M4A1 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Redaktor: M4A1 Osoba udzielająca wywiadu: @Oczko! Witaj. Dziękuję, że znalazłeś chwilę, aby udzielić mi wywiadu. Na początek zacznijmy od pakietu standardowych pytań: przedstaw się nam, powiedz jak masz na imię, skąd pochodzisz oraz ile masz lat. Cześć, jestem Mateusz ale ludzie raczej kojarzą mnie z nicku "Oczko". Pochodzę z Rybnika, woj. Śląskie. Mam 19 lat lecz za niedługo strzeli ta magiczna 20. Może powiesz nam coś o Twoim mieście? Co warto tam zobaczyć, zwiedzić oraz co szczególnie przyciąga uwagę przyjeżdżających tam turystów? O moim mieście zbytnio nie ma co ciekawego mówić, miasto w którym nie ma co zwiedzać, jedyną rzeczą, która przyciąga osoby z okolic Rybnika jest basen oraz kluby do których w weekendy chodzi dużo młodzieży, znajdą się tu też pseudo "Sebixy". Turystów jedynie widziałem jak były Światowe Dni Młodzieży wtedy było tu pełno osób. O Rybniku ostatnio jest głośno, ponieważ dzieją się tu chore rzeczy między innymi morderstwa. Powiadasz, że w Rybniku popełniane są zbrodnie. Czy zechciałbyś wprowadzić do naszego wywiadu trochę dramatycznych "historii"? Opowiesz nam jakie przestępstwa popełniono w Rybniku? Dużo to ja nie pamiętam tych zbrodni, ale raz na jakiś czas komuś strzeli do głowy i odwali coś głupiego. Przykładem tego może być pijany kierowca, który potrącił policjanta. Gdy się ukrywał to odkrył zwłoki kobiety. Poćwiartowanie zwłok mężczyzny i wrzucenie ich do Zalewu Rybnickiego to też nie jest nowością. Parę lat temu była strzelanina na jednym z rybnickich osiedli. Jakby ktoś chciał odwiedzić miasto to zapraszam. Widzę, że w Rybniku dzieją się bardzo "ciekawe" rzeczy i nie jest tam nudno, myślałam, że to Białystok należy do nienormalnych miast. Temat Twojej miejscowości zostawmy. Powiedz nam czym zajmujesz się na co dzień. Pracujesz czy może jeszcze się uczysz? Aktualnie jestem jeszcze uczniem, nie lubię wypowiadać się na temat szkoły, ponieważ najchętniej to bym ją już zakończył, pozostają jeszcze przygotowania do matury. Na co dzień zajmuje się chodzeniem do szkoły, lecz czasami z tym ciężko. Opiekuję się serwerem oraz gram w gry, gdy jest zimno to nie ma ochoty na wychodzenie z domu, więc pozostaje tylko to. Trenuj piłkę nożna, również spotykam się ze znajomymi w wolnym czasie, najczęściej są to weekendy. Na jakim kierunku uczysz się w szkole? Planujesz iść na studia i kształcić się dalej w tym kierunku czy jednak nie wiążesz z tym przyszłości? Jestem na profilu biologiczno-chemicznym, mam w planach iść na studia, lecz różnie to może być, wszystko zależy od matury. Jestem jednak dobrej myśli, a czas pokaże co będzie. Dlaczego akurat profil biologiczno-chemiczny, a nie inny? A więc tak, byłoby zapewne zupełnie inaczej gdybym nie dostał kontuzji kolana przez którą musiałem na pewien czas pożegnać się z piłką oraz z klasą sportową. Zawaliłem jeden rok w szkole przez to, więc stwierdziłem, że lepiej będzie przepisać się na aktualny kierunek. Powiedz czym się interesujesz? Masz jakieś hobby którymi możesz się nam pochwalić? Moim hobby jest oczywiście wspomniana wyżej piłka nożna w którą grałem od dzieciaka na osiedlach z kolegami, lecz nie wiązałem wtedy z nią większej przyszłości ponieważ trenowałem MMA, co zresztą również należy do moich hobby. Piłką zacząłem się bardziej interesować wraz z dorastaniem i właśnie wtedy nastały marzenia, aby zostać piłkarzem, po jakimś czasie za namową taty przestałem trenować MMA i zacząłem chodzić na treningi do szkółki piłkarskiej, a następnie rozpocząć naukę w klasie sportowej. Masz bardzo ciekawe zainteresowania i hobby, jestem pod wrażeniem. W poprzednim pytaniu wspominałeś o kontuzji, przez którą musiałeś zakończyć swoją karierę, opowiesz nam co się wtedy wydarzyło? Nie musiałem zakończyć kariery tylko musiałem, że tak powiem ją "zapauzować". Przerwę miałem dokładnie 11 miesięcy, po zerwaniu więzadeł krzyżowych na meczu. Musiałem przejść operację w Żorach niedaleko Rybnika. Lekarza, który naprawiał mi kolano polecił mi kolega z drużyny, który w gimnazjum przeszedł podobną kontuzję. Dochodzenie do siebie po takiej kontuzji jest bardzo ciężkie, najgorsze było jednak to, że przez około 7-8 miesięcy nie miałem piłki przy nodze. Później wróciłem silniejszy i trenuje piłkę do dnia dzisiejszego bez żadnych zarzutów. W takim razie życzę Tobie jak najwięcej sukcesów! Jeżeli nie masz nic przeciwko to przejdźmy teraz do pytań bardziej prywatnych. Powiedz nam czy znalazłeś już wybrankę swojego serca czy jednak jesteś samotnym samcem alfa, który nadal czeka na swoją "samice", aby spędzić z nią resztę życia? Haha, wiedziałem, że to pytanie w końcu się pojawi. Aktualnie jestem samotnym samcem, po przejściach w związkach. Nie szukam kogoś na chwilę, bo jak miłość ma się znaleźć to znajdzie się sama i prawdziwa, a jak nie to będę do końca życia sam. Mam jednak nadzieję, że trafi się ta jedyna w niedalekiej bądź dalekiej przyszłości. Czas jednak pokaże. Rozumiem i życzę abyś trafił na swoją wybrankę. Powiedz mam jeszcze jaki jest Twój ideał kobiety? Ideałów nie ma, nie licząc Ciebie. Widzę, że mamy dobrego bajeranta na naszej sieci ! Wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia, czy uważasz, że to bzdura? No oczywiście, że tak. Nie wierzę w miłość od pierwszego wejrzenia, ponieważ to bzdura. Najpierw trzeba poznać druga osobę, bo tak naprawdę nie wiemy kim ta osoba jest. Zgadzam się. Najpierw trzeba kogoś poznać, żeby zacząć z nim chodzić. Zaczyna się od znajomości, potem koleżeństwo, przedostatnia rzecz to przyjaźń, a dopiero na koniec związek. Czy zgadzasz się z tym, że najpiękniejsza miłość rodzi się z przyjaźni? Czy jednak uważasz inaczej? Jestem tego samego zdania co Ty, lecz mam jedno zastrzeżenie. Nie zawsze taki związek wypala, ponieważ przyjaciele wiedzą o sobie praktycznie wszystko i wielokrotnie przez to wychodzą jakieś kwasy. Osobiście gdybym znalazł się w takiej sytuacji to zdecydowałbym się na związek. Mam przyjaciela, który też przyjaźnił się ze swoją przyjaciółką przez wiele lat, a teraz są w szczęśliwym związku. Dużą wagę ma również charakter w takich sytuacjach. Powiedz mam co lubisz w dziewczynach, a co Cię do nich zniechęca? Kobieta musi mieć charakter podobny do mojego, ponieważ inaczej się nie dogadamy. Lubię w kobietach atrakcyjność. Natomiast denerwuje mnie to, jak dziewczyna za dużo przeklina. Rozumiem, temat kobiety odstawmy i przejdźmy do innych pytań. Jakie wartości uważasz za najważniejsze w życiu? Oczywiście, że rodzina na pierwszym miejscu od zawsze na zawsze. Drugą wartością jest zdrowie, bo mamy tylko jedno i musimy je szanować. Trzecią jest miłość, umieć kochać to trudna cecha człowieka. Czwarta wolność, trzeba doceniać to, że nie żyjemy w miejscach gdzie znajdują się obozy pracy i niewolnictwo. Pięć przyjaźń, każdy musi posiadać grono w którym czuje się dobrze i zachowuje się naturalnie, a nie udaje innego człowieka. Czy jest coś co denerwuje Cię w innych ludziach? Jakich cech charakteru najbardziej nie lubisz w innych, a jakie cenisz? Nie lubię tego, gdy ktoś się wywyższa nad innymi bo ma pieniądze. Nie można dzielić ludzi na "gorszy" i "lepszych" przez pryzmat bogactwa. Nienawidzę wręcz takich osób. Nie każdy musi posiadać pieniądze, żeby być dobrym człowiekiem, a przeważnie w życiu jest tak, że ten kto ich nie ma jest w stanie bardziej pomóc niż Ci co mają ich jak lodu. Nie lubię również tego, gdy grupka osób czuje się jak jacyś mistrzowie sztuk walki i kozaczą do jednej osoby, takie zachowanie trzeba tępić. Zgadzam się z Tobą. Masz jakieś motto, którym kierujesz się w życiu? Powiem Ci szczerze, że ciężko mi jest odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie mam motta którym się kieruje. Rozumiem, zatem przejdźmy do następnego pytania. Czego z wiekiem boisz się coraz bardziej? Starości, chciałbym wiecznie być młody. To najpiękniejszy okres w życiu z czym zapewne się zgodzisz. Dokładnie tak. Jak to przysłowie mówi starość nie radość, młodość nie wieczność . Pamiętasz kim chciałeś zostać jako dziecko? Poprawię Cię kochana, Starość nie radość, młodość nietrzeźwość . Chciałem zostać za bajtla (miałem wtedy około 4 lata) superbohaterem, który uratuje świat przed ufo. Wiem bardzo śmieszne, ale prawdziwe. Heh kto pije ten pije . Gdybyś został superbohaterem to jaką magiczną moc chciałbyś posiadać? Sama pewnie skosztowałaś kilka razy. Siła, możliwość latania oraz możliwość stania się niewidzialnym. Raz może dwa razy w życiu! Załóżmy, że życie jest grą. Jaka według Ciebie jest jej główna zasada? No jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Haha to jest oczywiste: "ZOMBIE MA OBOWIĄZEK WBIJAĆ DO KAMP". Haha fascynująca zasada. W jakim momencie Twojego życia poczułeś największy zastrzyk adrenaliny? Jako opiekun ZM zostałem zobowiązany do wykorzystania jakże fascynującej zasady panującej na tym serwerze. Wydaje mi się, że w wieku 14 lat, gdy wyjechałem pierwszy raz sam na mecz swojej lokalnej drużyny. Zapewne zastrzyk adrenaliny poczułem już wcześniej, lecz nie pamiętam już tak dawnych lat. Podobno każdy nosi w sobie materiał na przynajmniej jedną książkę, więc o czym byłaby Twoja? Do tego przydałby się przynajmniej I tom. Wszystkie książki opierałyby się zapewne o moich przejściach w życiu. Z chęcią przeczytałabym nawet i 10 tomów. Wiemy już wszystko o Twojej osobie, teraz przejdźmy do pytań związanych z nasza siecią oraz światem Counter Strike'a. Na samym początku powiedz jak zaczęła się Twoja przygoda z tą grą? Gdy byłem u kuzyna na Mazowszu to zobaczyłem, że na komputerze ma ikonkę z jakimś facetem z giwerą, więc stwierdziłem, że zagram. Na początku jak zapewne każdy grałem na boty, później raz na jakiś czas pogrywałem na serwerach, ale mi nie szło, tak zamykałem tabelę. Od jakiś 6 lat gram w Counter Strike'a w miarę regularnie. Skąd się wziął pomysł na nick "Oczko!" Myślałeś nad nim długo? Wiąże z tym jakąś historie czy raczej wymyśliłeś go spontanicznie? Nick "Oczko!" wziął się stąd, że dużo grałem w karty z dziadkiem. Najczęściej graliśmy właśnie w oczko i stąd pomysł na ten nick. Bardzo skomplikowane. Ciekawa historia. Na naszym forum posiadasz rangę opiekuna serwera już trochę czasu. Jak oceniasz swoją pracę i obowiązki, które wykonujesz przy randze, jaką pełnisz? Obowiązki opiekuna serwera pełnie od około półtora tygodnia, swojej pracy nie będę oceniał, ponieważ nie ja od tego jestem, ale wydaje mi się, że swoją pracę wykonuje dobrze i bez zarzutów. Porządek na serwerze jest trzymany co jest jedną z najważniejszych rzeczy, posiadam również dobrze zgraną ekipę Administracji. Co sądzisz o aktualnym stanie sieci? Gdybyś mógł to chciałbyś w niej coś zmienić czy Twoim zdaniem wszystko jest w jak najlepszym ładzie? Nasza sieć jest w jak najlepszym stanie! Szanuje każdego z administracji za trud jaki włożyli w rozbudowę sieci do, aż tak szalonego stopnia. Nasza sieć jest według mnie najlepszą na rynku, więc jeżeli ktoś chce zacząć grę na którymś z serwerów to tylko i wyłącznie u nas. Jak oceniasz pracę swoich adminów? Te pytanie jest dobre. Praca moich adminów jest na najwyższym poziomie, gdy ktoś łamie regulamin reagują błyskawicznie. Nie są surowi, jak niektórzy z graczy ich oceniają, po prostu wykonują swoją pracę. Znają dystans i wiedzą, że nie wszystko im wolno. Starają się, jak najlepiej dla serwera. Pomagają w miarę możliwości nowym graczom za co mają szacunek. Gdy nie są czegoś pewni, pytają mnie, co świadczy o tym, że nie robią nic pochopnie. Nasze szeregi zasiliło ostatnimi czasy dwóch nowych adminów, ale nie chcemy na nich zakończyć rekrutacji. Chciałbym im w tym momencie podziękować, bo swój wolny czas poświęcają na pomoc w rozwoju serwera. Widzę, że admini mają bardzo, ale to bardzo dobrego opiekuna! Pamiętajcie, szanujcie go i doceniajcie jego pracę oraz czas, który wam poświęca. Czy przez ten krótki czas, który masz opiekuna doszło do tego, że musiałeś skrytykować pracę któregoś z nich? Szczerze, jak na chwilę obecną zdarzyło mi się to tylko raz, ale osoba sama mi się przyznała do błędu co też świadczy o tym, że widzą w błędy które popełnią. Mam nadzieję, że tak przykra sytuacja nie będzie miała nigdy więcej miejsca. Razem tworzycie świetny zespół i dobrze, że tych sytuacji była mnoga ilość. Widać, że jako opiekun radzisz sobie całkiem nieźle, ale czy na samym początku miałeś takie chwile w których mówiłeś sobie, że nie poradzisz sobie na tym stanowisku? Czy jednak podchodziłeś do tego z dystansem i wiedziałeś, że sobie poradzisz? Szczerze? Na początku myślałem, że będzie mi bardzo ciężko ogarnąć to wszystko i sobie nie poradzę, tak było, ale przy pomocy @Krystek było mi łatwiej na spokojnie mi wszystko wytłumaczył za co wielkie dzięki! Teraz jest mi już łatwiej, szybko się uczę i wiem, że nie zepsuje szansy, która została mi dana. Początki jak zawsze bywają trudne, ale dobrze, że dostałeś pomoc od Krystka i się nie podałeś. Niestety zbliżamy się do końca naszego wywiadu, także na sam koniec możesz kogoś pozdrowić, a może zechciałbyś dodać coś od siebie? Pozdrawiam całą administrację, graczy i piękną, miłą panią redaktor. Dziękuje serdecznie za pozdrowienia i czas który mi poświęciłeś, oraz życzę miłego wieczoru. Ja również dziękuje i się dziwię, że wytrzymałaś. Również życzę Ci miłego wieczorku. DeadGuy , Czarnaa ^^ , Aris i 10 innych 5 1 7 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oczko! Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Będzie z czego się pośmiać Dziękuje za wywiad ZoSia , X3R3V1 , Zernixler i 3 innych 2 4 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-170950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X3R3V1 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Klasyk, nigdy mi się nie chcę czytać całości ale co nieco zerknąłem. Kontuzje ciężka rzecz, ciężej wrócić po niej. U mnie też za niedługo magiczna 20 pyknie, śmieszne trochę takie uczucie XD Plusik dla was Oczko! 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-170954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devast Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Sporo błędów interpunkcyjnych, ale wywiadzik fajny i miło się go czytało ;). Oczko! 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-170955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnaa ^^ Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Fajny wywiad,plusik dla was Oczko! 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-170964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LejMniePadre. Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Fajnie się czytało. Leci plusik ! Oczko! i 0la 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-170966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Jeden z nielicznych wywiadów które przeczytałem o pokemonie + dla was Oczko! i ZoSia 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-171013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZoSia Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Oczuś wraz administracją dziękujemy, że podjąłeś się wyzwania takiego jak Opiekun, przygarnąłeś nas pod skrzydełka . Z Tobą współpraca jest świetna, szybka i dokładna. Także dziękujemy administracji sieci, ze dała szanse naszemu Oczkowi Oczko! i Shock 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-171022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 15 godzin temu, M4A1 napisał: Jak oceniasz pracę swoich adminów? Praca moich adminów jest na najwyższym poziomie, gdy ktoś łamie regulamin reagują błyskawicznie. Nie są surowi, jak niektórzy z graczy ich oceniają, po prostu wykonują swoją pracę. Znają dystans i wiedzą, że nie wszystko im wolno. Starają się, jak najlepiej dla serwera. Pomagają w miarę możliwości nowym graczom za co mają szacunek. Gdy nie są czegoś pewni, pytają mnie, co świadczy o tym, że nie robią nic pochopnie. Jak tak teraz na to patrzę, to się zastanawiam czemu przez prawie 7 miesięcy nie zostałem jeszcze zdegradowany Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-171078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4A1 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 18 godzin temu, Shelma napisał: Sporo błędów interpunkcyjnych, ale wywiadzik fajny i miło się go czytało ;). Cholerka tu gdzie widziałam już poprawiłam, ale dziękuję 2 godziny temu, Trzeci napisał: Jak tak teraz na to patrzę, to się zastanawiam czemu przez prawie 7 miesięcy nie zostałem jeszcze zdegradowany Patrz, bo jeszcze kiedyś to nastąpi ;> Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-171135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kub1nho Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Bardzo ciekawy wywiad, czcionka przyjemna dla oko. Z przyjemnością go przeczytałem. Leci łapka M4A1 i Oczko! 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-171137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ejdrien. Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 No plusik za pracę poleciał Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/21782-36-wywiad-oczko/#findComment-171154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi