Profesorr Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 WYWIAD Z @ Roland Imię: Roland Wiek: 24 Stan cywilny: W związku Wzorst: 185cm Cecha charakteru: Uparty Miejsce zamieszkania: Podkarpacie, Krzemienica Legenda: [P] - Profesorr [R] - Roland ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [P] - Witam wszystkich forumowiczów bardzo ciepło! Dzisiaj na naszym fotelu, zasiada @ Roland sponsor i administrator serwera, który cieszy się bardzo dużą popularnością na naszej sieci, mianowicie 1.6 ONLY DD2. [P] - Bardzo mi miło, że zgodziłeś się odpowiedzieć na kilka pytań. Na sam początek powiedz nam, jakie to uczucie być tym pilnującym porządku na tak zaludnionym serwerze. Nie czujesz czasami natłoku obowiązków, związanego ze skargami graczy? [R] - Można stwierdzić, że na każdym serwerze, będą Ci dopiekać, nie zgadzać się z twoimi decyzjami. Szczególnie teraz podczas trudnej chwili, gdzie każdy siedzi w domu, jest mało odpalonych graczy. Przeglądając forum w pracy, myślałem, że będzie o wiele gorzej. Poza tym mam dobrych kompanów w administracji serwera. [P] - Rozumiem, mówiłeś, że przeglądasz forum w czasie pracy. Jak często pracujesz i czy to nie koliduje z graniem na serwerze? [R] - Nie to, że obijam się w pracy i siedzę na forum, bo to nie o to chodzi (haha). Od trzech miesięcy pracuję w dwóch różnych miejscach. Pierwsza praca w magazynie dosyć wymagająca, jeśli chodzi o tężyznę fizyczną. Drugie miejsce to lotnisko, obsługujemy przylatujące samoloty. Godzinę przed odlotem samolotu zaczyna się odprawa, muszę posortować bagaże, zabezpieczyć samolot. Teraz jest tego mniej, ze względu na obostrzenia, ale przed tym wszystkim to była masakra. Nie mniej jednak lubię sobie poczytać forum w wolnym czasie. [P] - Podziwiam twoje zaparcie, na chwilę obecną nie targnąłbym się na chodzenie do dwóch różnych miejsc pracy, myślę, że nie tylko ja. Czy to nie zabija w tobie spełniania się w jakimś hobby i czy takowe w ogóle posiadasz? [R] - Jeżeli chodzi o hobby czy zainteresowania, to na ten moment jest to wyłącznie sport. Lubię sobie poczytać o piłce nożnej, siatkówce, hokeju itd. Kochałem WF w szkole. Byłem takim wyrywnym chłopakiem, czekałem tylko na wychowanie fizyczne. Dzień bez WF-u był dla mnie stracony. Dlatego też poszedłem na taki właśnie kierunek studiów, a na jednych z zajęć dosyć poważnie skręciłem sobie nogę (więzadła w kostce). I to strasznie dało mi się we znaki. Moja gra w klubie praktycznie zniknęła no i przestałem też chodzić na zajęcia. Teraz gram bardziej rozrywkowo. Lubię pograć ze swoimi znajomymi z miejscowości. Zawsze, gdy pytają, kto będzie na sali pograć, to jestem pierwszy! [P] - Bardzo Ci współczuję, jeśli chodzi o twoją karierę ze sportem. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz alternatywę! Jeśli chodzi o studia wychowania fizycznego, nie chciałbyś nam przybliżyć, jak to wygląda od kuchni? Przychodzicie i kopiecie w piłkę czy jednak wymagają dużo więcej? [R] - Na początku poszedłem na pierwsze zajęcia bodajże z piłki ręcznej z kolegą. Szybko się przekonaliśmy, że studia to nie jest taka zabawa, porównując do liceum sportowego. Wygląda to tak, że na samym początku nie ma praktyki, tylko od razu jest nacisk na teorię. Tłumaczyli nam, że musimy wiedzieć, po co jest jakie ćwiczenie i na jakie partie, cała geneza rozgrzewki. Pierwsze dwa i pół roku to było klepanie anatomii, czyli czysta pamięciówka. Bo nikt nie siedzi w domu na wychowaniu fizycznym i nie przegląda w książce, jakie bakterie ma w kościach. Praktyka na trzecim roku wygląda już jak 90% WF-ów w szkole. Można więc śmiało powiedzieć, że wbrew pozorom to nie są takie łatwe studia, jak każdemu się wydaje. Pomyśl, że przyjdzie Ci klepać trzy strony anatomii o swoim ciele, podkreślam, że to z tylko jednego przedmiotu. Uczyliśmy się też metodyki, bo każdy nauczyciel musi przecież być pedagogiem. Metodyka dzieliła się na: "pedagogikę zwykłą", Pan przyszedł, rozdał trzydzieści tematów i każdy musiał przygotować prezentację na wybrany temat. Po każdej prezentacji było kolokwium, które sprawdzała osoba, odpowiedzialna za temat w danym tygodniu. Następną była "pedagogika wychowania fizycznego" czysta teoria jak się zająć dzieciakami na WF-ie, była podobna do pedagogiki zwykłej, prowadzona nawet z tym samym Panem, poruszaliśmy tylko inne tematy. [P] - Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się, że tak długi czas będzie trzeba klepać teorię, ja bym chyba spasował. Może wrócimy do tematu forum, bo nie jest tajemnicą, że wpłaciłeś kilka groszy na jego rozwój. Lubisz pomagać? I co myślisz o propozycji konkursu z podarowaniem wigilii dla seniorów dla naszych forumowiczów? [R] - A no właśnie, jeśli chodzi o czytanie forum w pracy, to właśnie dzisiaj w godzinach pracy czytałem post o tym pomyśle @ Evi. . Jeśli chodzi o pomoc, to jak by Ci większość odpowiedziała, to tak lubię pomagać, ale w granicach rozsądku, bo jak mówi przysłowie "Daj mu palec, a weźmie całą rękę". To też ciężko siebie samego ocenić, jeżeli chodzi o takie rzeczy. Bo nie wiem, czy ty tak masz, ale nie myślę nad tym, po prostu taki jestem. Czasami się dostanie po plecach od życia, z tego można się dowiedzieć, co czuję osoba, która potrzebuje pomocy. Jeśli chodzi o propozycję konkursu, to w moim odczuciu jest niesamowita, więcej takich! Super sprawa i szacunek dla Evi, że wpadła na coś takiego. [P] - Jestem tego samego zdania, jeśli chodzi o konkurs. Mam nadzieję, że się odbędzie i będziemy mogli zobaczyć twoje życzenia! Przechodząc dalej, czy grasz w coś innego niż Counter Strike i w jakim wieku zaczęła się twoja przygoda z grami komputerowymi? [R] - Jeżeli chodzi o inne gry, na ten moment gram sobie w World Of Tanks z przyjaciólmi. Przewinęło się parę razy Margonem, no i oczywiście Counter Strike. A na resztę gier nie pozwala mi mój złomek komputer. Odpaliłem sobie CS'a Global Offensive i bardzo mi się spodobał, na pewno bym w niego grał, ale strasznie irytowały mnie smoke'i, które paliły mój komputer. Jeżeli chodzi o moje początki. Cała moja przygoda zaczęła się, gdy miałem około 10 lat, poszedłem do mojego starszego kuzyna, który wtedy jeszcze grał w CS'a 1.5! To było za czasów jeszcze, gdy grało się na jednym IP, z pięcioma znajomymi 3 na 2 z botami. Bardzo mi się spodobało to strzelanie i karabiny. Problem był taki, że wtedy jeszcze własnego komputera nie miałem. Więc musiałem pomęczyć swoich rodziców. Jednak gdy już wywalczyłem swój sprzęt, to siedziałem cały czas i grałem do tego stopnia, że rodzice musieli mi hasło założyć! Sentyment mi został i dotąd czasami sobie lubię pograć. A, że czasy internetu są teraz takie, że można przyjaciół zdobywać, bonusowo otwiera to przede mną różne znajomości. Czasami jeszcze jakaś fifka, stare skoki narciarskie czasy Adama Małysza i Zakopanem. [P] - To bardzo podobnie do mnie. Fajnie jest mieć zajawkę, z której można śmiało tworzyć wspomnienia! Może to jest dobry moment, żebyś opowiedział, jak dostałeś się na sieć 1shot2kill i jak oceniasz całe forum, społeczność, jak i serwery? [R] - Powiem szczerze, że spodziewałem się tego pytania. To było tak, że odpaliłem CS'a po dłuższej przerwie, wszedłem na listę wszystkich serwerów i ustawiłem filtr na mapę de_dust 2 no i pierwszy lepszy, który kliknąłem, żeby było więcej graczy niż sześciu, okazał się bodajże dd2#2 z 1shot2kill, zapisałem go sobie, i jak wróciłem po dłuższej przerwie, zarejestrowałem się na forum i tak oto jestem. Jeśli chodzi o samo forum, jestem pod ogromnym wrażeniem tego wszystkiego. Bardzo dużo dzieje się niezwiązanego stricte z Counter Strikiem, różne działy, tematy i to jest bardzo duży plus. Wydaję mi się, że właśnie ta organizacja trzyma tu wielu ludzi. Jeśli chodzi o same serwery, to urzekło mnie jakie widać zaangażowanie w prowadzeniu ich. Kiedyś za młodości byłem adminem, bardzo często się denerwowałem na opiekunów, bo z czymś zwlekali czy czegoś w ogóle nie zrobili. Teraz jednak gdy zacząłem się zagłębiać, jak wygląda prowadzenie takiej serwerowni, zrozumiałem, że to masa roboty, gdzie do tego wszystkiego dochodzi jeszcze forum. Nasuwa mi się przykład, donaciak jest właścicielem, jak i opiekunem kilku serwerów, które prowadzi bez pomocy. Taki ogrom pracy, nie potrafię tego pojąć. Jeszcze takie wtrącenie, bo każdy by dogryzał opiekunom, ale rzadko kto ma wiedzę na temat wprowadzania nowości na serwer, powinniśmy być dla nich wyrozumiali. Jeśli chodzi o konkursy, to wystarczy podesłać pomysł czerwonym i czekać cierpliwie, bo jednak mają też obowiązki związane z zupełnie czym innym niż forum. Nie można zapomnieć również o moderatorach, "niemiły" @ Donek ツ itd. Wielki szacunek dla całej serwerowni. [P] - Czyli można powiedzieć, że przypadek Cię do nas przyprowadził. Może to przeznaczenie? Liczę, że zostaniesz na kilka kolejnych lat. A jak już mowa o przyszłości to może zdradzisz nam, jakie masz plany, jeśli chodzi o twoje działania na następne lata? [R] - Na forum na pewno planuję zostać, bo jak mówiłem wcześniej, bardzo się w to wkręciłem. Jeśli chodzi o gry, to nie zmieni się to diametralnie, zostanie stary dobry CS 1.6. Przechodząc do mojego życia, mam nadzieję, że w ciągu kilku lat zmieni się mój stan cywilny. Strasznie chciałbym wyjechać do USA i zamieszkać tam na stałe, nie ze względu na to, że Ameryka i filmy, tylko tam jest mentalność mieszkańców, która mi odpowiada. Przykładem są ludzie, których śledzę z tamtych stron, głównie są to streamerzy. Są inni, porównując do naszych rodaków i myślę, że dobrze bym się tam odnalazł, ponadto lubię florę Stanów. A jeżeli chodzi o bliższe plany, to bardzo chciałbym pojechać do Zakopanego zimą. Od studiów z obozu zimowego, bardzo chciałbym wejść na Giewont. Sportowo przez parę ładnych lat będę się starał działać fizycznie. Grubo po czterdziestce jeszcze będziecie mogli mnie zobaczyć na boisku, haha. [P] - Kurczę, mam nadzieję, że powiedzie Ci się wyprawa do Stanów, zawsze chciałem mieć możliwość rozmowy z osobą, żyjącą w tamtych rejonach. Trzymam też kciuki za stan cywilny! Roland święta tuż tuż, powiedz na zakończenie naszej rozmowy, jak wyobrażasz sobie ten czas? Patrząc przez pryzmat tego, co się dzieje teraz na świecie. [R] - Nawet gdyby policjant stałby mi przy drzwiach, chciałbym spędzić go z rodziną. Klimat typowo świąteczny bardzo mi odpowiada, lubię ten vibe, przygotowania i w ogóle. [P] - Jak to jest z karpiem u Ciebie w rodzinie, tradycja czy raczej nie? Jeżeli chodzi o karpia, nigdy w życiu nie było go u mnie w domu, bo nie znoszę wyciągać z niego ości, choinka jest oczywiście ubrana i światełka na balkonie powieszone. [P] - Może masz jakieś świąteczne rady dla naszych forumowiczów? Nie polecam trzymać choinki w domu razem z pieskiem, nie lubię jej ubierać po trzy razy dziennie, no i prezenty, pamiętajcie, liczy się gest! [P] - Wybierasz się na pasterkę? No pewnie, pasterka musi być zaliczona, chociaż nie wiem, czy dotrę ze znajomymi(haha). [P] - Święta Bożego Narodznenia powinny być spędzone z rodziną i bliskimi nam osobami, nikt nie powinien mieć prawa nam tego zabronić. Bardzo dziękuję Ci za naszą rozmowę. Życzę Ci wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku! Myślę, że czytelnicy również. Nadszedł więc czas na pozdrowienia, to jest odpowiedni moment. [R] - Dziękuję również, że zechciałeś ze mną taki wywiad przeprowadzić, zdaję sobie sprawę z trudności. Życzę Ci, jak i wszystkim czytającym Wesołych Świąt i dobrego wejścia w nowy 2021 rok. Na pewno chciałbym pozdrowić @ anna, @ Dranzer, @ Oleczka. i @ Czarna. Mam też nadzieję, że kiedyś będę mógł przeczytać wywiad z @ Destiny ;] [P] - Oczywiście istnieje taka możliwość, do zobaczenia na forum! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- PlejsyBabciJadzi , Czarna. , D3STINY i 10 innych 13 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/53434-74-wywiad-roland/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apple Daddy ? Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Uparty + Uwielbia WF = Potężny Wysportowany Uparciuch hehe a wywiad świetny co mogę powiedzieć dawno żadnego nie było więc muszę przyznać jak na razie @ Profesorr idziesz jak burza masz za to jabłko ? i jedno dla @ Roland bo zdrowe ? Roland i Profesorr 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/53434-74-wywiad-roland/#findComment-383733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roland Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Bardzo dziękuję @ Profesorr za przeprowadzenie wywiadu i całą rozmowę na ts''ie . Szacun za poświęcony czas. Profesorr 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/53434-74-wywiad-roland/#findComment-383734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donek ツ Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Hehe niemiły. Good job pany, ładnie się czyta! Roland i Profesorr 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/53434-74-wywiad-roland/#findComment-383735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anka ツ Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Racja, moderator niemiły xD Fajnie się czytało, oby tak dalej! Donek ツ , Profesorr i Roland 2 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/53434-74-wywiad-roland/#findComment-383737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubiśツ Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Super wywiad, bardzo miło się czytało Dobra robota! Profesorr i Roland 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/53434-74-wywiad-roland/#findComment-383786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp. Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Dobry, przejrzysty wywiad bardzo przyjemnie się to czyta natomiast jak dla mnie troszkę za krótki, bo się wciągnąłem trochę, a tu już pozdrowionka trzeba było czytać. Oczywiście plusik za wykonaną pracę i czas w to włożony. Profesorr i Roland 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/53434-74-wywiad-roland/#findComment-384099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roland Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 3 godziny temu, Chm!3lu napisał: Dobry, przejrzysty wywiad bardzo przyjemnie się to czyta natomiast jak dla mnie troszkę za krótki, bo się wciągnąłem trochę, a tu już pozdrowionka trzeba było czytać. Oczywiście plusik za wykonaną pracę i czas w to włożony. @ Profesorr nie mógł słuchać tych głupot już pmp. i Profesorr 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/53434-74-wywiad-roland/#findComment-384108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi