, że walnie reconnecta i się odnominowała.

2. Tym bardziej na nie xD, porównaj sobie takiego dusta 2, a np. dusta 2002, kompletnie inne mapy, mimo że dust w nazwie.

Zauważ też, że jak zagramy np. de_dusta i zablokujemy resztę na 10 map, tak samo z resztą, to zostaną do grania właśnie de chetau, polandy, alpiny itd. za którymi większość serwera nie przepada.

Takie mapki to gra się 1-2 razy na dzień sytuacyjnie, zależnie od atmosfery na serwie i ilości graczy, sam wiesz, że jak się już trafi alpin, to przeważnie 50% ludzi wychodzi.

Może też się okazać, że to zaburzy wybór mapek bo, ktoś wybierze dusta2, potem 10 mapek żadnych i znowu dostępny dust2 xD wyjdzie na to, że spośród tylu wariacji będzie grany tylko dust2 i zmieni się to w COD 401 10 maps(w najgorszej wersji).

3.Tutaj też się nie zgodzę, dużo razy nominowałem jakąś nieznaną, niegraną mapkę na 1 i ludzie wybierali inne :p.

Mi chodzi o klasyczną dust2, następną mapkę gramy mix dusta z inferno, następnie zagramy dust 2002 i notorycznie ktoś bawi się nominowaniem.

Gracze którzy blokują nominowanie map powinni być banowani bo robicie to specjalnie żeby reszta nie mogła nominować "swojej" mapy.

Naprawdę Mudzin masz tu dużo racji grajmy de dust cały dzień.

Odp do Mudzina.

1. No to właśnie po to blokada, mapa nominowana to zostaje i koniec tematu.

2. Większość servera głosując na mapke albo wciskają "1" lub zobaczą w nazwie mapki dust to tam wciskają stąd moja propozycja o blokadę tego bo gramy w kółko to samo XD

3. Tak jak wyżej, w nazwie mapy dust i tam wciskają a jak nie znają nazw map to walą '1' XD

Jest dużo mapek fajny wartych zagrania a nie w kółko ten posrany dust/west.

Roma/barcelona/black hawk down/cpl_,mili_32/nuki/assfalty/aztec/prodigy/abadon/mirage < masz 10 a na servie jest więcej chyba z 5 stron map które nie są grane bo blokowanie nominacji i dust banda botów ........

Wiele jest map nie ma ich 10 XD nie gramy innych bo jest za dużo dustów nasrane i nie bierzecie innych bo DUST FOR EVER BANDA BOTÓW !!!!!

A czemu nie gramy alpina ? BO NIE MOŻNA STRZELAĆ GDZIE POPADNIE, WALIĆ GRANATÓW GDZIE POPADNIE I FRAGI SAME NIE WPADAJĄ XD

Tak to wygląda, alpin trudna mapa dla CT ale jak ktoś ma możliwości i umiejętności to na każdej mapie ugra.

Zresztą po co ja Ci tłumacze jak Ty i tak nie grasz z tego co widzę.

Trochę racji w tym jest, czasami przez pół dnia jest grany dust... Ja rozumiem że to najpopularniejsza mapa ale można sie już znudzić biegając po tym piachu. Ja zamiast blokować wszystkie dusty blokowałbym tylko te które są podobne, bo tak jak MudzineK wspomniał niektóre się od siebie różnią. 

Załóżmy że gramy de_dust2, to żeby nie było znowu, to blokada na de_dusferno itd. 

@Bracket ja wiem, sam lubię black hawka ale to jest mapa typu raz-dwa na dzień bo ludzie średnio za nią przepadają.

Co Ci poradzę, że ludzie lubią grać dusta, szybciej byłbym skłonny za jakąś rotacją mapek, albo wydłużeniem cooldowna na x danych map.

No aktualnie nie gram, ale bardzo dużo czasu już obserwuję jak to działa ;).

Bracket, nie chcę Cię urazić ale w ostatnim miesiącu połowa Twoich postów to tylko narzekanie na forum że coś jest nie tak, mapy te same, jakies sgsy, sklep dziwny.  @ MudzineK wyżej napisał, choć w nazwie jest dust to praktycznie każda mapa się różni więc nie wiem w czym problem, a narzekając na mapy na cod modzie, to jak narzekać że gra się np dusta na ONLY DD2. Sytuację z nominowaniem map też Mudzin wyjaśnił dobrze, wystarczy dać retry i może nominować kolejną, a nie da się tego obejść.

A ja popieram @Bracket. Jedno czy dwa przejścia więcej i inny kolor ściany to nie bardzo różnorodność. Ludzie grają te same bo się ponauczali na pamięć i nie idzie na innych mapach więc w kółko dusty, westy, assaulty, ratsy i eldo. Reszta map jest tu nie bardzo potrzebna bo wybierane są max raz dziennie albo nigdy. Ale jak ludzie nie będą grać na innych mapach to jak mają się nauczyć na nich grać? Mapy jak chatteau, prodigy czy cpl_mill to klasyki a tu nikt ich praktycznie nie zna...

Jakbym chcę grać dusty cały czas to idę na Only dd albo only dd2. 

To może czas poznać mapy, mi nie chodzi o to żeby usuwać mapy tylko żeby nie grać w kółko 4 map dust2 bo z tego co kojarzę to dzisiaj graliśmy cpl_mili_32 i jakoś nikt rtv nie pisał a nawet mówili "jak ja dawno nie grałem" "fajna mapa" i komandosem też możesz na niej polatać tak samo train na którym miałeś 1st, też zła mapa ? Dobre mapy tylko spamicie dusta do zrzygania, za dużo tych dustów jest wgrane .....

A Ty Slayer może spójrz na to z tej strony że grasz 1-2 h dziennie a inni trochę dłużej i nie mówię tylko o sobie, chciał byś grać w kółko 4 x tą samą mape ? to jest godzina czasu, ludzie zastanówcie się .....

Jak gram tu chyba czwarty miesiąc to max graliśmy 3x poolday ale była ekipa try hard, po 3 mapie już każdy miał dość a tutaj ludzie wchodzą sobie i spamują DUST DUST jak opętani.

Co nie tak ? sklepy ? ja pisałem o SGS a nie o sklepie.

Mi właśnie chodzi o plugin który zablokuje możliwość wybierania mapek które są identyczne z małym rozszerzeniem a i tak grane jest to samo .....

Przez to zaczniemy grać inne mapki które gwarantuje są do zagrania na tym codzie, tylko trzeba trochę motywacji a nie bieganie na pałę w kółko tego samego.

de_dust2_2006/de_dust2/de_westwood_big/de_westwood_247css do tego zagrajmy ratsa, eldorado a i zapomniałem jeszcze nasz faworyt de_dustferno2 no jak mogłem zapomnieć bo przecież nie graliśmy go aż 1:20, i tak cały dzień najlepiej do zarzygania.

Oczywiście zagramy jeszcze c4 żeby można było do*****ć graczy na betonie i wtedy owszem server jest pusty i gracze wychodzą z servera tak jak dzisiaj to zrobiłeś FIKFIK razem z CHEMPIONEM z fuul servera zostało 14 osób.

de_sunny 22:05  22:10 Rtv poszło bo nie można kosić na komando na prawo i lewo ? Każdy chce zagrać a nie 2-3 osoby.

PZDR.

Edited by Bracket

Hmm dla mnie sprawa jest prosta:

1. Niektórzy nawet nominują mapę "snowa" na 25 osób i dlatego nie możesz nominować mapy taką jaką chcesz, najlepiej zablokować opcję małych map kiedy jest na serwerze więcej niż 12 osób, no bo jak mamy 3 nominacje to tylko 3 osoby mogą dodać mapę tak? Następnie 2 osoby klikną małą mapę jedna osoba da "dusta" i powstaje problem bo nie można później usunąć nominacji jeżeli 3 osoby doda mapy

2. Ciężko będzie to zrobić, ponieważ jest kilka map de_dust tak jak napisał Mudzin niektóre dusty się od siebie różnią (nie powiem bo niektóre inny piasek) ale wtedy co ci zostanie do grania? 

Moim zdaniem tak jak napisał @Bracketzwiększyć, tylko nie żeby dusta zablokować, ogólnie zwiększyć wybieranie map z 5 do 10 zmniejszyłoby to ilość dustów ale też innych map.

3. Usunąć kilka map z serwera te które są najmniej grywalne przez co połowa osób z serwera wychodzi i wgrać nowe mapy, jest post pod tym każdy może dodać mapę jaką by chciał na serwerze, aby nie było że cały czas jest grany dust

W dniu 16.08.2020 o 16:57, Bracket napisał:

1. Proponuję aby 1 gracz nominując 1 mape nie mógł jej odwołać.

22 godziny temu, MudzineK napisał:

1. Na nie, bo starczy, że walnie reconnecta i się odnominowała.

Z tego co kojarzę można to zrobić tak że nawet po ponownym dołączeniu gracza na serwer mapa zostanie w tej nominacji ale tutaj musi się dokładniej @ d0naciak wypowiedzieć, bo pewności nie mam.

Jeżeli zostanie to potwierdzone to nie widzę problemu żeby dodać to na serwer.

2.Ogarnąć plugin który będzie blokował wybieranie w kółko tych samych map. Czyli gramy de_dust więc 10 następnych map nie może być wybrany inny dust, tak samo z westami i innymi double mapami

W tym przypadku ciężko aby to wprowadzić, bo tak jak mówili przedmówcy większość dustów różni się znacznie. Jedynie de_dust2 i dustferno różnią się tylko kolorem tekstur więc tutaj szybciej będzie usunąć tę drugą mapę niż bawić się w blokowanie.

3.Wielu graczy wciska "1" na pałę, proponuje wgl usunąć opcje "1" bo oni nie wybierają mapy tylko spamuja "1" ......

Wiesz @Bracketco zmieni ta dokładna propozycja? Ludzie zamiast na pałę wciskać jedynkę będą wciskać dwójkę:frantics:

Ja osobiście lubie mapke cs_office i co ? czekam 10 map żeby zagrać i nie płacze że nie mogem zagrać duscika bo jestem botem z de_dust i nie znam innej mapy.

A jak tylko wejdzie office albo mirage to słychać na micro "znowu to gó**o" i mówi to typ który kupił cichego i ma 7 banów za kampienie i cele, link podać do amx_bans ? Kto gra to wiadomo o kogo chodzi.

Pamiętam raz graliśmy mapke de_poland i typ pyta "GDZIE TU SĄ HOSTY" ...... 

No to z czym do ludzi jak typ nie ma pojęcia jaką mape wybrał bo akurat wtedy de_poland była pod "1" XD 

Jedni lubią grać westa inni mirage jeszcze ktoś inny lubi dust ale nie może być tak że blokujecie innym możliwość gry bo wy chcecie grać cały dzień dusta, TO NIE JEST SERVER ONLY DE_DUST. Chcecie grać cały dzień dusta ? To na głównej stronie macie liste serverów i tam są dwie pierwsze pozycje ONLY DD2

Co lubią pojedynczy gracze nie ma raczej znaczenia, bo na serwerze liczy się głos większości, każdy ma do wybrania jedną mapę spośród 5 innych, a czy robią to przemyślanie czy na pałę to już ich decyzja i z tym ciężko walczyć w jakikolwiek sposób.

Generalnie kilka lat temu ludzie chętnie poznawali nowe mapy i mieli chęć na nich grać, aktualnie Ci co zostali wolą grać na ogranych przez siebie mapach ze względu że dobrze je znają i wiedzą jak na nich grać.

22 godziny temu, ACAB napisał:

Najlepiej wgl wyłączyć możliwość nominowania map i niech lecą wszystkie po kolei po prostu, a zmieniac poprzez rtv na kolejne jakby były jakies kijowe

Bez szans na takie coś. Pojawi się w środku dnia gdy graczy jest więcej jakaś mało znana mapa i ludzie zaczną wychodzić, a nie wierzę że dogadasz się z większą połową serwera aby wpisali rtv ;) 

10 godzin temu, m$$ napisał:

Moim zdaniem tak jak napisał @Bracketzwiększyć, tylko nie żeby dusta zablokować, ogólnie zwiększyć wybieranie map z 5 do 10 zmniejszyłoby to ilość dustów ale też innych map.

Ciekawe jak wybierzesz mapę nr. 10 :ratirlSmile: 

10 godzin temu, m$$ napisał:

3. Usunąć kilka map z serwera te które są najmniej grywalne przez co połowa osób z serwera wychodzi i wgrać nowe mapy, jest post pod tym każdy może dodać mapę jaką by chciał na serwerze, aby nie było że cały czas jest grany dust

Usuniesz stare mapy które nie są grane, tylko po to aby wgrać nowe które też nie będą grane:ociechvj:Na serwerze jest jakieś 50 map jak nie więcej gdzie grane jest jakieś 10 i wgranie nowych nic tu nie zmieni.

Za czasów gdy byłem opiekunem wgrywałem wam po nocach mapy które dawaliście w propozycjach i wiesz co się stało? Pierwszego dnia po dodaniu udało się część z nich zagrać, a później znowu był powrót do dustów/westów/eldo i tak dalej. 

To jeszcze kilka słów ode mnie. Problemem nie są same mapy ani fakt że część z nich w jakimś stopniu jest podobna. Tutaj problemem jest myślenie ludzi, a z tym nie da się walczyć.

Jeżeli dalej gra będzie polegała tylko na graniu map które są już ograne to tych mniej znanych na serwerze nie zobaczymy, a jeżeli już się zdarzy to z nagłym spadkiem grających graczy.

Aktualnie już lepiej chyba grać te dusty z 20+ graczami niż traina czy tam alpina z 10 graczami.

Dust,westwood,eldorado są najczęściej granymi mapami na serwerze. 

Jest dużo odmian dusta

Adrian wszystko dobrze wytłumaczył

Ludzie jak będą chcieli grać dusta to i tak go zagraja najwidoczniej nie każdy gracz woli grać co rusz inna mape.

Są mapy bardziej grywalne i mniej grywalne jak np alpin (który jest totalna pomyłka jak Multipla) 

Ja osobiście też nie lubię wałkować w kółko tych samych map ale jakby nie było WSZYSTKIE MAPY W GŁOSOWANIU wybieramy wspólnie. 

Lepiej już grać tego dusta niż siedzieć na alpinie z 10 osobami. 

Usuwać stare mapy żeby wygrać nowe które też będą olewane to też słaba opcja.

Porozmawiam z Donkiem może coś zrobimy w tym kierunku.

To może usunąć te dusty i westy co są podobne do siebie a w ich miejsce wgrać jakieś klasyki typu hawana. 

Dodatkowo zablokować możliwość nominacji małych map jak jest więcej niż 12 osób bo niemal co mapę jakieś barany jeden z drugim nominują małą mapę i nie da się nominować normalnej. 

Przydało by się też wydłużyć czas do rtv żeby nie było że po chwili zmieniają wybraną mapę. 

No to z tego co piszesz Ptaku to bez sensu ten temat bo jak chcą grać to niech grają bla bla bla bla .......

Tu nie chodzi o to co chcą grać tylko o to że jak wyświetli się menu z głosowaniem i zobaczą DE_DUST to im się kurwiki w oczach włączają i już nawet nie czytają innych opcji.

Wchodzi taki amadix na server i zamiast się przywitać robi dwie rzeczy.

1.Nominuje De_dust2.

2.Spamuje coś takiego "SZYBKIE RTVVVVVVVVVVVVVVV <<<<<<<<" 

A gramy mirage_go np i jest dużo ludzi i wcale nie trzeba nam tego dusta bo dobrze się gra te mapy i widzę że ludzie (nie wszyscy ale dużo ich jest) popierają pomysł grania innych map niż w kółko tego samego.

Sam na pewno byłeś na servie jak tak robił np wczoraj wieczorem.

Zablokujcie możliwość grania dusta po duscie i będzie koniec problemu.

I nie popadajmy w skrajności takie jak alpin bo ta mapa jest w vote raz na dzień jak sama tam wskoczy lub nominuje ją jakiś fanatyk zimowych bamboszy.

2 godziny temu, Bracket napisał:

Wystarczy przejrzeć w htlv, ile razy się zdarza że grane są 3 dusty pod rząd lub 2 westy.

Przeglądając hltv z dzisiejszego dnia mamy taką sytuację (bez liczenia małych map): 

- 1 raz 3 dusty pod rząd od godziny 9:35 do 10:34

- 1 raz grane 2 dusty pod rząd od godziny 13:41 do 14:09 ( gdzie jeden z dustów trwał 7 minut)

- West był grany 1 raz od godziny 12:59 do 13:20

Teraz sytuacja z dnia wczorajszego:

- Nie było przypadku grania 3x dustów pod rząd

- 2x grane 2 dusty pod rząd

- West grany 1 raz

17.08.2020:

- Nie było sytuacji aby dust był grany 2x lub 3x z rzędu.

- West grany jeden raz

Jeżeli weźmiemy pod uwagę że tych dużych map dziennie mamy na serwerze +/- 30 to te liczby dustów nie są specjalnie duże, a jeżeli już piszesz aby zobaczyć hltv warto pomyśleć czy jest to dobry dowód na Twoje słowa.

Godzinę temu, Johny9 napisał:

To może usunąć te dusty i westy co są podobne do siebie a w ich miejsce wgrać jakieś klasyki typu hawana.

No można usunąć podobne mapy ale nie ma ich aż tak wiele, myślę że jakieś 4-5 może się znajdzie. Co do Hawany to kiedyś sam ją chciałem dodać aczkolwiek wywalała serwer więc zrezygnowałem.

Godzinę temu, Johny9 napisał:

Przydało by się też wydłużyć czas do rtv żeby nie było że po chwili zmieniają wybraną mapę. 

Nie ma takiej potrzeby czas blokady na wpisanie rtv jest odpowiedni. Jeżeli gracze będą chcieli wpisać RTV to i tak to zrobią. Zmiana o której mówisz nic nie da.

Godzinę temu, Bracket napisał:

Tu nie chodzi o to co chcą grać tylko o to że jak wyświetli się menu z głosowaniem i zobaczą DE_DUST to im się kurwiki w oczach włączają i już nawet nie czytają innych opcji.

Wchodzi taki amadix na server i zamiast się przywitać robi dwie rzeczy.

1.Nominuje De_dust2.

2.Spamuje coś takiego "SZYBKIE RTVVVVVVVVVVVVVVV <<<<<<<<" 

A gramy mirage_go np i jest dużo ludzi i wcale nie trzeba nam tego dusta bo dobrze się gra te mapy i widzę że ludzie (nie wszyscy ale dużo ich jest) popierają pomysł grania innych map niż w kółko tego samego.

Jeżeli jest tak jak mówisz to może przyczyna takiego zachowania jest inna? Ludzie lubią grać dusta i jego wszelakie odmiany. Mówisz że ludzie popierają granie innych map i jest ich wiele to pokażcie to na serwerze oddając swoje głosy na inne mapy w głosowaniu które nie mają związku z dustem ani westem. Jest jest was tak dużo jak piszesz to z pewnością uda wam się przegłosować inne mapy niż dust. Chyba że Twoje słowa mają w sobie tyle prawdy co te o sprawdzeniu hltv.

W jakimś stopniu Cię rozumiem że tych dustów możesz grać więcej niż inni gracze, bo grasz o wiele więcej ale musisz się liczyć z tym że serwer nie jest robiony pod jedną osobę i ani opiekun ani właściciel nie zrobią rewolucji w mapach, bo może się to odbić negatywnie na serwerze. W tym przypadku jedynie propozycja usunięcie tych mocno podobnych do siebie map ma sens.

Godzinę temu, Bracket napisał:

Zablokujcie możliwość grania dusta po duscie i będzie koniec problemu.

To też nie ma sensu. Masz przykładowo 4 dusty 

de_dust2

de_dust

de_dust4ever

de_dust2002

Niby każda z nich ma w swojej nazwie tego dusta, lecz każda z tych map jest całkowicie inna, więc nie ma sensu ich blokować.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.