Marshallew Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Flaga "t", dodatkowa gotówka przy spawnie. #include <sourcemod> #include <sdktools> #include <cstrike> #include <sdkhooks> public Plugin myinfo = { name = "x", author = "x", description = "x", version = "x", url = "x" } public void OnPluginStart() { HookEvent("player_spawn", 1shot2kill.pl_Spawn); } public void OnMapStart() { } public Action 1shot2kill.pl_Spawn(Handle event, const char[] name, bool dontBroadcast) { int client = GetClientOfUserId(GetEventInt(event, "userid")); if (IsValidPlayer(client) && IsPlayerVip(client)) { SetEntPropFloat(client, Prop_Send, "m_flLaggedMovementValue", 2.0); } } stock bool IsValidPlayer(int client) { if(client >= 1 && client <= MaxClients && IsClientConnected(client) && !IsFakeClient(client) && IsClientInGame(client) ) return true; return false; } stock bool IsPlayerVip(int client) { if (CheckCommandAccess(client, "1shot2kill_vipek", ADMFLAG_RESERVATION, false)) return true; return false; } Mesharsky 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/35895-sm-funkcja-speed/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesharsky Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Głupota jest dodawać tyle includów które nie są kompletnie potrzebne by plugin zadziałał. Po co funkcja OnMapStart skoro nic się w niej nie dzieje. Po co dodajesz prefix stock przed bool skoro tutaj nie ma on kompletnie żadnego sensu w tym pluginie? Stock jest używany do funkcji w plikach include, nie zostanie skompilowany do pluginu jeżeli nie jest on używany Dokładniej: Stock: A normal function provided by an include file. If unused, it won't be compiled. Więc użycie go tutaj wali w oczy. Czemu nie używasz w pełni nowej składni sourcemoda? Skoro już piszesz w połowie na nowej składni to pisz to dokładnie Powinno to wyglądać tak public Action 1shot2kill.pl_Spawn(Event event, const char[] name, bool dontBroadcast) { int client = GetClientOfUserId(event.GetInt("userid")); if (IsValidPlayer(client) && IsPlayerVip(client)) { SetEntPropFloat(client, Prop_Send, "m_flLaggedMovementValue", 2.0); } } Dodatkowo warto dodać tą linijkę kodu na samą górę #pragma newdecls required Warto poprawić PS: Jak juz dajesz jakis przyklad albo kod, to rob to dobrze i dokladnie by ludzie ktorzy chca sie czegos nauczyc nie popelniali takich bledow Tym bardziej ze jest to dzial poradniki a ty nie wytlumaczyles ani jednej linijki tutaj kodu Evi. , Marshallew , d0naciak i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/35895-sm-funkcja-speed/#findComment-269596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshallew Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @Mesharsky Brakuje tutaj działu odnośnie jakichś funkcji, jedynie gdzie sensownie można coś wstawić to tutaj, przynajmniej na szybko ja tak uznałem. Nie nazwałbym tego poradnikiem, ale wymagane przy tworzeniu tematu jest dodanie prefixu, a tylko 'poradnik' jest dostępny, także... Nie będę ukrywał i będąc szczery, to powiem tylko tyle, że potrzebowałem na szybko po dojściu na sieć dobić 10 postów, wiec aby nie spamić bzdurami to przeszukując swoje pliki powstawiałem to. Wiem, że osoba która coś tam wie, może się do tego przyczepić. Z góry dzięki za rady z pewnością je wezmę pod uwagę. Oczywiście żeby się zreflektować w wolnej chwili wszystko co wstawiłem objaśnię i poprawię, jak tylko skończę swoje sprawy które są dla mnie teraz priorytetem. Także w najbliższych dniach będzie to miało ręce i nogi tak aby było wszystko jasne dla każdego Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/35895-sm-funkcja-speed/#findComment-269644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi