Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! W tym temacie jest możliwość napisania jakiejś propozycji, bądź zgłoszenia błędu w krótki sposób. Nie wymagamy długich wypowiedzi, jednak jest to dobrowolne - każdy decyduje o długości wypowiedzi. Konkretnego wzoru nie ma podanego, więc proszę Was, abyście pisali klarownie na temat.

https://1shot2kill.pl/topic/107752-szybkie-propozycjezg%C5%82aszanie-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-only-dd22/

Szybka propozycja: dodac dla adminów możliwość nagrywania pov demo dla graczy Steam, na tej samej zasadzie co SS-y, z poziomu menu amx'a. Zaktualizować regulamin w taki sposób, aby przy odwołaniu gracz musiał wrzucić nagrane przez admina pov demo, a przy trzecim brakującym demo (mógł zastopować celowo / przez przypadek) dostawał perm, dokładnie jak w przypadku z SS-ami. Owy plugin pisał donaciak i był sprawdzany na jednym z tutejszych serwerów, wszystko działalo bezproblemowo. Proponuję aby z taką propozycja serwer działał dwa tyg. w trybie testów, jak się okaże że się sprawdza to można pomyśleć nad wprowadzeniem tego globalnie na sieci. Pisze to tutaj i wałkuje ten temat pov demo już setny raz dlatego że sporo razy nadziałem się na problemy właśnie z HLTV przy ocenie gracza, pov takie problemy niweluje. I żadne tłumaczenie że ten plugin w jakiś negatywny sposób może wpłynąć na rozgrywkę mnie nie przekonuje.

Edytowane przez shmileee

Może pokombinować coś z naliczaniem statsów? Na przykład +2 za HS'a, chyba jest to na serwerze dd2 1? Z tego co widziałem na innych niektórych topowych serwach to jest i możliwe że psychologicznie przyciąga graczy. 

Ja proponuję co reset zmieniać skiny dla vipa, mimo iż sam ich nie używam, to patrzenie od X czasu na jedne i te same skiny u graczy może nudzić. 

1. Co do pomysłu @ TERROREK szukanie nowych oryginalnych skinów co miesiąc po czasie stanie się uciążliwe także myśle ze tutaj można zrobić tak by przygotować skiny na 2-3 miesiące i by one tak rotowały co miesiąc (czyli co miesiąc inne) a po 2-3miesiącach rotacja ich od początku między sobą, a co pół roku wpadnie całkowity nowy komplet skinów na kolejne 2-3 miesiące a te z poprzednich miesięcy zostaną wyrzucone z rotacji

2. Jestem jak najbardziej za propozycją @ shmileee  Automatyczne demka po wejsciu na serwer bądź komenda admina która uruchamia oglądanemu graczowi "record *.dem" w konsoli, ułatwi to decyzje przy podejrzeniach związanych z celowaniem i strzelaniem

Gdy już jesteśmy w kwestii sprawdzania graczy to moja propozycja to dodanie pluginu bądź czegoś innego co sprawia że po trafieniu w ciało przeciwnika pokazuje dokładnie miejsce trafienia w postaci krwi tak samo jak przy braku kevlaru tylko że pokazywałoby ją również gdy gracz posiada kevlar

Szybki przykład w czym taki zabieg pomaga: 

0:21

Dzięki temu będzie można precyzyjniej określić czy gracz używa psilenta przy niskim pov-ie ( przy wysokim jest to oczywiste nawet bez tego ), jeśli chodzi o awp jest to zero-jedynkowe, kula leci idealnie w środek sprite krwi, który zresztą można później oglądając demko nawet podmienić na jakiś celownik z przezroczystością pokazujący idealnie środek sprite, a jeśli celownik nie był na środku sprite w momencie strzału to są wtedy tylko 3 wyjścia: albo podejrzany strzelił w ruchu, noscope albo miał psilenta. Co do innych broni tutaj już jednak wymagana jest znajomość inaccuracy pierwszych pocisków gdyż kula rzadko kiedy leci idealnie w środek nawet z m4 czy ak ale nadal będzie to bardzo pomocne gdy trafienie wyda nam się za bardzo odległe przy pestkowaniu i nie będzie to wcale wywołane różnicą położenia modelu i hitboxa

Jest to jedynie moja propozycja bo wydaje mi się że przyspieszy i uspawni to sprawdzanie podejrzanych o psilent, na innych sieciach czegoś takiego jeszcze nie widziałem a wydaje się to jako dobra i sprawna pomoc dla członków UBT

Proponuje 1 runde na kosy :D to o czym pisałam tutaj na serwerze niedawno ; ) 

Uważam, że doda trochę uśmiechu i pozytywnej energii do gry :P 

Edytowane przez Moni$

Kolejna propozycja, zmiana regulaminu na bardziej zrozumiały, chodzi głównie o punkty związane z rushem. Dorzucenie jakiegoś wideo pokazujących jak jest legit jak nie. Oraz wyszkolenie reszty adminów, bo niektórzy nie mają pojęcia o co nawet w tym chodzi. 

Edytowane przez Bushid0~
8 minutes ago, Softly said:

Redukcja liczby fleshy do jednego na vipa, albo friendly fire na fleshe

ja dodam, żeby wywalić zupełnie plugin od podnoszenia granatów, na ilość graczy to raczej nie wpłynie a poprawi jakość rozgrywki, teraz na serwie można po godzinie gry oślepnąć od 20 fleszy na runde i non stop białego ekranu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...