Jump to content

Recommended Posts

Trochę szkoda, że nie podałeś przedziałów cenowych.

Płyta główna. Sam z niej korzystam.

https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z370-a-pro-978515/?gclid=Cj0KCQiAgMPgBRDDARIsAOh3uyIrpa-cHiTrpusU_ZlKgdoNtbcJA0gkcRDgul4D-F7lz38Z5WnI8a8aAtZSEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Jeśli chodzi o RAMY, to tu podam Ci tylko fajnych producentów, to ile Gb będziesz potrzebował to już sobie sam określisz, jednak 8 Gb to w sumie trochę takie minimum w tej chwili. Taktowanie też kwestia tego na co cię stać (choć warto już przynajmniej 2600 Mhz).

Przeglądaj sobie G.Skill (z nich korzystam w tej chwili), HyperX (z nich korzystałem kiedyś i chyba jedna z najbardziej popularnych firm), Corsair, GoodRAM

Oczywiście pamiętaj, że płyta główna która Ci podałem jest na DDR4, żebyś przez przypadek czasem DDR3 nie kupił ;)

Poza tym jest do procesorów intela, jeśli masz AMD to będziesz musiał szukać innej, pod AMD.

Tak jak mowie, nie podałeś wielu informacji czego szukasz i ciężko jednoznacznie określić.

9 godzin temu, Zimny napisał:

Trochę szkoda, że nie podałeś przedziałów cenowych.

Płyta główna. Sam z niej korzystam.

https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z370-a-pro-978515/?gclid=Cj0KCQiAgMPgBRDDARIsAOh3uyIrpa-cHiTrpusU_ZlKgdoNtbcJA0gkcRDgul4D-F7lz38Z5WnI8a8aAtZSEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Jeśli chodzi o RAMY, to tu podam Ci tylko fajnych producentów, to ile Gb będziesz potrzebował to już sobie sam określisz, jednak 8 Gb to w sumie trochę takie minimum w tej chwili. Taktowanie też kwestia tego na co cię stać (choć warto już przynajmniej 2600 Mhz).

Przeglądaj sobie G.Skill (z nich korzystam w tej chwili), HyperX (z nich korzystałem kiedyś i chyba jedna z najbardziej popularnych firm), Corsair, GoodRAM

Oczywiście pamiętaj, że płyta główna która Ci podałem jest na DDR4, żebyś przez przypadek czasem DDR3 nie kupił ;)

Poza tym jest do procesorów intela, jeśli masz AMD to będziesz musiał szukać innej, pod AMD.

Tak jak mowie, nie podałeś wielu informacji czego szukasz i ciężko jednoznacznie określić.

dzięki ale się nie pomyle :D

Nie podałeś nic szczególnego więc doradzę

Płyta: ASRock/MSI

RAM: G.SKILLE/HyperX

Najlepsi producenci, pamiętasz aby dobrze standard pamięci,

Lecz aktualnie polecam na platformie AMD stawiać ryzeny lepsze aktualnie.

Podaj przedział cenowy, zakładam ze jeśli do gier na pare lat to 8-12-16 GB ramu, płyta główna również zależy do czego, strikte gry, czy praca, grafika itp

W dniu 12.12.2018 o 13:54, twerkzi napisał:

Nie podałeś nic szczególnego więc doradzę

Płyta: ASRock/MSI

RAM: G.SKILLE/HyperX

Najlepsi producenci, pamiętasz aby dobrze standard pamięci,

Lecz aktualnie polecam na platformie AMD stawiać ryzeny lepsze aktualnie.

Ja polecam nvidie, teraz jest jakaś wersja z Bf5 czy tam ma być pakiet Fortnite na te edycje, wiec jak kupujesz, nvidia może być dobrym rozwiązaniem :D poczytaj sobie w necie i dowiedz się czego potrzebujesz oraz co jest warte swojej ceny

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...