Husarz Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Zwracam się z propozycją o usunięcie podpunktu nr.9 z Regulaminu Admina Cytuj 9. Admina ma obowiązek rozpisania dema gdy gracz uważa że został zbanowany nie słusznie. ponieważ wedle mojej opinii jeśli sieć ma się wyróżniać od innych swoją profesjonalnością. Sprawy takie jak odwołanie się od bana powinny być wyjaśniane przez osoby odpowiedzialne za to. Chodzi mi oczywiście o ludzi którzy myślę że nie bez powodu mają rangę UB Team.Wiem (oczywiście pamiętam różnego rodzaju sytuacje których doświadczyłem lub byłem ich świadkiem ) że rozpisywanie demek przez adminów nie zawsze wygląda profesjonalnie o ile dojdzie do tego, bo z różnych powodów często admini tego nie robią. Wynikiem załatwiania spraw w sposób niezrozumiały dla autora tematu (oraz rozwiązywania ich przez ludzi z rangą od której wedle mnie nie powinno się wymagać tej umiejętności) jest to że z prośby o ub robi się nerwowa oraz nieprzyjemna atmosfera często kończąca się obrażaniem itp. Pomyślcie sami czy nie byłoby bardziej sprawiedliwie jeśli admin banujący miałby obowiązek dostarczyć dowód w postaci demka a rozpiską zajmowałaby się tak zwana osoba bezstronna , kompetentna i znająca się na rzeczy,... Innymi słowy człowiek "elitarnej grupy UB Team" Wierzę że dzięki tej zmianie nawet tematy takie jak: mogłyby wyglądać inaczej Co wy na to? futuba i `NN. 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14096-zmiana-podpunktu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimny Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Raczej chodzi o to, żeby admin bardziej zważał na to kogo banuje za te cheaty. Jeśli jest pewien tego, że dany gracz ma cheaty, to nie ma problemu w tym, aby pobrał demo i wskazał sytuacje po których stwierdził, że dany gracz jest czysto odpalony bez żadnych wątpliwości, bo przecież gdyby były wątpliwości poszły by np. SSY. Skoro zbanował to wie za co i musi być w stanie wskazać po jakich sytuacjach podjął decyzję o banie. Bo jeśli zbanował, bo mu się tak chciało no to sorry, po co komu taki admin? NeverGoAway.♡♡ , futuba i Husarz 3 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14096-zmiana-podpunktu/#findComment-107339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husarz Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 @Zimny dzięki za udział w dyskusji doskonale wiem co masz na myśli, zgadzam się z Tobą ale chodzi mi o profesjonalne podsumowanie odwołań które w oczach reszty użytkowników (bynajmniej tak mi się wydaje ) wyglądać będzie na sprawiedliwe i rzetelne. Co do permów i innych banow które admin daje to zawsze musi liczyć się z tym że będzie musiał tłumaczyć się z podjetej decyzji oraz poprzeć ją dowodami a w razie braku argumentów powinien ponieść konsekwencje.Prawda jest taka że niektórzy są początkującymi adminami i nawet demka nie odtworza bo nie wiedzą jak lecz czita rozpoznać potrafią i od takiego wymagać rozpisywanie? Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14096-zmiana-podpunktu/#findComment-107341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DyLu Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 W pełni popieram @Zimny Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14096-zmiana-podpunktu/#findComment-107358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futuba Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Admin nie kukiełka i swój rozum ma, wie na co się pisze składając podanie na admina. 4 godziny temu, Husarz napisał: Prawda jest taka że niektórzy są początkującymi adminami i nawet demka nie odtworza bo nie wiedzą jak lecz czita rozpoznać potrafią i od takiego wymagać rozpisywanie? Jeżeli nie potrafią, a są ludźmi inteligentnymi to wyjdą do kogoś z zapytaniem o pomoc przy tym. Ja chętnie udzielałem takiej pomocy i udzielać ją będę, bo przewinęło się już z 10 adminów którzy rozpiski nie umieli napisać, ale i nie bali się spytać o pomoc. 4 godziny temu, Husarz napisał: doskonale wiem co masz na myśli, zgadzam się z Tobą ale chodzi mi o profesjonalne podsumowanie odwołań które w oczach reszty użytkowników (bynajmniej tak mi się wydaje ) wyglądać będzie na sprawiedliwe i rzetelne. Odwołanie > rozpiska admina > rozpiska UBT Odwołanie przechodzi przez te procedury, nie zatrzymujemy się przy rozpisce admina, tylko wytężamy swoje mózgi i przyglądamy się całej sprawie z innych perspektyw. 5 godzin temu, Husarz napisał: ponieważ wedle mojej opinii jeśli sieć ma się wyróżniać od innych swoją profesjonalnością. Wedle mojej opinii, ta sieć już się wyróżnia od innych, nie trudno zauważyć. 5 godzin temu, Husarz napisał: Sprawy takie jak odwołanie się od bana powinny być wyjaśniane przez osoby odpowiedzialne za to. Chodzi mi oczywiście o ludzi którzy myślę że nie bez powodu mają rangę UB Team.Wiem (oczywiście pamiętam różnego rodzaju sytuacje których doświadczyłem lub byłem ich świadkiem ) że rozpisywanie demek przez adminów nie zawsze wygląda profesjonalnie o ile dojdzie do tego, bo z różnych powodów często admini tego nie robią. Widziałeś kiedyś czyjeś odwołanie, które rozwiązał gracz? Takie sprawy powinny i są wyjaśniane przez Naszą grupę. Rozpiski adminów nie muszą wyglądać profesjonalnie, bo ich głównym zadaniem jest klikanie tylko ssów, a nie rozpisywanie demek.... HAHAHAHAHA Tutaj się z Tobą zgodzę, bo większość adminów to maszynka do walenia ssów przed obawą rozpisania dema, a gdy już przychodzi co do czego to trzęsą dupą na lewo i prawo z obawą spytania się o pomoc, bo ktoś na nich nakrzyczy lub się będzie śmiał że nie umie rozpisać demka. Naturalna selekcja? Nowy admin > rozpiska demka > brak rozpiski > ostrzeżenia > degradacja > nowy admin i tak w kółko... Reasumując. Admin ma się stawić w ciągu 24h, aby wyjaśnić sprawę/rozpisać demko. MY w ciągu tych 24h mamy obowiązek sprawdzić demko na podstawie rozpiski admina i naszych spostrzeżeń. Jeżeli admin nie wykaże się zainteresowaniem, to my lecimy całe demko i dajemy werdykt do/ lub troszkę po 24h(zależy od sytuacji). Myślę że dzięki wyp. Zimnego i mojej zrozumiesz jak to działa, i dlaczego ten punkt znajduje się w regulaminie. Husarz 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14096-zmiana-podpunktu/#findComment-107375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husarz Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 rozbiłeś moją wypowiedź na drobne cząsteczki czepiając się zdania gdzieś tam napisanego przeze mnie po drodze, które najwyraźniej Cię w jakiś sposób skłoniło do komentarza i to mnie cieszy Cytuj Wedle mojej opinii, ta sieć już się wyróżnia od innych, nie trudno zauważyć. Stety czy niestety... dupsko mi pali żeby Ci wyjaśnić że też uważam że sieć się wyróżnia bo inaczej nie byłoby mnie tu a moje słowa nie miały w żaden sposób tego podważać. Tak sobie czytałem regulamin i zatrzymałem się na tym podpunkcie i zadałem sobie pytanie: czy jest to tak bardzo ważne?skoro tak to każdy admin nadaje się na członka UBT? jaki rzeczywisty efekt daje nam owy podpunkcik? (Stawianie świeżego admina w kłopotliwej być może wstydliwej sytuacji? Jest to robienie pewnego rodzaju kłopotu człowiekowi który z dobrych chęci w jakiś sposób daje coś od siebie dla dobra sieci...Mowa tu o adminach którzy nie są błędem przy rekrutacji) Cytuj Myślę że dzięki wyp. Zimnego i mojej zrozumiesz jak to działa, i dlaczego ten punkt znajduje się w regulaminie. Szanuję wasze zdanie, doskonale rozumiem jak to działa i wiem jak wygląda w praktyce drogi kolego Pisząc temat chciałem wyrazić swoje zdanie które mam nadzieje również zostanie uszanowane i absolutnie nikt pisaniem typu "tłumaczenie" Husarzowi jak wygląda obecna procedura nie jest w stanie tego zdania zmienić. Bo właśnie dlatego że Husarz to rozumie! napisał co o tym myśli! Nikogo na siłę nie zmuszam do poparcia bo doskonale rozumiem i szanuje każdą w/w wypowiedź. Zaznaczam że myśląc w ten sposób wcale nie znaczy że miałem lub mam problemy z rozpisywaniem demek i że nie akceptuje panujących zasad. Piszę by ktoś tego w ten sposób nie odwrócił czasem i broń boże mnie uświadamiał co i jak Ps.Czuję się niezbyt przyjemnie bo odnoszę takie wrażenie że odebrano to jako atak lub coś podobnego a absolutnie nie było to moim celem. Może to moja wina bo zapewne inaczej mogłem dobrać słowa... W sumie nawet nie wiem jak doszło do tego że się z Wami tym podzieliłem... (Jednak musi być wyjątkowa ta sieć ) Co złego to nie ja i lepiej 3mam się zasady "aktywnym być! ale na serwerze a nie dupe na stronkach zawracać" futuba 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14096-zmiana-podpunktu/#findComment-107644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futuba Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 No cały temat wygląda jak walka i atak, ale nie odbierajmy tego tak, ciężko tu dobrać w inne słowa. Jednak pkt nie ulegnie zmianie, był stosowany i bedzie Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14096-zmiana-podpunktu/#findComment-107684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futuba Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Problem został rozwiązany!Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/14096-zmiana-podpunktu/#findComment-107686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi