Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

image.png.1aec0f4be353ee3b3e7da48afa2e4c6a.png

image.png.2b234e3ab29f5717565c152a0453570c.png

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

image.thumb.png.54bb893c3bcdd696a7941731647323eb.png

Wallpaper Engine to aplikacja dla systemu Windows, która umożliwia użytkownikom używanie i tworzenie animowanych i interaktywnych tapet. Tapety są udostępniane za pośrednictwem funkcji Warsztatu Steam jako zawartość do pobrania tworzona przez użytkowników. Posiada własny silnik renderujący i zapewnia edytor tapet, umożliwiający tworzenie tapet 2D i 3D, w tym edytor systemu cząstek i rozwidlenie JavaScript o nazwie SceneScript dla dodatkowej logiki tapety. Obsługuje również używanie plików wideo, plików audio, stron internetowych i niektórych aplikacji 3D jako tapet. 

(źródło: https://en.wikipedia.org/wiki/Wallpaper_Engine )

image.png.fe61817aaaa61bf16b980ca481939275.png

image.png.84ad8917e2b9454aaea1e1c26f9276a0.png

Optymalizacje Programu

Program pod kątem wydajności Rdzeń Wallpaper Engine jest wysoce zoptymalizowany pod kątem wydajności. Wallpaper Engine automatycznie zatrzymuje się podczas grania w gry lub używania zmaksymalizowanych aplikacji, aby zapewnić wysoką wydajność systemu, gdy jej potrzebujesz.

Szeroką obsługę wyświetlaczy

Wallpaper Engine obsługuje wszystkie rozdzielczości monitorów i współczynniki proporcji (w tym wszystkie rozdzielczości ultraszerokie). Z łatwością radzi sobie nawet ze złożonymi konfiguracjami z wieloma monitorami.

Wielki wybór tapet

Duży wybór tapet Twórz własne tapety i udostępniaj je społeczności lub użyj jednej z setek tysięcy tapet dostępnych bezpłatnie w Warsztacie Steam.

Niestandardowe ulepszanie

Dostosowanie różnych opcji wydajności i konfiguracji, podczas uruchomienia są określone aplikacje. W notebookach Wallpaper Engine może automatycznie wstrzymywać pracę podczas przełączania na zasilanie bateryjne.

Playlisty i pokazy slajdów

Można tworzyć listy odtwarzania, które zmieniają tapetę w określonych odstępach czasu, o określonej porze dnia, po zalogowaniu się do komputera lub po uruchomieniu określonej aplikacji na komputerze.

Wsparcie sprzętowe LED

Wallpaper Engine może przejąć kontrolę nad sprzętem Corsair iCUE i Razer Chroma RGB i dopasować ustawienia oświetlenia LED do tapety.

(źródło: https://www.wallpaperengine.io/en )

image.png.6ae653f2cc162cd7e36d09a86c7395b0.png

image.png.40955c6bb5b902edd4beac74e0a94077.png

Wallpaper engine pozwala na więcej niż co inne programy które działają bo działają, program sam przedstawia system edytora tapet, personalizacji czy prostego wyboru tapet z warsztatu steam. Własną tapetę możecie utworzyć dowolnie, ponieważ program pozwala na branie szablonów z warsztatu steam do własnej tapety. Również możesz ją utworzyć po swojemu czyli wziąć filmik z youtuba bądź innych portali z filmami które ciebie akurat kręcą w niektórych momentach i wykorzystać je jako tapetę. 

image.thumb.png.7c712a5da3479d6d3da78294e1faa865.png

Jeżeli wybierzcie już szablon, bądź swój pomysł np z filmikiem to pojawi się wam taki panel który ukaże się dokładnie wam na dole, takim panelu możemy zrobić dokładnie wszystko. Utworzyć własne efekty czy usunąć z szablonu parę rzeczy i podmienić, wszystko zależy od głowy i wizerunku waszego. 

image.thumb.png.1b0cf880e290e1ec08e6d1faecb52796.png

Jeżeli już skończyliście projektować własną tapetę na pulpit to zapisujecie ją w swoim programie i ustawiacie sobie ją jak gdyby nic. Program automatycznie będzie ją uruchamiał jeżeli oznaczycie w ustawieniach automatyczne włączanie programu po wyłączeniu komputera. 

image.thumb.png.8dc9912bf94ba9ba2477053be11e7cba.png 

image.png.bfac4f1c83f3f72f6237cf95920cc7c0.png

image.png.ec47c9a8eba6ba66ffc2ba1faace1ec7.png

Według mnie mogę polecić ten program jak z strzały, ponieważ często jak wpatruje się w ekran to wiem że mimo wszystko zachowuje optymalizacje podczas grania ponieważ jak gramy to tapeta się wyłącza i nie odczujemy nawet spadków fpsów, wallpaper engine sam w sobie nie zawiera żadnych błędów które mogą zniechęcić ponieważ jest dopracowany do częstego używania. Używam ten program od roku i jestem z niego wręcz zadowolony bo mogę dostosować je jak po prostu bym chciał beż żadnego grubego problemu. Program sam w sobie to tylko bajer do ulepszenia wizerunku na pulpicie ale jest przydatnych pod wieloma względami które wypisałem na górze, cena tego programu to jest tylko brać póki można bo dużo nawet się nie przepłacimy. Możecie kupić program na steamie wpisując w wyszukiwarkę w sklepie albo wejść poprzez ten link: https://store.steampowered.com/app/431960/Wallpaper_Engine/?l=polish&curator_clanid=5178983

Krótko mówiąc dziękuje za przeczytanie tego artykułu i myślę że niektóre osoby przekonałem do używania tego bajeru a nie które zapewne już używają i wiedzą jak ten program już działa, bajo!

https://1shot2kill.pl/topic/106796-co-to-jest-wallpaper-engine/

XDDDDDDDDDDDDDDDDD Kiedy Ci ludzie się nauczą.

Przerżnąłeś artykuł (przyznam ze sprawdziłem tylko pierwszy punkt, na resztę nie mam ochoty przy copy-paste) 1:1 z wikipedii, przynajmniej podałeś źródło. Tylko czy twoim zdaniem, przeklejenie tekstu i podanie źródła załatwia sprawę? Wstawiasz pracę w dziale własna twórczość, mogłeś się pokusić o opisanie tego własnymi słowami, ale po co.

Przykład:

Spoiler

23 minuty temu, .tf.dzuk3son ム 60siatka napisał:

Wallpaper Engine to aplikacja dla systemu Windows, która umożliwia użytkownikom używanie i tworzenie animowanych i interaktywnych tapet. Tapety są udostępniane za pośrednictwem funkcji Warsztatu Steam jako zawartość do pobrania tworzona przez użytkowników. Posiada własny silnik renderujący i zapewnia edytor tapet, umożliwiający tworzenie tapet 2D i 3D, w tym edytor systemu cząstek i rozwidlenie JavaScript o nazwie SceneScript dla dodatkowej logiki tapety. Obsługuje również używanie plików wideo, plików audio, stron internetowych i niektórych aplikacji 3D jako tapet. 

image.thumb.png.bb53e4d5152e55d91a088e803fb27334.png

image.thumb.png.300a462ef8a69d318b102428ed0e8f73.png

Że wam nie jest wstyd, ciekawe jakim byłbyś redaktorem, już widzę te pięknie przekopiowane kartki z kalendarza ahhhhh ...

https://1shot2kill.pl/topic/106796-co-to-jest-wallpaper-engine/#findComment-9116660

15 godzin temu, boomer_ napisał:

XDDDDDDDDDDDDDDDDD Kiedy Ci ludzie się nauczą.

Przerżnąłeś artykuł (przyznam ze sprawdziłem tylko pierwszy punkt, na resztę nie mam ochoty przy copy-paste) 1:1 z wikipedii, przynajmniej podałeś źródło. Tylko czy twoim zdaniem, przeklejenie tekstu i podanie źródła załatwia sprawę? Wstawiasz pracę w dziale własna twórczość, mogłeś się pokusić o opisanie tego własnymi słowami, ale po co.

Nie wiem po co tak spinać 4 litery, o to że przeczytałeś tylko jeden punkt, a nawet nie miałeś czelności o to, aby doczytać do końca. Stwierdzasz tylko na jednym argumencie, że przeczytałeś tylko jeden punkt i już wielka afera SKOPIOWAŁ, ale cóż krytyka to krytyka, nikt nikomu nie zabronić krytykowi.  Nie ma po co spinać tych 4 liter, widziałem wiele redaktorów, którzy robili CTRL+C, CTRL+V, lecz ten artykuł się różni od tego co dotąd widziałem.  Większość punktów została napisana własnymi słowami, czy też inaczej została przedstawiona, tak jak masz w spoilerze - TRANSLATOR - może chłopak ma problemy z językiem angielskim i musiał skorzystać? Pultać się o byle gó**o każdy potrafi, ale jak przyjdzie co do czego, że ty stworzysz artykuł i tobie ktoś zarzuci tak jak właśnie ty to zrobiłeś to wtedy będziesz czuł gorycz porażki. Ogólnie pracę oceniam w skali 1-6, na mocne 5. Pozdrawiam serdecznie oraz popieram zdanie @ shmileee.  Siema!

https://1shot2kill.pl/topic/106796-co-to-jest-wallpaper-engine/#findComment-9116788

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...