Jump to content

Recommended Posts

Wstawiamy zdjęcia książek które aktualnie czytamy.

*Dla chętnych:

Możecie dodać również o czym ona jest/opowiada.

Trolle wstawiające książki szkolne proszę o wyjście.

skbuick1s2k.jpeg.72fa46db84512964665880f44e990fdd.jpeg

"Ojciec Neda Wilcoxa zginął tragicznie. Syn podejmuje pracę w Jednostce D, w której pracował jego ojciec, by jeszcze przez jakiś czas obcować chociaż ze wspomnieniami o nim. Wśród funkcjonarjuszy policjistanowej panują stosunki jak w rodzinie. Jak wiadomo, każda rodzina ma swoje tajemnice, niekoniecznie przyjemne. Także Jednostka D od lat pilnie strzeże tajemnicy, która może mieć coś wspólnego z makabryczną śmiercią ojca Neda. Czy Ned zdoła rozwiązać zagadkę buicka roadmastera 8, stojącego od dwudziestu lat w baraku B?"

Kim Holden-PROMYCZEK

Moja książka która aktualnie czytam jest bardziej dla kobiet aczkolwiek może kogoś zainteresuje bądź będzie pomysłem na prezent.  

Wstawiam opis z ostatnie strony książki.

Tajemnice.
Każdy jakieś ma.
Czasem większe, czasem mniejsze.
Kiedy zostaną ujawnione, mogą uzdrowić.
Mogą również zniszczyć.

Życie Kate Sedgwick nigdy nie było bezbarwne. Dziewczyna pomimo problemów i tragedii zachowała pogodę ducha – nie bez powodu jej przyjaciel Gus nazywa ją Promyczek. Kate jest pełna życia, bystra, zabawna, ma również wybitny talent muzyczny. Nigdy jednak nie wierzyła w miłość. Właśnie dlatego – gdy wyjeżdża z San Diego by studiować w Grant, małym miasteczku w Minnesocie – kompletnie nie spodziewa się, że przyjdzie jej pokochać Kellera Banksa.

Już jestem przy końcówce więc mogę wam powiedzieć jakie mam wrażenia po przeczytaniu tej książki. Jedna z niewielu książek a czytam ich mega dużo która tak mocno i na długo zostanie w mojej pamięci. To co stworzyła ta autorka to mistrzostwo świata! Także kochane kobietki gorąco polecam! :)

Screenshot_2017-09-26-18-07-16.png

[[Template forums/front/topics/postContainer is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
  • 1 month later...

Candy, czytałam Promyczka i polecam Ci serdecznie drugą część! Może trochę mniej wzruszająca niż pierwsza, ale równie dobra. :)

Aktualnie czytam "It Ends with Us" Colleen Hoover, ale nie mam zbytnio ostatnio czasu, więc ciągle ją odkładam i nie mogę skończyć, mimo że całkowicie wciąga. Jest napisana prostym językiem, ale wywiera mocne wrażenie. :)

PS. Dołączam zdjęcie (z internetu, nie moje, bo mam tą książkę elektronicznie (niestety:()).

Polecam! 

19912154._SY540_.jpg

• 1 month later...
W dniu 27.10.2017 o 19:18, Ewwcia. napisał:

Candy, czytałam Promyczka i polecam Ci serdecznie drugą część! Może trochę mniej wzruszająca niż pierwsza, ale równie dobra. :)

Przeczytałam chyba już wszystkie książki tej autorki i jest jedną z moich ulubionych.

Jeśli nie czytałaś to polecam Ci Maybe Someday, Hopeless, November 9, Never Never, Ugly Love i jeśli czytasz w języku angielskim to polecam Maybe Not :)

PS. A jeśli lubisz taką tematykę książek to odezwij się na pw polecę Ci coś jeszcze genialnego :)

Edited by candy
  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

Ja mam za sobą niedawno przeczytaną książkę pt.  "Za zamkniętymi drzwiami" autorstwa B.A Paris. Mega gorąco polecam. Gdy zacząłem ją czytać o 22, to zrobiłem sobie jedynie przerwę na siusiu i na piciu, a następnie pochłonąłem ją na raz. 

PS. Zdjęcia nie wstawię, bo książkę pożyczyłem znajomej i to już w sumie minął miesiąc.

Edited by faptast1c
Dawaj jego adres, załatwimy to :D
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
W dniu 1.07.2018 o 21:32, TomaszW napisał:

Ja mam za sobą niedawno przeczytaną książkę pt.  "Za zamkniętymi drzwiami" autorstwa B.A Paris. Mega gorąco polecam. Gdy zacząłem ją czytać o 22, to zrobiłem sobie jedynie przerwę na siusiu i na piciu, a następnie pochłonąłem ją na raz. 

PS. Zdjęcia nie wstawię, bo książkę pożyczyłem znajomej i to już w sumie minął miesiąc.

Czytałam też! To taka książka na jedno posiedzenie właśnie, bo tak wciąga. 

Ja aktualnie czytam "Dziewczynę z sąsiedztwa"

Dosyć mocna książka, ale polecam. 

455402-352x500.jpg

To fakt, robi duże wrażenie. 

Polecam książkę Petera Jamesa "W godzinie śmierci". 

Ostatnio na warsztat wrzuciłem także książke Remka Mroza pt. "Zaginięcie". Obiło mi sie o uszy, że ma powstać czy już powstał serial zatytułowany Chyłka, który przedstawia perypetie prawniczki, która jest główną bohaterką u polskiego autora. :)

Edited by TomaszW

"Mistrz ciętej riposty"

Patrick Fanning, dr Lisa Frankfort

352x500.jpg

Przewodnik po drogach i bezdrożach uświadamiania i egzekwowania swoich praw pokaże Ci wreszcie, jak:

- bez pudła używać zgrabnych wymówek,

- kształtować rozmowy na własną modłę,

- mówić "nie" na tysiąc różnych sposobów,

- prowadzić telefoniczne wojny,

- pacyfikować obce dzieci,

- prowadzić dialog z prawdziwymi dziwakami,

- być nieznośnym i samolubnym.

"Nie interesuje mnie bycie zwykłym człowiekiem"

Michał Wawrzyniak

561607-352x500.jpg

Czujesz nadchodzącą falę wściekłości? Prawidłowo! Wściekłość jest dobra, ponieważ będzie motorem Twojej zmiany.

Pomoże Ci przekształcić się ze zwykłego człowieka w osobę niezwykłą. Spełnioną. Pomoże Ci zrealizować własne marzenia. Pomoże osiągnąć szczyt własnych możliwości. Stanie się ziarnem pod zasiew ogrodu Twoich własnych pomników, z których korzyść będziesz mieć nie tylko Ty, ale także Twoje otoczenie oraz ci, którzy przyjdą po Tobie. Chcesz tego? Jeśli odpowiedź brzmi TAK, poświęć trochę cennego czasu na spotkanie z Michałem Wawrzyniakiem, który w tym przewodniku wskaże Ci drogę do zmiany na lepsze. Przeczytaj go, przemyśl, a potem zakasaj rękawy i działaj, bo, jak rzekł Marek Aureliusz: Nie możemy się stać tymi, którymi chcemy być, pozostając tacy, jacy jesteśmy.

"Wichrowe Wzgórza"

Emily Jane Brontë

wichrowe-wzgorza-b-iext21710401.jpg

Akcja „Wichrowych Wzgórz” rozgrywa się na przełomie XVIII i XIX w. Earnshaw, właściciel majątku Wuthering Heights (tytułowe Wichrowe Wzgórza), przywozi do domu bezdomnego, cygańskiego chłopca, którego znalazł na ulicach Liverpoolu i nakazuje własnym dzieciom traktować go jak brata. Pomiędzy przybyszem a małą Cathy rodzi się więź tak silna, że z czasem przestają się liczyć nie tylko z konwenansami, ale i z ludźmi, wśród których żyją. Namiętność Heathcliffa i Catherine obnaża mroczną stronę ludzkiej natury, jest mściwa, wszechogarniająca i dzika jak wrzosowiska Yorkshire. Bohaterowie powieści Brontë płacą za to najwyższą cenę, a za ich błędy musi odpokutować następne pokolenie.

źródła opisów:

Wichrowe Wzgórza

Nie interesuje mnie bycie zwykłym człowiekiem

Mistrz ciętej riposty

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...