Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 31.12.2021 o 16:19, Kreator napisał:

Moja propozycja:

- Zmniejszyć itemki 1/x wszystkie bądź usunąć je

- Zmienić klase Baal ( chodzi tutaj o ładowanie tych pocisków )

- Dodać blokadę na małe mapy tzn ( jeżeli jest 4 graczy można dać vote na małą mapę, a jak jest więcej niż te 4 osoby opcja z małymi mapami do nominowania czy tez pokazywanie małych map w vote powinno być usunięte, bo znowu jest to samo czyli non stop małe mapy i expienie postaci, a duże mapy są sporadycznie wybierane albo jak ktoś się odezwie żeby wybierać większe mapy.

- Wstawiałem pomysł z edytowaniem um na kosie niektórych postaci czy też ich um których nie ładujemy na kosie fajnie by było gdyby ktoś na to spojrzał.

- looser już fajnie rozpisał artefakty można by było coś z tego wziąć.

- również fajnie było by gdyby pojawiły się prezenty na czas świąteczny zamiast butelek oraz czapek mikołajowych na modelach postaci.

- Zmniejszenie statów niektórych postaci na zręczność czy też hp bo połączenie itemków + artefaktów + stat czasami bijemy z M4 w kogoś po 10 dmg lub postać biega z 400hp+ i bijemy w nia czasami kilka magazynków.

- Tutaj bardziej wytłumaczę, a więc gdy kogoś bijemy i ktoś zabierze fraga fajnie by było gdyby ten exp był rozłożony na pół dla jednego jak i drugiego bo tak to bije się kogoś i ten drugi kradnie fraga i ma całego expa za tą postać. 

Jak narazie to tyle, ale najbardziej liczę na wprowadzenie zmian z tymi małymi mapami. :) 

Cytat

Zmniejszyć itemki 1/x wszystkie bądź usunąć je

Wymień itemy i zaproponuj nowe wartości.

Cytat

Zmienić klase Baal ( chodzi tutaj o ładowanie tych pocisków )

Masz jakiś pomysł odnośnie nowej umiejętności ładowania na nożu?

Cytat

Dodać blokadę na małe mapy tzn ( jeżeli jest 4 graczy można dać vote na małą mapę, a jak jest więcej niż te 4 osoby opcja z małymi mapami do nominowania czy tez pokazywanie małych map w vote powinno być usunięte, bo znowu jest to samo czyli non stop małe mapy i expienie postaci, a duże mapy są sporadycznie wybierane albo jak ktoś się odezwie żeby wybierać większe mapy.

Co myślicie o przywróceniu pluginu mala mapa oraz usunięciu z pól map tych małych? Wtedy podczas gdy na serwerze będzie mniej osób będzie można wywołać komendę mala mapa i zagłosować na małą mapę.

Cytat

Wstawiałem pomysł z edytowaniem um na kosie niektórych postaci czy też ich um których nie ładujemy na kosie fajnie by było gdyby ktoś na to spojrzał.

Sprawdzałem już to dosyć dawno ale te umiejętności zaproponowane przez Ciebie są zbyt skomplikowane, mogę je wykonać ale po co tracić czas na coś co będzie używane sporadycznie lub w ogóle.

Cytat

looser już fajnie rozpisał artefakty można by było coś z tego wziąć.

Jest to już zrobione :P

Cytat

Zmniejszenie statów niektórych postaci na zręczność czy też hp bo połączenie itemków + artefaktów + stat czasami bijemy z M4 w kogoś po 10 dmg lub postać biega z 400hp+ i bijemy w nia czasami kilka magazynków.

Mam w planach zrobić limit statystyk osobny dla każdej postaci, także cierpliwości, niedługo będzie :D

https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9160329

w /sklepsms nie da sie kupić klasy Blamethara

Nie wiem co zostało poprawione z itemem z którym mamy 50 hp i zadajemy więcej obrażeń, ale dalej ludzie biegają z tym itemkiem i mają po 300hp

Edytowane przez Danse Macabre
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9160388

-Nowa umiejetnosc na nozu dla Baala - magiczny pocisk taki jak u palladyna, maksymalnie jeden moze byc naladowany, a ogolnie moze sie naladowac 3 razy w ciagu 1 rundy

-Istnieje mozliwosc zmiany priorytetu wyswietlania menu z broniami, tak, aby statystyki byly wazniejsze i wyswietlaly sie w pierwszej kolejnosci? W chwili obecnej, mozemy wbic nawet kilka lvli i dopiero po kilku rundach wyskoczy nam menu z rozdawaniem statystyk

-Usuniecie mapy de_snowfortress, poniewaz sa na niej zbugowane respy po ct i mozna sie zrespic w miejscu, gdzie nie jestesmy w stanie sie ruszyc

-Andariel, 1 ladowanie na nozu -> 1 ladowanie + kazde kolejne co 40 inty, tak jak w przypadku dodatkowego pocisku z trucizna

-Dzin, zmiana modelu kuli badz przerobienie jej na cos innego, bo jest ona strasznie pobugowana i bardzo czesto buguje sie o tekstury, nawet jesli nie powinna (moze wprowadzenie czegos podobnego co bylo kiedys u czarnoksieznika, czyli zamrazajace i podpalajace kule)

-U zabojcy zauwazylem, ze dalej wystepuje bug, gdzie po dostaniu itemu ma sie 5 hp, byl to bodajze przedmiot o nazwie "Oczy Ra"

Itemy do nerfa 

-M4 Master, AK Master, Pierscien Vipa, Master Kill Pack, tutaj nie jestem pewien czy to wszystkie tego typu itemy, jesli jakis ominalem, to edytuje,  wartosci od 1/15 do 1/22

-Patrial, Rusek, Tajemnica Strachu do usuniecia

-Tytanowe Naboje 300 wytrzymalosci -> 150 wytrzymalosci

-Elektryczne Naboje 250 wytrzymalosci -> 150 wytrzymalosci

-Zemsta Lasu 1/1 na zlapanie w korzenie -> 1/5 do 1/10 

Edit.

Co do pluginu mala mapa do 6/8 graczy, jak najbardziej na tak

Edytowane przez looser
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9160513

Dodanie do menu broni svipa kilku broni:  mp5, M3, uzi(dla skrytobójcy), p90(dla druida) i ewentualnie ten auto shotgun

Edytowane przez Aquila
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9160520

-Dodanie komendy /help albo /komendy, ktora zawiera info o komendach takich jak /klasy, /menu ,/mana ,/artefakty ,/kupartefakt oraz informacja o możliwości wylosowania tych op przedmiotów do 20 lvla . Pomoże to nowym graczom, a także czasem widze osoby, które mają 100 lvl +, 300+ kamieni i nie mają artefaktu albo mają jakiś knife begginer na postaci ktora bije z broni bo nawet nie wiedzą ze takie coś jest.

https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9160847

- dostawanie kasy po odrodzeniu się. O co chodzi dokładnie? Wcześniej jak tu grałem pamiętam, że jak sie odradzaliśmy z itemka czy pewnie też kapłana(tego pewny nie jestem) to po każdym ożywieniu dostawaliśmy normalnie pieniążki jak na początku rundy, żeby było za co kupić broń, no bo co to za sens jak sie odradzamy a nie ma za co kupić broni, a wcześniej tak to działało i moim zdaniem było ok.
- sprawienie, żeby skrytobójca dostawał uzi po każdym odrodzeniu. Uzasadnienie: grająć skrytobójcą na mapach aim jeżeli się odrodzimy to nie mamy możliwości użycia innej broni niż pistolecik, bo skryto nie może używać ak/m4 . Co więcej, na zwykych mapach jeżeli się odrodzimy i jesteśmy w CT, to też nie możemy kupić uzi. Uzi nie można też kupić za manę.
- dodanie do sklepu za mane Uzi - związane jest to z poprzednim problemem, że będąc w ct po odrodzeniu czy jezeli ktoś nam wywali broń czy coś nie mamy możliwości używania broni, na której opiera się siła klasy. Poza tym rozwiązałoby to też teoretycznie problem z braku uzi po odrodzeniu na mapach aim, jest to raczej łatwe do zaimplementowania, jednak poprzednia propozycja rozwiązanie  tego problemu byłaby lepsza.

(P.S. Ktoś to czyta w ogóle czy sie produkuję bez sensu? ;d)

https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9161394

Kontynuacja tego:

1. Ale ja biłem nożem w przeciwnika i za każdym uderzeniem trząsł mu się ekran
5. No właśnie na niektórych mapach ustawienie "Nic" nie działa, np. na fy_pool_day

Kolejna kwestia:
Mamy taką sytuację:

Pierwszy gracz gra rzeźnikiem 1 lv, nie ma artefaktu i przedmiotu
Drugi gracz gra rzeźnikiem 50 lv, nie ma artefaktu i przedmiotu, statystyki ma zresetowane

W takiej sytuacji powinni bić sobie tyle samo. Otóż tak nie jest - gracz pierwszy bije gracza drugiego z noża (lewy przycisk myszy) po 63 dmg, a gracz drugi bije tego pierwszego po 75 dmg. Skąd bierze się ta różnica? Co prawda gracz drugi jest w gildii, ale tam nie ma rozdanych statystyk.

Kolejna rzecz, to filtr antyspamowy - po zakupie kilku rzeczy ze sklepu dostaję kicka, bo za szybko to robię (np. na początku rundy kupuję i wywalam przedmioty ze sklepu). Jest to też niesprawiedliwe względem graczy, bo admini nie mają tego problemu - ich nie kicka.

Edytowane przez dfe
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9161432

W dniu 17.01.2022 o 18:55, dfe napisał:

Mamy taką sytuację:

Pierwszy gracz gra rzeźnikiem 1 lv, nie ma artefaktu i przedmiotu
Drugi gracz gra rzeźnikiem 50 lv, nie ma artefaktu i przedmiotu, statystyki ma zresetowane

W takiej sytuacji powinni bić sobie tyle samo. Otóż tak nie jest - gracz pierwszy bije gracza drugiego z noża (lewy przycisk myszy) po 63 dmg, a gracz drugi bije tego pierwszego po 75 dmg. Skąd bierze się ta różnica? Co prawda gracz drugi jest w gildii, ale tam nie ma rozdanych statystyk.

A kevlar ? też zmniejsza obrażenia z noża, więc jeżeli jedna osoba miała kevlar a druga nie to pewnie stąd ta różnica(Np kevlar z Svipa jak to było na mapach fy/aim). Poza tym dmg jest zależne w jaką część ciała uderzysz

Edytowane przez Aquila
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9161542

Faktycznie, jest to pewnie przez kevlar :D

Swoją drogą znalazłem kolejnego buga: Grałem władcą burz i gdy używałem fireballa z super mario, to resetowało mi to cooldown na użycie piorunu. Czyli po użyciu super mario przez 15 sekund nie mogłem użyć piorunu. W drugą stronę nie było problemu - mogłem użyć piorun, a zaraz po nim fireball z super mario.

Moja kolejna propozycja:
Zmiana systemu do głosowania tak, by po zagłosowaniu znikało te menu całkowicie. I tak się nie da zmienić głosu, a te menu strasznie denerwuje w momentach, gdy chcę szybko coś kupić ze sklepu

Edytowane przez dfe
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9161556

U Palladyna, gdy mamy naladowane 3 pociski czasami buguja sie i znikaja po 1 strzale, testowalem to troche i jak naladowalem sie raz, albo dwa to ten problem nie wystepowal, natomiast przy 3 juz jest cos nie tak.

https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9161879

bindowanie menu klas nie dziala

przy glosowaniu na mape przy 15 graczach pojawia sie mapy na max 10 osob

Edit. 

Wchodzę w /menu i jest opcja "bindowanie menu klas" potem należy wpisać bind i nie działa 

Edytowane przez Danse Macabre
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9161950

1. Baal w opisie ma napisane, że haku można używać co 2 sekundy, a w rzeczywistości można używać co 5

2. Na berserkerze mając Annihilus annihilation dostajemy hp ładując się na nożu

3. Na berserkerze mając Annihilus annihilation nie zadajemy o 100 dmg więcej z rakiet

4. Bonus w gildii "zmniejszenie ładowania na nożu o 50%" nie działa

5. Gdy posiadam mniej niż 1 mln expa na klasie i próbuję wpłacić expa do gildii, np. 2000, to otrzymuję komunikat: "Nie możesz wpłacić expa. Wpłać o 1 mln mniej". Mam wpłacić o 1 milion mniej od 2000? Coś tu jest nie tak. Chyba po prostu jest tak, że wpłacać można wtedy, gdy na klasie mamy powyżej 1 mln expa, no ale to komunikat do zmiany

6. Dżin niby zdobywa o 20% więcej expa za zabicie przeciwnika. Grając dżinem na 1 lv zabiłem ponad 150lv i otrzymałem 160k expa. Zmieniłem klasę na psychosa i zabiłem tą samą osobę - otrzymałem tyle samo expa. Chyba w takim razie to nie działa.

Nie wiem czy to błąd, ale na skrytobójcy gdy zostanę ożywiony (bonus z gildii) to nie otrzymuję broni (tej pukawki szybkostrzelnej). No i jest teraz problem, bo nawet w sklepie za manę tego nie kupię, a będąc w CT też nie ma jej w normalnym sklepie.

Cytat

Dodano limit kupowania itemów w sklepie za manę, który wynosi 10 na rundę

Tu błąd w opisie - limit dotyczy przedmiotów kupowanych za kamienie

Edytowane przez dfe
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9162045

19 godzin temu, dfe napisał:

1. Baal w opisie ma napisane, że haku można używać co 2 sekundy, a w rzeczywistości można używać co 5

2. Na berserkerze mając Annihilus annihilation dostajemy hp ładując się na nożu

3. Na berserkerze mając Annihilus annihilation nie zadajemy o 100 dmg więcej z rakiet

5. Gdy posiadam mniej niż 1 mln expa na klasie i próbuję wpłacić expa do gildii, np. 2000, to otrzymuję komunikat: "Nie możesz wpłacić expa. Wpłać o 1 mln mniej". Mam wpłacić o 1 milion mniej od 2000? Coś tu jest nie tak. Chyba po prostu jest tak, że wpłacać można wtedy, gdy na klasie mamy powyżej 1 mln expa, no ale to komunikat do zmiany

6. Dżin niby zdobywa o 20% więcej expa za zabicie przeciwnika. Grając dżinem na 1 lv zabiłem ponad 150lv i otrzymałem 160k expa. Zmieniłem klasę na psychosa i zabiłem tą samą osobę - otrzymałem tyle samo expa. Chyba w takim razie to nie działa.

Nie wiem czy to błąd, ale na skrytobójcy gdy zostanę ożywiony (bonus z gildii) to nie otrzymuję broni (tej pukawki szybkostrzelnej). No i jest teraz problem, bo nawet w sklepie za manę tego nie kupię, a będąc w CT też nie ma jej w normalnym sklepie.

Tu błąd w opisie - limit dotyczy przedmiotów kupowanych za kamienie

Odnośnie punktu trzeciego, tutaj nie ma żadnego buga. Tak ma działać, obrażenia zwiększone mają być z broni, a nie rakiet.

Cytat

Chodzi Ci o szybsze przeładowanie broni o 50%?

https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9162173

1. Przyciąganie hakiem na baalu nie zawsze działa. Grałem teraz, to może z raz zadziałało, a potem to cały czas było, że przeciwnik nie jest w zasięgu. Po zmianie mapy problem zniknął
2. Posiadając SVIP na klasie z 1 lv zabiłem przeciwnika z 1lv i dostałem 80k expa. Nie posiadając SVIP na klasie z 1 lv zabiłem przeciwnika z 1 lv i również dostałem 80k expa. Wygląda na to, że dodatkowy exp za zabicie mając SVIP nie działa
3. Dodałem gracza do gildii, ale jak przechodzę teraz do opcji "wyrzuć gracza", to nic się nie pokazuje. W opisie gildii jest "członkowie 2/6", ale we wpłatach wyświetlam się tylko ja, pomimo, że nowododany gracz wpłacił exp
4. Nadal jest problem z treściami komunikatu przy wpłacaniu expa, np.:
Mam 92 000 expa
Próbuję wpłacić 2000
Otrzymuję komunikat: Masz za mało expa, wpłać mniejszą ilość
Jak to mam za mało? Mam 92k, a próbuję wpłacić 2k
5. W itemach, które dają redukcję obrażeń o 50% nie ma wspomniane o tym, że dają też ciche chodzenie

Edytowane przez dfe
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9162326

1 godzinę temu, dfe napisał:

2. Posiadając SVIP na klasie z 1 lv zabiłem przeciwnika z 1lv i dostałem 80k expa. Nie posiadając SVIP na klasie z 1 lv zabiłem przeciwnika z 1 lv i również dostałem 80k expa. Wygląda na to, że dodatkowy exp za zabicie mając SVIP nie działa
3. Dodałem gracza do gildii, ale jak przechodzę teraz do opcji "wyrzuć gracza", to nic się nie pokazuje. W opisie gildii jest "członkowie 2/6", ale we wpłatach wyświetlam się tylko ja, pomimo, że nowododany gracz wpłacił exp

2. nw o ktorej patrzyles ale pamietaj o tym ze od 23 jest exp x2 + tam jest losowa ilosc expa od do za zabicie + jeszcze sa mnozniki z gildi jesli posiadasz zakupione exp x2 w niej to wszystko trzeba brac pod uwage tez 

3. a tutaj to jest na tej zasadzie ze gildia sie aktualizuje wraz ze zmiana mapy czyli bedzie pokazywac Tobie np tak jak podales ze jest 2/6 a we wplatach itp bedzie dopiero to widac ze zmiana mapy 

https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9162332

8 godzin temu, Setkaa napisał:

2. nw o ktorej patrzyles ale pamietaj o tym ze od 23 jest exp x2 + tam jest losowa ilosc expa od do za zabicie + jeszcze sa mnozniki z gildi jesli posiadasz zakupione exp x2 w niej to wszystko trzeba brac pod uwage tez 

3. a tutaj to jest na tej zasadzie ze gildia sie aktualizuje wraz ze zmiana mapy czyli bedzie pokazywac Tobie np tak jak podales ze jest 2/6 a we wplatach itp bedzie dopiero to widac ze zmiana mapy 

Co do 2: patrzyłem po 2 w nocy, więc nie było vipa dla grających. Poza tym - żaden z graczy nie był w gildii. Exp co prawda jest losowy, ale to były bardzo małe różnice, coś w stylu: 80100, 80200. Zabijając dżinem dostawałem 96k expa z groszami, więc ewidentnie zadziałał bonus dający 20% expa więcej przez klasę

Edytowane przez dfe
https://1shot2kill.pl/topic/109602-propozycje-i-sugestie-graczy/page/5/#findComment-9162333

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...