Gość Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Nick: centric Czego dotyczy propozycja: Dzień z X rangą. O co w tym chodzi? Na forum powstał by temat w którym gracze mogli by rywalizować o to kto spędził by dzień z jakąś tam rangą np. Administrator serwera DD2. W tym wszystkim gracz który dopiero zapoznaje się z wyższymi rolami niż Użytkownik, mógł by spędzić dzień z osobą z X rangi która opowiedziała by mu co nie co o tym jak to wygląda z perspektywy naprzykład Admina itp. Użytkownik ten mógł by zobaczyć czy to na co się piszę jest dla niego "stworzone" czy nie bo na przykład potrzebuje jeszcze czasu itp. Osoba z którą mógłby spędzić taki dzień wstępnie nauczyła by go podstaw np. używanie AMX i inne. Dlaczego to dobry pomysł? Nie mam na to dobrego argumentu. Nie którzy mogliby to potraktować jako zabawe, lecz tym którym zależy posłuchali by porad tych bardziej obeznanych itp. Myślę, że pomysł mógł by się przyjąć. Kiedy by to było i jak by to działało? Event ten był by organizowany raz na miesiąc (np. 1styczeń, 4luty, 17marzec). Gracze mieli by różnego typu zadania które wykonywaliby by wygrać ww. spotkanie. W przypadku remisu było by jeszcze jedno dodatkowe zadanie między 2-ma czy też 3-ma uczestikami (zadania te jak i inne wymyślali by gracze jak i admini w ankietach. Zadania tyczyły by się głównie gry na serwerach i aktywności na forum. Gracze nie mogli by wstawiać zadań na tle erotycznym czy też razistowskim) Materiały (screen, film, plik): Nie mam na to materiału lecz gdyby zainteresowanie tematem było by duże wstawił bym tutaj link do napisanego przeze mnie aktykułu w którym znajodowały by się pytania, punktacja i inne. Pozdrawiam, centric Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Gość Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/102712-wygraj-dzie%C5%84-z/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer_ Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Trochę z czapy propozycja, wyobrażam sobie jak mogło by to wyglądać na różnych stanowiskach: -właściciel: mówię innym co mają robić i planuje postawienie kolejnego only mirage. -administrator: kurde, biją w nas. Cyk odpalamy cloudflare. -viceadministrator: robię to co modzi + czasem zmienię komuś nick. -technik: o chłopaki nas atakują, trzeba filtrować / znowu wywaliło cache? -globalny moderator/moderator: ogarnianie ludzi na forum. -właściciel serwera: ilu mam graczy, dlaczego tak mało? / Co to valve zrobiło, no jak ja te pluginy ogarnę po aktualizacji. -opiekun serwera: dlaczego admini ciągle banują hltv? -admin serwera: o zbanuje se hltv, ciekawe co się stanie. Nie ukrywamy tego, czym się zajmujemy, podział obowiązków jest dosyć jasny. Moim zdaniem propozycja to taka typowa zapchajdziura, nie widzę w niej przyszłości ani zaangażowania ze strony użytkowników. PS: powyższe "przykłady" zostały wypisane satyrycznie, także proszę nie brać ich przesadnie do siebie. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/102712-wygraj-dzie%C5%84-z/#findComment-9089825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Propozycja dość nietypowa, ciekawa, ale według mnie średnia do realizacji. Głównym problemem, który skazuje ten pomysł na porażkę jest czas ludzi nadzorujących. Dajmy przykład takiego @ Paweł., jest właścicielem serwera, technikiem forum i ma na pewno swoje życie prywatne. Kiedy miałby znaleźć czas, żeby pokazywać komuś jak wygląda praca admina? Według mnie w obecnych czasach nie ma osoby, która nie była kiedykolwiek adminem, a nawet jeśli nie była, a ma trochę oleju w głowie to sobie poradzi. Tutaj bardziej pasowałoby dzień z życia opiekuna czy właściciela, ale również chodzi o czas i raczej obcej osobie nie da się dostępu do serwera. To, że ktoś wygra "dzień z" i tak finalnie mało da tej osobie , ponieważ jeśli czegoś nie wykonuje się regularnie to normalne, że człowiek zapomni. Nawet patrząc z perspektywy rang administracyjnych z forum (ranga grafik, redaktor się nie liczy, ponieważ albo umiemy tworzyć prace albo nie), to nie wiem czy byłby ktoś chętny, żeby dać użytkownikowi rangę moderatora czy administratora i pokazywać mu co i jak. Propozycja jest skierowana do użytkowników, którzy czegoś nie potrafią, ale w jedne dzień za dużo się nie nauczą, a droga do takiego moderatora nie trwa tydzień, a parę miesięcy. Nie ma co się czarować, że przy tak dużej sieci są tutaj ludzie, którzy chcieliby zrobić pod górę administracji, kretów nie brakuje, a skąd pewność, że taka osoba nie wygra takiego dnia? Wystarczy, że będzie udawać, że nic nie potrafi i jakimś cudem zostanie wylosowana. Jeżeli miałby wygrywać osoby typu opiekuni, admini to Twoja propozycja nie ma sensu. Trochę się rozpisałem, ale właśnie dotarło do mnie po tych podsumowaniach, że ta propozycja jest kompletnie bezsensu i zorganizowanie tego nie ma żadnego celu. Więcej byłoby przy tym zachodu i komplikacji, niż to jest wszystko warte. Jedyną frajdą byłoby dla ludzi, że przez chwilę są czerwoni, zieloni czy tam inni ważny kolor na forum i mogą zrobić sobie ss'a na pamiątkę. Wybacz za określenie, ale tylko chyba ta frajda byłaby dla jakiś 12 czy 13 latków. Plus za dość niespotykaną inicjatywę. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/102712-wygraj-dzie%C5%84-z/#findComment-9089838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Propozycja, co prawda jest niespotykana, ale trudna do wykonania. Wiąże się z tym mnóstwo komplikacji, problemów i wątpię, aby gdziekolwiek taka propozycja zostałaby przyjęta. Po to są stworzone rekrutacje na dane stanowisko, żeby próbować swoich sił i pokazać siebie z jak najlepszej strony na "wymarzonej" randze. Propozycja zostaje odrzucona. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/102712-wygraj-dzie%C5%84-z/#findComment-9090709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Propozycja została odrzucona Jeżeli się z tym nie zgadzasz, zgłoś post, wtedy administracja rozpatrzy go ponownie. Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/102712-wygraj-dzie%C5%84-z/#findComment-9090710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi