Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

WYWIAD Z IMPOWERED

Prowadzący: @Titania (T)

Gwiazda wywiadu: @IMPOWERED(I)

002.jpg

T: W dzisiejszym wywiadzie mamy zaszczyt gościć jednego z najlepszych grafików naszego forum oraz od niedawna moderatora tego forum - IMPOWERED. Witamy Cię w naszym kąciku redaktorskim. Powiedz nam na początku Kamilu, jak czujesz się po awansie oraz czy spodziewałeś się otrzymania tej rangi?
I: Witam, witam. Po tym, jak zobaczyłem, że moje podanie zostało przyjęte byłem w lekkim szoku, bo wcześniejsze dwa były odrzucone i myślałem, że pewnie z tym będzie tak samo. Na razie te pierwsze dni to taki brak pewności jest z robieniem czegokolwiek, żeby nie narobić bałaganu i nie zepsuć czegoś xD

T: Czy teraz Twoja pewność siebie wzrosła, czy może nadal masz jakieś obawy, że zrobisz coś nie tak, jak powinno być?
I: Oczywiście pewność wzrasta z każdą chwilą, bo to wystarczy się przyzwyczaić. Jak czegoś nie wiem to pisze np. do takiego doł Erwłina.

T: Jakimi cechami prócz pewności siebie, może się jeszcze pochwalić taka osóbka jak Ty?
I: Co do tej pewności siebie to tak średnio u mnie. Jeśli mowa o innych cechach to jakoś ciężko mi coś powiedzieć. Jak dla mnie to mam więcej tych negatywnych, niż pozytywnych cech.

T: Warto znać swoją wartość, a według mnie swoją oceniłeś zbyt nisko. Czy uważasz, że osiągnąłeś jak do tej pory coś w swoim życiu? Dlaczego uważasz właśnie tak?
I: Jak na razie za dużo jeszcze nie osiągnąłem. Takim najważniejszym dla mnie na ten czas osiągnięciem to uznanie przez innych moich prac graficznych. Prócz zleceń dla osób spoza sieci na których zarobiłem parę groszy to ostatnio dostałem fajne zlecenie na ulotkę oraz wizytówkę która będzie pomocna dla takiej małej chorej dziewczynki.

T: Dobry gest się ceni. Powiedz nam jak zaczęła się Twoja przygoda z grafiką? Sam się wszystkiego uczyłeś czy pomagały Ci raczej bardziej doświadczone osoby?
I: Moja przygoda z grafiką zaczęła się dawno temu. Kiedyś na takiej starej sieci której nazwy nawet nie pamiętam był pewien grafik który tworzył ciekawe prace. Jakoś tak przyglądając się jego pracom natchnęło mnie do nauczenia się robienia czegoś tak fajnego jak on. Podczas mojej przygody z grafiką było sporo przerw spowodowanych brakiem chęci, czasu lub brakiem komputera którego kiedyś przez jakiś czas nie miałem, bo mi się spalił, a nowy kupiłem dopiero po roku. Ogólnie co do uczenia się tego wszystkiego to jestem samoukiem. Przez całą "karierę" obejrzałem jeden poradnik. Jak się wszystkiego nauczyłem? Próbowałem odtwarzać efekty z czyichś prac na moich własnych. Podłapie coś fajnego i próbuje to zrobić po swojemu.

T: Mimo wszystko umiejętności estetyczne oraz technikę odpowiedniego dobierania chociażby kolorów czy wyobraźnię, również powinien posiadać według Ciebie każdy grafik?
I: Tak. Jak dla mnie to totalne podstawy. Czasem jak patrze na prace początkujących grafików to bolą mnie oczy przez braki w tych umiejętnościach które wymieniłaś w pytaniu. Sam kiedyś miałem swoje początki, ale przynajmniej starałem się żeby to jakoś wyglądało, a w pracach gdzie jest milion efektów, czcionka byle jaka lub rozciągnięte obrazki zastanawiam się, czy jest jakaś pasja przy tworzeniu.  Nie rozumiem też ludzi, którzy robią to na siłę lub tych, którzy mimo krytyki nie poprawiają swoich błędów.

T: Tak bywa w świecie osób, które myślą, że są najlepsze we wszystkim. Co uważasz za swój największy błąd w życiu? Czy jesteś osobą, która żałuje takich rzeczy i przeżywa to każdego dnia, czy żyje dalej wiedząc, że czasu nie cofnie?
I: Jakoś za bardzo się błędami nie przejmuje, bo przeszłości nie zmienię. Jedyna decyzja która jak na razie mnie najbardziej prześladuje to wybranie liceum.

T: Najważniejsze, by nie patrzeć wstecz. Powiedz nam wobec tego, gdzie aktualnie się uczysz i dlaczego wybór liceum uważasz za błąd?
I: Aktualnie uczę się w Liceum Ogólnokształcącym na profilu politechniczno-informatycznym. Wybranie tej szkoły jako błąd jest spowodowany głównie nauczycielami i tym, że jedyne co mnie czeka po tej szkole to studia i ciężkie szukanie pracy, bo przecież nie będę miał doświadczenia w żadnym zawodzie.

T: Może i jest trochę racji w tym, co mówisz, ale resztę pozostawmy losowi. Jakie jeszcze oprócz grafiki są Twoje zainteresowania?
I: Prócz grafiką interesuję się też ogólnie komputerami. Nie siedzę w tym tak jak w grafice, ale lubię te tematy.

T: Jeżeli chodzi o komputery to bardziej od strony technicznej czy systemowej?
I: Jedno i drugie mnie interesuje. Jak trochę mniejszym nerdem byłem to składałem komputery. Co do systemów to tu dochodzi też system android w telefonach którym lubie się bawić. Starsze telefony jakieś prostsze były jeżeli chodzi o tę "zabawę", bo było więcej luk ale jak nowy telefon jest to trzeba zawsze coś pokombinować.

T: Ciągle trzeba się rozwijać pod tym względem, bo technologia ciągle idzie do przodu. Czy oglądasz obecnie jakieś seriale?
I: Z seriali oglądam tylko anime. Za zwykłymi nie przepadam.

T: Jeżeli chodzi o anime, jaka jest Twoja ulubiona seria, którą byłbyś w stanie oglądać nawet po setki razy i nadal by Ci się nie znudziła?
I: Niby proste, a dla mnie bardzo ciężkie pytanie. Nie jedna seria zrobiła na mnie duuuże wrażenie ale jeśli mowa o takim najlepszym to z bólem serca myśląc o innych dobrych seriach musze powiedzieć, że jest to Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e.

images?q=tbn:ANd9GcT9dvkkdfKbQ0Eng7S4D1r

T: Dlaczego akurat ta? Poleciłbyś ją każdemu, czy tylko umysł nieprzeciętnego fana anime byłby w stanie to zrozumieć?
I: Poleciłbym ją każdemu, kto ogląda lub chciałby oglądać anime. Najbardziej podoba mi się tajemniczość głównego bohatera, przez co chce się obejrzeć od razu kolejny odcinek, żeby poznać go bardziej. Anime na ogól ma bardzo przyjemną kreskę, fabułę i ciekawe postacie. Niecierpliwie czekam na kolejny sezon jednak nie jestem pewny kiedy się zacznie, a anime wciąga niesamowicie.

T: Potwierdzić mogę również, ponieważ też siedzę w tej dziedzinie. Jakie jest wobec tego najgorsze anime, które wręcz odradzasz oglądać każdemu ziemianinowi o zdrowych zmysłach?
I: Boku no pico. Więcej dodawać raczej nie muszę w tym temacie xD

T: Niestety znam ten ból, a ten tragiczny obraz jeszcze na długo pozostanie w naszych głowach. Jakiego rodzaju muzyki słuchasz? I dlaczego akurat tego?
I: Słucham wszystkiego, co mi wpadnie w ucho. Nie mam jakiegoś bardziej i mniej lubianego gatunku.

T: Rozumiem. Gdybyś miał scharakteryzować swoje życie jakbyś je opisał? Czy jesteś obecnie szczęśliwym człowiekiem?
I: Moje aktualne życie to komputer, jedzenie, piwko, spanie. Jestem szczęśliwy tylko brakuje mi więcej wolnego czasu na tych wakacjach.

T: Czy wakacje spędzasz w domu, pracując gdzieś, a może codziennie poza domem po prostu korzystając z uroków lata?
I: A muszę powiedzieć, że tutaj różnie. Od dziś zacząłem pracę i tak będzie prawdopodobnie do końca wakacji. Wcześniej siedziałem w domu przed komputerem lub gdzieś jeździłem, pomagałem przez co początek wakacji miałem mocno zajęty, a wolnymi wieczorami sobie zazwyczaj wychodzę gdzieś w miasto.

T: Widzę, że prowadzisz aktywny tryb życia. Powiedz nam Kamilu czy uprawiasz jakieś sporty?
I: Jako tako sportów nie uprawiam, ale często jeżdżę rowerem na dłuższe lub krótsze trasy.

T: Jaki jest najdłuższy dystans który pokonałeś rowerem?
I: Jakimś wyczynem to nie było ale około 40km.

T: Czy jako osobnik populacji samców posiadasz jakieś szczególne umiejętności bądź talenty?
I: Moim jedynym talentem jaki aktualnie najbardziej widać to bardzo spektakularne zerowanie każdego alkoholu.

T: Jaki wobec tego jest Twój ulubiony trunek alkoholowy wysokoprocentowy jak i niskoprocentowy?
I: Wysokoprocentowy ulubiony trunek jest to Jack Daniel's, a niskoprocentowe ulubione dwa piwka to EB i Desperados. Polecam każdemu hehe.

d6aZbBv.gif

T: Desperadosiki to piwka idealne ?? Czy masz rodzeństwo? Jeśli tak to ile?
I: Mam jednego młodszego 6-cio letniego brata. Zachowaniem przypomina niewychowaną małpę i irytuje niesamowicie mocno.

T: Rozumiem wobec tego, że cierpliwość nie jest Twoją najmocniejszą ze stron?
I: To zależy od sytuacji, ale przyznam, że cierpliwość to nie jest moja mocna strona.

T: Jakimi cechami opisałbyś siebie?
I: Ospały, radosny, optymistyczny, żywiołowy, leniwy.

T: Można powiedzieć, że taka mieszanka człowieka z Ciebie. Jakie zawsze miałeś marzenia będąc dzieckiem?
I: Jakoś za dzieciaka jak byłem mały to zawsze chciałem być dorosły. Jak teraz myślę to takie dziwne marzenie jak na dzieciaka patrząc na innych, którzy przykładowo chcieli zostać strażakami w przyszłości. Teraz natomiast się pozmieniało i moim marzeniem jest mieć dobrą pracę i własne mieszkanie.

T: Każdy miał bądź ma swoje mniejsze i większe marzenia. Jak Kamilu w ogóle znalazłeś się na sieci 1s2k?
I: Ta przygoda zaczęła się dawno temu gdy jadłem sobie spokojnie paczkę kabanosów. Wchodzę sobie jak to miałem w zwyczaju na forum starej sieci i nagle moim oczom jedyne co się ukazuje to reklama 1s2k.pl. Siedziałem 2 minuty w lekkim szoku, aż wszedłem na nasze obecne forum i jakoś przez granie na COD 501 zostałem tutaj, aż do dziś.

T: Od kabanosika do impowerodzika. I tak oto jest nasz aktualny moderator na 1s2k! ? Jak zaczęła się Twoja przygoda odnośnie samego cs'a? Obecnie grywasz głównie w 1.6 czy GO? 
I: Obecnie nie gram w żadnego CS'a. Aktualnie pogrywam tylko w Metin'a i czasem coś zagram w LoL'a. Moja przygoda z CS'em zaczęła się około 11 lat temu gdzie u wujka pierwszy raz zagrałem w CS'a Source. Wciągnęło mnie niesamowicie jednak przez fakt posiadania słabego komputera w tamtym czasie mogłem jedynie grać w 1.6 gdzie pogrywałem praktycznie tylko na COD'ach. Co do CSGO gdzie osiągnąłem co chciałem to zacząłem grać w 2014 roku.

T: Doświadczenie i swój staż masz za sobą. Powiedz nam czy są na sieci osoby z którymi chciałbyś się spotkać osobiście?
I: Oczywiście wiadomo, że Polej i Natsu haha

T: No i swoją ekipę się ceni. Jakie cechy najbardziej cenisz u drugiego człowieka?

I: Szczerość. To najważniejsze i w sumie na to liczę u innych.

T: Według Ciebie brutalna i okrutna szczerość jest lepsza czy miła i przyjemna nieszczerość? Czy zawsze stosujesz tę opcję którą właśnie wybrałeś?
I: Według mnie w niektórych sytuacjach jednak lepiej skłamać, niż być szczerym aż do bólu, bo można kogoś urazić lub zranić.

T: Czy uważasz że jesteś dobrym człowiekiem? Dlaczego uważasz własnie tak?

I: Powiem tak. Czasem dobry ze mnie chłopak, a czasem zły. Wszystko zależy od sytuacji i humoru.

T: Ja tam uważam, że ten Kamil to jednak dobry chłop! W życiu bardziej kierujesz się sercem czy rozumem?

I: Szczerze to ciężko mi powiedzieć, ale raczej sercem.

T: Czy masz obecnie swoją drugą połówkę (dziewczynę/chłopaka)?

I: Nie mam. Jestem samotnym podróżnikiem.

T: Kiedyś znajdziesz swoją jedyną i będziesz myśleć inaczej ? Powiedz nam jeszcze Kamil, czy ukradłeś kiedyś coś wartościowego, bądź praktycznie bezwartościowego i głupiego?

I: Jedyne co kiedyś ukradłem to riba w metinie dla kolegi, bo mi chuligan zbrojkę sobie zabrał i sprzedał. Tak to nic nikomu nie zbierałem chyba, że długopisy w szkole xD

T: A jednak jest z Ciebie mały wrodzony złodziejaszek huehue ? Jaka jest jedna z głupszych rzeczy, które zrobiłeś w życiu?

I: Ciężko sobie przypomnieć ale chyba najgłupsze co zrobiłem to skok z dachu na taką dużą piłkę co się na niej skacze czy też ćwiczy. Powiem szczerze trochę bolało jak piłka odleciała xD

T: Waryjot urodzony xD Czy wyjeżdżasz gdzieś w te wakacje?

I: Mam zamiar wyjechać do pewnych wariatów (czyt. Polej i Natsu), nad morze oraz trip na domki z ekipą i się tam naje..hehe

T: I eleganckie wakacje! Zbliżamy się powoli do końca wywiadu, czy chcesz dodać jeszcze coś na koniec od siebie?:D

I: Jedyne w sumie co mam do dodania to pozdrowienia dla wszystkich wariatów z sieci! ?

T: Takiego wariata jak Ty również pozdrawiamy i osobiście dziękuje za wytrwałość i wywiad ? Pozdrawiam!

http://static.pokazywarka.pl/m/5/s/ca4d400a827ea87ac1a6b35c47c60c06_orig.jpg

BY @IMPOWERED

https://1shot2kill.pl/topic/28272-44-wywiad-impowered/

5 godzin temu, BarteK ツ napisał:

Fajny wywiad ale troszkę długi

Ostatnio narzekaliście, że któryś wywiad był krótki, a teraz za długi...

@Titania opowiadaj, Impo trzeźwy czy w stanie nieważkości już był podczas wywiadu?

https://1shot2kill.pl/topic/28272-44-wywiad-impowered/#findComment-216964

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...