PUDZILLA Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Chciałbym zapytać... #001 - @ hardy Salut! Tytułem wstępu chciałbym Was wszystkich zaprosić na inauguracyjny wywiad, otwierający nową serię pod tytułem Chciałbym zapytać... Kolejne odsłony będą publikowane nie mniej niż raz na miesiąc, chciałbym z kimś z Was przeprowadzać wywiad chociaż raz na dwa tygodnie. Pamiętajcie, to od Was zależy, czy będę chciał to zrobić. Przykładem jest @ hardy , który sposobem wypowiedzi i jej treścią w serii Pod Ostrzałem zrobił na mnie spore wrażenie, słusznie czułem, że wykręcimy razem coś zajebistego! Nie przedłużając, zaczynamy - rock'n'roll!!! PUDZILLA: Uszanowanko Hardy, uszanowanko czytelnicy, z tej strony druga połowa redakcji PUDZILLA. Jak już się domyślacie, moim dzisiejszym gościem jest texas ranger sieci 1shot2kill.pl, opiekun CS 1.6 @ hardy . hardy: Cześć @ PUDZILLA , witajcie drodzy użytkownicy. Miło mi być dzisiaj gościem w tym zacnym towarzystwie! Przede wszystkim, warto by było mi się przedstawić szerszemu gremium osób czytających ten wywiad, gdyż samo moje przyjście na sieć może dla wielu osób wydawać się tajemnicą. W pierwszej kolejności, pozwólcie, że się przedstawię- na imię mi Marcin, liczę sobie 26 lat. W przeszłości byłem Prezesem na nieistniejącej już sieci serwerów CS-Creativ, której ówczesnym właścicielem był @ dredek oraz niejaki Piotr, którego tutaj już z nami nie ma. Funkcję te pełniłem przez około rok, gdzie przed tym czasem, zajmowałem się wszystkimi serwerami CS 1.6 w roli Opiekuna, jednocześnie będąc moderatorem. Moje przyjście na sieć jest wynikiem owocnych rozmów zarówno z @ dredek oraz @ .Lasik , udzielając im wsparcia merytorycznego oraz samej chęci pomocy w niektórych problematycznych kwestiach w formie typowo koleżeńsko-przyjacielskiej. Idąc dalej, stwierdzili, że postawią na mnie i moje kompetencje, dlatego też mam nadzieję, że do tej pory nie zawiodłem ich zaufania, a przede wszystkim zaufania Administracji oraz Graczy, gdyż cały czas pracujemy dla nich, aby właśnie nasi cudowni Gracze mogli świetnie i przyjemnie spędzać czas na naszych serwerach, w sielskiej atmosferze! PUDZILLA: Wspaniale, może od dzisiaj nasza społeczność zacznie wiedzieć, że Hardy jest, żyje, a w dodatku odpowiedzialnie wykonuje swoją pracę na 1s2k ;d. Pytań wiele nie będzie, mam przygotowane siedem sztuk. Zapytam o AI, będzie pytanie z zakresu polityki, będzie temat na czasie, będzie pytanie o religię, kulturę oraz podejście do dzieci, a na koniec zostawiłem coś rozluźniającego. Nie przeciągając - zaczynamy. A może Ty chciałbyś od czegoś zacząć? hardy: Mógłbym zacząć od tego, że jest to fizycznie mój pierwszy wywiad, w którym faktycznie biorę udział, także z tego miejsca chciałbym podziękować za zainteresowanie moją skromną osobą oraz liczę, że nie okażę się nudną osobą na tle innych! Każde z pytań może być mi zarówno obce, jak i bliskie, stąd zdam się na Twoją fachową dezycję ^^. PUDZILLA: To zaczniemy z grubej, politycznej rury, wszyscy dobrze wiemy, że rządy w Polsce są ciekawe, ale nie pozytywne, zatem pytam - który rząd od 1989 roku był wg Ciebie najlepszy? hardy: Rząd w mojej nomenklaturze to bardzo szerokie słowo, gdyż ustrojów politycznych do Niego nie zaliczam. Jak wiemy, w tym okresie czasowym miała miejsca transformacja ustrojowa, która utworzyła w dużym skrócie SLD, PO, PiS. Czy któraś z tych partii przypada mi personalnie do gustu? Otóż, nie. Jestem z natury centrystą, co sprawia, że czerpię wartości z każdych programów politycznych, które są tak cudownie głoszone, w większości przypadków z zerowym pokryciem w rzeczywistości. Jeśli mogę posłużyć się cytatem, który najbardziej by oddawał moje aktualne emocje względem tego, co się dzieje, to byłyby to słowa; "kiedy bronisz prawdy mając ją za jedynie prawdziwą - Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość". PUDZILLA: Zdrowy pogląd, tak to ujmę. Ja natomiast posłużę się cytatem, który wg mnie trafnie opisuje nasze ekipy rządzące, otóż "każdy rząd jest gorszy niż poprzedni" - dlatego twierdzę, że rząd Leszka Millera był najlepszy. Nie wyjdziemy z trudnych tematów, nie wyślę ani Ciebie, ani czytelników na tematyczny rollercoaster, więc muszę zapytać, czy uważasz, że wiara katolicka jest Polsce, jako narodowi potrzebna? hardy: Jakiś czas temu prowadziłem intensywną rozmowę z moimi znajomymi na temat wiary, czym ona jest i w jakim celu ona była potrzeba i wykorzystywana. W dużym skrócie, by dogłębnie zrozumieć jej sens, trzeba cofnąć się do wypraw krzyżowych i jak od tamtej pory ona ewoluowała, zarówno katolicka, jak i jej odłam - prawosławny. Jak doskonale wiemy, Krucjaty, były odpowiednikiem Świętej Wojny w Islamie, gdzie Krzyżowcy byli wysyłani, aby walczyć z osobami niewiernymi, potocznie nazywanymi poganami, w celu uniknięcia wiecznego potępienia. W moim przekonaniu, w tamtym czasie, była ona potrzebna, ku utrzymaniu Władzy pewnych osób oraz utrzymaniu ludu w ryzach, także w tamtych czasach Wiara była głównie wykorzystywana jako manipulacja (coś pokroju systemu Pruskiego oraz Bolońskiego w szkolnictwie), której głównym celem było wprowadzenie kary za niewykonywanie poleceń oraz która wymagała od ludzi stawiennictwa na rozkaz i przez określony czas. W tym wypadku Wiara sprawiła, że człowiek się czegoś lękał o wiele bardziej niż śmierci, mianowicie wiecznego potępienia. W dzisiejszych czasach, mam wrażenie, że ludzie faktycznie przestali wierzyć w dogmat kościoła, a faktycznie wierzą, że coś jest na przysłowiowej "górze", bądź przysłowiowym "dole", niezależnie, czy ktoś im o tym mówi, lecz po prostu w formie samoświadomości, niekoniecznie w formie manipulacji, lecz ku nadaniu jakiegokolwiek sensu sumieniu. Czy jest narodowi potrzebna? Nie jestem upoważniony, by mówić w imieniu narodu, niemniej, w moim mniemaniu nie. Niestety, nazwę się hipokrytą, gdyż wszystkie większe święta katolickie są w moim rodzinnym domie obchodzone, lecz to kwestia tego, iż moi rodzice są wierzący. Mam wrażenie, że to już chyba różnica pokoleniowa, nie sądzisz? PUDZILLA: Ja nie jestem upoważniony, by mówić w imieniu całych pokoleń ;d, ale przyznam rację, w głównej mierze z moich obserwacji wynika, że nową generację nie obchodzi Kościół, i słusznie, dla mnie w takiej formie tej instytucji nie powinno w ogóle być. Pamiętajmy jednak, że jak trwoga to do Boga, myślę, że jest ona potrzebna, ale nie powinna być konieczna. Podoba mi się od zwykłej religii bardziej świat idei platońskich, a najbardziej rozwój samoświadomości. Uważam, że moi i Twoi bogowie, moja i Twoja góra to to samo, a udowodnił to Carl Gustav Jung. Odniósłbyś się jakoś do tego? hardy: Ciężko mi cokolwiek wtrącić na temat ideologii Carla Junga, gdyż fizycznie jego prace oraz podejście jest mi nieznane. Jeśli mowa o słowach wspomnianych przez Ciebie, to jak najbardziej, nie ma znaczenia, jak nazywa się Bóg, bądź Bóstwa, które dana osoba wielbi, do których się modli, o ile faktycznie daje mu ukojenie, którego poszukuje. Niemniej co do samych idei platońskich, to jak najbardziej się zgadzam, iż jak głoszono - wszystko powinno być skonstruowane w sposób rozumny - w tym znaczeniu wszystko powinno być zrozumiałe dla odbiorcy oraz posiadać jakiś cel, w tym przypadku wspomniana wcześniej wiara, która w doktrynie katolickiej otwierała bramy Świętego Pawła. Niemniej jednak, nie jestem przekonany co do samej koncepcji wiary, konkretniej filaru, na którym została ona oparta, czyli na słowach i samej "wierze". Nie mam namacalnego dowodu na to, że fizycznie te słowa zostały wypowiedziane oraz spisane w ten sam sposób, jak zostały one ujęte w Biblii, bardziej prawdopodobne jest to, że zostały one w jakikolwiek sposób sfalsyfikowane, aby akurat pasowały pod to konkretne rozwiązanie. Tym bardziej, jestem zobligowany do tego, aby bez żadnego namacalnego dowodu na istnienie Boga wierzyć, że tam jest, co w tym stopniu przeczy założeniom idei platońskiej, gdyż dla mnie to jest coś, czego nie rozumiem. PUDZILLA: Abstrakt jednym słowem, dlatego by zrozumieć wiarę, potrzeba rozwijać samoświadomość. Odłóżmy wierzenia na bok, jeśli będziesz chciał, to wrócimy kiedyś w drugiej części wywiadu, bo słuchać Twoich wypowiedzi to swoista uczta dla zmysłów. Zahaczymy teraz o temat dzieci - jakbyś miał wytłumaczyć pięciolatkowi, że ktoś odszedł z tego świata, jakbyś to zrobił? hardy: To pytanie jest bardzo podchwytliwe, gdyż chcemy utrzymać dziecko w pewności takiej, że wszystko jest dobrze, a zarazem nie chcemy go okłamywać. Tak samo, w zadanym pytaniu nie mamy określonych relacji pomiędzy dzieckiem, a osobą, która odeszła. Tak samo nie wiemy, czy odeszła, w kontekście wyprowadzki, czy umarła, lecz zakładam, że po prostu odeszła z tego świata. Tak samo zakładam, że dziecko w tym przypadku ma bardzo bliskie relacje z osobą, która zmarła, zarazem ufam, że dziecko jest na tyle rozumne, że rozróżnia dobro od zła. Podsumowując, powiedziałbym mu, że dana osoba odeszła w spokojniejsze miejsce i nie będzie dane nam się dalej z tą osobą widywać. Jeśli doszukiwałoby się bardziej konkretnych szczegółów, to po prostu odpowiedziałbym dziecku, że taka jest naturalna kolej rzeczy i, że w którymś momencie zrozumie. Niemniej, w takich sytuacjach, moim zdaniem, nie ma dobrej metody na poinformowanie o takim, a nie innym losie dziecka. Najważniejszy jest proces, który ma miejsce po poinformowaniu, aby zapewnić mu jak najwięcej wsparcia, gdyż to jest kluczowe w tym wszystkim. PUDZILLA: Mea culpa, chodziło mi o śmierć bliskiej osoby, ale odejść z tego świata, może znaczyć to samo, co wyprowadzka w zaświaty ;d. Ja nie wiem, czy bym dźwignął to na barki, na pewno bym coś wymyślił, ale o skuteczności mojej metody w tym przypadku można by dopiero dyskutować po fakcie. Mówiłeś mi, że pracowałeś w branży IT, stąd oczywiście urodziło się we mnie pytanie - czy uważasz, że AI będzie kiedyś w stanie zastąpić w pełni człowiekowi miłość ludzką? hardy: Ciężkie pytanie, szczerze mówiąc, gdyż tak naprawdę jesteśmy dopiero na początku jej historii. Mamy wiele przykładów jak to może wyglądać i najbardziej zbliżonym do tematu jest wątek z gry Detroit: Become Human, gdzie mamy wątek Alice z Karą. Z drugiej strony, jak sama nazwa wskazuje (AI), jest to sztuczne, co utrzymuje mnie w przekonaniu, że emocjonalne ciepło wciąż będzie głównym wyznacznikiem człowieczeństwa. Reasumując, jest to bardzo złożony i wielowątkowy temat, na który dywagują mądrzejsze głowy od nas i na który na pewno brak nam stron w tym wywiadzie ^^. PUDZILLA: Znam taki film, "Ona" z Joaquin Phoenixem, tam jest opowiedziana właśnie historia pisarza, który zakochał się w systemie operacyjnym. Będę musiał sobie przypomnieć ten film. Nie da się ukryć, że na wywiad może nam zabraknąć kartek, dlatego już myślę o przyszłej części drugiej ;p. Lecimy dalej z tematem, będzie kulturowo. Które wydarzenie kulturowe zrobiło na Tobie największe wrażenie? Co z niego wspominasz najlepiej? hardy: Nie do końca wiem, co masz na myśli pod pojęciem wydarzenie kulturowe, gdyż w głowie mam obraz jakichś juwenaliów, bądź imprez noworocznych. Jeśli mówimy o takiej tematyce, to absolutnie żadne z takich wydarzeń na mnie jakiegokolwiek wrażenia nie zrobiło. Jeśli mówimy o ostatnich wydarzeniach światowych, które miały miejsce, to ostatnio zrobił na mnie niesamowite wrażenie absurd niekompetencji Secret Service, które osłaniały kandydata na Prezydenta Stanów Zjednoczonych, mianowicie ostatnie doniesienia odnośnie do obstawienia dachu, z którego został wykonany zamach, gdzie wszystkich zainteresowanych zapraszam do zgłębienia tematu. PUDZILLA: Miałem na myśli jakiś koncert, festiwal, event, galę, którą przeżyłeś osobiście i to był taki braingrinder, że wspominki powodują ciarki na potylicy. Może masz z tym jakąś historię, którą chciałbyś opowiedzieć? hardy: Przez mój aktualny tryb pracy i życia, nie mam czasu niestety na uczęszczanie na jakiekolwiek imprezy masowe, tym bardziej, nie mogę jeździć na koncerty z powodów stricte medycznych, gdyż widnieje nade mną duże ryzyko, że stracę słuch z powodu wysokiej ilości decybeli na małym obszarze. Tak to raczej, dotychczasowe koncerty, na których byłem, raczej odbyły się bez jakichkolwiek nieudogodnień ^^. PUDZILLA: Zdrowia w tym wszystkim życzę od miłującego PUDZILLI. Ja to się pochwalę ostatnią WrestleManią 40stą, oglądałem z przyjacielem na żywo, to było ośmiogodzinne, podzielone na dwa dni wydarzenie, przy którym płakałem przy kilku walkach - wiadomo, wrestling = emocje, a ja jestem wrestlingowym freakiem! Czyli na ogół jesteś nie tylko skromny, ale też bez parcia na adrenalinę i dopaminę. Przedostatnie pytanie, trochę na czasie, trochę sportowo, ale znów nie obejdzie się bez kontrowersji. Jak oceniasz ceremonię otwarcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu? hardy: Dziękuje za życzenia, oby faktycznie się polepszyło, przynajmniej na to liczę! Zarazem cieszę się, że masz przyjaciela, z którym dzielisz wspólną pasję, w dzisiejszych czasach trudno o coś takiego, także tym bardziej winszuje! Co do Igrzysk Olimpijskich, jak one przebiegają, jak one wyglądają, to jest jedna wielka wtopa i tym bardziej, nie mam siły tego komentować, bo wszystko to, co tam się odbywa, odbiega od jakichkolwiek norm i standardów (przykładowo trójboiści mieli niestety bardzo przykre doświadczenia z Sekwaną), co aż boli. Ceremonia z kolei bardzo widowiskowa, tyle z plusów. PUDZILLA: Nie, nie nie, to nie wspólna pasja, po prostu lubimy spędzać razem czas, a i karmi się amigo moją ekscytacją (hulk_hogan.jpg), co mnie również szczerze cieszy. Wspólna zgoda, dzisiaj przyjaźń, nie integracja. Przypomniałeś mi ten syf zwany Sekwaną, po którym nie jadłem nic cały dzień, jak to obejrzałem. Widowiskowa, w pełni wyreżyserowana ceremonia, owszem, ale których plusów było więcej, czy dodatnich czy ujemnych, to już zostawiam ocenie każdego z Was. Między nami, to się do nadaje do Lotu nad Kukułczym Gniazdem, a nie na igrzyska sportowe. Dobrnęliśmy już prawie do końca, więc na rozluźnienie zapytam oczywiście o alkohol ;d Jeżeli miałbyś polecić najlepsze piwo do meczu, przy chipsach i pieczonych kurczakach, jakieś wino do krwistego steka i whiskey do cygara, co byś zaproponował? hardy: Bezapelacyjnie się zgadzam, te Igrzyska są najgorzej zorganizowanym wydarzeniem sportowym tej dekady, w mojej skromnej opinii. Co do pytania, to jakimś wykwalifikowanym sommelierem nie jestem, tym bardziej, każdy zna swoje podniebienie i swoje upodobania, moje personalne są takie, że do krwistego steku zawsze Chianti, tak jak dr. Hannibal Lecter uczył, natomiast whiskey to jakiś single malt, aby nie dodawać dodatkowych doznań smakowych do cygara. Jeśli mowa o piwie, to czym chata bogata, ja personalnie jestem obecnie dumnym posiadaczem sporej ilości czeskiego Branika, który jest świetny i mógłbym go szczerze polecić! Niemniej, niech każdy pije to, co lubi najbardziej, tutaj złych decyzji podjąć raczej nie można ^^. PUDZILLA: Ja jestem tylko piwoszem i już na mnie zrobiłeś wrażenie ;d. To jeszcze o sznapsa zapytam, bo wiem, że lubisz i kończymy ten burdelik. hardy: Personalnie jestem bardziej osobą, która gustuje w whiskey, niż w Schnappsie ^^. Ostatnim Schnappsem, który piłem był Beetroot Schnapps, który okazał się całkiem dobry i szczerze mogę polecić ^^ PUDZILLA: Spróbuję przy najbliższej okazji . Odemnie to tyle, serdecznie Ci dziękuję Marcin, że znalazłeś dla mnie i dla społeczności 1s2k czas. Podsumowując, jesteś ciekawą personą, opanowaną, stoicki texas ranger forum, bije od Ciebie logika i rozum i masz zdrowy światopogląd. Ja jestem PUDZILLA, druga połówka redakcji (zachęcam do pisania podań), a to był pierwszy wywiad spod mojego pióra. hardy: Ja również dziękuje za poświęcony czas i chęci na zrobienie wywiadu ze mną. Fenomenalnie spędziłem z Tobą czas, miło mi się z Tobą rozmawiało, a zarazem niezmiernie się cieszę, że masz takie o mnie zdanie, mam nadzieję, że na przestrzeni najbliższego czasu się to nie zmieni ^^. Dziękuje raz jeszcze i życzę wszystkim czytającym miłej lektury! POSŁOWIE: wywiad przygotowywaliśmy od 23:30, zaczęliśmy o 00:13, a skończyliśmy o 02:36, planowo będąc przygotowanym jedynie na godzinę. Wywiady będą w formie eleganckich rozmów, wachlarz pytań został tu zaprezentowany i będę się starać brać po jednym pytaniu z różnych dziedzin życia. Chcesz ze mną wywiad, podoba Ci się taka formuła, masz coś ciekawego do powiedzenia? Po prostu przyjdź, napisz mi o tym, a obiecuję, że wykręcimy coś rewelacyjnego! czytał dla Państwa, Piotr Fronczewski. dredek , 52ymek , Fluffy D. Tail i 8 innych 11 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120088-99-wywiad-hardy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docent Fiutt Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 (edytowane) O to mi się podoba, o to chodzi. Piękna dyskusja, jak w barze przy piwie. Ma to swój klimat. Szerokie spektrum pytań na plus. A i sam @ hardy sobie świetnie poradził. Widać, że chłop ma łeb na karku, i wysuwa własne wnioski. Jedyne co na minus to emotki, w sensie ";p" wygląda brzydko po prostu i psuje wygląd tekstu. Mamy takie piękne żaby, wybieraj żabki i będzie 10/10 Edytowane 5 Sierpnia 2024 przez JK1337. hardy , Fluffy D. Tail , j4ckob. i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120088-99-wywiad-hardy/#findComment-9220722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dredek Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Ciekawa dyskusja i spora dawka wiedzy ze strony Marcina jak i zarówno samego prowadzącego Docent Fiutt , j4ckob. , PUDZILLA i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120088-99-wywiad-hardy/#findComment-9220725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tugeza Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Fajnie fajnie. Miło się czytało, można dowiedzieć się ciekawych rzeczy na temat spostrzeżeń hardego no i ważne, że nie jest kolorowe i nie daje po oczach. Co do pytań to sam hardy zwrócił Ci uwagę, że nie precyzujesz dokładnie tych pytań i musiał się domyślać o co chodzi, brakuje też mi tutaj pytań np. o zainteresowania, jak zaczął przygodę z sieciami itp. PUDZILLA , hardy , Fluffy D. Tail i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120088-99-wywiad-hardy/#findComment-9220798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaxoli Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Fajnie, że redakcja ożywa pod kontem tego co kiedyś było tworzone. 😍 Zaje***ty wywiad chłopaki. Fluffy D. Tail i PUDZILLA 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120088-99-wywiad-hardy/#findComment-9221073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUDZILLA Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 @ Kaxoli zapewniam Cię, że dopiero się rozkręcamy ;d Kaxoli i Fluffy D. Tail 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120088-99-wywiad-hardy/#findComment-9221077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaxoli Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 @ PUDZILLA to trzymam kciuki na rozkręcenie się. 😁 A ja czekam na więcej, chętnie poczytam. 😁 Fluffy D. Tail i PUDZILLA 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120088-99-wywiad-hardy/#findComment-9221081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusek. Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Fajna praca ze strony obu Panów.Miło się czyta oby tak dalej :) PUDZILLA i Fluffy D. Tail 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120088-99-wywiad-hardy/#findComment-9221146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi