✪ Naтѕυ [夏] Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Witajcie. Chciałbym wam przedstawić jedno z najlepszych anime świata, a mianowicie - Fairy Tail. Jest to anime opowiadające o przygodach przyjaciół z gildii magów Fairy Tail, czyli dosłownie "ogon wróżki". Przygoda jednego z głównych bohaterów - Lucy zaczyna się od wyruszenia do krainy Fiore , aby dołączyć do którejś z popularniejszych gildii magicznych, wie jednak, że jest to bardzo trudne. Jej marzeniem jest dołączenie do jednej z najlepszych gildii w królestwie Fiore - Fairy Tail. Podczas swojej podroży po mieście portowym o nazwie Hargeon w krainie Fiore, nasza bohaterka - Lucy przechadzająca się przez miasto usłyszała plotkę, że do miasta przyjechał sławny mag - Salamander z Fairy Tail ( Wymowa po japońsku - Fairy Tail no Saramanda). Lucy po tym jak usłyszała o wielkim Salamandrze z Fairy Tail nie mogła się powstrzymać przed tym aby go spotkać oraz z nim porozmawiać ( miała nadzieje, że pomoże jej się dostać do Fairy Tail) ale niestety się zawiodła, ponieważ okazało się, że to nie był prawdziwy salamander, a osoba podszywająca się pod niego. Okazało się, że ta osoba używała czaru, aby zauroczyć kobiety, które same do niego podchodziły. W tym samym czasie gdy Lucy była pod wpływem uroku "Fałszywego Salamandra" pojawia się nasz bohater o kolczastych, różowych włosach wraz ze swoim przyjacielem Happym, który poszukiwał swojego ojca - Igneela (Króla ognistych smoków). Po tym jak Natsu zobaczył, że "Salamander" to jednak nie jest jego ojciec - Igneel, Natsu odszedł załamany nie zdając sobie sprawy, że swoim "wtargnięciem" w rozmowę "Fałszywego Salamandra" z Lucy tak naprawdę wyrwał ją z pod jego czaru. W ramach podziękowania Lucy zaprosiła go na obiad. W czasie gdy Natsu wraz ze swoim kompanem Happym zaspokajali swój głód, Lucy nie świadoma tego, że Natsu jest magiem z Fairy Tail otworzyła się przed nim i opowiedziała mu o swoim marzeniu - zostaniem magiem Fairy Tail. Po tej rozmowie rozstali się. Lucy w trakcie rozmyślania o tym, zostaje nagle zaproszona przez "Fałszywego Salamandra" na jego przyjecie. Nasza bohaterka nie była zbyt chętna aby iść na to przyjęcie, ale jednak "Fałszywy Salamander" (Czfany z niego lis) użył argumentu którego Lucy się nie spodziewała - zaproponował jej, że jeśli pójdzie na jego przyjecie to zabierze ją do gildii oraz porozmawia z mistrzem aby mogła do niej dołączyć. Nasza bohaterka oczywiście się zgodziła, ucieszyła się, że zostanie jednym z magów Fairy Tail. Jednak jak każdy z nas dobrze wie, nie wszystko zawsze jest takie kolorowe.. Okazało się, że "Fałszywy Salamander" chciał naszą bohaterkę uśpić oraz sprzedać z reszta dziewczyn, które się znajdowały na statku. Jednak nasza bohaterka nie dała się na to nabrać, od razu zauważyła, że "Fałszywy Salamander" używa czaru usypiającego. Lucy zniesmaczona całą sprawą starała się stawiać opór - jednak jej się to nie udało, nie dała rady pokonać tylu wrogów na raz, została szybko pokonana i pojmana. Lucy gdy zobaczyła jak się zachowuje, zaczęła wątpić w gildie do której chciała się dostać. Wtedy pojawił sie nasz bohater - Natsu, który słysząc plotki o statku, na którym jest "Salamander z Fairy Tail", którego nigdy w swojej gildii nie widział, postanowił, że zajmie się magiem podszywającym się pod jednego z magów Fairy Tail. Po tym jak Natsu wparował na statek jego kompan (Happy) zdziwiony tym, że na statku jest Lucy, zapytał jej co robi na tym statku. Nasza bohaterka wyjaśniła, że została oszukana przez "maga podszywającego się za Salamandra" który jej powiedział, że pomoże jej dołączyć do Fairy Tail, po tym jak Lucy wyjaśniła to dlaczego jest na statku, została zabrana przez Happy'ego który miał ją z tego statku zabrać. W tym właśnie momencie Natsu zdenerwowany tym, że taka "szumowina" podszywa się pod jednego z magów, wziął sprawy w swoje ręce. Mianowicie kiedy fałszywy "Salamander" rozkazał swoim ludziom zaatakować naszego bohatera, Natsu zdejmuje swoją bluzę pokazując tym samym znaczek swojej gildii. Przedstawił się jako Natsu z Fairy Tail oraz wspomniał o tym, że nigdy wcześniej nie widział maga podszywającego się pod jednego z członków jego gildii. Po tym jak Natsu oznajmił, że jest magiem Fairy Tail, mag podszywający się pod "Salamandra" (którego prawdziwe imię jak się okazało to Bora) zaatakował naszego bohatera z zaskoczenia swoimi płomieniami. Pewny tego, że Natsu został spalony żywcem odwrócił się i chciał odejść. Po pewnym czasie został zaskoczony faktem, że Natsu nadal żyje - co więcej, zjadł jego płomienie. Bora zaskoczony tym co się stało przez chwile nie był w stanie nic zrobić, w tym momencie nasz bohater ruszył do ataku, zaatakował Borę i jego ludzi jedna ze swoich technik - Rykiem Ognistego Smoka ( z jap. Karyū no Hōkō ). Bora ledwo dał radę uniknąć ataku, w ostatniej chwili jego ludzie zrozumieli kim tak naprawdę jest Natsu - Prawdziwym Salamandrem z Fairy Tail. Lucy zdziwiona tym, że Natsu jest Salamandrem rozmywa swoje wątpliwości co do Fairy Tail, które Bora zasiał w jej sercu. Lucy widząc jak walczy Natsu zastanawia się czy jego płomienie oraz moc są naprawdę magią, po czym Happy odpowiada na to pytanie: "Płuca smoka, by oddychać płomieniami.", " Smocze łuski, by niszczyć płomienie.", "Smocze pazury, by zadawać ciosy płomieniami.". Wtedy właśnie oznajmił, że Natsu używa starożytnej magii przemieniającej części ciała w ich smocze odpowiedniki. Lucy zdumiona jego wypowiedzią pyta go czym jest magia Natsu, Happy w tym czasie jej odpowiada, że pierwotnie była to magia do walki ze smokami, a była to magia, która była nazywana Magią Smoczego Zabójcy. Oznajmił też, że nauczył go tej magii jego smoczy ojciec - Igneel. W czasie, gdy Happy wszystko wytłumaczył Lucy, Natsu zakończył swoją walkę, jak się okazało, Natsu w międzyczasie zniszczył sporą cześć portu przez co wojsko chciało go dorwać. Oczywiście nasz waleczny bohater się nie dał, wziął Lucy za rękę i razem z nią zaczął uciekać. Lucy jednak nie wie dlaczego ucieka razem z nim, więc pyta naszego bohatera, dlaczego chce aby z nim poszła, ten jednak swoją odpowiedzią ją zaskakuje. Mówi jej, że przecież chciała dołączyć do Fairy Tail, dlatego właśnie prosi ją, aby z nim poszła. Lucy zdziwiona i jednocześnie zadowolona tym faktem przestała się martwić i zadawać pytania. Razem z naszym bohaterem o różowych włosach wyruszyła do Fairy Tail. W tym momencie spełnia się jej marzenie oraz jednocześnie zaczyna się jej przygoda z Natsu, Happym oraz z Fairy Tail. Tak własnie zaczyna się opowieść naszych bohaterów i jednocześnie nasze anime - Fairy Tail. Teraz chciałbym wam przedstawić kilku bohaterów z gildii Fairy Tail. Oto nasi wspaniali magowie z Fairy Tail: Natsu Dragneel Jest to główny bohater naszego anime. Natsu jest młodym, beztroskim i lekkomyślnym magiem, który specjalizuje się w jednej ze starożytnej magii, a mianowicie Magii Smoczego Zabójcy. Na ramieniu u prawej ręki nasz bohater ma członkowski znaczek swojej gildii - Fairy Tail. Natsu jak wcześniej wspomniałem jest młodym, dobrze zbudowanym chłopakiem o kolczastych, różowych włosach i czarnych oczach. Charakterystycznym elementem jego ubioru jest biały szalik, wykonany z materiału przypominającego łuski, z którym Natsu rzadko się rozstaje, ponieważ jest to podarunek od jego przybranego ojca - Króla Ognistych Smoków Igneela. Natsu jest bardzo oddany swoim przyjaciołom jak i swojej gildii, gotowy jest zrobić wszystko, aby obronić swoich towarzyszy, jednak jego głównym celem jest odnalezienie swojego przybranego ojca - Igneela, który oprócz nauki czytania i pisania, nauczył go również magii Smoczych Zabójców, co zaowocowało całkowitą zmiana ciała chłopca w przypominające smocze. Natsu może więc nie tylko ziać ogniem, ale i jeść rozmaite odmiany ognia, który jest z reszta jego ulubionym posiłkiem. Warto też wspomnieć o tym, ze Natsu cierpi na chorobę lokomocyjną co jest dla niego nie lada kłopotem. Lucy Heartfilia Lucy jest jedną z głównych żeńskich bohaterek należącą do drużyny Natsu. Lucy jest średniego wzrostu, piękną blondynką o brązowych oczach, specjalizująca się w magii Gwiezdnych Duchów, które może przywołać za pomocą kluczy do bram, jest również utalentowana w walce batem. Lucy głównie jest pasjonatką literatury oraz pisze własną powieść o przygodach, które przeżyła razem ze swoimi przyjaciółmi z Fairy Tail podczas wielu misji. Jednak nasza bohaterka nie chce ujawnić faktu iż pisze swoja własną powieść, głównie dlatego, że się bardzo wstydzi pokazywać innym tego, co napisała. Lucy pochodzi z bardzo bogatej rodziny, jednak nienawidzi swojego ojca, który nigdy dla niej nie miał czasu i zawsze ją olewał jakby w ogóle nie istniała, głównie dlatego nasza bohaterka uciekła ze swojego rodzinnego domu, aby dostać się do gildii magów. Gray Fullbuster Gray również jak Natsu oraz Lucy jest jednym z magów Fairy Tail oraz członkiem drużyny Natsu. Gray jest młodym, dobrze zbudowanym mężczyzną o rozczochranych czarnych włosach i ciemnoniebieskich oczach, jest użytkownikiem magii Lodu zwanej Lodowym Tworem. Gray można powiedzieć, że jest głównym rywalem Natsu. Od momentu gdy się tylko pierwszy raz zobaczyli, od razu "nie przypadli sobie do gustu" i już wtedy zaczęli sobie skakać do gardeł. Lucy twierdzi, że to wszystko przez przeciwstawny charakter ich magii. Mimo to nasi bohaterowie bardzo się ze sobą przyjaźnią. Rodzice Gray'a zostali zabici przez demona - Deliorę, a on sam cudem przeżył. Nasz bohater został znaleziony przez potężnego maga lodu - Ur, zamieszkującego okolice. Gray pałający rządzą zemsty na demonie, zgodził się pobierać u Ur nauki. Oprócz magii, metody nauczania Ur przyczyniły się do nabycia przez jej podopiecznego jednej, nieco mniej pożądanej cechy - tendencji do podświadomego rozbierania się. Erza Scarlet Erza jest magiem klasy S oraz członkinią gildii Fairy Tail. Erza jest czerwonowłosą kobietą o brązowych oczach. Jest uważana za najsilniejszą kobietę w Fairy Tail, co zaowocowało przydomkiem "Tytania", Królowa Wróżek. Jest magiem posługującym się magia ogółem określaną jako magia "Rycerska". Każda osoba korzystająca z tej magii potrafi przywołać broń z innego, stworzonego przez siebie wymiaru. Erza rozwinęła tą umiejętność, czego wynikiem jest możliwość przywołania nie tylko broni, ale również rozmaitych zbroi, które zwiększają jej możliwości w walce. Jest osobą dojrzałą, surową, zaradną. Jest również osobą przestrzegającą zasad jak i osoba pilnująca aby inni się ich trzymali. Najczęściej nosi zbroje z bardzo prostego powodu - czuje się w niej bezpiecznie. Erza niegdyś była niewolnica, zmuszaną do wykonywania ciężkiej pracy przy budowie tzw. Systemu R. Podczas próby ucieczki Erza została dotkliwie pobita, w wyniku czego straciła prawe oko, które potem zostało zastąpione magicznym okiem wyglądającym tak samo, lecz niemogącym łzawic. O istnieniu magii dowiedziała się od byłego maga Fairy Tail, który ją ocalił od śmierci, co przyczyniło się do rozbudowania mocy magicznych u Erzy. Makarov Dreynar Makarov jest mistrzem gildii Fairy Tail oraz jednym z "Dziesięciu Świętych Magów". Makarov jest bardzo wiekowym czarodziejem, który chciałby przekazać dowództwo nad Fairy Tail komuś innemu, jednak uważa iż nikt w gildii nie jest w stanie podołać temu zadaniu. Makarov ma bardzo luźny stosunek co do zasad panujących w świecie magów, własnym podwładnym sugeruje by robili to, co sami uważają za słuszne, nie kierując się przy tym żadnymi odgórnie narzucanymi prawami. Makarov mimo, iż sprawia wrażenie mądrego starca, prawiącego młodym morały był za dawnych lat osoba przypominająca Natsu (był niecierpliwy i szybko wpadał w złość). Makarov jest niezwykle silnym magiem, który posługuje się rożnymi stylami magii, zależących od aktualnych potrzeb. Zazwyczaj przemienia się w olbrzyma o niebywałej sile fizycznej, ale również potrafi używać tzw. "Prawa Wróżki", jest to jedno z najsilniejszych, zaliczanych do legendarnych poznanych dotąd zaklęć. Warto też coś wspomnieć o najlepszym przyjacielu jak i partnerze Natsu - Happy'm jednak nie mogę zbyt dużo o nim powiedzieć, ponieważ nie chcę spoilerowac dalszych odcinków. Happy appy tak jak wyżej wspomniałem jest partnerem oraz najlepszym przyjacielem Natsu jak i również należy do Fairy Tail. Happy z wyglądu przypomina niebieskiego, mówiącego kota z okazjonalnie wyrastającymi skrzydłami. Pewnego razu Natsu znalazł duże jajo z niebieskimi znakami i świecie przekonany, że ma do czynienia z jajkiem smoka, być może nawet dzieckiem Igneela, zabral je do gildii i z pomocą swojej przyjaciółki, Lisanny, wysiadywał je troskliwie. Jednak zamiast oczekiwanego smoczka, z jaja wykluł się własnie Happy. Chciałbym wam również zaprezentować film pełnometrażowy Fairy Tail a mianowicie: Fairy Tail - Dragon Cry (Smocze Łzy): Zwiastun nr. 1 Zwiastun nr. 2 Chciałbym wam jeszcze przedstawić ścieżkę dźwiękową naszego anime, która jest również bardzo dobra moim zdaniem. Zapewne wiele osób, które oglądało Fairy Tail zwróciła uwagę również na ścieżkę dźwiękową całego anime. (nie ukrywam, ze ja bardzo lubię sobie w dzień wychillowac przy epickich soundtrack'ach z Fairy Tail.) Oto parę SoundTrack'ow z naszego wspaniałego anime. 1. Natsu Theme Song. 2. Fairy Tail - Dragon Force 3. Fairy Tail - Dokuryuu no Cobra 4. Fairy Tail - Shukumei 5. Fairy Tail - Erza vs Erza A w szczególności chciałbym wam zaprezentować dwa główne soundtracki pierwszego i drugiego sezonu Fairy Tail, oto one: 1. Fairy Tail - Main Theme (pierwszy sezon) 2. Fairy Tail New Main Theme 2014 (drugi sezon) Chciałbym napisać oraz opowiedzieć dużo więcej, jednak nie chcę spoilerować całego anime osobom które planują, bądź będą planowały obejrzeć Fairy Tail. Dlatego zakończę ten artykuł w tym momencie, dziękuje za uwagę. Edytowane 20 Września 2017 przez Natsu afiefwkjfwkeffkn. , Ophis , Titania i 5 innych 3 5 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ophis Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 @up nie ma to jak nabijanie postów. Widać, że się napracowałeś przy tym, ogromny plus za pracę. Anyway, only Gray ✪ Naтѕυ [夏] 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-101920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titania Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 14 godzin temu, Natsu napisał: Natsu jest młodym, beztroskim i lekkomyślnym To idealnie do Ciebie pasuje @Natsu :* 14 godzin temu, Natsu napisał: Jest osobą dojrzałą, surową, zaradną. Jest również osobą przestrzegającą zasad jak i osoba pilnująca aby inni się ich trzymali. Najczęściej nosi zbroje z bardzo prostego powodu - czuje się w niej bezpiecznie. Chociaż dobrze mnie opisałeś władco płomieni! Zapomniałeś opisać Froscha! Dla niektórych i tak anime to będą zwykłe bajki, jednak dla nas to coś więcej. To fikcyjny świat, w którym nie jeden chciałby "mieszkać" mając u boku takich ludzi i wartości, którymi emanuje tamten świat. Dobra robota Natsu. Jestem z Ciebie dumna. Przynajmniej raz mogę Ci to przyznać FAIRY TAIL rządzi! Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-101935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
✪ Naтѕυ [夏] Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Teraz, Titania napisał: To idealnie do Ciebie pasuje @Natsu :* @Titania Cos w tym jest! Tez Cie kocham moja droga przyjaciolko hahahah Nastepnym razem Tez Cie uratuje! Erza płakała, głos jej drzal i sie poddawala. Nie chce takiej Erzy. Erza powinna byc zawsze silna i odwazna, to dlatego... bede walczyl!! ~Natsu! Każdy kto podniesie rękę na naszą gildię jest wrogiem. Rozwalę ich wszystkich! ~Natsu! #MoeteKitaZo Już zmagałem się z tymi grzechami. Dla maga z Fairy Tail, prawdziwym grzechem jest odwracać wzrok... i nie móc dłużej wierzyć w kogoś innego! ~Natsu! Froscha nie moglem opisac niestety jak i wielu innych osob/rzeczy bo bylby to spoiler dla osob ktore planuja obejrzec nasz ukochane Fairy Tail :x Teraz, Titania napisał: Dla niektórych i tak anime to będą zwykłe bajki, jednak dla nas to coś więcej. To fikcyjny świat, w którym nie jeden chciałby "mieszkać" mając u boku takich ludzi i wartości, którymi emanuje tamten świat. Dobra robota Natsu. Jestem z Ciebie dumna. Przynajmniej raz mogę Ci to przyznać FAIRY TAIL rządzi! Tutaj sie z Toba w 100% zgadzam smutny jest fakt, ze ludzie tak hejtuja anime, ze to glupie bajki itd ale smieszne jest to, ze znam kilka osob, ktore hejtowaly anime kiedy tylko mogli, a po tym jak im pokazalem kilka z nich, opisalem o co chodzi, jaki to ma przekaz, jakie wartosci itd to sami zaczeli ogladac powiem wiecej... obejrzeli w krotkim czasie wiecej anime niz ja przez 5 lat. Teraz za kazdym razem gdy sie z nimi spotykam jest zawsze poruszany temat anime i mowienie jakie to anime nie jest zaebiste Chcialbym jeszcze dodac cos do mojej pracy o czym ze zmeczenia zapomnialem. Jak kazdy fan Fairy Tail wie i z czego kazdy fan sie cholernie cieszy w 2018 roku rusza trzeci i zarazem ostatni (niestety :((( ) sezon Fairy Tail. Czekamy z niecierpliwoscia. Moete Kita Zo! .::FocuS::. 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-101950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frizuu Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Wielki plusik! Dziwny zbieg okoliczności, że dzisiaj z moją bliższą koleżanką która jest fanką Fairy Tail, rozmawiałem o właśnie tych postaciach. Dziękuję, że zachęciłeś mnie do obejrzenia. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-102102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waave Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 To się naczytałem http://scr.hu/8p0m/65zw3 Ciekaw zaś jestem skąd to przekopiowałeś, bo nie podałeś źródła. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-102103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcy?! Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Praca bardzo dobra jak napisałeś ją sam to gratulacje Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-102123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::FocuS::. Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Wszystko fajnie tylko było podać źródło Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-102129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
✪ Naтѕυ [夏] Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Godzinę temu, Sentence ;c napisał: To się naczytałem http://scr.hu/8p0m/65zw3 Ciekaw zaś jestem skąd to przekopiowałeś, bo nie podałeś źródła. Nie podalem zrodla, gdyz bylaby to reklama innej sieci z ktorej przyszedlem 36 minut temu, bcy?! napisał: Praca bardzo dobra jak napisałeś ją sam to gratulacje Oczywiscie, ze praca jest mojego autorstwa Jesli nadal mamy tutaj niedowiarkow co do mojego artykulu zapraszam na pw, podesle jak i przedstawie dowody ktore wam pieknie udowodnia, ze praca jest mojego autorstwa Zapraszam http://steamcommunity.com/profiles/76561198019832290/ Edytowane 20 Września 2017 przez Natsu Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-102134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afiefwkjfwkeffkn. Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Super wszystko napisane, masz tu like haha Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/13371-fairy-tail-ogon-wr%C3%B3%C5%BCki/#findComment-102204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi