Zielonaa. Posted June 11, 2018 Report Share Posted June 11, 2018 (edited) Nigdy nie lubiłam czytać książek, wydawały mi się nudne. Szkoda było czasu, zresztą jak człowiek jest młodziutki to zawsze znajdą się ciekawsze zajęcia. Pewnego pięknego dnia, znajomy pożyczył mi jednak książkę..tak ciekawie o niej opowiadał, że sama zaczęłam być ciekawa, co takiego fascynującego może być w czytaniu. Stephen King - Wielki Marsz. Od tego zaczęła się moja przygoda zarówno z tym pisarzem jak i ogólnie z czytaniem. Wielki marsz to nazwa corocznej imprezy, w której bierze udział stu nastoletnich chłopców. Reguły są proste. Każdy z nich musi iść z prędkością 4 mil na godzinę - nie ma przerw na odpoczynek. Każde zwolnienie tempa poniżej tej wartości, zatrzymanie się albo złamanie regulaminu karane jest ostrzeżeniem. Jeśli przez godzinę marszu zawodnik nie otrzyma ostrzeżenia, jedno jest mu wymazywane. Można dostać maksymalnie 3 nagany. Za czwartym razem uczestnik nie jest już ostrzegany, tylko karany czerwoną kartką - uśmiercającym zawodnika strzałem z karabinu. Marsz rozpoczyna się w północnej części stanu Maine, kończy się tam, gdzie padnie przedostatni zawodnik. Marsz przedstawiony jest jako wielkie reality show, z setkami widzów oraz wielką nagrodą dla zwycięzcy. Polecam z całego serca! To co widać na zdjęciu to jedynie kilka egzemplarzy z mojej kolekcji. Teraz uważam, że nie ma nic lepszego niż położenie się wieczorem i poczytanie jakiejś ciekawej powieści ?. Książki rozwijają przede wszystkim naszą wyobraźnie, ale też uczą empatii, poszerzają zasób słownictwa i dzięki nim często, inaczej patrzymy na otaczający nas świat. Można się z nich wiele nauczyć, wyciągnąć wnioski z różnych sytuacji oraz wcielić się w postać bohaterów, bądź z nimi utożsamić. Prócz tego co widnieje na zdjęciu z powieści Stephena przeczytałam również: Misery, Cmętarz zwieżąt, Carrie, Joyland, Miasteczko Salem, Bezsenność, Doktor Sen. A wy od czego zaczęliście swoją przygodę z czytaniem? Jakie są wasze ulubione książki? I czy macie jakiegoś swojego ulubionego autora lub jakiś określony gatunek literacki? Czy książki was czegoś nauczyły? Czerpiecie z nich taką przyjemność i tyle korzyści co ja? ? Edited June 11, 2018 by Zielonaa. Frizuu and Jeazzus 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeazzus Posted June 11, 2018 Report Share Posted June 11, 2018 (edited) Popraw zdjęcie. ? Cóż... Sam czytam Stephena Kinga i książka "Misery" nauczyła mnie aby nigdy nie jeździć w śnieżyce, ponieważ można stracić nogi. Och, zapomniałbym. Polecam "Zielona Mila", nie film lecz książke tego samego pisarza. @Zielonaa. http://scr.hu/8p0m/tqvzt Edited June 11, 2018 by RockefelleR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielonaa. Posted June 11, 2018 Author Report Share Posted June 11, 2018 2 minuty temu, RockefelleR napisał: Popraw zdjęcie. ? Cóż... Sam czytam Stephena Kinga i książka "Misery" nauczyła mnie aby nigdy nie jeździć w śnieżyce, ponieważ można stracić nogi. Och, zapomniałbym. Polecam "Zielona Mila", nie film lecz książke tego samego pisarza. Co jest nie tak ze zdjęciem, u mnie widać dobrze ^^ Zieloną Mile oglądałam setki razy i nie wiem, czy chcę teraz czytać książkę, wolę odwrotną kolejność ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek87 Posted June 11, 2018 Report Share Posted June 11, 2018 ja podziele się swoimi książkami , moze nie sa to kryminaly ... etc. ale z ksiazek jakie czytam staram sie czegosc nauczyc , bowiem inwestycja w siebie jest najlepsza inwestycja polecam Zielonaa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frizuu Posted June 11, 2018 Report Share Posted June 11, 2018 Ja polecam książkę syna autora podanego powyżej "Śpiące królewny" Ciekawa książka ? Zielonaa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ophis Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 Przeczytałem 1 książkę pt "Łowca", mam nadzieję, że uda mi się dorwać jakiś fajniejszy tytuł ? A o to moja skromna kolekcja ? Zielonaa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts