M4A1 Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Witam drogich czytelników! Po dość długiej przerwie postanowiłam przełamać się i przeprowadzić wywiad. Mogliście dostrzec, że od niedawna na naszym forum gości świeża krew, która pełni funkcję Technika Serwerów Counter Strike 1.6, a mowa tutaj o niejakim @ Horhe . To właśnie on będzie bohaterem tego wywiadu. Postanowiłam zapytać go o dość ważne aspekty jego życia oraz zawrzeć same podstawowe informacje o jego osobie. M4A1: Horhe: Cześć Dawidzie! Bardzo się cieszę, że zgodziłeś się na udzielenie mi wywiadu. To dla mnie zaszczyt mieć pod skrzydłami nową osobę w naszej sieciowej załodze. Z przywitania wiemy, że nazywasz się Dawid jednak to za mało informacji i czuję niedosyt, nasi użytkownicy pewnie też. Czy mógłbyś uchylić nam rąbka tajemnicy i opowiedzieć parę podstawowych słów o sobie? Cześć Kinga. Większość z Was z przywitania może kojarzyć, że nazywam się Dawid. Mam 22 lata, a moim hobby jest zarabianie sosu. Lubię pograć w różnego typu gierki np. League Of Legends czy Counter Strike, gdy nie mam motywacji do grania to zwykle oglądam seriale lub anime. Mówisz, że Twoje hobby to zarabianie sosu. Mogę wywnioskować, że chodzi Ci o pieniądze. Powiedz nam w jaki sposób udało Ci się zarobić pierwsze pieniądze. Pamiętasz może ile miałeś wtedy lat? Jasne, że pamiętam. Pierwsze pieniądze zarobiłem w wieku 12 lat na swoim pierwszym serwerze Counter Strike 1.6. Do dziś pamiętam jak pobrałem paczkę z amxxa i wgrałem ją na serwer, a następnie zacząłem go reklamować po innych forach, aby dotrzeć do większej ilości graczy. Później została już tylko kwestia pobierania pieniędzy z usług, które tak swoją drogą szły na konto mamy i ona mi te pieniądze wypłacała. Nigdy nie zapomnę jej słów w tamtym okresie, które pozwolę sobie zacytować: "Dawid uważaj w tym internecie, bo wszyscy jeszcze pójdziemy siedzieć." Widzę, że główka pracuje od najmłodszych lat i papier był zarabiany całkiem poradnie, pewnie szastałeś tam na lewo i prawo w sklepiku szkolnym. Patrząc na tamte lata serwery CS 1.6 cieszyły się ogromną popularnością, także plus za pomysłowość. Mógłbyś opowiedzieć coś o swojej aktualnej pracy? Pracujesz na całym etacie jako technik czy zajmujesz się kompletnie czymś innym, a forum to tylko taka zajawka? Oj tak, dokładnie tak było. XD Aktualnie obejmuje stanowisko operatora wózków widłowych w firmie Velvet zajmującą się produkcją papieru toaletowego, ręczników kuchennych, chusteczek itp. Pracuje w systemie czterobrygadowym, więc często zdarza się, że w weekendy pracuje, zaś w środku tygodnia mam wolne, ale nie ma takiej tragedii jeżeli chodzi o grafik. Po powrocie z pracy zazwyczaj zasiadam do komputera i grzebie przy serwerach, a jeśli nie ma większej roboty to odpalam gierkę i gram. Powiem Ci, że dość ciekawe stanowisko. Uważam tak, ponieważ kiedyś ojciec dał mi się przejechać wózkiem i sprawiało mi to niezłą frajdę. Masz całkiem dobry ten system pracy zwłaszcza, że w tygodniu wypada Ci wolne. Najważniejsze, że nie narzekasz na swoją pracę, a to już pozytywny aspekt. Na samym początku wywiadu wspomniałeś, że oprócz grania oglądasz również seriale i anime. Do seriali wrócimy niebawem, ale najpierw porozmawiajmy o tej drugiej kategorii. Czy potrafiłbyś wskazać swoje ulubione anime oraz bohatera? Hmm, jeśli chodzi o anime to jestem fanem Naruto. To ono zapadło mi najbardziej w pamięć, ale może to być spowodowane tym, że Naruto było moim pierwszym obejrzanym anime. Od tamtego czasu obejrzałem wiele innych ciekawych tytułów, więc wymienię kilka takich, które są dla mnie rewelacyjne i momentami lubię do nich wracać. Są to: Kimetsu no Yaiba, Shingeki no Kyojin (SNK), Jujutsu Kaisen, Death Note, High School DxD, Fairy Tail i Sword Art Online (SAO). Jeśli chodzi o postacie to nie potrafię wskazać konkretnie jednej ulubionej. Jest ich parę, między innymi: Natsu, Issei, Rias, Gojo, Itadori, Itachi, Shisui, Naruto, Sasuke, Eren, Mikasa, Levi. Za Naruto, aż zbiję Ci pionę. Również jest jednym z moich ulubionych anime i pierwszych, które obejrzałam, a Itachi to mój ulubiony bohater. Z tych które wymieniłeś oglądałam jeszcze Kimetsu no Yaiba oraz Deathnote, także mogę śmiało polecić. Są naprawdę godne uwagi. Wymieniłeś dość sporo ciekawych bohaterów. Z tego co mogłam zauważyć większość z nich pochodzi z DxD, Fairy Tail czy Ataku Tytanów. Interesujące, aż nasunęło mi się pytanie w formie zabawy. Która z wyżej wymienionych postaci odzwierciedla Twoją duszę? Czy macie jakieś wspólne cechy z którymi się utożsamiasz? Myślę, że żadna z wymienionych postaci w 100% nie odzwierciedla mojej duszy. Mam jednak parę wspólnych cech charakteru z tymi bohaterami, na przykład z Itadori łączy mnie uczciwość. Issei jest zboczony, chociaż ja nie jestem w aż tak dużym stopniu jak on . Gojou poczucie humoru i pewność swoich umiejętności to dwie cechy, które nas łączą. W Shisui odzwierciedla mnie życzliwość. Na sam koniec zostawiłem wisienkę na torcie. Naruto jest żywiołowy, Eren uparty, a Levi zimny, co daje nam istne combo. Zimny, uparty, zboczony. To prawda, niezłe combo nam się tu zrodziło, brakuje jeszcze dopiski "drań" . Wątek anime zostawmy za sobą i przejdźmy do nieco popularniejszej kategorii jaką są seriale. Jesteś netflixowym maniakiem i na bieżąco śledzisz nowości czy raczej oglądasz stare, popularne ekranizacje? Można powiedzieć, że jestem netflixowym maniakiem. Wszystkie nowe tytuły już obejrzałem, teraz oglądam sezony które wychodzą na bieżąco. Wczoraj podajże zawitały na netflixa kolejne 2 nowe odcinki Stranger Things, więc w wolnej chwili trzeba będzie to nadrobić. Maniakiem można mnie było nazwać już wtedy, gdy zaczynałem oglądać seriale typu Dom z Papieru, Peaky Blinders czy Gra o Tron, bo nie było dnia, w którym nie obejrzałbym chociażby trzech odcinków. Ahhh Dom z Papieru, Peaky Blinders i Gra o Tron to moja top3 w rankingu seriali. Uwielbiam do nich wracać dosyć często. Uważam, że potrafią wciągnąć nie tylko swoją fantastyczną fabułą, ale także rewelacyjną grą aktorską. Załóżmy, że do końca życia możesz oglądać tylko jeden serial. Na co padłby Twój wybór i dlaczego? Co jest taką Twoją netflixową perełką? Hmm niech pomyślę. Taka moja netflixowa perełka to chyba Breaking Bad, ale to tylko dlatego, że na tej platformie nie ma Gry o Tron, bo właśnie ten serial bym wybrał jako numer jeden. W dużym skrócie to jeszcze żaden z seriali nie wywołał u mnie tyle emocji co Breaking Bad czy Gra o Tron. Fabuła była bardzo wciągająca, zaś aktorzy odegrali perfekcyjnie swoją rolę. "Breaking Bad" to serial realistyczny i poważny. Jest pozycją obowiązkową dla tych, którzy cenią sobie wiarygodnych bohaterów oraz konkretną, rozbudowaną i poważną fabułę. W 100% się z tym zgadzam. Są to takie dwie perełki, które każdy musi zobaczyć choć raz. Polecam obejrzeć, gdy pogoda za oknem jest ponura, wtedy serial wciąga jeszcze bardziej. Nasi czytelnicy wiedzą już parę dość ważnych kwestii o Twojej osobie, ale zabrakło czegoś ważnego, a mianowicie miejscowości z której pochodzisz. Świetnie się składa, bo przygotowałam ciekawe pytanie, które wymaga od Ciebie sporej dawki wyobraźni. Załóżmy, że jesteś przewodnikiem, a my Twoimi turystami. Dostałeś za zadanie, aby nas oprowadzić po miejscowości w której mieszkasz lub większego miasta położonego niedaleko Ciebie. Od czego rozpocząłbyś naszą wędrówkę? Co godnego uwagi pokazałbyś swoim wędrownikom? Pochodzę z małej miejscowości, która położona jest między Krakowem a Katowicami. Co do oprowadzania akurat dobrze się składa, bo mam wykształcenie turysty, a pobliską miejscowość otacza prawdziwe piękno natury, także Ci co kochają piękne widoki będą zachwyceni naszą wycieczką. Przygotujcie się i wyruszamy! Początkowym punktem naszej wędrówki będzie Zalew Sosina znajdujący się w Jaworznie. Zalew cieszy się ogromną popularnością wśród zwiedzających, osób zainteresowanych sportami wodnymi, rybaków i osób lubiących odpoczywać na łonie natury. W południowo-wschodniej części znajduje się kąpielisko, a plaże są piaszczyste i bardzo zadbane. Na środkowym obszarze Zalewu Sosina znajduje się rezerwat ptactwa wodnego w którym możemy podziwiać nieskazitelnie piękne ptactwo. Wokół zalewu przebiega asfaltowy szlak pieszo-rowerowy, który świetnie nadaje się do spacerowania jazdy na rowerze lub na rolkach. Więc jeżeli od pieszej wędrówki rozbolą nas nogi to możemy przesiąść się na rowery. Ścieżka ma około 5 km i pozwala nam dotrzeć do tych bardziej dzikich zakątków jeziora. Co jakiś czas mijamy wchodzące w jezioro drewniane pomosty, na których możemy odpocząć lub się poopalać i wypić zimnego browarka. Ten pięknie rozciągający się krajobraz skradł me serce. Nieskazitelnie czyste zbiorniki wodne, zazielenione tereny, a dookoła rozciągająca się panorama miasta to coś pięknego. Idealne miejscówki na weekendowy relaks czy poranne nabijanie kroków. Coś czuję, że gdybym mieszkała w tych okolicach to pobiłabym swój dzienny rekord liczby kroków. Myślę, że pokazując nam takie widoki spisałeś się na medal, a co do wypicia browarka to stawiasz naszym czytelnikom. Odpowiada Ci miejsce w którym mieszkasz czy jednak masz swoje wymarzone miejsce na ziemi do którego chciałbyś się przeprowadzić gdybyś tylko miał możliwość? Moje aktualne miejsce zamieszkania jest idealne pod każdym względem. Mam tu dużo lasów, zbiorników wodnych i przepiękne widoki. Dodatkowo jest bardzo mały ruch, a wokół panuje cisza i spokój. Czego chcieć więcej? Jest to mój taki raj na ziemi. Spotykam pierwszą osobę, której podoba się miejsce w którym mieszka. Nic tylko się cieszyć! A krajobraz masz naprawdę cudowny, aż zazdroszczę. Temat Twojej miejscowości mamy za sobą zatem wejdźmy w świat wirtualny, który będzie związany z grami komputerowymi i forum. Na pierwszy ogień weźmy naszą sieć. Powiedz jak się tutaj znalazłeś? Zostałeś przez kogoś zaproszony czy całkowicie przypadkowo los nam Cię zesłał? A czy tym losem można nazwać Erwina? @ Erwin. skontaktował się ze mną i zaproponował dołączenie do Waszej sieci oraz objęcie posady technika serwerów. Zastanowiłem się i zgodziłem się na tą propozycję. W końcu lubię grzebać przy serwerach, więc dlaczego by nie? Cały @ Erwin. , chyba zawsze znajdzie osobę chętną do podjęcia współpracy. Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Mam nadzieję, że szybko się tutaj zadomowisz i będzie Ci się dobrze pracowało z resztą administracji. Opowiedz nieco o swojej pracy przy serwerach czyli jak to wszystko wygląda kątem oka technika. Wiadome jest to, że cała technologia idzie do przodu, więc człowiek uczy się całe życie, ale czy są rzeczy, które jeszcze sprawiają Ci trudność czy radzisz sobie całkiem nieźle? Jakbyś ocenił swoje dotychczasowe umiejętności? Moja praca przy serwerach głównie opiera się na dbaniu o serwery od tej strony technicznej. Głównie jakieś poprawki, wprowadzanie nowości, czy też modyfikacja obecnej zawartości. Wszystko oczywiście z myślą o graczach. Staram się działać w stronę pozyskania nowych graczy. Wiadomo niektórym starym wyjadaczom średnio podobają się nowe pomysły, ale czasy się zmieniają, gracze również i trzeba serwery dostosowywać do ich potrzeb. Moim zdaniem potrafię całkiem sporo jeśli chodzi o amxx, ale są też rzeczy, które sprawiają mi problemy. Jeśli miałbym ocenić swoje umiejętności (całokształt) od 1-10 to byłoby to 7/10. Dlaczego tak nisko? A no dlatego, że zawsze może być lepiej i jak już wspomniałem są rzeczy, które sprawiają mi trudności. Uważam też, że są osoby, które ogarniają tą robotę znacznie lepiej niż ja. Moim zdaniem Twoje umiejętności są na wysokim poziomie niż na niskim Panie skromny. Świetnie, że zgodziłeś się pomóc przy serwerach i trzymam kciuki, aby udało się odbudować DD2 i przyciągnąć nowych jak i starych graczy. Będę się cieszyć, gdy ujrzę cały zapełniony serwer. Zresztą zapewne nie tylko ja. Czy mógłbyś uchylić rąbek tajemnicy i zdradzić nam co planujesz w niedalekiej przyszłości związanego z serwerem? Nie mam sporych planów co do DD2, jest to klasyczny serwer bez żadnych modów, gdzie nie ma zbyt dużego pola do popisu. Do tej pory zebrałem już kilka sugestii graczy z serwera. Na dniach zapewne razem z @ MLK. wrzucimy ankiety dotyczące zmian w których to gracze zadecydują co będzie zmienione na serwerze i wtedy zaczniemy działać. W takim razie czekamy z niecierpliwością i trzymam kciuki za to, aby wszystko poszło po Waszej myśli. Myślę, że temat serwera możemy już sobie odpuścić. Pozostało nam tylko bacznie obserwować pojawiające się wątki w dziale serwera i pomóc w podejmowaniu decyzji związanych z jego przyszłością. Wspominałeś, że grasz w lola. Grasz 4fun czyli dla relaksu ze znajomymi czy masz parcie na wbicie rangi? Gram głównie 4fun dla relaksu, ze znajomymi, ale czasami bywa tak, że sam rozegram jakiś meczyk. Ranga? Ranga wbija się sama, nie mam na nią jakiegoś parcia. Dobrze się składa, bo sama sporadycznie gram 4fun, więc możemy ugadać się na jakiś meczyk. Jaką postacią grasz najczęściej? Najczęściej wybieram Brand, Diana, Lucian. Jest to moje najlepsze trio. Nigdy nie miałam okazji, a może raczej odwagi zagrać tymi postaciami. Ja głównie wybieram Miss Fortune oraz Caitlyn, chociaż nimi jakieś kille zdobędę. Powoli zbliżamy się do końca naszego wywiadu, więc na sam koniec przygotowałam Ci krótką serię szybkich pytań. Pytanie pierwsze: Jaka jest Twoja ulubiona potrawa? McDonald. XD Haha. To dopiero szybka odpowiedź! Jakie jest Twoje wymarzone auto? Szczerze to nie mam wymarzonego. Planuje zakupić w niedalekiej przyszłości BMW, ale nie mam pojęcia jeszcze jakiego. Wyjdzie wszystko, gdy będę już zbliżał się do zakupu. Becia, dobry wybór. Mi się marzy skromne E46. Ostatnie pytanie. Jaką bajkę lubiłeś oglądać najbardziej będąc dzieckiem? Najbardziej lubiłem oglądać Epokę Lodowcową. Fantastyczna bajka! Dobry wybór, również lubiłam tą bajkę, ale nie byłam jej wielką fanką. Moje serce skradł Król Lew i jest to niezmienne. Dziękuje Ci bardzo za chęć udzielenia mi wywiadu oraz poświęcony czas. Mam nadzieję, że nikogo nie zanudziliśmy naszym wywiadem, a informacje w nim zawarte zaspokoją ciekawość. piter. , MagdalenaGS , MLK. i 4 innych 5 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113937-97-wywiad-horhe/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagdalenaGS Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Bardzo fajny i ciekawy wywiad :) Serducho za BMW poleciało @ Erwin. stoi zaraz koło Passata XD muahahhahahahahha 3 Lipca 2022 Za BMW poleciało.. Na złom? Hehe. M4A1 , dredek , czekoladka i 1 inny 1 2 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113937-97-wywiad-horhe/#findComment-9175781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeveS Opublikowano 3 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Spoko wywiadzik, przyjemnie się czytało. M4A1 i piter. 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113937-97-wywiad-horhe/#findComment-9175818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strafelegit Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Przyjemny wywiadzik M4A1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/113937-97-wywiad-horhe/#findComment-9177473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi