Ilovenoobs Posted October 18, 2023 Share Posted October 18, 2023 Hej, Aktualnie siedzę nad przeportowaniem swoich niemal 10 letnich map z CS:GO do CS2 i zdecydowałem się portować je od 0 (Mimo teoretycznej możliwości otworzenia plików z starego engine - ale bez tekstur i obiektów za to z masą błędów) I póki co obyłem się z silnikiem na tyle, że tempo pracy jest co najmniej nienajgorsze. Co ja mówię nienajgorsze, średnie! No więc klucz problemu jest taki, że nie udało mi się za ch* wafla zrobić działającego na włącznik światła z nowego light_omni (Komendy typu SetLightEnabled/Disabled TurnOff/On ignorowane) Nie udało mi się również zrobić działającego env_smoketrafil ani env_smokestack mimo, że te obiekty w silniku są. Dawałem im zarówno textury domyślne, jak i od smokeGrenade. Dawałem im różne kąty i przeźroczystość. Nada. Null. Nic. Z bardziej rzeczy uciążliwych, to zauważyłem też, że teleport mimo trzymania naszego kierunku wciąż nadaje nam velocity w kierunku sprzed teleportu. Docelowo jak wejdą pluginy na bunnyHop, to na mapach DR nad którymi pracuje problemu nie będzie ale może po prostu zapominam o jakiejś fladze? Sam żadnej nie zauważyłem. Tak używam landmark destination orientation. Dodam od siebie może jedną rzecz, która może komuś pomóc, by nie przynosić tylko problemów. Nie ma w nowym silniku func_illusionary, więc pozostaje zwykła niefunkcyjna ściana dla której wyłączamy kolizje i efekt jest zgoła taki sam. A jak ktoś chcę, żeby w tym miejscu kolizje raz były, a raz nie, to polecam dać texturę no-draw na wasz wybrany obiekt. Przynajmniej ja postąpiłem w ten sposób. Link to comment https://1shot2kill.pl/topic/117765-problemy-z-nowym-hammerem/ Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts