Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Naszla mnie nostalgia z czasow IRC'a, dlatego chcialbym w tym watku podzielic sie z wami ciekawymi filmikami 1.6 z poprzedniej dekady tworzone przez ludzi z pasja i dedykacja do tej gry :) Jesli ktos z was kiedykolwiek uczestniczyl w swiecie MM i widzial/robil cos wiecej niz "alive by mixep" to zapraszam do wrzucenia perelek ktore ogladacie do dzisiaj! 

Na dobry poczatek zaczniemy od nieprofesjonalnego moviemaker'a z Ukrainy - Shark5, ktory w ~2010 jako czlonek ErazeMedia zaczal prace nad jednym ze swoich najbardziej znanych filmikow, w ktorym wzieli udzial amatorzy z calego swiata, tacy jak DexeN, hatari, vapor, el i reszta :) Byly to czasy kiedy w CS-owej wspolecznosci modnym bylo uzywanie tzw. "litspika", i wiekszosc wczesniej wspomnianych graczy czesto tego naduzywala, czy to w swoich wlasnych zafrapsowanych filmikach, czy w IRC'u czy w zwyczajnym swiecie na serwerze. Jak mozecie sie domyslic stad sie wzial tytul :) Co ciekawe, Shark5 nigdy nie gral w 1.6 na zadnej ze scen, interesowal go tylko i wylacznie moviemaking, ale w przeciagu ostatnich kilku lat po transformacji Fastcup'a, byly moviemaker sporadycznie grywa 5x5.

https://1shot2kill.pl/topic/107535-stare-dzieje/

ja tu  wrzucę coś trochę starszego, nie sprzed dekaady a prawie sprzed dwóch, lubię sobie czasem takie starocie obejrzeć (między innymi ten filmik) i do tego wracać, jako że najwięcej w csa grałem właśnie w tamtych latach

Przy okazji opowiem anegdotkę, na filmie występuje zawodnik "miRRi" (uważany przy początkach csa za najbardziej utalentowanego zawodnika w polsce przez niektórych), kilka lat później miałem okazję go spotkać na serwerze FFA ( był to KoBA Bialystok lub cs.elpos.net - już teraz nie pamiętam który z tych dwóch) - dinozaury mogą pamietać oba serwery, kilka lat po tym jak już nie grał w csa na poważnie, i przeżyłem niemały szok, pół mapy de_cbble rozkminiałem, co tu się odpierdziela, dopiero po którejś mapie dowiedziałem się jaki jest jego "real nick", ale muszę powiedzieć, że nigdy wcześniej ani później nie widziałem aby ktoś na publikach zrobił taki totalny rozpierdziel, mimo że teraz na publikach po 20 latach istnienia gry biegają naprawdę nieźli zawodnicy.

Edytowane przez besty
https://1shot2kill.pl/topic/107535-stare-dzieje/#findComment-9122407

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...