zielony10 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Szanowni Gracze, Szanowna Administracjo Nie zwykłem pisać tego typu "niepolitycznych" postów, zwłaszcza, gdy jestem w strukturach danej organizacji. Pojawiłem się na sieci ponad 26 miesięcy temu. Nie zawsze było kolorowo, ale serwer był przez graczy oblegany i lubiany. Każdy z Nas bawił się na serwerze bardzo dobrze, a każdy z adminów miał pełne ręce roboty. Społeczność tworzą gracze, czyli my. W związku z tym dziękuje wszystkim graczom, z którymi mogłem popykać po pracy i uczelni. Niestety społeczność, jaką stworzyliśmy, została zniszczona przez brak zaangażowania osób decyzyjnych. Dziękuję. Znaczna część graczy, jak i adminów doraźnie reagowała na pustki serwerowe postami na forum. Od tego postu minęło już 19 dni, a zmian nie uświadczyliśmy Ż A D N Y C H. Od tego postu minęło już 27 dni. Od kolejnego minęło 25 dni. Ostatnie dwa zostały napisane przez osoby bez funkcji. Łatwo się organizuje ankiety i tworzy piękne tematy, w których to się pisze o społeczności i kto ją tworzy. Pełnię funkcję administratora, a do dziś nie otrzymałem żadnej informacji, co z serwerem i jakie są plany. Jako gracz czuje się olany i okłamany, bo te przepiękne frazesy przy zamykaniu tematów nie mają żadnego pokrycia i odzwierciedlenia w rzeczywistości. Dziękuję. Jeśli ratunek serwera jest nierentowny, to proszę napisać to wprost, a nie mydlić oczy graczom, którzy grają na tym serwerze dłużej, niż nowa władza tą sieć posiada. Każdy z Nas w mniejszym lub większym stopniu związany jest z tym serwerem i po prostu szkoda, że na Naszych oczach umiera kolejny serwer cs'a. Jeśli podejście jest na zasadzie "grajcie w GO, przecież ten 1.6 to już antyk i przeżytek, nie można tam dać bana na zawsze" to współczuję, z przyjemnością gram w tą grę z pełną nostalgią. Dziękuję. Sprawa nie mniej ważna, niż sam serwer. Do dziś nie doczekaliśmy się jako admini choćby wzmianki o odejściu Destiny. Kompletnie nie interesuje mnie powód, może być to nawet skręcenie małego palca u stopy, to nie jest istotne. Po bardzo długim okresie czasu odchodzi opiekun i robi to po cichu beż żadnej informacji? Szanujecie swoich graczy w jakimkolwiek stopniu w ogóle? Dziękuję. Jako gracze dzięki wspólnej "pracy" przeżyliśmy na tym serwerze mnóstwo świetnych chwil, ten serwer już na zawsze będziemy pamiętać. Dziękuję. W sumie to nie oczekuję, a nawet nie chcę odpowiedzi od osób decyzyjnych. Żadna z tych osób nie pojawiła się nawet na serwerze. Proszę, już po prostu przestańcie i napiszcie coś, co jest prawdą. (Czekam na odpowiedź w stylu "każdy ma prywatne życie, właśnie trwają prace nad serwerem i dowiecie się lada chwila o zmianach" [sądząc po czasie, to próbujecie chyba zbudować enigmę] ). Szacunek to podstawa, a Wy nie potrafiliście znaleźć nawet 10 minut, żeby zmienić godziny darmowego vipa, 29 dni to wystarczający okres na wprowadzenie jakichkolwiek zmian. Zawód i rozczarowanie. Dziękuję. PS. Cudownie, że pojawił się temat o roundsoundach na czerwiec, ale chyba zbyt dużo wymagam. Joystick. , .Lasik , wontekk i 6 innych 1 1 7 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 18 minut temu, zielony10 napisał: Sprawa nie mniej ważna, niż sam serwer. Do dziś nie doczekaliśmy się jako admini choćby wzmianki o odejściu Destiny. Kompletnie nie interesuje mnie powód, może być to nawet skręcenie małego palca u stopy, to nie jest istotne. Po bardzo długim okresie czasu odchodzi opiekun i robi to po cichu beż żadnej informacji? Szanujecie swoich graczy w jakimkolwiek stopniu w ogóle? Dziękuję. Nie dostaliście? Nie wystarczył Ci post w temacie? Nic nie było robione po cichu https://1shot2kill.pl/topic/10268-degradacje/page/57/#comment-9171896 Co do reszty, z które informacji mam jedna osoba, która miała robić przy serwerze się wykruszyła, dołączyła nowa więc wystarczy czekać ;) P00L i MLK. 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLK. Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Kompletnie nierozumiem tematu, a w zasadzie treści, która dotyczy mydlenia oczu. Od momentu wysłania listy do osoby odpowiedzialnej minął spory kawał czasu - zgodzę się. Czym jest to spowodowane? W miniony piątek osoba odpowiedzialna za sprawy techniczne zrezygnowała/nie podołała problemom wysłanym bezpośrednio na pw. Dopiero w minioną sobotę otrzymałem nowa osobę. ??♂️ Co samych rs’ów - serio myślisz, że w obecnej sytuacji będę się skupiał na nich niż na doprowadzeniu serwera do stanu, w którym normalna rozgrywka będzie dostępna 24/7? To źle myślisz i źle stawiasz priorytety. Dzięki. wontekk i xRyBsoN 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kieliszek wypity z pogardą Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Witam i pozdrawiam zarazem, podzielam częściowo topic, ale ująłbym to inaczej. Jak szybko nie zostaną wprowadzone zmiany to gracze pójdą sobie gdzie indziej bezpowrotnie, a następnie to samo będzie z adminami. Każdy zadomowi się gdzie indziej i raczej nie będzie tutaj grał jak kiedyś o ile będzie do czego wracać, bo wszystko zależy od wprowadzenia zmian, a przede wszystkim usunięcia/zniwelowania problemów na serwerze. Sprężycie i odratujecie to jakoś stopniowo albo to olejecie, bo w sumie z serwerem będzie tyle roboty i wkładu to z nowo powstałym serwerze. To tyle ode mnie, szaraczka, oby to odżyło, a jak nie to jak widać po graczach każdy, a przynajmniej większość bywalców sobie znalazła jakiś serwer(trzeba gdzieś postrzelać), bo ten umiera. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 (edytowane) generalnie na sieci to sie coś kiepsko dzieje został niby 1.6 dd2 i 1.6 go, a jakie obłożenie na nich jest to widać. Gdzie te czasy co dd2 były 3. Kiedy ktoś ostatnio się pokazał w " Pokaż swoją twarz"... Teraz gdy nie gra już nikt (bo trwa to po prostu za długo) zostały tylko 2 możliwe, rzeczy żeby serwer ożywić. I nie nie naprawianie jakiś lagów. Jak lagi były to ludzie i tak grali na pełnym serwerze. to są Reklama i Darmowy vip 24/7 na jakiś czas (ja nie wiem czemu wy tego jeszcze nie wprowadziliście przecież z wpływu z vip który teraz wynosi 0 nic już nie ubędzie) a wszystkie inne rzeczy są poboczne. Edytowane 7 Czerwca 2022 przez Lobo Joystick. , Dziekizawspolnelata i System. 3 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 38 minut temu, Lobo napisał: generalnie na sieci to sie coś kiepsko dzieje został niby 1.6 dd2 i 1.6 go, a jakie obłożenie na nich jest to widać. Gdzie te czasy co dd2 były 3. Kiedy ktoś ostatnio się pokazał w " Pokaż swoją twarz"... Teraz gdy nie gra już nikt (bo trwa to po prostu za długo) zostały tylko 2 możliwe, rzeczy żeby serwer ożywić. I nie nie naprawianie jakiś lagów. Jak lagi były to ludzie i tak grali na pełnym serwerze. to są Reklama i Darmowy vip 24/7 na jakiś czas (ja nie wiem czemu wy tego jeszcze nie wprowadziliście przecież z wpływu z vip który teraz wynosi 0 nic już nie ubędzie) a wszystkie inne rzeczy są poboczne. Weź napisz raz jeszcze prawidłowo po polsku, bo ciężko to zrozumieć XD Na go modzie jeszcze zobaczysz, jakie będzie "obłożenie" (?) :) Porównujesz serwer do tematu "pokaz swoją twarz"? pi********e o tej reklamie, reklama była taka sama jak przez cały rok, odkleiło się coś i pi********e o tym ciągle Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
System. Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Trudno. Na próbę dodajcie leczenie, zawsze to bedzie jakas integracja, plus wpis w nazwie. xRyBsoN , Joystick. i Keep Calm 3 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 (edytowane) nie p*****e ciągle tylko tak trzeba zrobić. Taka jaka była cały rok może była dobra jak na serwerze grali ludzie. A teraz myślicie, że co naprawicie lagi i nagle wszyscy wskoczą na serwer ? Działy pokaż swoją twarz, czy "przywitaj się" są dobrym wyznacznikiem tego co się dzieje z siecią. Jaki jest napływ na nią ludzi. Tak, że nic mi się nie odkleiło. Może jak tobie się doklei to zrozumiesz o czym mówię. Ja to widzę tak albo pójdziecie w stronę tego o czym mówiłem, albo będziecie się przez następny miesiąc (już drugi) bawić w naprawianie lagów. Może to ogarniecie jako tako, a może nie ale ludzi jak nie było tak nie będzie. Po czym zamkniecie serwer bo powiecie, że nie ma zainteresowania i zostanie tylko 1.6 go mod. Kwestia już całkiem osobna to, że właściciel (przynajmniej na liście na forum) się zmienia średnio co parę miesięcy i to też jest problem. Każdy z was może mieć najszczersze intencje i chęci, tego nie neguje. Ale gdzie kucharek sześć... Wasz serwer, wasza decyzja. Musicie sobie szczerze odpowiedzieć co właściwie chcecie zrobić. Nie mowie tego wszystkiego, żeby po was jechać, tylko to jest coś nad czym warto się zastanowić. ---- Kacper ? jak zacząłem grać już nie pamiętam był jakiś Diesel chyba , był Roni, Paweł był chwile, M4A1, a teraz jest MLK, a był chyba jeszcze z jeden albo 2, których już po nicku nie spamiętam. Zadziej się opiekuni zmieniali jak właściciele Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Lobo Joystick. 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 1 minutę temu, Lobo napisał: właściciel (przynajmniej na liście na forum) się zmienia średnio co parę miesięcy ? Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 9 minut temu, Lobo napisał: nie p*****e ciągle tylko tak trzeba zrobić. Taka jaka była cały rok może była dobra jak na serwerze grali ludzie. A teraz myślicie, że co naprawicie lagi i nagle wszyscy wskoczą na serwer ? pi*******z, myślisz, że na serwerze występują tylko lagi? To ch****o myślisz. 10 minut temu, Lobo napisał: Działy pokaż swoją twarz, czy "przywitaj się" są dobrym wyznacznikiem tego co się dzieje z siecią. Jaki jest napływ na nią ludzi. Tak, że nic mi się nie odkleiło. Może jak tobie się doklei to zrozumiesz o czym mówię. Masz 2 serwery CS 1.6, a XXX CS:GO, gdzie dla ciebie podkreślę to nawet LUDZIE Z CS:GO NIE WCHODZĄ NA FORUM, BO IM TO NIE JEST POTRZEBNE, LUDZIE Z CS 1.6 JUŻ TAK. Mi się już "nie doklei", bo za długo przebywałem z takimi ułomami jak Ty. 11 minut temu, Lobo napisał: Ja to widzę tak albo pójdziecie w stronę tego o czym mówiłem, albo będziecie się przez następny miesiąc (już drugi) bawić w naprawianie lagów. Może to ogarniecie jako tako, a może nie ale ludzi jak nie było tak nie będzie. Po czym zamkniecie serwer bo powiecie, że nie ma zainteresowania i zostanie tylko 1.6 go mod. To pójdzie, zainteresowanie i tak jest aktualnie zerowe, tak samo jak było, gdy PROSIŁEM o wykonanie testów, szkoda, że wtedy nic nie pisałeś :) 12 minut temu, Lobo napisał: Kacper ? jak zacząłem grać już nie pamiętam był jakiś Diesel chyba , był Roni, Paweł był chwile, M4A1, a teraz jest MLK, a był chyba jeszcze z jeden albo 2, których już po nicku nie spamiętam. Zadziej się opiekuni zmieniali jak właściciele No nie do konca, na samym starcie to ja i disel mielismy serwer, przez cały rok to się nie zmieniło. W tabeli serwerow masz głównie wyświetlanych opiekunów, wiec jeżeli nie wiesz to nie pi****l. Dzieki piter. 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 15 minut temu, Lobo napisał: Kacper ? jak zacząłem grać już nie pamiętam był jakiś Diesel chyba , był Roni, Paweł był chwile, M4A1, a teraz jest MLK, a był chyba jeszcze z jeden albo 2, których już po nicku nie spamiętam. Zadziej się opiekuni zmieniali jak właściciele Odróżniaj opiekuna serwera od jego właściciela. To chyba nic dziwnego, że się zmieniają? piter. i enderman 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy D. Tail Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Nie byłoby takich sprzeczek z DD2, jeżeli byłby od początku roku od strony technicznej "Potężny Technik" - Pogromca niewidzialnych ścian - @ Kacper . Ogólnie dajcie chłopakom czas, bo pewnie tak samo jak na CS:GO MODZIE trello jest napchane tyloma rzeczy, którym potrzeba dużo czasu. Dostaliście temat "[DD2] Co z serwerem?", gdzie 75% głosujących na 40 osób wybrało tryb DD2 Classic, więc to chyba logiczne, że trwają prace nad serwerem. Jeżeli serwer jest w tym momencie zamknięty na hasło to daje dobry znak od Opiekunów i nowego technika serwera, że już niedługo, ale to naprawdę niedługo może ruszyć. Ale Kacperko, jakby to robił to by było DD2 Fortnite. noboddy , focus1k , piter. i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Paweł powiem ci tak staram sie być spokojny ale widze, że sie nie da. Gdzie nie wstawisz posta to obrażasz każdego. Ciebie tu jakieś zasady nie obowiązują co ? Czy kolorek czerwony uderzył na łeb już całkiem i myślisz ze możesz mówić co chcesz i do kogo chcesz? A tak w ogóle po kiego sie tak bardzo wypowiadasz w tych tematach. Pokazałeś duży środkowy paluch na tym serwerze po zmianie hostingu tak czy nie? A teraz na każdym temacie serwera dd2 sie dopierdalasz do ludzi. Jak na razie jedynego ułoma jakiego tutaj widzę to ty. Wyzywajcie dalej graczy zobaczymy jak daleko na tym zajedziecie Tyle ode mnie. Dziekizawspolnelata , Paweł. , Misiak. i 1 inny 3 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 26 minut temu, Lobo napisał: Paweł powiem ci tak staram sie być spokojny ale widze, że sie nie da. Gdzie nie wstawisz posta to obrażasz każdego. Ciebie tu jakieś zasady nie obowiązują co ? Hm, mam być spokojny, jak Wy nie potraficie nawet ogarnąć podstawowej rzeczy? Ciągle gadacie o jednym, rozumiem, jedna osoba coś powiedziała, to musicie lecieć dalej z tym samym? Jeżeli moje posty Cię urażają to napisz skargę, daj dowody i stracę potężny kolorek na forum cs'a. 28 minut temu, Lobo napisał: Czy kolorek czerwony uderzył na łeb już całkiem i myślisz ze możesz mówić co chcesz i do kogo chcesz? Tak, uderzył, będę mówił co chce TAAAK! 28 minut temu, Lobo napisał: Pokazałeś duży środkowy paluch na tym serwerze po zmianie hostingu tak czy nie? Pokazałbym go wcześniej, z racji, że mam dobre relacje z Erwinem, który jest aktualnie właścicielem serwera (mówię jakbyś nie wiedział), to przeniosłem serwer, bo przecież płacz o lagi nie ustępował. Pokazałem go po przenosinach, bo niektórym się chyba coś pomyliło, nie zamiarzam za*********ć za 15 osób przy serwerze, na którym gracze nie mają szacunku do nikogo :) (Tak generalnie mam to w pi****e szacunek, ale liczyłem, że będzie płacz o to, że nie ma komu robić za prawie friko przy serwerze). A no i jakbym miał możliwość to pokazałbym go jeszcze raz :) Serwer przez rok był super prowadzony, wyszło jak wyszło, ofc wina czyja? MOJA 32 minuty temu, Lobo napisał: A teraz na każdym temacie serwera dd2 sie dopierdalasz do ludzi. Jak na razie jedynego ułoma jakiego tutaj widzę to ty. O patrz, dopierdalam się, bo nie potrafiliście zrobić prostego testu, który był nam potrzebny, żeby zgłosić problem do hostingu. Ofc zrobiły go 2 albo 3 osoby, a do pierdolenia, pisana na temat jakiejs zjebanej reklamy jest milion osób. Temu się dopierdalam Panie ułomie :) 33 minuty temu, Lobo napisał: Wyzywajcie dalej graczy zobaczymy jak daleko na tym zajedziecie Daleko zaszedłem, dzięki byq zielony10 , jefe. , enderman i 1 inny 1 1 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WESOLA_MARTUSIA Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Teskni sie za graniem ? a wez tu lataj i samemu sobie pake podkladaj ?? pamietne czasy tyle grania a teraz ciezko kogos zlapac Dziekizawspolnelata i Joystick. 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony10 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Chciałbym tylko wiedzieć, dlaczego post poszedł w tą stronę. Miał on być motywatorem zarówno dla graczy, jak i dla osób decyzyjnych. (jedni czekają, a drudzy wiedzą, że ktoś jednak czeka). Na początku podziałało - 5 minut po wstawieniu posta serwer dostał hasło. Trochę nie rozumiem, dlaczego tu wywiązała się tak ostra dyskusja. Paweł, nie dbasz o opinię i to Twoje prawo, ale zluzuj trochę, naprawdę źle to wygląda. Nic nie można Ci zarzucić, bo od razu leci taka kontra, że odechciewa się tu grać. Tak, tłumaczysz niektórym pewne rzeczy X-razy, ale niestety mało osób czyta forum i po prostu powiela pytania i opinie W dniu 6.06.2022 o 18:19, MLK. napisał: Co samych rs’ów - serio myślisz, że w obecnej sytuacji będę się skupiał na nich niż na doprowadzeniu serwera do stanu, w którym normalna rozgrywka będzie dostępna 24/7? To źle myślisz i źle stawiasz priorytety. Zgadza się, bo potrzebna jest jakaś interakcja z graczami i tworzenie/utrzymanie społeczności. Podklepanie tematu i możliwości wstawiania piosenek nijak nie ingeruje w pracę serwera, a zawsze jest to aktywność w dziale, której brakuje. 13 godzin temu, Paweł. napisał: Daleko zaszedłem, dzięki byq Cytat 19% Zapełnienie serwerów Propsy. W dniu 6.06.2022 o 17:59, Paweł. napisał: Nie dostaliście? Nie wystarczył Ci post w temacie? Nic nie było robione po cichu Gracze dostępu do tego działu nie mają, a jak przecież wiadomo, to gracze tworzą ten serwer i informacja o zmianie opiekuna (co jest dosyć istotną kwestią według mnie) by się przydała. Publiczne podziękowanie za rok pracy również. W dniu 6.06.2022 o 18:19, MLK. napisał: W miniony piątek osoba odpowiedzialna za sprawy techniczne zrezygnowała/nie podołała problemom wysłanym bezpośrednio na pw. Dopiero w minioną sobotę otrzymałem nowa osobę. Jako osoba funkcyjna o wszystkim wiesz, wejdź w perspektywę gracza, który nie wie kompletnie nic, nawet nie wie czy jest sens czekać skoro minął miesiąc i zmian nie ma. Generalnie uważam, że trochę jest nietaktem, że gracze muszą wykłócać się o serwer i są tu jeszcze atakowani. Zgadzam się, że wiele słów nie powinno paść ze strony graczy wyżej, ale to rozgoryczenie spowodowane jest czasem oczekiwania. Starzy gracze odchodzą na inne serwery, zawiązują znajomości na innych serwerach i już nie wrócą. Jeśli ktoś nie zgadza się z administracją, to jest jechany jak.. 13 godzin temu, Paweł. napisał: bo przecież płacz o lagi nie ustępował. Naprawdę? Płacz? Masz jakiś problem, że gracze zgłaszają błędy? Przepraszamy, że zawracaliśmy Ci głowę w takim razie. Dodatkowo przepraszamy, że nie każdy gracz ma techniczną wiedzę na temat działania serwerów i konkretnego powodu lagów. Wymieniłem router, dokupiłem drugi, podprowadziłem ethernet bezpośrednio do komputera. Lagi były mniejsze, ale nadal były co jakiś czas przeskoki. W dniu 6.06.2022 o 17:59, Paweł. napisał: Co do reszty, z które informacji mam jedna osoba, która miała robić przy serwerze się wykruszyła, dołączyła nowa więc wystarczy czekać ;) I taka informacja wystarczy dla graczy. Nikt by Wam nie miał tego za złe, że ktoś się wykruszył. Podtrzymuję w dalszym ciągu, że gracz bez informacji widzi to jako miesiąc bez zmian z obietnicami złotych gór na forum. To jest moja ostatnia wypowiedź w tym temacie i proszę o zamknięcie tematu, jeśli czerwoni nie mają nic do dodania. Zależy mi na tym serwerze, ale nie chce się wykłócać o możliwość gry, zróbcie co macie zrobić i zobaczymy co dalej. xRyBsoN , Paweł. , System. i 3 innych 1 5 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 On 6/9/2022 at 1:20 PM, zielony10 said: Paweł, nie dbasz o opinię i to Twoje prawo, ale zluzuj trochę, naprawdę źle to wygląda. Nic nie można Ci zarzucić, bo od razu leci taka kontra, że odechciewa się tu grać. Widzisz, tak mi szkoda tej opinii w świecie csa, smuteczek. Dam sobie wejść na głowe, ok. On 6/9/2022 at 1:20 PM, zielony10 said: Quote 19% Zapełnienie serwerów Propsy. Dzięki, wstaw może zapełnienie serwerów z godziny 7:00, wtedy podobny % będzie, bo gracze mają inne zajęcia niż siedzenie przed pc, ale możesz tego nie rozumieć. Poza tym wstawiasz to do odpowiedzi, ze "gdzies" zaszedłem w tym upośledzonym świecie csa, nie rozumiem, ja zaszedłem, wywalone mam ile jest % zapełnienia serwerów na sieci On 6/9/2022 at 1:20 PM, zielony10 said: Gracze dostępu do tego działu nie mają, a jak przecież wiadomo, to gracze tworzą ten serwer i informacja o zmianie opiekuna (co jest dosyć istotną kwestią według mnie) by się przydała. Publiczne podziękowanie za rok pracy również. Informacji nie dostali jak serwer został oddany Erwinowi, nie dostali informacji jak oddawałem go moda, nikt o to nie płakał. Publicznie podziękowania? Może zacznijmy każdemu pisać temat z podziękowaniami, co zrobił, czego nie, dlaczego i po co. Nie żyjemy w czasach 2k8, żeby robic takie rzeczy On 6/9/2022 at 1:20 PM, zielony10 said: Jako osoba funkcyjna o wszystkim wiesz, wejdź w perspektywę gracza, który nie wie kompletnie nic, nawet nie wie czy jest sens czekać skoro minął miesiąc i zmian nie ma. Generalnie uważam, że trochę jest nietaktem, że gracze muszą wykłócać się o serwer i są tu jeszcze atakowani. Zgadzam się, że wiele słów nie powinno paść ze strony graczy wyżej, ale to rozgoryczenie spowodowane jest czasem oczekiwania. Starzy gracze odchodzą na inne serwery, zawiązują znajomości na innych serwerach i już nie wrócą. Jeśli ktoś nie zgadza się z administracją, to jest jechany jak.. A ktoś Wam każe się wykłócać? Jest coś robione, źle, a nawet ch****o, nie jest robione też źle, #cs_16 Nie dodawaj mnie do administracji, bo jestem osobą od spraw technicznych, ale jak widzę niektórych to aż się chce płakać. On 6/9/2022 at 1:20 PM, zielony10 said: Naprawdę? Płacz? Masz jakiś problem, że gracze zgłaszają błędy? Przepraszamy, że zawracaliśmy Ci głowę w takim razie. Dodatkowo przepraszamy, że nie każdy gracz ma techniczną wiedzę na temat działania serwerów i konkretnego powodu lagów. Wymieniłem router, dokupiłem drugi, podprowadziłem ethernet bezpośrednio do komputera. Lagi były mniejsze, ale nadal były co jakiś czas przeskoki. Mam problem, bo jeżeli zgłaszacie problem to powinniście się zainteresować, a Wam się nawet du*y ruszyć, zeby zrobić test, który zajmuję 5 minut. Ale spoczko, jeżeli Wam coś nie działa to przyjdzmy, zgłośmy i nie miejmy nic sobie do zarzucenia, bo przecież problem został zgłoszony. Jaką kur*a wiedze? Poradnik był opisany, tłumaczyłem 178721461678 raz co i jak, p*****lenie ciąg dalszy. Dodam, że żaden z administratorów DD2 (jeżeli mnie pamięc nie myli), nie dodał wyników testu, pewnie zajęci byliście :) Rozumiem, wina moja ciąg dalszy. :ok: On 6/9/2022 at 1:20 PM, zielony10 said: I taka informacja wystarczy dla graczy. Nikt by Wam nie miał tego za złe, że ktoś się wykruszył. Podtrzymuję w dalszym ciągu, że gracz bez informacji widzi to jako miesiąc bez zmian z obietnicami złotych gór na forum. Jak widać nie wystarczyła, bo tutaj trzeba 18 razy powtarzać, ale spoczko ;0 @ DIESEL :wtf: zielony10 i hophop_Tosiek 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Postanowiłem przeczytać tą całą dyskusję, która finalnie sprowadza się donikąd i nie wnosi żadnych adekwatnych rzeczy do całej panującej sytuacji. Jeżeli chcemy analizować sytuację tego DD2 to należy przeanalizować całą sytuację sieci oraz jakie wygląda ogólna sytuacja serwerów 1.6 w Polsce. Zaczynając zabawę analizy i wyciągania wniosków trzeba postawić sobie jedno zasadnicze pytanie, co wpływa na to, że inne serwery są grywalne bardziej, a drugie mniej. Czyżby specyfika serwerów DD2, aż tak bardzo się od siebie różniła na sieciach? No niestety jest to błędne myślenie. Oczywiście można mieć bardziej bądź mniej urozmaicone serwery, ale pamiętajmy, że dd2 to klasyk, z którego nie robi się go moda czy 4funa. Głównym czynnikiem wpływającym na sytuację i prosperowanie serwera jest reklama. Jest to najistotniejszy czynnik, która wpływa na grywalność serwera. Trzeba mieć na uwadze, że jeżeli konkretne grono osób wybrało sobie dany serwer na sieci "X" i gra się na nim dobrze to ciężko będzie ich przenieść do nas. Społeczność 1.6 to starsi gracze, którzy zazwyczaj nie lubią częstych zmian. W efekcie tego będzie bardzo ciężko ich przejąć albo w jakiś sposób zachęcić do grania na serwerze 1s2k. Radzę pośledzić sytuację serwerów DD2, ale i 1.6 - jak wygląda ich obecna sytuacja, jaka jest średnia liczba graczy na serwerze, w jakich porach występują dane stany ludnościowe oraz jakie pieniądze przeznaczają oni reklamę. Zwrócić uwagę na cenę reklamy za dzień, a w efekcie miesiąca, który liczy 30 dni, ile wychodzi to finalnie. Nie mówi o cenach 200 - 300 zł miesięcznie tylko o dobrych kilku tysiącach. Czasem zdaje mi się, że ludzie nie rozumieją jaki jest główny czynnik prosperowania serwerów 1.6 w obecnych czasach. Są pasjonaci, którzy mogą sobie na takie coś pozwoli, bo wydają takie pieniądze, jest to wiadome i ukazane, ale nie każdy taki musi być. CS:GO nie wymaga takich nakładów finansowych. Wszystko jest zależne od tego jakie ktoś ma predyspozycje na dalszy rozwój danego segmentu na sieci, jak dużo jest w stanie poświęcić, żeby coś funkcjonowało na wysokim poziomie. Nie sukces jest wyrzucić 5000 tyś czy 8000 tyś zł na serwer, który się nie zwróci albo nie będzie oczekiwanego efektu finalnego, bo to jest zasada "postaw się, a zastaw się". Nauczyłem się jednego podczas mojej wieloletniej kadencji w życiu internetowym i realnym. Nigdy nie sprostuj oczekiwaniom innych osób, bo im ja będę się bardziej starał tym ktoś będzie podnosił mi poprzeczkę. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, a też podejmowanie logicznych i rozsądnych decyzji jest ważniejsze od dumy czy mylnych aspiracji. Czy wydawanie takich kolosalnych pieniędzy na 1.6 jest warte tego wszystkiego? Należy zweryfikować kierunek rozwoju, a raczej upadku dziedziny gry jaką jest 1.6. Czasu się nie oszuka, a tym bardziej czegoś co coraz bardziej ma mniejszy wpływ na środowisko gier. Tutaj podsyłam link, który ukaże Wam jakie ludzie pieniądze pakują w 1.6, żeby ich serwery funkcjonowały na średnim albo bardzo dobrym poziomie - KLIK. To jest jedna strona z kilku, która oferuje usługi reklamowe, także jest to tylko pogląd na skalę, gdzie ktoś mówi, że sama jakość serwera i administracja zrobi robotę. No nie, pieniądze to najistotniejszy element całego zamieszania. Kolejnym elementem jest administracja serwera - jego właściciele, opiekun, admini i technicy. Jeżeli właściciel serwera jest jednocześnie technikiem i sam potrafi sobie wszystko pod swoje dyktando zrobić - jesteśmy w domu. Tutaj kręci się wszystko od czasu i chęci właściciela. Idealnym przykładem tego jest mój GO: MOD, którego prowadziłem wraz z @ Paweł. przy pomocy finansowej naszego dobrego kolegi. Nakład pracy mojej i Pawła, gdzie byliśmy na prawdę zaangażowani i poświęceni temu serwerowi przy naprawdę sporym nakładzie finansowym naszego kolegi (dla poglądu, tam szły pieniądze, gdzie niektórzy takich wypłat nie mają w Polsce) i zaowocowało to idealnym serwerem. Niestety losy serwera potoczyły się tak, a nie inaczej, że jest jak jest. Obecnie DD2 ma na wynajęciu technika, który ma również inne obowiązki. Kwestia kontaktu z główną administracją jest istotna, ponieważ to ona podejmuje decyzje, a nie sam technik. To, że technik też ma wiele na głowie i nie jest jego mocnym atutem umiejętne gospodarowanie pracą to jest druga sprawa, ale w tym momencie dużą rolę odgrywa właściciel serwera, który musi odpowiednio nadzorować i kierować pracami technika. Relacja na linii technik - właściciel ma znaczenie ze względu na rozmowy o modernizacji serwera, aspekcie finansowym i samym zainteresowaniem. Tak jak wspomniałem wcześniej - inaczej jest gdy właściciel jest technikiem, a zupełnie inaczej jak technik jest najęty. Roszady w administracji, częste zmiany opiekunów, chaos w administracji sieci i serwera nie pozwala na stabilność i kierowanie się ku lepszemu. Tutaj winę można zrzucić na Erwina, Salve i Kacpra, którzy powinni stanowczo podchodzić do sytuacji 1.6, gdzie sami dobrze widzą, w którym kierunku to wszystko zmierza. Niestety same chęci i rozmowy nic nie wniosą do tego, bo trzeba to wszystko przenieść na czyny. Uważam, że du*y dała główna administracja, ale problem nie pojawił się teraz tylko dobre kilkanaście miesięcy temu i wtedy należało reagować bardziej stanowczo. Teraz spotykacie się w takim momencie, że ważą się losy ogólnie strefy 1.6. To, że flufy był na opiekunie, obecnie jest MLK i Roni co to daje? Chłopaki mają zapewne doświadczenie, ale no co to daje? Nie ważne kto wróci na serwer, nawet jeśli zebrali by się najlepsi opiekuni, najlepsi admini z sieci to i tak ma małe znaczenie. Gdyby persony z doświadczeniem odgrywały aż taką rolę - tutaj przykład Roniego, to serwer dawno by był 32/32. Niestety to już nie są te czasy co były, nie jest ten sam zapał, chęci, zyski. Tutaj każdy segment serwera, ciągłości funkcjonowania serwera od kilkunastu miesięcy, administracja, reklama, konkursy, ma wpływ na to co aktualnie się dzieje. A wspomnę, że głównie chodzi o $$$. @ zielony10 rozumiem Twoje zniesmaczenie obecnym stanem serwera tylko na przyszłość radzę spojrzeć z szerszej perspektywy co doprowadziło na obecny stan serwera i jak funkcjonuje obecnie strefa 1.6, bo nie tylko ten DD2 upadł tylko jest masa podobnych serwerów czy sieci, które zakończyły swój żywot w taki, a nie inny sposób. Największy żal możesz mieć tylko i wyłącznie do właścicieli sieci, ale nie było potrzeby pisać tego tematu, który i tak nic nie wniesie. Jeśli widzisz, że sytuacja od dłuższego czasu jest jaka jest to czym Ty się łudzisz? Nie mamy 10 lat. du*y dała administracja i to jest jasne, bo powinny postawić wszystko na jedną kartę i nie męczyć się z tematem. Co do Destiniego nie chcesz, żeby ktoś Ci podawał powód, ale jednak wymagasz, żeby admini otrzymali informacje? Zaprzeczasz sam sobie. Jeśli jesteś tak ciekawy trzeba było napisać do samego Destiniego czemu podjął taką decyzję, a nie mieć jakieś żale do administracji sieci. Destiny był jaki był, odchodził, wracał, miał tego czasu ile miał, a finalnie go nie ma i taka jest kolej rzeczy. Temat trochę z sensem trochę nie. Napisałeś rzeczy, które są wiadome i widoczne gołym okiem. Rozumiem, że rozgoryczenie doprowadzeniem tego serwera do tego stopnia spowodowało napisanie tego posta. No niestety decyzje na samej górze wpływają później na opiekunów i pracę technika. Współpraca i konkretne podejmowanie decyzji jest bardzo istotne, a nikt tego nie może robić bez wiedzy właścicieli. Tak jak wspomniałem problem jest szerszy, bo nie leży po jednej stronie. Na dobrą sprawę można sięgnąć czasów, gdzie i ja byłem właścicielem serwera i były podejmowane różne kroki. Całokształt postu z pretensjami nigdy nie będzie motywatorem, więc następnym razem przeczytaj co piszesz, żeby Twoje dobre chęci nie przerodziły się w kłótnie. @ MLK. idealnie ukazał jak wygląda współpraca w obecnych czasach i jak ludzie są zaangażowani w prowadzenie serwera. Przez takich "techników", którzy oczekują pieniędzy i szacunku, karzą nam czekać, a w efekcie tego nic nie powstaje i robi się zamieszanie. Nie jest to wina nikogo z 1s2k, że naprawa i zmiany tyle trwają, to wynika z czegoś innego, a obrywa główna administracja. Wiem bardzo dobrze jakie jest to uczucie, gdy ma się zapał, chęci, wszystko zostało rozplanowane, zapisane, podesłane, a niestety czeka się 1 tydzień, 2 tygodnie, miesiąc, a na końcu otrzymuje się wiadomość "Przykro mi, nie jestem w stanie tego zrealizować, rezygnuję z pracy". Tyle w temacie. @ Lobo przeczytałem Twoje wypociny i dochodzę do wniosku, że jesteś specem odnośnie serwerów, rozwoju, budowania całokształtu sieci. Rozumiem przekaz pewnych części Twoich wypowiedzi, ale nie zachowuj się jak gwiazda, bo po pierwsze nic tym nie osiągniesz, po drugie nią nie jesteś, a po trzecie zachowaj miejsce w szeregu, bo Twoim naskakiwaniem i wymądrzaniem się możesz pochwalić się na wykopie. Mogłeś to wszystko ująć w normalnych słowach, które na pewno trafiłyby na pozytywny odbiór, niż obecnie bardzo negatywnie. Odnosząc się do aktywności na serwerach i ich braku to sprawa jest prosta. Nikłe zaangażowanie w rozwój 1.6, brak nakładów finansowych na tą dziedzinę sieci oraz brak kompetentnych osób z dużą ilością czasu, żeby to prowadziły. Nie ma sensu trzymać serwerów, którymi nie ma kto się zajmować albo, żeby 1 opiekun zajmował się resztą. To jest logiczne, że doszliśmy do momentu, gdzie tylko stać sieć na 2 serwery. Nie widzę sensu, żeby cokolwiek więcej powstawało albo było reaktywowane skoro ciężko jest podołać dwóm serwerom. Co do aktywności na forum w różnych działach to kwestia skupia się na tym, że gracze cs:go, których jest większość na sieci nie uczestniczy na forum, ponieważ to jest nowe pokolenie, które tego nie potrzebuje, a druga sprawa nie potrafi się wypowiadać. Brak serwerów 1.6 = brak aktywności na forum. Spojrzyj na różne sieci, aktywność na nich i jak wygląda sytuacja w działach 1.6 oraz cs:go oraz która społeczność się wypowiada i bawi na forum. Twoje propozycje, które mają wpłynąć na postawienie serwera na nogi jest jednym z wielu opcji, które można zastosować. Nie zgodzę się, że Twoja propozycja jest idealna, bo tak nie jest i narzucanie tego, że mamy tak zrobić i tak osiągniemy sukces jest żenujące. Musi zaistnieć wiele czynników, które doprowadzą do ponownego wybicia DD2. @ FluffyTail takim pisaniem, że mają czekać nic nie wskórasz. Jeżeli społeczność serwera była tyle wystawiana do wiatru, efektów było brak, a czas oczekiwania na jakiekolwiek zmiany był masakrycznie długi to ich wątpienie w zrobienie czegokolwiek jest coraz większe. Wcale im się nie dziwie, że spisali ten serwer na straty. Zresztą nie da się cudów zrobić z DD2 Classic, bo to nie jest realne. Jedyną opcją będzie zrobić w ciszy to co należy i efektem spróbować nakłonić graczy do powrotu. @ Kacper nie miej za złe ludziom, że mają takie podejście, bo sam dobrze wiesz, że taka ilość zmian właścicieli i opiekunów nie wpłynęła nigdy dobrze na prosperowanie serwera. Zresztą sam wiesz jakie są przyczyny i kto dał du*y po przejściu tutaj, że serwer wygląda jak wygląda i nie jest to wina 1 czy 2 osób tylko kilkunastu. Jesteś na tyle inteligentny, że sam wiesz jakie trzeba mieć możliwości, żeby to wszystko rozkręcić. Mimo, że mało siedzisz w 1.6. @ Paweł. a o Tobie to nie chce mi się nawet pisać. Ty dałeś najbardziej du*y, bo próbujesz tłumaczyć się za kogoś, a nie mylę się, że jesteś na zleceniu? Więc zamknij du**ę, ogarnij się i nie miej radochy z tego, bo wiem dobrze jakie masz podejście, a ta szopka jest zbędna. Radzę patrzeć z szerszej perspektywy na tą całą sytuację. Postawcie się na miejscu innych, ale bądźcie rozsądni. Nie oczekujcie, że coś co było zaniedbywane przez kilka miesięcy w momencie wróci na odpowiednie tory, bo jest to nierealne. Z wyrazami szacunku DIESEL / Benzyna / LPG Społeczność 1s2k nigdy się nie poddaje Edytowane 10 Czerwca 2022 przez DIESEL Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLK. Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Każdy kto chciał dołożyć swoje 5 groszy, raczej już to zrobił. Informacje na temat serwera: Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113772-dzi%C4%99kuj%C4%99/#findComment-9174632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi