Sjemek Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) COŚ DLA MAŁO KREATYWNYCH PROWADZĄCYCH :3 Odwrócona Reakcja - Zabawa polega na tym, że prowadzący wydaje polecenie, a terroryści wykonują polecenia na odwrót. Podskocz / Kucnij , Krok do przodu / krok do tylu , kucnij /podskocz. Np: Pobawimy się w odwrotną reakcje. Prowadzący wykonuje krok do przodu, więźniowie wykonujący krok do przodu giną. Więźniowie, którzy wykonali krok do tyłu przeżywają. Przesłuchanie / Sąd - Zabawa polega na tym, że prowadzący wybiera jednego z więźniów i zadaje mu pytanie bądź oskarża go o jakieś przestępstwo. Zadaniem więźnia jest wybronienie się z danego przestępstwa. Wytłumaczenia i oskarżenia mogą być zabawne. Np: Pobawimy się w przesłuchanie/sąd .Klawisz: Graczu o nicku <kowalski> dlaczego zabrałeś cukierka małemu dziecku. Więzień: Ponieważ ten cukierek krzywo się patrzył na mnie. Jeżeli tłumaczenie tt jest wystarczające to terrorysta przeżywa/wygrywa. Wieża - Zabawa polega na tym, że więźniowie są dzieleni na mniejsze grupy i w tych grupach mają utworzyć wieżę. Grupa, która jako pierwsza ją utworzyła wygrywa. Wyższy Spray - Zabawa polega na tym, że tt, który zrobi wyżej spray wygrywa. Niższy Spray - Zabawa polega na tym, że tt, który zrobi niżej spray wygrywa. Lustro - Terroryści wykonują tą samą czynność co prowadzący. Krok w przód /Krok w przód. Niechciany Więzień - Zabawa polega na tym, że strażnik wybiera od 2 do 3 osób, a więźniowie podchodzą do tego więźnia którego lubią bardziej.Więźeń, który ma mniejsze poparcie innych więźniów zostaje zabity. Kamikadze - Zabawa polega na odebraniu sobie jak największej ilości życia - Prowadzący wybiera budynek itp itd z którego mają skakać - Więźniowie mogą skakać ile razy tylko chcą, bądź tyle razy ile będzie życzył sobie prowadzący - Wygrywa zawodnik z najmniejszą ilością hp. Sajmon Mówi - Zabawa polega na uważnym słuchaniu prowadzącego, którego polecenia musicie wykonywać, pod warunkiem, gdy poprzedza je sformułowanie Sajmon mówi. Za błąd, bądź chwilę zawahania więzień ginie/dostanie karniaka. Zabawę można rozpocząć dowolną formułą, byleby padło stwierdzenie rozpoczynam / rozpoczynamy grę / zabawę w Sajmon mówi / w Sajmona oraz zostać zakończona w analogiczny sposób słowami: Sajmon mówi kończymy / koniec / zabawę / grę w Sajmon mówi / w Sajmona. Nie trzeba mówić kto jest Sajmonem, z automatu jest nim prowadzący strażnik, chyba, że wypowie on formułkę: "sajmon mówi, sajmonem jest/będzie teraz...". Sajmonem może być tylko strażnik. Nowe polecenie anuluje poprzednie, jeśli jest z nim sprzeczne. Rozpoczęcie zabawy NIE niweluje zakazu mówienia oraz poruszania się. Kuleczki - Strażnik wystrzeliwuje w powietrze bądź ziemię amunicję. Zadaniem więźniów jest odgadnięcie ile sztuk naboi pozostało mu w magazynku. Pierwsza osoba, która trafi bądź jest najbliżej tej wartości, wygrywa. Nurek - Srażnicy wyrzucają do basenu pustą broń. Wiezień, który jako pierwszy ją znajdzie i odda, wygrywa. Kalambury - Prowadzący za pomocą broni lub markera rysuje na ścianie przedmiot. Wygrywa więzień, który pierwszy odgadnie co przedstawia rysunek. Fala - Prowadzący ustawia więźniów w szeregu i ustala stronę, od której ma się zacząć fala. Na jego znak każdy więzień musi podskoczyć w odpowiedniej kolejności, kto się pomyli - ginie. Kawały - Zasady są proste, dobry kawał więzień żyje, kiepski kawał więzień zostaje zabity. Jaka to melodia - Prowadzący, puszcza przez server lub z telefonu, bądź sam śpiewa jakaś w miarę znana piosenkę, więźniowie maja poprawnie napisać tytuł owej piosenki. Osoba, która jako pierwsza poprawnie napisze wybiera 1 osobę do zabicia z więźniów. Oczywiście jest to tylko część zabaw jakie są używane w grze, jest ich owiele więcej trzeba tylko ruszyć głową OSOBY POMYSŁOWE MOGĄ DODAĆ WIĘCEJ POMYSŁÓW NIŻEJ Za prośbą @ nightvz żeby nie było że się z tym kryje (Przyznaje się że korzystałem z innych źródeł do zrobienia tego. (Po prostu jestem leniem) Więcej grzechów nie pamiętam Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Sjemek Wcześniej nie mogłem edytować i napisałem niżej :/ Apple Daddy ? 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/47837-spis-zabaw-dla-ct/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oelaela Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) 7 Zabawa, jej nazwa nie jest na miejscu. Prędzej już "Niechciany więzień/kaczątko" Wstanę rano, to dopiszę i rozpiszę zabawy które znam Wstałem, tak jak napisałem to rozpiszę trochę zabaw jakie znam. Czapeczki - CT zakłada jedną z dwóch wybranych przez Siebie czapek, oczywiście wspominając o tym ze te czapki muszą być ogólnodostępne dla wszystkich więźniów. Zakłada jedną z dwóch, i więźniowie którzy założą przeciwną czapeczkę do czapki klawisza, giną(jeśli jest 1-2 osoby) lub dostają karniaka (3-6 i więcej). Hop i Jop - CT informuje więźniów o zasadach, zasady są następujące: Na komende HOP - więźniowie kucają i przytrzymują na pare sekund, a na komendę JOP podskakują jeden raz. Osoba która się zawaha lub pomyli, zostaje zabita bądź też skarniakowana. Szybkie paluszki - Zabawa polega na tym że prowadzący daje jakieś słówko do napisania, i po wydaniu takiego słówka np. Ogórek - więźniowie muszą jak najszybciej napisać to słówko. Najszybszy więzień wybiera 1 osobę do zabicia lub też do ocalenia, w zależności od sytuacji danej rundy. Krwawe słówko - Zabawa polega na tym że klawisz podając słówko do napisania np. Marek - zabija więźnia który napisze to jako 1 bądź poprawnie. W tej zabawie generalnie chodzi o to by nie tłumaczyć na czym ta zabawa polega ponieważ wtedy nikt nic nie napisze. Tutaj więźniowie muszą się pokazać ze swoją wyobraźnią, co taka zabawa, gdzie w tytule słowo "krwawe" oznacza. Odmieniec - That's a simple. CT rozpoczyna zabawe, zabawa polega na tym iż na sygnał klawisza, więźniowie piszą na chacie cyfrę 1 lub 2. Osoba która się odmieni lub będzie ostatnia, to ginie. Przykład: nightvz : 1 jarekmarek : 1 nightvz2 : 2 W tym przypadku, ginie nightvz2 ponieważ się odmienił. nightvz2 : 1 jarekmarek : 1 nightvz : 1 W tym przypadku ginie nightvz ponieważ był ostatni, ale się nie odmienił. Artystyczne skoki do wody - Zabawa polega na tym że CT zabiera więźniów na basen gdzie jest np. rampa lub coś wysokiego z czego mogą skakać do wody. Zadaniem więźnia jest zaprezentowanie swojego unikatowego skoku, np. Skok na bombe z czapką bomba. Każdy wiezień ma mikrofon, lecz osoba nieproszona używająca mikrofonu będzie zabijana or smth. Więzień mówi jaki to skok, i go wykonuje. Jest kupa śmiechu przy tej zabawie, zwłaszcza podczas ostatniej takiej zabawy przeprowadzonej przeze mnie i naszych świetnych graczy. Kłody pod nogi - Więźniowie dostają deagla od CT (menu/swojego, pustego deagla) - zadaniem więźniów jest rzut deaglem jak najbliżej np. lini markeru - najbliższy rzut deaglem więźnia wygrywa, drugi zostaje zabity. Zabawa jest całkiem fajna na 2-3 osoby. Synonimy - Wylosowany więzień podaje np 3 synonimy do wybranego przez CT słowa, np: gamoń - ciamajda, ciapa, ecie-pecie, jeśli poda poprawnie, przeżywa i idzie w wskazane miejsce, już się po swojej turze nie bawi. Gorący ziemniaczek - CT zabiera więźniów na np. boisko - na boisku więźniowie się ustawiają w kółko, większym czy mniejszym. Dostaje piłkę osoba wylosowana przez CT będąc odwróconym do nich i daje tej osobie piłkę. CT puszcza muzykę wybraną przez Siebie w menu by wszyscy ją dobrze słyszeli. Więźniowie podają do Siebie piłkę, CT po jakimś czasie wyłącza muzykę i zabija osobę która posiada piłkę. Po zakończeniu się muzyki, więzień nie może wyrzucić ziemniaczka. Jeśli to zrobi, zostaje zabity. Hops, hops - zabawa polega na tym iż więźniowie tworzą szereg zachowując bezruch i pozycję kucnij przytrzymaj. ostatni więzień przeskakuje nad głowami pozostałych i ustawia się na pierwszym miejscu. W taki sposób dotarcie w lini prostej do jakiejś ściany powoduje zakończeniem zabawy i zabicie delikwenta który się zablokuje na tym szeregu lub się po prostu nie zmieści na 1 miejscu. Karaoke - Co by tutaj wytłumaczyć, więzień który zaśpiewa piosenkę która się spodoba klawiszom, przeżywa i przechodzi dalej. Antonimy - Więzień podaje np. 1 antonim do wybranego przez CT słowa, np: góra - dół, ciemny - jasny, głupi - mądry. Zabaw mogę dopisać w późniejszym czasie gdy przyjdzie mi coś do głowy, zaś @Sjemek gdy bierzesz coś co chcesz napisać z innych for, chociaż się przyznaj. https://imgur.com/a/KMTW6gT Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez nightvz Xeer , Apple Daddy ? i Sjemek 2 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/47837-spis-zabaw-dla-ct/#findComment-344023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~FrEsH~ Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Ostatnio wpadłem na pomysł Aby wykonać zabawę w którą bawiłem się kiedyś w przedszkolu "stary niedźwiedź mocno śpi". Myślę że większość osób także się w nią bawiło. Mianowicie, TT ustawiają się w kółeczku, po czym losowany jest jeden więzień który jest "niedźwiedziem". Staje on na środku okręgu stworzonego przez graczy TT i musi patrzeć się maksymalnie w dół. Gdy prowadzący włączy muzykę, osoba która jest niedźwiedziem kręci się w miejscu wokół własnej osi patrząc w dół oczywiście. Prowadzący oczywiście nie patrząc na więźniów (aby nie było faworyzacji) zatrzymuję muzykę i w tym samym czasie niedźwiedź przestaje się obracać. Na polecenie prowadzącego osoba która jest niedźwiedziem podnosi głowę i więzień na którego będzie patrzeć niedźwiedź- ginie. Można także w inny sposób pobawić się w tą zabawę. Liczy się kreatywność. Nethiri i Sjemek 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/47837-spis-zabaw-dla-ct/#findComment-344087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi