aimbat Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Witam, Za kadym razem jak wchodze na serwer zadaje sobie pytanie co wnosi ten vip na serwer, bo o zdrowsza rywalizacje to chyba administracja nie miala na mysli. Jest totalna przepasc pomiedzy zwyklym graczem a vipem. Rozumiem VIP - sama nazwa wskazuje, cos wyjatkowego ale tez zarazem NIE PRZESADZONEGO anizeli to co ma miejsce na serwerze, mianowicie deagle - którego własnie w tym temacie chcialem najbardziej poruszyc. Jest wiekszosc od mniejszosci ludzi, ktorzy narzekaja ciagle na deagle w vipie, poprzez co rodza sie jakies niepotrzebne wyzwiska, klotnie itp. Rozumiem podwojny skok, zwiekszona predkosc, tansze klucze skrzynki i tak dalej dalej ale no tutaj juz wszystko zostalo wpakowane w tego vipa. Nowi gracze oraz Ci mniej doswiadczeni nie maja nic do gadania jak ledwo co sie ogarna a na mniejszych mapach np. aim_awp_esl vip na podwojnym przeskoczy srodek i diglem caly tim potrafi wytluc. Rozsadku troszke. Prosze aby gracze, tylko gracze z serwera, nie z innych serwerow admini i inni ktorzy lubia wsadzic swoje 3 grosze dla posta - wypowiedzieli sie na ten temat, ale obiektywnie. To trzeba poruszyc i prosze aby temat zostal powałkowany. To ma byc urozmaicenie a nie zabijanie gry. Nie jest szuka wyslac sms za 3zl, ale to tutaj nie chodzi o to, ja sie nie pisze na ulatwienia i tez stawiam sie w obronie innych osob, ktorzy na to sobie nie moga pozwolic. ps. tym bardziej prosze o obiektywizm ludzi posiadajacych VIP, bo zapewne beda sie bronic do tego tematu. ps2. deagle out! _Alex_ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rvckxr Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Grywam na serwerze od czasu do czasu, ostatnio staram się częściej, świetny serwer, zawsze sporo ludzi, poziom w porządku. Odkąd wszedłem pierwszy raz na serwer i zobaczyłem jak ktoś na indii czy innych mniejszych mapach kosi z deaglem to po prostu wyszedłem momentalnie. Nie ukrywam, nie szczędziłem słów w takiej sytuacji; to zabijanie przyjemności z gry. Wchodząc na only awp chcę potrenować awp czy po prostu czerpać przyjemność z gry, natomiast przeciwnik z przewagą deagla i jeszcze podwójnego skoku (co jest ogromnym utrudnieniem dla awp) jest często nie do uwalenia, a nie po to wchodzę na serwer żeby stawać do pojedynku z goliathem Dobrze wiadomo, że ktoś chociaż lekko ogarniający gre, potrafi robić ogromny użytek z podwójnego skoku, błyskawiczne bh + deagle i po całej zabawie. Ale ciężko będzie rywalizować z tym, bo serwer musi jakoś na siebie zarabiać, inaczej pewnie nikt by tego vipa nie kupował. Niemniej jednak jestem za całkowitym usunięciem deagla z vipa _Alex_ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Alex_ Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 (edited) Nieraz o tym mówiłem na serwerze i cieszę się, że ktoś tu ładnie się o tym rozpisał. To jest serwer AWP i jak sama nazwa wskazuje na tym serwerze powinniśmy grać tą bronią. Oczywiście rozumiem, że VIP musi mieć jakieś udogodnienia ale wystarczające jest to, że już ma podwójny skok i biegnie szybciej przez co skacze jak małpa po całej mapie i z łatwością na mniejszych mapach zbiera szybko fragi samym deaglem... natomiast już na większych mapach np. city już nie ma tak łatwo (przez co widziałem, że jeden taki co ma vipa pisał propozycję jej usunięcia ) . To zabija cholernie normalnym graczom przyjemność z gry i o ile już niektórzy co dłużej tu grają się do tego przyzwyczaili tak na pewno odpycha to nowszych graczy, którzy może chcieliby dłużej tu pograć. Dlatego jak najbardziej jestem za tym aby tego deagle'a z VIP'a usunąć. Edited September 24, 2017 by _Alex_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystek Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Aktywnych VIPów - 13. Skoro proporcjonalnie do graczy, którzy grają na serwerze jest to zaledwie kilka % posiadających vipa to oznacza, że nie cieszy się zbyt dużą popularnością. Skoro tak jest, to czemu mam go jeszcze dodatkowo osłabić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rvckxr Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Tu nie chodzi o to, że mało osób ma vipa, z 10.000 graczy niech ma 20, ale regularnie niech gra 1 i już cała gra jest do d""y. Żadne statystyki o popularności vipa nie są tu potrzebne . Grywam na serwerze i w żaden sposób vip mnie nie zachęcił do jego kupna. Biegać na samochodzik, mieć double jump i deagle? Równie dobrze mogę kliknąć New Game - ilość botów 20, ustawić awp_india i mieć frajdę że mam staty 50/0 - żadna frajda z gry. Poza tym @Krystek, wtrącasz tylko fakt opłacalności sprzedaży vipa a nie bierzesz pod uwagę jakości gry jaka jest na serwerze. Zadajesz nam pytanie "to w takim razie jak mamy sprzedawać vipa usuwając jego największą zaletę" zamiast "czy podoba Wam się taki stan rzeczy". _Alex_ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystek Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Godzinę temu, rvckxr napisał: Tu nie chodzi o to, że mało osób ma vipa, z 10.000 graczy niech ma 20, ale regularnie niech gra 1 i już cała gra jest do d""y. Żadne statystyki o popularności vipa nie są tu potrzebne . Grywam na serwerze i w żaden sposób vip mnie nie zachęcił do jego kupna. Biegać na samochodzik, mieć double jump i deagle? Równie dobrze mogę kliknąć New Game - ilość botów 20, ustawić awp_india i mieć frajdę że mam staty 50/0 - żadna frajda z gry. Poza tym @Krystek, wtrącasz tylko fakt opłacalności sprzedaży vipa a nie bierzesz pod uwagę jakości gry jaka jest na serwerze. Zadajesz nam pytanie "to w takim razie jak mamy sprzedawać vipa usuwając jego największą zaletę" zamiast "czy podoba Wam się taki stan rzeczy". A ty nie bierzesz pod uwagę tego, że koszt utrzymania tego serwera to 400 zł miesięcznie, a ja tych pieniędzy nie mam zamiaru co miesiąc z własnej kieszeni opłacać tylko dlatego, że wam przeszkadza deagle. Jeśli znajdzie się sponsor, co będzie opłacał wszystko za mnie to zapraszam, vipa mogę wtedy usunąć całkowicie, bo nie będzie w żaden sposób potrzebny. Jeśli nie, to dajcie mi prowadzić serwer tak jak go prowadzę, bo to ja mam większe rozeznanie i siedzę w tym już długi czas, nie wy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rvckxr Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 (edited) Śmiem wątpić, bo nie wykazujesz chęci polepszenia jakości gry tylko zarobku. Każdy kto prowadzi biznes musi w pewnym momencie znaleźć alternatywy dla zarobku utrzymując jakość swoich produktów. Pompuj te vipy, a będzie coraz mniej ludzi dorosłych, opanowanych, z którymi można normalnie porozmawiać tylko będzie coraz więcej dzieci 12-15 lat które podkradają telefon mamie by wysłać smsa na vipa i zrobi się na serwerze syf tak jak obecnie na AIM MAP - nie gram tam godzinami ale prawie za każdym razem jak jestem, to albo drze się banda dzieciaków albo odpał za odpałem, ale tu nie o tym. Jeśli musisz dokładać do biznesu, to z niego zrezygnuj, bo nie jest w takim razie prowadzony odpowiednio. Z każdym problemem o vipa jaki jest na forum, zauważyłem że przytaczasz prawie taką samą gadke: 24 minuty temu, Krystek napisał: że koszt utrzymania tego serwera to 400 zł miesięcznie, a ja tych pieniędzy nie mam zamiaru co miesiąc z własnej kieszeni opłacać tylko dlatego, że wam przeszkadza po "przeszkadza"wstaw słowo/sytuacje o którą jest spór. Takim podejściem pokazujesz, że tak naprawdę nie obchodzi Cię to co się dzieje na serwerze ani nie rozważasz większości sporów o vipa tylko tą samą śpiewką gasisz zapędy ludzi, którym zależy na tym aby serwer stał na pewnym poziomie i chcą pewnych zmian aby ten poziom i jakość utrzymać. Oczywiście moja wypowiedź to nic osobistego, tylko spostrzeżenia i moja opinia. Edited September 24, 2017 by rvckxr Puchaty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystek Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Nie będę pisał 2 razy tego samego, otwórz własny serwer w takim razie, bo przy Tobie jestem amatorem i się nie znam. Powodzenia. futuba 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rvckxr Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Dajesz świetny przykład jak zarządzać siecią, masz w du**e zdanie graczy, bo Ty wiesz wszystko najlepiej. Takie teksty sobie daruj, nie będę zakładał własnego serwera bo nie mam na to czasu. Ty z kolej poświęcasz cały swój czas temu biznesowi więc bierz pod uwagę zdanie ludzi którzy tu grają bo długo tego nie pociągniesz. 24 minuty temu, Krystek napisał: Nie będę pisał 2 razy tego samego Oczywiście że nie, bo nie masz żadnych innych argumentów niż w/w śpiewka "płać za serwer bo ja nie będę". Nie dałeś się nawet wypowiedzieć większej ilości osób, ledwo temat 8 godzin wytrzymał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystek Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Dobrze panie najmądrzejszy, słuchaj: Po 1 to nie jest biznes i nie czerpię z prowadzenia sieci żadnych korzyści. Jeśli nie muszę do tego dokładać ja oraz moi najbliżsi administratorzy / opiekunowie to jest dobrze i wtedy uznajemy naszą pracę za sukces. Po 2 nie naskakuj na mnie, bo ja Ci jasno coś wytłumaczyłem, skoro nie potrafisz przyjąć pewnych informacji do swojej świadomości to odpuść dalszą konwersację, bo najwyżej masz pewne ograniczenia, które nie sprzyjają Ci w kodowaniu nowych informacji. Po 3 wyjaśniłem w 1 poście co i jak, jeśli masz z tym problem masz serwery konkurencji, które stoją puste, tam sobie możesz strzelać do skrzynek - do bólu. Po 4 o serwery dbam każdego dnia po 12 godzin dziennie, chociaż nic z tego nie mam i poświęcam swój własny czas, który mógłbym lepiej spożytkować po to, aby nawet takim osobom jak Ty mogło grać się na nich przyjemnie. Po 5 mimo Twoich wywodów i niesłychanej elokwencji ten serwer i tak jest najlepszym w Polsce i taki zostanie właśnie dlatego, że potrafię o niego zadbać i nie słuchać pierwszych lepszych wypocin i naskoczeń jak tych napisanych wyżej w Twoim wypadku. Po 6 jeśli tak źle, to co tu robisz? impowered , Adrian. , Blade and 1 other 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeazzus Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 46 minut temu, rvckxr napisał: będzie coraz więcej dzieci 12-15 lat które podkradają telefon mamie Śmiem wątpić w Twoje argumenty, ponieważ to co napisałeś, jest już tak stare i nudne, że szkoda czytać. Tyle razy co ten tekścik się tu przewinął to nawet moja nauczycielka od matematyki tego nie zliczy. Z tego co wiem, to WHITE (admin 401) oraz Teodorek (byly admin JB) mają 14-15 lat i o ile się nie myle, to żaden z nich nie podkradał telefonu od rodziców na usługi. Tyle konkursów co tu się organizuje na vipy czy premki to administracja jest już dobre 30+ zł w plecy. Konkurs na 401 - darmowy vip + klasa premium dla tego co wbije jako 1 max poziom, darmowy vip na 30 dni dla każdego członka klanu który będzie TOP1 przed resetem i jeżeli dobrze pamiętam, to klan mieści 8 członków więc 11.07*8 daje nam 88 zł z groszami, do tego dołóż kolejne 11 zł dla tego co wbije ten 401 i 11 za premke lub 17 za mega premke (nie pamiętam do końca jaka to klasa była), następnie weź pod uwagę to, że na DD2#2 konkurs o 250 PSC był, DD2 200 (chyba), więc pomyśl trochę zanim powiesz, że administracja sra hajsem na lewo i prawo przez co mogą pozwolić sobie na usunięcie VIP'a, czyli jedynego źródła zarobku danego serwera. Mody typu COD czy Diablo mogą pozwolić sobie na jakieś osłabienie VIP'a bo tam sporo osób i tak kupuje klasy premium i to po kilka z każdego rodzaju (tu można dać nawet np. mnie oraz innych graczy 401). 54 minuty temu, rvckxr napisał: Z każdym problemem o vipa jaki jest na forum, zauważyłem że przytaczasz prawie taką samą gadke To ciekawe co ma wam napisać, może "no pewnie, usuniemy/osłabimy vipa za 11 PLN bo jest mocny i ma go aż 13 osób, a podczas rozgrywki jest ich może 2-4 i hajs będę wykładał z własnej wypłaty, a inne serwery i hosting forum pierdolniemy na raty, dzięki za propke". Jak ktoś by chciał, to można zrobić wykres na dobre 10 stron waszego płaczu o osłabianie vip'ow czy premek oraz zarobków z tego + wykładania pieniędzy przez administracje oraza mini donatorów. 57 minut temu, rvckxr napisał: Takim podejściem pokazujesz, że tak naprawdę nie obchodzi Cię to co się dzieje na serwerze ani nie rozważasz większości sporów o vipa tylko tą samą śpiewką gasisz zapędy ludzi, którym zależy na tym aby serwer stał na pewnym poziomie i chcą pewnych zmian aby ten poziom i jakość utrzymać. To może zamiast tak pisać zrób coś pożytecznego i wrzuć nawet to 20 czy 50 zł na serwer aby pomóc w jego utrzymaniu oraz żeby więcej ludzi na nim grało. Wszyscy którzy piszą takie pierdoły nie mieli nawet styczności z tym i nie wiedzą jak to wygląda. Opłać 14 serwerów 1.6 + 3 GO i ts'a, kup unikalne pluginy, opłac jeszcze forum i zobaczymy czy będziecie tacy mądrzy. Pamiętam i to dobrze wykres który przedstawił nam @Krystek na temat wydatków które wynoszą 10 000 zł miesięcznie, więc jeżeli taka suma to dla was normalna kolej rzeczy, to zapraszam do przejęcia sieci i prowadzenia jej w lepszy i ciekawszy sposób niż robi to Krystian, bo przecież wy wiecie więcej na ten temat i siedzicie w tym dłużej. Godzinę temu, rvckxr napisał: Śmiem wątpić, bo nie wykazujesz chęci polepszenia jakości gry tylko zarobku. To mi ro*******o oczodoły. Jakoś nikt do tej pory tego nie zauważył, znam osobę która miała sieć 7 lat i po całych wydatkach zostawało mu 55 PLN i jak to on napisał "za tyle to nawet na mazury nie pojedzie" ponieważ tam też wszyscy zawracali mu dupe o osłabianie klas, vip'ow itd., a jak zaproponował oddanie sieci, to nagle wszyscy się pozamykali i płakali żeby tego nie robił bo nikt się tym nie zajmie jak on, więc skończcie już sr**ć po nogawkach o takie bzdety i grajcie. Godzinę temu, rvckxr napisał: zrobi się na serwerze syf tak jak obecnie na AIM MAP - nie gram tam godzinami ale prawie za każdym razem jak jestem, to albo drze się banda dzieciaków albo odpał za odpałem To złóż podanie, rekrutacja jest otwarta. 2 minuty temu, rvckxr napisał: Takie teksty sobie daruj, nie będę zakładał własnego serwera bo nie mam na to czasu. Skoro nie masz czasu, to po jaki gwint pi*******z takie farmazony? Widać Twoją dorosłą postawe. Najlepiej kogoś opierdolić że robi coś źle i Ty zrobisz to lepiej ale "nie masz na to czasu" i tu przeczysz sam sobie. 5 minut temu, rvckxr napisał: nie masz żadnych innych argumentów niż w/w śpiewka "płać za serwer bo ja nie będę". Może czytaj ze zrozumieniem. Pisał przecież, że na serwerze jest obecnie 13 VIP'ow co daje 143 zł 91 gr więc dokłada 256.09 zł. Przytoczyłbym jeszcze w pizdu waszego za********e głupiego myślenia lecz nawet mi się już nie chce. Adrian. and futuba 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystek Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 6 minut temu, Sentence ;c napisał: Może czytaj ze zrozumieniem. Pisał przecież, że na serwerze jest obecnie 13 VIP'ow co daje 143 zł 91 gr więc dokłada 256.09 zł. Przytoczyłbym jeszcze w pizdu waszego za********e głupiego myślenia lecz nawet mi się już nie chce. Sprostuję delikatnie, z VIPa co kosztuje 11,07 zostaje po odjęciu 23% VAT, 50% operatora sms, 18% skarbówki dokładnie 3,65zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeazzus Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 W takim razie o ile dobrze zrozumiałem na serwer z tych 13 VIP'ów zakupionych trafiło 47.45 zł. impowered , Krystek and futuba 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Biorąc pod uwagę same utrzymanie serwera, te 13 obecnych Vipów ledwo wystarcza na hosting... Dodaj do tego reklamy, pluginy i inne opłaty bez których będziesz sobie strzelał do skrzynek i co więcej, dostaniesz za to medal - jak se z gówna ukręcisz... To teraz masz jeszcze wartości nieprzeliczalne: ilość spędzonych godzin pracy nad serwerem (każdy plugin, paczka skinów, ustawianie spawnów, ogarnianie forum i adminów albo niekompetentnych graczy, którzy wszystko wiedzą najlepiej)... Każdy wypruwa flaki, żebyś mógł łaskawie ruszyć dupę i wejść na jedne z najlepszych serwerów w Polsce i grać na najlepszej sieci... ALE NIEEEEEE... zawsze będzie jakaś drzazga w dupsku siedziała, której nie wyciągniesz, tylko innym zaczniesz pokazywać... Jak nie pasuje, nikt nie każe Ci grać. Odejdź z sieci, załóż swój serwer i wykładaj kasę na wszystko... Na bank będziesz miał full graczy na serwerze i kupę kasy, za którą będziesz mógł żyć... Dość płaczu o rzeczy, z którymi sobie poradzić nie potrafisz, bo Twoje ego jest za niskie, żebyś zniósł to, że ktoś wygrywa... Nie pasuje, zrób wyjazd i nie zawracaj gitary ludziom, którzy tu zasuwają dla reszty... Bsmilee , impowered , futuba and 4 others 1 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystek Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Propozycja została odrzucona!Dziękujemy za propozycję, lecz nie skorzystamy z niej. Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 Temat został przeniesiony do archiwum!Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts