Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem od jakiegoś czasu strasznie na serwerach skacze mi CHOKE, głównie gram na FFA i tam skacze mi od 1 do 100 nawet i sie utrzymuje, pozniej spada do 20 i tak na okrągło.. Pomagają mi komendy typu cl_updaterate cl_cmdrate itd ale na tym serwerze niestety samo ustawia wszystko więc nic nie idzie z tym zrobić... można jakoś ominąć automatyczne ustawienia rate czy może jest jakaś inna porada na to? :)

Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź, pozdrawiam.

https://1shot2kill.pl/topic/35948-problem-z-duzym-choke-na-serwerze/

Niestety nie ma na to rady, idealnego rozwiązania raz na zawsze. Chyba że administracja się tym zajmie i zwiększy rate itd. wymuszany na serwerze(cokolwiek zrobi z tym). Również mam taki problem(napewno na nas się nie kończy). Nie zawsze jest na tyle upierdliwy, ale jednak.

Ja wpadłem na pomysł, aby najzwyczajniej w świecie dorzucić komendę/y rate(itd.) do jakiegoś bindu który używam co rundę. Co rundę też masz wymuszane te ustawienia.

Przykładowo u mnie z zakupem podstawowego wyposażenia bind "KP_INS" "vest;vesthelm;primammo;secammo;rate 100000"

Dodam tylko, że lepiej nie bawić się komendą cl_updaterate, bo może i poprawią w naszym odbiorze płynność gry(mniejszy ping), ale inni mogą widzieć nasz model jako klatkujący i mało tego ma to też wpływ na ex_interp(przyjmuje dziwne wartości). Jak wiemy ta komenda ma wpływ na położenie naszych hitboxów, nie ma co kombinować (tylko 0.01 jest legal).

Spoiler

ex_interp2.gif 0.01

ex_interp1.gif0.1

Takie małe wizualne pokazanie tego co się dzieje jeśli mamy nieprawidłowe ustawione wartości użyte do komunikacji z serwerem dot. położenia naszych hitboxów(zaczynjąc na interpie).

source www.iskold.dk

Edytowane przez wontekk
https://1shot2kill.pl/topic/35948-problem-z-duzym-choke-na-serwerze/#findComment-269174

• 1 miesiąc temu...
  • Tugeza zmienił(a) tytuł na Problem z dużym choke na serwerze
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...