Skocz do zawartości

Problem - Strzelec Wyborowy

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez dredek,

Rekomendowane odpowiedzi

1. Pytanie/problem: Strzelec wyborowy

2. Opis: Witajcie, Dziwna sprawa z klasą Strzelca Wyborowego....07.07 przerzuciłem się na niego z elektryka, bo ma ak i m4 oraz ,,zmniejszony rozrzut", nabiłem nim chyba z kilkanaście lvl, (super gra była, gratki za to), wracam z pracy i coś mi nie siadało. Po ogarnięciu tematu spostrzegłem, że zniknął dopisek o ,,zmniejszonym rozrzucie". Czy ja mam rozdwojenie jaźni, czy w ciągu dnia znerfiliście tą klasę? I nie, nie pomyliłem opisu klasy z perkiem ,,eliminator rozrzutu". Nie widzę w nim sensu, aby w innych okolicznościach niż ,,zmniejszony rozrzut"  marnować 5k monet na przeniesienie poziomu.

3. Data i czas wystąpienia problemu: 08.07.2025

4. Materiały poglądowe (opcjonalnie):

image.png.a781a401678ffa7f6346a979eb93b4e2.png

A jak jesteśmy w temacie klas to z obserwacji wnioskuję, że Morderca i Zabijaka są ewidentnie przesadzonymi klasami na tle reszty bezużytecznych, nie grywalnych klas. 

Dzięki i pozdrawiam 

https://1shot2kill.pl/topic/124819-problem-strzelec-wyborowy/

Jeśli tylko mogę dodać coś od siebie, fajnie że coś dodaliście. Pytanie czy właśnie ten strzelec wyborowy ma tylko ogranicznik rozrzutu czy ogranicznik z wartościami eliminatora. Goście na westwoodzie z drugiego końca mapy biją jak szaleni. Moim zdaniem trochę przesadzone. Jeśli robicie buffa dla jednej klasy to czemu np robicie nerfa dla innych klas np dla szaleńca. Strzelec moim zdaniem ogranicznik na TAK ale lekki ogranicznik.... Powrót do ustawień szaleńca sprzed zmian. 

https://1shot2kill.pl/topic/124819-problem-strzelec-wyborowy/#findComment-9253792

• Paweł. zmienił(a) tytuł na Problem - Strzelec Wyborowy

@  CiustekkTM Klasa strzelec wyborowy dostała nerfa bo się okazała za mocna z tym ogranicznikiem co do klasy morderca/zabijaka myślę że morderca jest klasą megapremium i jest idealnie zrobiony moim zdaniem ostatni raz ta klasa to nawet buffa dostała z 10dmg max do 15dmg wystakowanych  a z kolei zabijaka to premium i nie ma w sumie nie jest tak mocny nie widziałem dawno żeby ktoś nim grał.

https://1shot2kill.pl/topic/124819-problem-strzelec-wyborowy/#findComment-9253859

Klasa Strzelec Wyborowy otrzymała buffa w postaci ogranicznika rozrzutu (50% rozrzutu). Zmiana trafiła na serwer 30.06.

Obserwowaliśmy sytuacje klasy przez kilka kolejnych dni i wniosek był jeden - zbyt op. Dodatkowo wpływały do nas skargi odnośnie tej klasy, że jest przesadzona.

Jak już @ Spider  zdążył spostrzec, ludzie z drugiego końca mapy bili jak szaleni.

Z tego powodu w dniu 07.07 został przeprowadzony nerf i usunięto ogranicznik rozrzutu.

Przyjrzymy się klasom takim jak Morderca czy też Zabijaka i być może wprowadzimy zmiany, ale na ten moment zostaje aktualny stan. Nie tak dawno dyskutowaliśmy na temat klasy Morderca i wszyscy jednogłośnie doszliśmy do wniosku, że klasa jest odpowiednio zbalansowana. Zabijaka faktycznie wydaje się być bardzo mocnym tankiem zwłaszcza, gdy odpali umiejętność dlatego też będziemy obserwować sytuacje ale osobiście wydaje mi się, że można ją dość łatwo kontrować.

Przeprowadzimy jeszcze dyskusje odnośnie klasy Strzelec Wyborowy i przemyślimy kwestie dodania jej ogranicznika rozrzutu ale tym razem 20/30%. 50% to znacznie za dużo + po dokupieniu w sklepie ogranicznika, który również daje 50% wychodzi nam totalny eliminator rozrzutu co wpływa już negatywnie na rozgrywkę.

https://1shot2kill.pl/topic/124819-problem-strzelec-wyborowy/#findComment-9254095

Super.

Dzięki wielkie za wyczerpujące odpowiedzi.

Gadaliśmy o tej klasie na serwerze i sami z siebie doszliśmy do wniosku, że nazwa klasy zobowiązuje i fajnie jakby miał ogranicznik.

Zaproponowaliśmy nawet między sobą, że można by zostawić ten ogranicznik co był + ignorowanie wytrzymałości +  (tym razem) 1/10 lub 1/12 na podwójne obrażenia, ale zabrać mu jedną broń - AK.

Gdyby zabrać mu M4 to klasa ta była by bezpłatną wersją Mordercy (pomijając teleporty), niech coś ich rozróżnia. 

Statystyki startowe można by zostawić.

W dobrym kierunku poszła zmiana Elektryka, z resztą klas też by można coś zrobić.

Sęk w tym wszystkim jest, że klasy premium zbytnio odstają od reszty, przydałaby się na nie kontra (tak jak było w przypadku amadeusza - ale nie tak brutalna), lecz nie niszcząca całej koncepcji płatnych klas.

Podobnie jest z Cichym, niby niewidzialny, ale bardzo łatwo go znaleźć. Wiedząc, że ktoś nim gra wystarczy lekko spoglądać na rzucany przez niego cień pod nogami. Na chwilę obecną już chyba nikt nim nie gra, a potencjał ma-jeśli ktoś jest ślepy :)

https://1shot2kill.pl/topic/124819-problem-strzelec-wyborowy/#findComment-9254269

• Eyzar. zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...