jeeykey Posted June 6, 2018 Report Share Posted June 6, 2018 Twój nick: jeeykey# Nick gracza / admina na którego składasz skargę: Person Dokładny czas zdarzenia: 06.06.2018- 22:03 Nick speed SteamID STEAM_1:0:2007542159 SteamCommunity ID 76561201975350046 Adres IP Ukryty Typ Bana SteamID Powód Bana Cele mapy / resp do 1:30 Wykonano 06.06.2018 - 22:03:36 Wygasa 06 06 2018 - 22:33:36 Opis sytuacji: Kompletnie nie uzasadnione zbanowanie gracza o nickuu: speed. Rzekomym powodem zbanowania było nie wykonanie celu mapy jakim jest opuszczenie respa do czasu 1:30. Jednak wszyscy obecni gracze i w tym Person wiedzą, że tak owa sytuacja nie miała miejsca. Jak więc było? Admin kilkukrotnie wystukiwał informację o celach mapy, aby przyśpieszyć (tak domniemam) rozgrywkę speed'a z graczem o nicku poloweczka. Gdy zostało ok. 20 sekund (+-3sec) do końca rundy nagle ni stąd ni z owąd speed dochodzący do paki przy której znajdował się poloweczka dostał bana na 30 minut, jak widać powyżej. Na pytania graczy skąd admin wziął pomysł na takie rozwiązanie padła odpowiedź od niego samego, że nie można całej mapy na kucaku chodzić. Przykro mi, że nie posiadam na to dowodu, liczę na wyjaśnienie pewnych kwestii od samego oskarżonego ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Person Posted June 6, 2018 Report Share Posted June 6, 2018 Ehhh, no dobra. Otóż wyjaśniam wszystkim i każdemu z osobna powód, dla którego gracz o nicku "speed" otrzymał bana na czas 30 minut za "CELE MAPY/RESP 1:30!". Proponuję zainteresowanym, jak i samemu autorowi przyjrzeć się pierwszej części, tj. "CELE MAPY". Gracz "speed" grając klasą "Snajper", która posiada umiejętność "niewidki" notorycznie kampi/przemieszcza się na kucaku w celu uzyskania jak największej ilości fragów/przeżycia rundy i zdobycia dodatkowego expa. Odnosząc się do sytuacji podanej przez autora skargi, to "speed" był już niejednokrotnie upominany przez adminów, większość przymyka na to oko (nie wiem z jakiej racji), ale ja pomimo kilku sytuacji, w których upominałem "speed'a", zdecydowałem się nagrodzić jego podejście do rozgrywki odpowiednim czasem odpoczynku. Mam nadzieję, że nie zmarnował go i przemyślał sobie, że grając w ten sposób zakłóca grę innym. Kansior , KillTheRudy! and [V]ice[V]ersa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kansior Posted June 6, 2018 Report Share Posted June 6, 2018 Cytat Drużyna która wykonuje cele mapy ma nakaz opuszczenia "spawnu" do 1:30. Obydwie drużyny muszą pamiętać że ich głównymi celami są podkładanie/rozbrajanie bomby bądź pilnowanie/ratowanie zakładników -> Ostrzeżenie, Kick, Ban na 30m - 5h Nie bylem swiadkiem zdarzenia ale sam wiem jak Speed potrafi przeciagac rundy. Mimo wszystko dostal najnizszy wymiar kary. Rowniez skladanie skargi przez Ciebie @jeeykey a nie przez samego "pokrzywdzonego" jest conajmniej dziwne...Dlaczego majac 30 minut nie zrobil tego sam? Pochwalam Person to,ze jako jeden z nielicznych adminow znasz regulamin poniewaz wiekszosc adminow za najnizszy wymiar kary banicji czasowej uzywa 5 (nieregulaminowych) minut. Person 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[V]ice[V]ersa Posted June 7, 2018 Report Share Posted June 7, 2018 Tutaj zgodzę się z Kolegami z Administracji. Akurat byłem wtedy na serwerze. Sam już miałem wybranego bana na "speed'a" ale Person mnie wyprzedził :D Ale wracając do sytuacji. Gramy 5vs5, duże mapy, 2 minuty runda. Dlaczego inni gracze potrafią wykonać cele mapy w tym przypadku mówię o bombie, w 30sekund do minuty? Tutaj ewidentnie było zbieranie jak największej ilości fragów! Skarga zbędna, ban słuszny PS. Jeżeli nie masz dowodu to proszę bardzo - http://498657.hltv3.pukawka.pl/hltv-1806062204-de_dust2_2006-1528315440-1528316700.zip. Link do demka z tej mapy. Wystarczy poszukać Pozdrawiam VV. Person 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted June 7, 2018 Report Share Posted June 7, 2018 Ogarnę w weekend. Ban persony był słuszny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted June 9, 2018 Report Share Posted June 9, 2018 Problem został rozwiązany!Temat został zamknięty. Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts