SeMpo Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam, Otóż z faktu, że serwer niezbyt sobie radzi, postanowiłem poszukać źródła jądra ciemności tych crashów i zacząłem od pomocy ze strony amxx. Ponoć przejście na SQLITE była nieodpowiednią decyzją, gdyż na COD'a nadawać się ma tylko i wyłącznie nVault, a problem leżeć ma gdzie indziej, oto cytat: "Tylko i wyłącznie nVault sobie radzi dobrze z codem. Źle sformuowany zapis powoduje takie problemy a nie inne. Masz cały czas otwarty plik i w momencie crashu nadpisuje pustą wartość. Zróbcie zapis w każdym wykonanym evencie, w tym momencie strata jaką maksymalnie możecie dostać to 1 runda lub jeden cykl. Pomijając wszystko: Skoro serwer crashuje - to wypada naprawić. Znając życie crashuje wam z Segemntation Fault. Czyli szukajcie problemu w klasach / perkach + silniku (silniku dlatego, że zapewne wasz Janusz co wymyślił SQLite do coda coś nagrzebał)" Nie wiem ile w tym prawdy, ale moim zdaniem lepiej zacząć szukać pomocy, niż zawężać się w samotny kąt. Powinniśmy też szukać pomocy ze strony H@ innych serwerowni lub w sieci, na pewno nie zaszkodzimy, a może wniesiemy coś nowego. Każdy kto jest zainteresowany pomocą zapraszam na pw - mogę podesłać gotowy opis problemu i jak macie jakieś znajomości, stare dobre serwerownie COD, to warto byłoby napisać do tamtejszego administratora. Liczę na was... Pozdrawiam Husky 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/843-pomoc-naprawa-serwera/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi