Gość Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) Witam dziś przychodzę z tematem jakim są tekstury. Według definicji którą znalazłem w internecie: "Prosto mówiąc tekstury są to miejsca, które nie są przeznaczone do gry - znajdują się praktycznie na każdej mapie (zdarzają się wyjątki). Nie da się na nie wejść bez wspomagaczy typu podwójny podskok/zmniejszona grawitacja (szczególnie dotyczy to serwerów BF2/COD)." Właśnie.. Gram w tę grę prawie 10 lat i według mnie definicja tekstur wygląda następująco: Są to miejsca, które są niedostępne dla zwykłego gracza(czytaj movement speed 250 i 1 skok, brak grawitacji). Miejsca do których nie da się dostać poprzez "podsadzkę". Miejsca, które zapewniają przewagę nad innymi graczami czyt. widzenie przez ściany, chodzenie nad mapą, itp. Miejsca, które są w okół mapy czyt. płoty, półki, dachy, balkony na które czasami (ale bardzo rzadko) można wejść np. płot w okół mapy de_eldorado czy dachy na mapie cs_italy2(tu wystarczy jedna podsadzka). Miejsca, które znajdują się wysoko i tuż przy krawędzi mapy. Z własnych doświadczeń wiem, że na niektórych serwerach jedne miejsca są teksturami, a niektóre nie, np. u nas na mapie de_eldorado niebieski dach salonu nie jest teksturą, a na innym cod modzie na którym grałem już tak. Dziś dostałem ostrzeżenie do tabeli adminów za to, że wlepiłem bana gościowi, który stał wysoko na pułce skalnej tuż przy krawędzi mapy. Brzmi znajomo? Wpomniałem o tym wyżej. Swoją drogą szkoda, że nie mogłem się wypowiedzieć w skardze którą napisał, bo zrobiłem tylko to co muszę, czyli zareagowałem na zgłoszenie. Broń Panie Boże, że to jakaś skarga i że się kłócę o to, że to ja mam rację i że moje ostrzeżenie ma zostać zdjęte. Zdaję sobie sprawę ile opiekunka serwera ma na głowie i że ostatnio daję jej sporo powodów do złości, więc nie mam zamiaru tu o nic prosić ani się kłócić, przyjmę karę na klatę i tyle. No dobrze, bo zboczyłem z tematu.. Tutaj link do skargi w której gracz sam pokazał miejsce na którym stał: Moim zdaniem z tego co wywnioskowałem wyżej - jest to tekstura. Na innym serwerze na którym grałem banowano za to miejsce... Dalej... Przeszukałem forum i znalazłem tylko jeden temat z tym związany, proszę: Bardzo dobry pomysł, ale temat jest niekompletny i widzę, że odpuszczono sobie aktualizowanie go. I teraz to o co proszę. Może w końcu do regulaminu doda ktoś definicję tekstury, wyjaśni wszystkim na czym one polegają, wykreśli jakiś wzór jakim mamy się kierować? Dlaczego ja za słuszną interwencję mam otrzymywać ostrzeżenie do tabeli adminów? Tyczy się to też całej reszty adminów, nawet tych z innych serwerów, bo na każdym modzie są tekstury, a ja piszę ten temat, żeby sytuacja jak moja się nie powtórzyła. Jak wspomniałem przegrałem w csa długie lata i być może całe życie byłem w błędzie, albo moja służba jako admin nie ma żadnego sensu. Na koniec wrócę jeszcze do tematu z teksturami na mapach dodanego przez jednego użytkownika. Jak wszystko się wyjaśni(mam nadzieję) i za zgodą administracji można stworzyć obszerny temat związany z teksturami na każdej mapie ze spisu. Mógłby zostać podpięty, zostać dodany do regulaminu i być wzorem, którym kierowałby się każdy gracz. Wtedy nie było by problemu z podjęciem decyzji i zdania nie były by podzielone. Dziękuję za przeczytanie moich wypocin i liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby(zwłaszcza tej ostatniej), pozdrawiam najgorszy admin wszechczasów, czyli ja iii... Peaceee. Edytowane 11 Lipca 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/27676-tekstury/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THOR 1920 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 1 godzinę temu, Czwarty minus jeden napisał: Z własnych doświadczeń wiem, że na niektórych serwerach jedne miejsca są teksturami, a niektóre nie, np. u nas na mapie de_eldorado niebieski dach salonu nie jest teksturą, a na innym cod modzie na którym grałem już tak. No widzisz, a ja grałem na CODzie na którym wskazany w skardze murek i każdy inny na jego wysokości nie był uznawany za TXT (oczywiście na tej mapie) więc? Tak jak pisałeś, to jest kwestia umowna i trzeba zwyczajnie się dogadać czy są to TXT czy nie... masz rację, nie jest to nigdzie określone i określić kwestię TXT trzeba, aby każdy miał jasność i pewność gdzie może kampić a gdzie nie... Małe niedoinformowanie i takie rzeczy jak skarga, upomnienia Admina, szkoda nerwów i czasu. Pozdrawiam THOR Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/27676-tekstury/#findComment-212625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 To może napisze swoją definicję - TXT to miejsca krańcowe mapy (sufit + obramowania typi płot eldorado), do tego są to miejsca gdzie się "pływa" oraz gdzie ograniczenia mapy blokują ruch. Reasumując - jeśli nawet gdzieś można wskoczyć 5 skokami a nie jest to "sufit" mapy to można tam być, a miejsce ze skargi jest jak najbardziej legit, bo brakuje jeszcze sporo do sufitu a i ruch jest w pełni swobodny. Wredzioszek i okti890 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/27676-tekstury/#findComment-212660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P00L Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 54 minuty temu, Krystek napisał: To może napisze swoją definicję - TXT to miejsca krańcowe mapy (sufit + obramowania typi płot eldorado), do tego są to miejsca gdzie się "pływa" oraz gdzie ograniczenia mapy blokują ruch. Reasumując - jeśli nawet gdzieś można wskoczyć 5 skokami a nie jest to "sufit" mapy to można tam być, a miejsce ze skargi jest jak najbardziej legit, bo brakuje jeszcze sporo do sufitu a i ruch jest w pełni swobodny. Dla mnie txt to obszar na który nie wejdziemy "normalnie" jak zaznaczał trzeci.(lecz wszelkiego typu "tricki" jak np. użycie drabiny aby gdzieś wskoczyć lub stref,nie to nie są txt ) Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/27676-tekstury/#findComment-212672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kow@l Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Ja jestem za zrobieniem tematu w którym będą mapy z naszego serwera i będzie zaznaczone w którym miejscu są tekstury chociażby po to żeby każdy gracz mógł wejść i sprawdzić, pozwoli nam to uniknąć sytuacji konfliktowych LoL2014 i THOR 1920 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/27676-tekstury/#findComment-212676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$wirek[KIER] Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Godzinę temu, Kow@l napisał: Ja jestem za zrobieniem tematu w którym będą mapy z naszego serwera i będzie zaznaczone w którym miejscu są tekstury chociażby po to żeby każdy gracz mógł wejść i sprawdzić, pozwoli nam to uniknąć sytuacji konfliktowych Ja też jestem za @Wredzioszek możesz takie coś zrobić Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/27676-tekstury/#findComment-212691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wredzioszek Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 2 godziny temu, Krystek napisał: To może napisze swoją definicję - TXT to miejsca krańcowe mapy (sufit + obramowania typi płot eldorado), do tego są to miejsca gdzie się "pływa" oraz gdzie ograniczenia mapy blokują ruch. Reasumując - jeśli nawet gdzieś można wskoczyć 5 skokami a nie jest to "sufit" mapy to można tam być, a miejsce ze skargi jest jak najbardziej legit, bo brakuje jeszcze sporo do sufitu a i ruch jest w pełni swobodny. Mysle, ze tutaj wiecej nic dodac nie trzeba. Jesli, jest ktos chetny zeby zrobic temat odnosnie tekstur to prosze bardzo ja chetnie pomoge tylko niech sie ktos zglosi na pw. Zamykam Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/27676-tekstury/#findComment-212695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wredzioszek Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Problem został rozwiązany!Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/27676-tekstury/#findComment-212698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi