Heroes Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Twój nick: Heroes ;3 Nick gracza/admina na którego składasz skargę: admini nomak, bongo Opis sytuacji: Witam na wstępie pragnę zaznaczyć, że skarga nie jest pisana z powodu jednej sytuacji, ale brak kompetencji niektórych administratorów sprawia, że nowym graczom takim jak ja na wstępie odechciewa się grać. Zostałem dziś zbanowany przez admina nomak z powodem "zmiana teamu". Sytuacja wyglądała tak grając jako terrorysta chciałem sprawdzić nowego teca, który teraz jest lepszy niż wcześniej, lecz niestety nie da się zmienić wyposażenia będąc na serwerze, więc po śmierci wyszedłem z serwera, wszedłem w ekwipunek ustawiłem tec jako pistolet domyślny i wszedłem na serwer. Bardzo chciałem wejść do terro, lecz niestety drużyna była pełna, więc wszedłem na specta i ciągle klikałem by dołączyć do terro, lecz miejsce się nie zwalniało. Zostałem zmuszony wejść do antyterrorystów. Gram jakąś chwile zdobywam 3 fragi i zostaję zbanowany z powodu zmiany teamu. Może ja rozumuję coś źle, ale wyszedłem w innej rundzie, wróciłem w innej nie dało się wejść do terro choć siedziałem na spec i próbowałem, ale terrorystów było 8 ct 7 i się nie dało, więc co miałem zrobić, wyjść z serwera?. Ktoś może sobie pomyśleć, że jestem jakiś głupi lub mi się nudzi, bo piszę skargę o bana, którego dostałem na 5 minut. Otóż nie. Jestem dosyć nowym graczem na waszym serwerze, ale szybko rzuciło mi się w oczy, że admini chyba nie rozumieją tego, że to oni są dla graczy, a nie gracze dla nich. Normalny admin, by się po prostu odezwał, lub wytłumaczył, gdyż jestem w miarę nowy i nakreślił sytuacje, lecz lepiej zamiast tego wyjeb*ć kogoś z serwera i po problemie. Jak już wspomniałem wcześniej nie piszę, tej skargi z powodu jednego bana. Kilka dni temu zdarzyła się analogiczna sytuacja. CT strasznie rushowało, więc się na nich chwilę zaczaiłem. Według mnie nie na respie stałem za oponami które są niedaleko długiej. Na nich ani nawet obok nich nie ma respa. Stojąc tak dostałem bana na 30 minut, bez żadnego ostrzeżenia ani jakiegokolwiek sygnału, że może skończyć się to banem. Regulamin mówi tak 9. Zakaz kampienia na respie - TT (30s max). Mam pytanie do admina Bongo, skąd nowy gracz ma wiedzieć, że akurat tutaj na tym serwie, a na rożnych grałem tamto miejsce zalicza się do respa? Zamiast po prostu wziąć i powiedzieć, napisać, slapnąć lepiej wziąć i dać bana na 30 minut. Podejście niektórych osób, które znajdują się w gremium administracyjnym jest bezsensowne, nikt ich nie zmusza, by pilnowali porządku na serwerze, a jak już to robią to niech podejdą do niektórych spraw troszkę inaczej. Wydaje mi się, że powiedzenie "heroes nie kamp w tym miejscu" albo "opony to też resp" zajęło by tyle samo, lub nawet mniej czasu niż wpisanie uwielbianej, przez niektórych administratorów komendy ban. To jest tylko moje zdanie czyli nowego gracza, którego zdanie pewnie za dużo się nie liczy ani nie zmienia, ale jako nowy gracz stwierdzam, że takim podejściem łatwo zniechęcić graczy, którzy nie znają, wszystkich niepisanych reguł na serwerze. Poza tym nawet jakby było napisane w regulaminie gdzie dokładnie jest resp, to banowanie, zamiast zwyczajne ludzkie wyjaśnienie dla mnie mija się z celem administrowania. Pozdrawiam Heroes. IP/ID gracza: myślę, że nie jest potrzebne jako iż zgłaszane przeze mnie osoby są administratorami Data i czas zdarzenia: sytuacja jedna miała miejsce dziś minute po północy, a ta wcześniejsza z respem 9/04/2020 17:25 Dowód (ss/demko): brak Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez Heroes zła nazwa teamów grzechu1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/47897-skarga-nomak-bongo-2-maps/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasher_ Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Nie musisz wychodzić z serwera aby zmienić broni, wystarczy wejść na chwilkę na spectatora Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/47897-skarga-nomak-bongo-2-maps/#findComment-344624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LemoN Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Teoretycznie ban słuszny ale mam nadzieje że @ Nomak wraz z innymi adminami wezmą sobie do serca aby nie banować od razu a również ostrzegać graczy co zrobili źle. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś zastrzeżenia to zapraszam na PRIV. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/47897-skarga-nomak-bongo-2-maps/#findComment-344633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LemoN Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Problem został rozwiązany! Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/47897-skarga-nomak-bongo-2-maps/#findComment-344634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi