Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 23.04.2017 o 18:54, Cursian napisał:

Ja jestem akurat bezstronny. Chciałbym tylko zaznaczyć, że w czasie II wojny to nas Iran przyjął, zapewnił opiekę lekarską, nikt nie zakazywał kultywowania wiary i tak dalej.

Źle to pewnie wygląda z ich perspektywy no ale czasy się zmieniają.

tylko ze Polacy wtedy nie zabijali niewinnych ludzi ani nic nie wysadzaoli, bezsensowne porównanie :F

Powinno się ich wpakować w beczkę i wystrzelić tam, skąd przyszli. Wojny są tylko pretekstem aby zalać Europę i zniszczyć naszą kulturę, religia nakazuje im takiego włóczenia się po świecie i życia na koszt innowierców

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-65454

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

26 minut temu, SUPERBOHATERKA! napisał:

Powinno się ich wpakować w beczkę i tam powystrzelać co do jednego

Tak lepiej.

Z tego co wyczytałem (może to prawda, może nie) Mahomet obiecał każdemu tzw. samobójcy po ileś dziewic (coś takiego) w niebie ginąc za allaha.

Powiedzmy sobie szczerze - wpuścimy jednego - przyjdzie ich więcej, tymbardziej, że teraz nie obowiązują nikogo visy i każdy może sobie do nas przylecieć.

Wczoraj widziałem stado Rosjan chcących wjechać do naszej ojczystej Polski, a przypominam, że to właśnie oni krzyczeli w naszym kraju "Polska jeszcze nie zginęła, ale zginąć musi" i w tym roku będzie to samo. Dodam jeszcze o tym jak dwóch pewnych "rusków" weszło na jakiś szczyt, zdjęli flagę Polski i zawiesili Rosyjską, a co by było gdyby wpuścić do nas uchodźców? Jesteśmy jedynym państwem gdzie nie było zamachu i tak powinno zostać, a Petru powinien się przymknąć, chce uchodźców? Niech przyjmie ich do swojego domu i tam trzyma. @don Erwin wspomniał o zamachu i ja coś dodam związanego z naszym "politykiem". Parę godzin przed zamachem głosił mowę "Powinniśmy przyjąć uchodźców bla, bla, bla" (nie zagłębiajmy się w to nawet) i co? Po nastu godzinach był zamach. Nie wspomnę o jego wypowiedzi co do cesarstwa Rzymskiego.

Jeżeli by już mieli zostać przyjęci, to co drugi pod ścianę i do piachu.

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-65464

Ktoś tu walnie hasłem "POLSKA DLA POLAKÓW, wy*********ć". Tak może powiedzieć każde państwo w Europie, cóż to za logika? :D

Czechy dla Czechów, Chorwacja dla Chorwatów ITD.

Wracając, Moim zdaniem nie powinniśmy ich przyjmować. My Im dajemy schronienie, pieniądze ZA NIC, a Oni dalej robią to co widać na świecie. Żadnego przymusu nie powinno być. Co prawda poznałem kilka takich osób i po dłuższej rozmowie wydawali się być w porządku, ale oczywiście żaden człowiek nie jest w 100% taki sam. Szczerze, to powinniśmy się obawiać o Swoje rodziny, czy nie zgwałcą córki, nie zabiją syna, nie porwą żony. Każdy jest kowalem swojego losu i powinni go kuć. Sami sobie tak nagrabili, jest tylu zdrowych mężczyzn, a uciekają do innych krajów, powinni walczyć o to co jest ICH. Powinni ratować kraj, w którym wychowywały się przodkowie. Jakimś wielkim patriotą nie jestem, ale jak przyjdzie co to czego, to byłbym w stanie bronić kraju nawet z bronią w ręku. W żaden sposób Nam się nie odwdzięczą, większość traktuje Nas jak sponsorów. Tyle, myślę, że właściwie się wypowiedziałem. 

Edytowane przez GhsS
https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-65519

Moim zdaniem NIE i jeszcze raz NIE! Czemu? Stwarzają niebezpieczeństwo, wysadzają się. Dla tych, którzy są jednak za tym, aby ich przyjąć, to proponuje paru przyjąć do siebie do domu. BĘDZIE NAPRAWDĘ BOMBOWO.

STOP ISLAMIZACJI EUROPY.

Polacy musieli podczas wojny sami sobie radzić, a oni co? Od razu uciekają. Czemu tak Europe atakują zamachami, jakby u siebie tak nie mogli robić i walczyć o swój kraj.

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-66464

• 2 tygodnie później...

Jak dla mnie to nie mam nic przeciwko... Ale tak szczerze ? Za co mamy ich utrzymać nasi polscy rodacy chcą być tak dobrzy dla uchodźców tak? A dla nas to co? Ilu ludzi w Polsce pracy nie ma... a oni chcą im dawać prace, mieszkanie i wszystko.. Jest to śmieszne co się w tej Polsce dzieje dlatego pod tym względem jestem na DUŻE NIE! by ich przyjmować.. Już nie mówię o skutku zagrożenia dla naszych rodzin :) 

Edytowane przez Scrapi
https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-70935

• 1 miesiąc temu...

Przede wszystkim, obcokrajowcy którzy obecnie napływają do Europy to nie są uchodźcy (to w większości nawet nie są Syryjczycy). To są najzwyklejsi w świecie emigranci ekonomiczni - tak jak Polacy w Anglii, Niemczech i innych krajach UE. Tych absolutnie nie powinniśmy przyjmować, ponieważ ich kultura jest bardzo radykalna (szariat itp.), a jak wiadomo oni nie chcą się asymilować z nami, wręcz przeciwnie - oni chcą, żebyśmy się dostosowywali do nich (na YT pełno tego typu filmików z zachodniej Europy). Prawdziwym uchodźcom (czyli strzelam 3-5% tych którzy przybywają z emigrantami) powinniśmy pomagać, ale tak, żeby pokazać im drogę do normalnego życia w Polsce, ukulturalniać (w kontekście asymilacji), aktywizować społecznie i zawodowo, mobilizować do działania, a nie dając im mieszkania i nie wiadomo jak wysokie zasiłki, w momencie gdy biedni rodacy nie mogą liczyć na żadną lub prawie żadną pomoc (zasiłek dla bezrobotnego Polaka: 831 zł, zasiłek okresowy dla Polaka bez prawa do "kuroniówki": 317 zł, najniższa emerytura w Polsce: 880 zł, a dla emigrantów zasiłki w 2015 zostały podniesione z 750 zł do 1350 zł, nie wiem jak to wygląda teraz).

Temat długi i prawie nie do wyczerpania, ale jedno wiadomo na pewno. Po pierwsze, to ci emigranci traktują Polskę jako punkt przerzutowy na zachód (nie chcą zostawać w Polsce, bo Francuzi i Niemcy dają im lepszy "socjal") , po drugie Polacy nie dadzą im tu żyć, co było już widać w przypadku Czeczenów, Romów, itd. Wszyscy zostali wygonieni z Polski siłą, przetrwała resztka, która się zasymilowała i miała trochę szczęścia. U mnie w mieście (małym i jednym z biedniejszych) żyło mnóstwo (jak na nasze warunki) cyganów (myślę, że jakieś 50 rodzin - wieloosobowych, zwykle 3-pokoleniowych i wielodzietnych), na dzień dzisiejszy mieszkają 3-4 rodziny na obrzeżach miasta, a po pozostałych zostały puste (choć całkiem ładne), porzucone domy (tamte rodziny nadal są ich właścicielami, ale do dziś boją się do nich wrócić).

Mamy z obcokrajowcami złe doświadczenia od wielu pokoleń, więc myślę, że nie mamy się czego obawiać (widać wszędzie, że większość Polaków jest im delikatnie mówiąc nieprzychylna), gorzej z zachodem...

(Nawiasem mówiąc jestem ciekaw ilu z Was mówi "stop islamizacji", a chodzi na kebab xD)

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-86793

• 1 miesiąc temu...

Cała Warszawa głośno krzyczy ! Stop dla tej islamskiej dziczy !

Mają swoje kraje, ale uciekają bo im źle tam jest. Chcą być u nas i oczywiście stworzyć to co mieli w byłym kraju. Po co ? Bez sensu.

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-100003

To może i trochę ode mnie na ten temat. Od razu zaznaczam, że jestem za NIE przyjmowaniem tz. "uchodźców".
@KrystekPaństwo islamskie w tej chwili  jest na wykończeniu, a jest ono w Syrii, a nie w Afryce północnej skąd pochodzi najwięcej "uchodźców", którzy przybywają do europy. 95% to nie ludzie, którzy uciekają przed wojną, a ludzie, którzy jadą by żyć w europie za darmo, wygodnie, nie pracując.
@K!nGaPolska przeznacza spore kwoty pieniężne na pomoc prawdziwym uchodźcom, na miejscu, a konkretniej w Libanie.
@Pai Mei W Syrii jak i w wielu innych krajach na bliskim wschodzie bałagan zrobił tz. zachód, oraz ich sprzymierzeńcy, mam to na myśli m.in Saudów. Więc o bałagan miejmy pretensje do sponsorów tz. państwa islamskiego, a nie "dyktatorów", takich jak np. Assad.
@Roni1 punkt. Oczywiste, nasze kultury to dwa inne światy.
Co do twojego 2 punktu, to różne odłamy, różnie interpretują koran. Do Jihadu i ogólnej walki przeciwko niewiernym nawołują salafici i wahabici, oraz inne mniejsze odłamy, czyli zdecydowana radykalna mniejszość. Nie wkładajmy różnych odłamów w jeden worek.
3. No i przede wszystkim są to czarnoskórzy mężczyźni, a nie Arabowie.
4. Racja.
5. No więc zastanówmy się czy tak naprawdę uciekają przed wojną...
6. No właśnie.
@ThomasNie da się sprawdzić kto jest, a kto nie jest potencjalnym zagrożeniem. Zradykalizować może się w każdej chwili będąc już w europie. Tym bardziej, że większość z nich niszczy dokumenty.
Być może i będziemy kiedyś w odległych czasach potrzebować pomocy no, tylko, że różnica między naszą a ich kulturą jest kolosalna. Więc to co piszesz to są jak dla mnie, nie obraź się, ale zwyczajne banialuki. Ja jestem świadom jak ważne jest życie, życie moich bliskich, dlatego jestem na nie.
@CursianOwszem, Persowie nas przyjęli, tylko zauważ, że rządy tam sprawował wtedy Reza Szah. A poza tym, Iran to szyicki kraj.No i przede wszystkim nikt z Iranu na "łódkach" do europy nie ucieka...
@VoltGwałt w islamie jest surowo karany.
@PycioGdyby nie sponsorowanie bałaganu na bliskim wschodzie przez "zachód" to uchodźców nie byłoby w ogóle. A tz. państwo islamskie nigdy by nie powstało, a jeśli powstałoby to nie przetrwałoby nawet miesiąca. Ale cóż, wojna to biznes.
@Sentence ;cO Rosjanach  nie słyszałem, ale o Ukraińcach tak:

Dużo mógłbym tu jeszcze napisać, temat rzeka.
PS. Ci, którzy są za przyjmowaniem "uchodźców", niech przyjmują ich pod swój dach.

Edytowane przez Antek z pistoletem w dloni
https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-100582

Siedze aktualnie w Anglli, i moja praca wyglada tak muzulmanie > polacy! :V 

2 dni temu, juz pod koniec dnia kiedy konczylem robote byla gdzies godzina 18;00 typek zamiast pracowac, modlil sie do swojego Boga w trakcie pracy, w dodatku nie kwapia sie zbyt do roboty sa zacofani i nie potrafia najproszych rzeczy, o kobietach nie wspomne, chociaz przyznam ze sa w porzadku i da sie z nimi wyglupiac i pogadac, nie zapomne dodac ze podczas przerw sniadaniowych zachowuja sie jak bydlo i puszczaja na cala p**izde swoja muzyke, nie myja po sobie garow i syfia, jak sie dowiedzialem ze gotuja jajka w czajniku nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac, ale w koncu to nie moja sarmonella. xD

Jedyna rzecz ktora mi sie tam podoba, jest taka ze polacy zarabiaja od nich wiecej, wracajac do tematu jestem przeciwko ich w Polsce.

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-100587

6 hours ago, NorsONE said:

typek zamiast pracowac, modlil sie do swojego Boga w trakcie pracy

Co w tym dziwnego? Nic. Islamiści czy jak tam ich nazywacie tak robią, oni mają wyznaczone godziny modłów i tego przestrzegają. Mogą sobie walić i nagle zaczynają się modlić, taka jest ich wiara.

Kiedyś wracałem z "podróży" i podjechałem zatankować paliwo i tu nagle "araby" rozkładają koce i zaczynają się modlić.

Oglądałem dosłownie chwilke temu wiadomości i co się dowiedziałem? O kolejnym wybuchu w UK się dowiedziałem.

Bardzo mnie śmieszy wypowiedź tamtejszych osób: "Teraz będzie więcej uzbrojonej policji co zapewni bezpieczeństwo obywatelom", już to widzę.

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-100602

Mówią że w Polsce jest łamanie konstytucji i praw człowieka a w takiej Francji np jest tkzw Stan Wojenny wojsko na ulicy już dobre 2 lata 

i niech to samo robią Amerykanie Polsce Ludowej w 1981 roku jak Prezydent Ronald Reagan pierwszy do sankcji w Polsce I udało im się to.

W razie przyjęcia imigrantów w ogóle żadna impreza masowa by się nie odbyła.

Takie moje zdanie 

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-100660

• 5 miesięcy temu...

jestem na wielkie NIE !!!! Wprowadzaja tylko  bałagan i chaos, przez to sa morderstwa i gwałty na dzieciach i kobietach ......Niech zostana tam gdzie sa za nasze podatki mamy ich utrzymywac i płacić im za wszystko a Rząd nie ma pieniędzy dla naszych rodaków żeby im pomudz w naszym kraju Polak to jest nikt a jak przyjezdzaja inni potrzebujacy jak na ukraińcy to wszystko im sie nalezy i wgl nie rozumiem tego postepowiania ........

https://1shot2kill.pl/topic/6625-uchod%C5%BAcy-w-europie-pomaga%C4%87-czy-nie/page/2/#findComment-161184

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...