Iwannabepro Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Witajcie, piszę ten temat ponownie, bo poprzedni wywiało przy przenoszeniu forum na nowy hosting. Przechodząc do konkretów, niebawem wystartuje serwer DeathRun, nie chcę go robić pod siebie, więc czekam na Wasze propozycje odnośnie trybu gry. Jak widzicie grę na takim serwerze, od razu mówię, że nie będzie żadnych klas i innych dziwactw. Propozycję proszę zgłaszać w tym temacie. Osoby chcące testować serwer na bieżąco mogą dołączyć do grupy steam na której będą tworzone wydarzenia:http://steamcommunity.com/groups/1s2kdr Adrian. , Ptaku , .::FocuS::. i 3 innych 2 4 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) jeśli macie możliwości to już pisze jeśli ma nie być klas to proponuje zrobić system dla graczy którzy mają słabe FPS a w miare dobrze grają a więc jest to system rang lub nie wiem lvl który kazda ranga/lvl dodaje +1/3 speed co strefe czyli jeśli masz np. 250 fps to normalnie strefa daje ci ok. 100-200 speed a jesli bys mial jakis wysoki lvl to juz daje 130-230 speed czyli jest duza roznica i to daje bardzo duzo System Boxow wgrajcie na serwer da się załatwić pluga i trochę go przeróbcie głownie chodzi mi o coś czego nie ma czyli : jesli masz np. 500 fps albo nawet 333 często na surfach cię zatrzymuje bo masz duzo fps lecz tak się nie dzieje jeśli masz 100 fps i teraz co robilby nowy box 1 box stawiasz przed surfem i drugi za surfem , Pierwszy box zmienia ci liczbę fps na 100 drugi zmienia na liczbę fps jaką miałeś ustawioną TO BARDZO POPRAWI ROZGRYWKĘ System nagród za przejście mapy i zabicie tt Czyli jesli przejdziesz mapę dostajesz 1 respawn i jesli zabijesz tt dostajesz 3 respawny System zabawy Dla CT jeśli przejdzie mapę i chce walczyć z tt to wychodzi mu menu z rodzajem walki z tt czyli np. only dgl 1 nabój i tak dalej na 1 pozycji oczywiscie bez zabawy czyli normal jeśli już wybierzesz jakis tryb to najlepiej ich gdzies teleportuje a nawet opcja ze tpa ich na ziemie gdzie sie ginie lecz ich nie zabija @Iwannabepro jak stwierdziłeś ze mogą przedłuzac rozgrywkę a jak ktoś wejdzie w kolejkę i będzie afk to nie przedłuża , Plugin od boxow wystarczy poszukać i tam masz pełno opcji takich jak killer czyi anty skrot stawiasz boxa o wymiarach jakich chcesz z funkcja killer i zabija ludzi ktorzy chca wejsc w miejsce gdzie nie wolno 1 z wazniejszych opcji w boxach a to co napisałem to taki dodatek który bardzo by się sprzydał na mapach gdzie sa długie surfy jesli chodzi o boxy to jest tam tez funkcja no dmg czyli tam gdzie sobie ustawisz tam nie mozesz zadac dmg bardzo dobre jesli jest teleport do tt a ktos mu juz zostawił broń no Dużo daja te boxy a ja napisałem aby zrobić dodatkowo funkcję której nie ma i jest bardzo ważna moze ci sie tak wydawac ze nie ale jest wazna System checkpoint Możesz wykupić za kaskę checkpoint który dodaje ci respawn czyli tworzy spawn np. na trudnym przejsciu lub pułapce i jeśli zginiesz to nawet nie giniesz a odrazu tepa cie w to miejsce w którym zapisałeś checkpoint , jesli nie zapiszesz a zginiesz tracisz uzycie 1x na runde , za 2 dead juz nie działą Zapis Respawn Dobra opcja dla dobrych graczy jeśli ktoś praktycznie za kazdym razem przechodzi latwa mape + zabija terro moze nie wykorzystac tego nawet na nastepnej mapie , możliwość kupna respawn . Vip ==== 200HP Jeśli juz jest walka na noze to ma przewage sporą , Ma sporą przewagę na mapach gdzie są duze wysokości Zagwarantowane 2 respawn na runde Zapewnia dłuzsza rozgrywkę niz zwykle Darmowy granat zamrazajacy +10 / +20 speed do stref Więcej kasy niz zwykle za rozne bonusy ================= Kaska Za przejście mapy Narazie tyle jak na coś wpadnę dopiszę Edytowane 7 Października 2017 przez Ptaku Iwannabepro i MAMA 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-107150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwannabepro Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 2 minuty temu, Ptaku napisał: jeśli macie możliwości to już pisze jeśli ma nie być klas to proponuje zrobić system dla graczy którzy mają słabe FPS a w miare dobrze grają a więc jest to system rang lub nie wiem lvl który kazda ranga/lvl dodaje +1/3 speed co strefe czyli jeśli masz np. 250 fps to normalnie strefa daje ci ok. 100-200 speed a jesli bys mial jakis wysoki lvl to juz daje 130-230 speed czyli jest duza roznica i to daje bardzo duzo System Boxow wgrajcie na serwer da się załatwić pluga i trochę go przeróbcie głownie chodzi mi o coś czego nie ma czyli : jesli masz np. 500 fps albo nawet 333 często na surfach cię zatrzymuje bo masz duzo fps lecz tak się nie dzieje jeśli masz 100 fps i teraz co robilby nowy box 1 box stawiasz przed surfem i drugi za surfem , Pierwszy box zmienia ci liczbę fps na 100 drugi zmienia na liczbę fps jaką miałeś ustawioną TO BARDZO POPRAWI ROZGRYWKĘ System nagród za przejście mapy i zabicie tt Czyli jesli przejdziesz mapę dostajesz 1 respawn i jesli zabijesz tt dostajesz 3 respawny System zabawy Dla CT jeśli przejdzie mapę i chce walczyć z tt to wychodzi mu menu z rodzajem walki z tt czyli np. only dgl 1 nabój i tak dalej na 1 pozycji oczywiscie bez zabawy czyli normal jeśli już wybierzesz jakis tryb to najlepiej ich gdzies teleportuje a nawet opcja ze tpa ich na ziemie gdzie sie ginie lecz ich nie zabija Narazie tyle jak na coś wpadnę dopiszę System rang będzie, będziemy na zasadzie skoków. Czym więcej skoków tym większa ranga. Nie wiem czy jest potrzebny ten system boxów, nigdy się z tym nie spotkałem na żadnym serwerze i sam nie mam pojęcia jaką by to dało różnice, nigdy nie miałem problemu z zatrzymywaniem się na surfie. Na serwerze będzie system żyć. Przejście mapy i wejście w kolejkę - 1 życie Zabicie terrorysty - 1 życie Przejście mapy, wejście w kolejkę i pobicie rekordu mapy - 5 żyć Zabaw raczej nie będzie, ponieważ to nie jest JailBreak, gdzie wchodzi się właśnie po to. Ludzie raczej wolą po prostu sobie poskakać, a nie czekać, aż ktoś łaskawie skończy "zabawę" z terrorystą. Dziękuje za propozycje i jak najbardziej pomyślę nad wszystkim. MAMA 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-107157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waave Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Ja to proponowałbym zrobić surfa. @Iwannabepro regulamin też jest wyraźnie napisany i zabrania używania notek w innych działach niż Twój, a i tak masz to gdzieś, dobre. :v No jak już Ci tak zależy, to zrób klasyka i bez dodatków bo to już jest nudne i mało ludzi na takich serwerach gra, teraz to każdy chce powrócić do normalnego DR'a gdzie nie ma klas, boxów ani nic. Edytowane 7 Października 2017 przez Err0r 404 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-107181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGRAFKAIT Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Moja opinia jest taka : dr bez klas, kiedyś były takie i cieszyły się popularnością tzn Do wybrania /knife i bonus Gravitka ,2 skoki,dmg,hp + vip 2x więcej tego , można dać jakiś model dla vipa + czym więcej skoków wykonamy to dostajemy nową rangę i bonusy z tym związane. Serwer nie będzie obciążony, łatwiej będziecie sie skakać i nie będzie 'dawanie się' teraz będzie ściganie a nie nabijanie lvla. Taka moja opinia. Edytowane 9 Października 2017 przez AGRAFKAIT Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-107986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adieep Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 ooo wkoncu ktos mnie wysluchal! napewno niech nie bedzie klas i dobrze by bylo dodac jakeis bajery w stylu /hats /czapki Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-108033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 ludzie jeśli plugi są dobrze zrobione to moze byc ich nawet 50 i i tak bedziecie mieli duzo fps wlasnie takie rzeczy jak czapki i modele i jeszcze traile zabieraja fps o przez to nie da sie grac na dr MAMA 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-108034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAMA Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Szacun za classic dr Classic DR i "/sklep" za $. Speed. Grawitacja. Hp Scout I oczywiscie info o rekordzie danej mapy Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-108036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwannabepro Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) System checkpoint Możesz wykupić za kaskę checkpoint który dodaje ci respawn czyli tworzy spawn np. na trudnym przejsciu lub pułapce i jeśli zginiesz to nawet nie giniesz a odrazu tepa cie w to miejsce w którym zapisałeś checkpoint , jesli nie zapiszesz a zginiesz tracisz uzycie 1x na runde , za 2 dead juz nie działą Zapis Respawn Dobra opcja dla dobrych graczy jeśli ktoś praktycznie za kazdym razem przechodzi latwa mape + zabija terro moze nie wykorzystac tego nawet na nastepnej mapie , możliwość kupna respawn . Moim zdaniem słaby pomysł. Będzie to za duże ułatwienie, chcąc być dobrym trzeba przejść mapę bezbłędnie. Nie widzę sensu robienia takiego systemu. Moja opinia jest taka : dr bez klas, kiedyś były takie i cieszyły się popularnością tzn Do wybrania /knife i bonus Gravitka ,2 skoki,dmg,hp + vip 2x więcej tego , można dać jakiś model dla vipa + czym więcej skoków wykonamy to dostajemy nową rangę i bonusy z tym związane. Serwer nie będzie obciążony, łatwiej będziecie sie skakać i nie będzie 'dawanie się' teraz będzie ściganie a nie nabijanie lvla. Taka moja opinia. DeathRun będzie bez klas i nie ma opcji, że coś takiego się na tym serwerze pojawi. Będą noże dostępne pod komendą /knife, ale nie będą dawały żadnych bonusów oraz tylko i wyłącznie dostępne dla VIP. Jeśli chodzi o VIP'a to niżej opiszę jak widzę rolę VIP'a na serwerze. napewno niech nie bedzie klas i dobrze by bylo dodac jakeis bajery w stylu /hats /czapki Jeśli chodzi o czapki to również rozważam tę opcję, ale również byłaby dla VIP, ponieważ jak dobrze wiemy ciężko utrzymać serwer DeathRun, a jak zrobimy dobrego VIP'a, który nie będzie, aż tak bardzo ułatwiał gry, ale za to będzie dawał więcej przyjemności to myślę, że serwer zarobi na siebie. Vip ==== 200HP Jeśli juz jest walka na noze to ma przewage sporą , Ma sporą przewagę na mapach gdzie są duze wysokości Zagwarantowane 2 respawn na runde Zapewnia dłuzsza rozgrywkę niz zwykle Darmowy granat zamrazajacy +10 / +20 speed do stref Więcej kasy niz zwykle za rozne bonusy ================= Niżej rozpisałem jak będzie mniej-więcej wyglądał VIP. Dolarów nie będzie, ponieważ będzie serwerowa waluta - diamenty. Nie widzę sensu dodawania +10/+20 szybkości do stref. Odrodzenie nie będzie zagwarantowane, ale będzie szansa na odrodzenie. Classic DR i "/sklep" za $. Speed. Grawitacja. Hp Scout I oczywiscie info o rekordzie danej mapy Prawdopodobnie będzie sklep za diamenty. Grawitacji i speeda nie będzie ze względu na to, że serwer posiada menu, które prezentuje się następująco: Menu antyterrorystów: 1. Grawitacja 2. Szybkość 3. Grawitacja+Szybkość VIP/SVIP Menu terrorystów: 1. Tryb DeathRun (gramy z pułapkami), 2. Tryb FreeRun (gramy bez pułapek), 3. Tryb DeathRun+Deagle z 7 nabojami VIP/SVIP Co będzie posiadał VIP? - Możliwość wyboru 3 opcji z menu, która daje nam grawitacje i szybkość, - Dostęp do komendy /knife, - 150 HP, - 1 granat zamrażający pułapki co rundę (dla antyterrorysty), - Specjalny model dla vipa, - 25% szansy na odrodzenie. Co będzie posiadał SVIP? - Możliwość wyboru 3 opcji z menu, która daje nam grawitacje i szybkość, - Dostęp do komendy /knife, - Dostęp do komendy /czapki, - 200 HP, - 2 granat zamrażające pułapki co rundę. - Specjalny model vipa, - Dodatkowy skok, - 40% szansy na odrodzenie. Co będzie do kupienia w sklepie za diamenty? - Dodatkowe 50 HP (dla wszystkich), - granat zamrażający pułapkę (dla antyterrorysty) - niewidzialność (tylko w pewnym stopniu, na pewno nie 100%) i tylko dla antyterrorysty, - Deagle z 1 nabojem (dla terrorysty). Do sklepu jeszcze coś wymyślę. Jak będziemy zdobywać diamenty? - Zabicie terrorysty/antyterrorysty (1 diament dla normalnego gracza, 2 diamenty dla VIP oraz 3 diamenty dla SVIP), - Przejście mapy (1 diament dla normalnego gracza, 2 diamenty dla VIP oraz 3 diamenty dla SVIP), - Pobicie rekordu mapy (2 diament dla normalnego gracza, 3 diamenty dla VIP oraz 4 diamenty dla SVIP), - Pobicie rekordzisty mapy (2 diament dla normalnego gracza, 3 diamenty dla VIP oraz 4 diamenty dla SVIP), - Wbicie wyższej rangi (1 diament dla normalnego gracza, 2 diamenty dla VIP oraz 3 diamenty dla SVIP). System rang prawdopodobnie będzie działał na zasadzie zabójstw terrorysty/antyterrorysty i nie będzie żadnych bonusów za rangę. Ewentualnie będzie zwykły system rang za osiągnięcie pewnej ilości skoków. Zdradziłem troszkę szczegółów, ale to nie wszystko. Jeszcze mam sporo pomysłów i wszystko będzie z dnia na dzień publikowane. Prawdopodobnie pierwsze beta testy dostępne dla wszystkich odbędą się 28 października. Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia! Aktualizacja System 1vs1 Pod komendą /wyzwij pokaże nam się menu, które wygląda tak: Normalny gracz może wyzwać na pojedynek gracza o 1 diamenta (jeśli przegra to oddaje wygranemu - rzecz oczywista). VIP może wyzwać gracza o 1/2 diamenty, a SVIP o 1/2/3 diamenty. Jeśli gracz nie ma diamentów pokaże mu się komunikat: [1vs1] Nie możesz wyzwać nikogo na pojedynek, ponieważ nie masz diamentów! Pod komendą /zwyciezcy pokaże nam się ranking graczy, którzy najwięcej razy wygrali pojedynek. Edytowane 10 Października 2017 przez Iwannabepro don Kuba , Magic* , .::FocuS::. i 1 inny 1 3 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-108062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGRAFKAIT Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Super , będę pykał na tym serwerze , zapowiada się dobra zabawa , powodzenia. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-108499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) Grawitacja i te sprawy slabe jak nie wiem ale to wasz serwer powodzenia , bo brakuje takich typowo klasycznych deathrun czyli grawitacaj to juz nie klasyk modele czapki i te sprawy kijowo jak nie wiem bo nawet majac 4 gb grafiki moge miec tylko 200 fps a powinienem mieć 1000 jeśli chodzi o te rekordy mapy , No to ciezko w ogole bedzie zdobyc diament bo wejde taki ja na 500-1000 fps i przejde deathrun pro 2 w 9-10 sek a takich jak ja jest wiele Bron dla tt tez slabe nawet z 1 nabojem bo , Zabicie kogos kto ma bron to juz jest wystarczajaca nagroda Ten Dodatkowy skok dla s vip to juz wole isc na dr klasy i miec darmowa klase z podwojnym skokiem Zobacz jak ktoś dobrze gra to przechodzi raz dwa akurat ten gosc jest w ogole jakis dziwny czasy z du*y no ale jak bedzie dobry serwer to tacy gracze beda wchodzic all nagrane na moim serwie ale speedrun zobacz ten 2 filmik jak mu speed leci na 1k fps to jakie ma szanse gosc na 200 fps bez dodatkowego speed co strefa on ma +300 speed na start na strefe w cs trzeba robić serwy pod graczy słaby jak i tych najlepszych bo jest wiele nowcyh graczy jak i starcyh Edytowane 11 Października 2017 przez Ptaku Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-108507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGRAFKAIT Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 jest gdzies ip do serwera @Iwannabepro Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-108882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwannabepro Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Słuchajcie, potrzebuje ładnych modeli dla Premium i Mega Premium - podeślijcie proszę coś co Wam się najbardziej podoba. ScreamMyName 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14069-serwer-deathrun/#findComment-112940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi