Skocz do zawartości

[COD 401] Zmiany na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Będę bacznie obserwował. 

No i życzę powodzenia, tyle mi pozostało. ;)

Edytowane przez Azur.
https://1shot2kill.pl/topic/109398-cod-401-zmiany-na-serwerze/#findComment-9137472

Nerf expa bez sensu trochę, przez pierwsze 3-4 dni zadziała. Po tym czasie różnica sił między początkującymi a weteranami i tak będzie na tyle duża ze nowy gracz z respa nie wyjdzie, mimo wszystko życzę powodzenia i sukcesów.

https://1shot2kill.pl/topic/109398-cod-401-zmiany-na-serwerze/#findComment-9137475

To nieprawda, że zwykłe klasy są gorsze, po prostu trzeba wybrać klasę, której potencjał się potrafi wykorzystać. Znajdą się i tacy, co każdą klasą będzie orał. Ostatnio @ Destro grał bez klasy i wszystkich robił z samego glocka. Zablokowanie sgs głupotą? Możliwe, bo sam wolałem tego używać, aczkolwiek jak latałem na BH to już był płacz, więc ciekawy jestem co będzie jak znowu na sgs zacznę latać ja, Kakarot, destro, dalma, green i pare innych osób. Nowy gracz wejdzie, zobaczy że lecimy przez całą mapę na 3 skokach i wyjdzie, tak jak to było zazwyczaj. Ten cod mod utrzymywał się głównie dzięki starym wyjadaczom, a oni obecnie wolą grać gdzieś indziej. Po prostu się już znudził, bo ile można wałkować to samo. Co dacie tym klasom, lepsze staty? To nic nie zmieni. Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie lepszy. Nerf expa? To też brak resetów co miesiąc, bo nikt nie wbije 401 lvl. I i tak będą też tacy co po resecie będą grać dzień i noc nabijając przy tym załóżmy 80-100+ lvl, mając przewagę na kolejny dzień. Albo ludzie wrócą na ten serwer, w co wątpię, bo dla wielu on już jest kaputt albo polecam pójść w CS GO, zamiast utrzymywać to co już przemija.

https://1shot2kill.pl/topic/109398-cod-401-zmiany-na-serwerze/#findComment-9137493

52 minuty temu, N1. napisał:

To nieprawda, że zwykłe klasy są gorsze, po prostu trzeba wybrać klasę, której potencjał się potrafi wykorzystać. Znajdą się i tacy, co każdą klasą będzie orał. Ostatnio @ Destro grał bez klasy i wszystkich robił z samego glocka. Zablokowanie sgs głupotą? Możliwe, bo sam wolałem tego używać, aczkolwiek jak latałem na BH to już był płacz, więc ciekawy jestem co będzie jak znowu na sgs zacznę latać ja, Kakarot, destro, dalma, green i pare innych osób. Nowy gracz wejdzie, zobaczy że lecimy przez całą mapę na 3 skokach i wyjdzie, tak jak to było zazwyczaj. Ten cod mod utrzymywał się głównie dzięki starym wyjadaczom, a oni obecnie wolą grać gdzieś indziej. Po prostu się już znudził, bo ile można wałkować to samo. Co dacie tym klasom, lepsze staty? To nic nie zmieni. Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie lepszy. Nerf expa? To też brak resetów co miesiąc, bo nikt nie wbije 401 lvl. I i tak będą też tacy co po resecie będą grać dzień i noc nabijając przy tym załóżmy 80-100+ lvl, mając przewagę na kolejny dzień. Albo ludzie wrócą na ten serwer, w co wątpię, bo dla wielu on już jest kaputt albo polecam pójść w CS GO, zamiast utrzymywać to co już przemija.

Źle mnie zrozumiałeś. W rękach dobrego gracza, każda klasa będzie dobra nawet ta, która premium nie jest. Nie oszukujmy się, słabszy gracz bez premki nie ma szans z graczem, który gra takim kapitanem lub cichym. Trzeba patrzeć na wszystkich graczy nie tylko na topowych ale również na słabszych. 

52 minuty temu, N1. napisał:

Zablokowanie sgs głupotą? Możliwe, bo sam wolałem tego używać, aczkolwiek jak latałem na BH to już był płacz, więc ciekawy jestem co będzie jak znowu na sgs zacznę latać ja, Kakarot, destro, dalma, green i pare innych osób.

Placz był i będzie zawsze. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Jak wyżej wspomniałam dla mnie zablokowanie sgs, gsj itd jest głupotą. Na codach rozgrywka odbywa się dynamicznie, więc tym bardziej blokowanie tego nie przyniesie pozytywnych skutków. 

55 minut temu, N1. napisał:

Ten cod mod utrzymywał się głównie dzięki starym wyjadaczom, a oni obecnie wolą grać gdzieś indziej.

Konkurencja również ma wiele bugów. Na ten temat się nie wypowiem, my chcemy wyprowadzić ten serwer na prostą. A każdy gracz czy to nowy czy to stary bedzie mile widziany, może kiedyś jeszcze ujrzymy starą ekipę. 

57 minut temu, N1. napisał:

Co dacie tym klasom, lepsze staty? To nic nie zmieni. Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie lepszy. Nerf expa? To też brak resetów co miesiąc, bo nikt nie wbije 401 lvl. I i tak będą też tacy co po resecie będą grać dzień i noc nabijając przy tym załóżmy 80-100+ lvl, mając przewagę na kolejny dzień

Na chwilę obecną działamy już coś w tym kierunku, realizujemy pomysły, które później będziemy testować i wspólnie wybierać te, które wejdą w życie serwera. Od czegoś trzeba zacząć i trzeba próbować, eksperymentować przy tym, a nie siedzieć z podkulonym ogonem. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ja jestem dobrej myśli.

59 minut temu, N1. napisał:

dla wielu on już jest kaputt albo polecam pójść w CS GO, zamiast utrzymywać to co już przemija.

Dobrze, że to @ Erwin. decyduje co chce utrzymywać, a nie Ty. Jak już wyżej wspomniałam, chcemy serwer wyprowadzić na prostą nieograniczając się do jednych tych samych pomysłów lub co reset wprowadzać nowe klasy. Niwelujemy błędy występujące na serwerze, rozpatrujemy propozycje, działamy i startujemy z konkursami. ;)

Każdy ma prawo do swojego zdania/swoich propozycji, szkoda tylko, że jako były opiekun "dawałeś" szanse serwerowi, a teraz jak mogę wywnioskować z Twoich wypowiedzi wróżysz mu, upadek i to, aby przestać go utrzymać. Na wstępie zaznaczałam, że niczego nie obiecuję, ale mogę zagwarantować to, że będziemy próbować go rozwijać jeszcze dalej, kładąc nacisk, aby wspólnie omawiać i podejmować decyzje. Na chwilę obecną o zamknięciu serwera nie ma mowy. 

https://1shot2kill.pl/topic/109398-cod-401-zmiany-na-serwerze/#findComment-9137500

Osobiście bym się przyjrzał statystykom. Dokładniej tutaj mówię o wytrzymce... dalej pamiętam i to mnie odpycha od serwa jak z @ N1.  na serwie coś sprawdzaliśmy. Wybrał sobie komandosa, full wytrzymka, taka sama stata z klanu i dostawał w głowę z ak czy tam mki po 50..... no kuźwa po 50 w głowę... Tu nie chodzi o to czy ktoś umie już strzelać czy nie, ale tamten "balans" pokazał że jeśli nie masz 1/1 to ni chu chu zabijesz takiego gościa. Oczywiście dodając do tego że ten komandos 1/1 z kosy, 0 slow po otrzymaniu obrażeń i gsj= maszynka do rozjebania całego serwa. Problem, przynajmniej w moim odczuciu, nie tkwi w gsj, tym że ktoś naparza 24/7, w szybszym expie czy coś. Na moje problem tkwi w "balansie" statystyk. Oczywiście mówię tu w oparciu o to co grałem kiedyś jak i o to co sprawdzałem wtedy z Piotrkiem. Jeśli ta wytrzymka dalej jest taka "op", bo inaczej czegoś takiego nazwać nie można, to sam nerf tej umki wyrówna to, że gracz z 1 lvl tak czy siak bez he,awp czy innej supermocy 1/1 będzie mógł zabić 300 + po prostu strzałami w głowę. A i precyzując, nie sama wytrzymka z podstawowych statystyk dała Piotrkowi wtedy taki boost, a umka z klanu, przypomnę, w głowę po 50-60 z kuźwa ak czy tam mki.... zbalansować taki wytrzymkę na moje do max 20 % redukcji będzie lepszym wyrównaniem szans między 1 a 300 lvlem niż obecna "wytrzymałość" 

Oczywiście przypominam, że opieram swoje zdanie na osobistych odczuciach jak  i tym co sprawdzałem z Piotrkiem, nie tak dawno temu. ( nie mam pojęcia czy sama ta wytrzymałość była ruszana )

https://1shot2kill.pl/topic/109398-cod-401-zmiany-na-serwerze/#findComment-9137517

Każde próby zmian są na jakiś plus wiadomo ciężko będzie odbić ten serwer. Co do sgs gjs itd to dosłownie kilka osób umie czy to aż taka przewaga ? no nie do końca bo to jest cos 401 gdzie jest dynamiczny i szybki a  poza tym nawet w sklapie można dokupić za monety "abh" albo atut królik ( nie jest też reguła bo np niektóży z abh nie potrafią ale ...) brakuje 3 skoków chociaż z 2 skokami też da sie rozpędzić. Wydaje mi się że może te zmiany coś przyniosą, co do ludzi wiadomo jak pisali ludzie wyżej zazwyczaj grali tu starzy gracze i to fakt część odeszła z różnych powodów nie wnikając faktem jest też to że cs 1.6 "umiera" ale np dla mnie dalej jest lepszy niż taki cs go bo jakiś sentyment i ten klimacik został i od czasu do czasu lubie sobie pograć. Co do klas to tu jest różnie i to naprawde czasem ktoś nowy wejdzie na serwer i potrafi np takim elektrykiem zabijać premki, wiadomo że w dobrych rękach każda klasa jest op i nieraz było tak że ktoś nowy płakał bo gra premką itd sam nieraz zmieniałem na zwykłą klase i gość wychodził finalnie albo kupują premke po czym twierdzą że jest jednak "#!%jowa", równie bywa tak że np lodowym z 80lvl łatwo zabijać np morderce na 400lvl ale np zabijake na 100lvl mając np 200/250 na lodowym nieraz jest cięzko naprawde, tak że no nie do końca zmiana premek ale jakiś balans umiejętności , preków i statystyk by sie przydała. Mam nadzieje że serwer jeszcze odżyje bo nie powiem mimo braku czasu pograłbym z chęcią.

https://1shot2kill.pl/topic/109398-cod-401-zmiany-na-serwerze/#findComment-9137684

"Mam nadzieje że serwer jeszcze odżyje bo nie powiem mimo braku czasu pograłbym z chęcią."

Mimo wszystko, wystarczy że wróci x osób, serwer nei będzie świecił pustkami, to nabierze to jakiegokolwiek sensu (patrząc z tej strony że zawsze jak się widzi pare osób to jest ochota wejść i pograć), bo mimo jakichś zmian etc, bez graczy nic nie ruszy. 

"Jeśli to możliwe, poprosiłbym jak największe grono, o pomoc przy tym następnym resecie i wbicie na serwer. Razem będziemy mogli osiągnąć wiele, lecz tak jak wspomniała Kinga - czy nam zaufacie, a chociaż spróbujecie ponownie? Ja na to liczę." - bardzo dobrze powiedziane

Edytowane przez warning
https://1shot2kill.pl/topic/109398-cod-401-zmiany-na-serwerze/#findComment-9137714

• 4 tygodnie później...

codziennie wchodze na forum i sprawdzam, czy ktoś gra na serwerze. Jak widzę tą pustkę to aż się łezka w oku kręci. Mam wielką nadzieję, że serwer odżyje

https://1shot2kill.pl/topic/109398-cod-401-zmiany-na-serwerze/#findComment-9141417

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...