Skocz do zawartości

Problem - regulamin + lina

Rekomendowane odpowiedzi

Nick z gry: Destiny

Jaki błąd znalazłeś/aś?: Reg i lina

Opis problemu/błędu: 

1. Brakuje w regulaminie kwestii leczenia na pojedynku między CT A TT z życzenia, no chyba że nie doczytałem, oraz jest kilka podpunktów które trzeba doprecyzować. Wpada się na to zawsze podczas gry i tak samo szybko wypada (mi) z głowy zamykając CS'a, wiem że byliśmy zgodni w tej kwestii że jest tam parę "luk" które "łatają" się tak naprawdę przez życzliwość graczy, napiszę gdy przypomni mi się potrzebna zmiana.

2. Gdy będziemy akurat przyciągać się na linie a więzień "odbierze" życzenie CT sie buguję(zacina tam gdzie leciał na linie) i nie można nic zrobić. Na 99% chodzi o kod który wyłącza line aby na niej nie kicać podczas życzenia. Mi udało się "wyskoczyć" masując spacje i ctrl, akczolwiek innej osobie już nie - błąd ten wyklucza wzięcie (sensownego) pojedynku bo wisimy w powietrzu.

Jeżeli ktoś by chciał wrzucić któryś z pkt regulaminu którego brakuję/jest do poprawy - byłoby mega, myślę, że będzie to przydatne i wiele ułatwi opiekunowi w wyłapywaniu braków w tak rozległym regulaminie, który jest na serwerach JB.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Destiny௪
https://1shot2kill.pl/topic/111707-problem-regulamin-lina/

Dodam punkty które fajnie było by zobaczyć w regulaminie:

Zakaz bugowania mapy (klikanie guzików przez ścianę, szybę też jest uznawane za bugowanie mapy).

Polecenia, które nie są do odwołania zostają automatycznie odwołane przez następne polecenia, tylko jeżeli te poprzednie przeszkadzają w wykonaniu tych następnych, np. bezruch pod ścianą, idziecie za mną (można iść, bezruch się odwołuje). Nie tyczy się to poleceń takich jak np: bezruch, macie zakaz skakania (oznacza to, że dana osoba po wydaniu tych poleceń przez prowadzącego nie może się poruszać, czyt. nie odwołuje się jej bezruch).

Jeżeli klawisze nie ogarną poprzedniej rundy, w następnej nie mogą dać zabawy (Wyjątkiem jest życzenie więźnia, który wywalczył sobie zabawę w pojedynku przed owym buntem).

Tutaj chciałbym dodać że aktualnie jest tak że jak będzie bunt i inni ct go opanują to dalej nie można dać zabawy zamienił bym to właśnie na to że jak bunt będzie opanowany to zabawę dać można.

Prowadzący nie może dać zabawy, jeżeli w poprzednim dniu już jakaś była (Wyjątkiem jest ostatnia runda przed końcem mapy).

Bezwzględny zakaz leczenia się na jakiejkolwiek zabawie czy też pojedynku. 

Zakaz przerzucania broni z GunRooma, podnoszenie broni ukrytych na mapie PRZEZ CT, przerzucanie je w miejsce, w którym nie da się ich podnieść (Bugowanie broni).

Do wyznaczonego czasu  GS - Ground Strafe, SGS - Stand up Ground Strafe podczas zabaw wliczamy włącznie czas spędzony w locie (na spadochronie również), czas będzie liczony od odbicia się od ziemi, aż do zatrzymania się.

Próba przejechania CT'ka przez TT'ka w normalnym dniu jest uznawane jako próba buntu.

Zakaz robienia reconnect'ów w celu odrodzenia się w tej samej rundzie

Klawisz ma zakaz bugowania ucieczki czyli, wejście w ucieczkę tak by uniemożliwić Więźniom skorzystanie z niej, zamknięcie jej przechodząc przez nią itp.

Gdy prowadzący klawisz pozwoli dołączyć uciekinierowi po czym go zabije, może zostać zbanowany na grę w drużynie klawiszy.

Tutaj dodał bym też na odwrót tt też ma zakaz zabijania ct gdy ten pozwoli mu wrócić.

W przypadku gdy prowadzący nakazuje więźniom stworzenie szeregu zaznaczając, że mniejszości będzie zabijał, a więźniowie podzielili się, to klawisz ma prawo zabić tylko tego więźnia, który jest najbliżej większej grupy i odstaje od szeregu. Nie może w tym przypadku zostać zabita cała odstająca grupa, nawet jeśli ma możliwość ominięcia więźnia.

Pierwsze polecenia muszą być proste (max 4 nakazy/zakazy [wchodzi w to: czapki, bezruch, nakaz patrzenia się, ustawienie się gdzieś, blokowanie, kucnij przytrzymaj]).

Zakaz prowokacji więźniów przez klawiszów (strzelanie liną, ciągłe zbliżanie się, fake strzały, malowanie markerem, rzucanie granatów itd.). Jeżeli klawisz sprowokuje więźnia, ten ma prawo go uderzyć (można uderzyć na bezruchu do odwołania!). Nadmierne prowokowanie przez klawisza może skutkować banem na CT. Klawisz ma zakaz uciekania przed oberwaniem od więźnia za Free dmg.

Podczas zabaw upoważnienie do zabijania ma tylko prowadzący, klawisze mogą zabijać jeśli prowadzący mu na to pozwoli.

Klawisz ma zakaz resetowania HP poprzez Tryb Walki. Wyjątkiem może być np. jakaś zabawa związana z HP, typu "Kamikadze".

Klawisze nie będący prowadzącym mają ZAKAZ rozmowy na własne tematy. ZAKAZ ZAGŁUSZANIA PROWADZĄCEGO. Klawisz może się o coś dopytać prowadzącego PO wydaniu poleceń.

Edytowane przez Kowss
https://1shot2kill.pl/topic/111707-problem-regulamin-lina/#findComment-9158755

Lina automatycznie usuwa się gdy więzień weźmie pojedynek i gracz zostaje odbugowany. A co do regulaminu przy najbliższej wolnej chwili siądę i go poprawie i czekam na dalsze propozycje zmian w regulaminie.

https://1shot2kill.pl/topic/111707-problem-regulamin-lina/#findComment-9158780

Jeśli chodzi o SGS to całkowicie bym to "wyłączył" z użytku w postaci punktu w regulaminie który zakazywał by całkowicie rozpędzania w ten sposób.

Mówimy do TT zakaz skakania aż do mojego odwołania zazwyczaj gdy chcemy pójść na mapę i chcemy uniknąć ucieczki (BH to podstawa JB więc jasne) ale co z tego jak przy 700 fpsach i umiejętności SGSow (normalnych, bez wspomagania) ktoś idąc po markerze wali ogromną prędkość. Od razu wyjaśnię, że nie mówię tutaj o DD (double duck), bądź zwykłym duckowaniu, tylko o typowych SGSach które jak wiemy, potrafią "czynić cuda".

Myślę że takie rozwiązanie byłoby sensowniejsze. 

@ Narcotrafficante  oki :)

Edytowane przez Destiny௪
https://1shot2kill.pl/topic/111707-problem-regulamin-lina/#findComment-9158863

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...