Skocz do zawartości

Fotomanipulacja

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Od niedawna przebywam na waszym forum oraz na serwerze 1 vs. 1.

Nie miałem jeszcze nigdy zbytnio większej okazji aby pochwalić się swoimi "dziełami" o ile można tak to nazwać. 

A więc tak w skrócie.. 

Zajmuję się grafiką od 2012 roku.. Zaczęło się od prostych zleceń na forum typu:

- Awatary

- Sygnatury itp. 

W późniejszym czasie czasie zacząłem interesować się tym bardziej, zagłębiając się w darmowe poradniki na youtube, różnych stronach, poradach od innych "grafików".. 

Aktualnie tworzę fotomanipulacje (tzn. Z kilku różnych zdjęć typu: Zdjęcie lasu, dziewczyny, łąki, mgły, chmur itp. ) potrafię z nich stworzyć "całość" czyli jedno zdjęcie odbiegające od rzeczywistości. 

Pracuję jako Koordynator ds. Reklam Zewnętrznych sieci sklepów Media Expert. 

Może i też mniej rozpoznawalnych, ale pewnie nie jedna osoba słyszała o grupie muzycznej Ympressiv & Treax (aktualnie YTone) (Link) - Tworzę dla nich okładki, banery na strony, miniaturki, wizytówki - również robiłem ich logo. Miałem okazję pracować z Letnim Chamskim Podrywem. 

Cóż, na ten moment to tyle, ale myślę że w przyszłości się na tym nie skończy. :) 

Poniżej kilka moich prac: 

Blackout.jpg

na 3 (1).jpg

Galaxy view _ Szymon Brandt.jpg

Bluza #2.jpg

Papier _ Szymon Brandt.jpg

na 3 3.JPG

https://1shot2kill.pl/topic/101171-fotomanipulacja/

13 godzin temu, Krause napisał:

Fajnie, ze to nie twoje prace 

Masz racje, niektóre fotomanipulacje robiłem z poradników, ale też mam swoje prace. :) 

12 godzin temu, Kusakabe_ napisał:

Psd jakies? Ssy jesli psd nie chcesz udostepnic? jakis speedart moze? 

Pewnie, w załączniku screen. 

hellzone.png

https://1shot2kill.pl/topic/101171-fotomanipulacja/#findComment-9082377

• 1 miesiąc temu...

@ czak

Tylko że te prace nie są "skopiowane" jako zapisz jako, tylko robione od zera i sam. 

Wolę używać poradników, uczyć się cieniowania, ustawienia jasności, krzywych, kolorów - aby nabrać czyjegoś doświadczenia do tworzenia swoich w późniejszym czasie prac. 

Więc spamowanie mi linkami z których korzystałem to nie jest spoko. Sam uczysz się matematyki patrząc jak nauczycielka na tablicy rozwiązuje zadania. :) 

Edytowane przez LEM.on
https://1shot2kill.pl/topic/101171-fotomanipulacja/#findComment-9089691

Fajnie, że inspirujesz się czyimiś pracami, aczkolwiek jeżeli już to robisz, to przynajmniej podaj źródła.

Co do twoich prac:

Nie ma za bardzo tutaj co oceniać, gdyż grafiki w większości są zrobione 1:1 z poradnika, aczkolwiek ocenię te grafiki, które zostały wykonane przez Ciebie:

Grafika 1:

+ Pasująca czcionka.

- Elementy trójkątów bardzo wrzucone na "siłę".

- Kółko na środku totalnie nie pasuję w styl pracy, który jest bardziej "plamą", czyli wszystko jest porozrzucane.

Grafika 2:

+ Ładne kształty, w tej graficy nie czuć takiej "sztuczności".

+ Logo fajnie ściemnione do tła

Wniosek:

Staraj się bardziej zachowywać pracę w 1 stylu, za nim zaczniesz pracę, pomyśl sobie jaki efekt chciałbyś osiągnąć oraz dobierz sobie jakieś dobre grafiki do tego/kształty, które do siebie pasują. Według mnie praca była by lepsza, gdyby nie było tego białego tła i było by przezroczyste, no chyba, że jest to awatar. Praca nr. 1 i 2 bardzo się od siebie różnią poziomem, wydaję mi się, że są w różnym odstępie czasu. 

Polecam Ci poprzeglądać fora graficzne, tam znajdziesz wiele ciekawych inspiracji, poradników oraz czcionek (Tylko tym razem jeżeli będziesz się wzorował 1:1 podaj źródło pracy :P)

https://1shot2kill.pl/topic/101171-fotomanipulacja/#findComment-9089730

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...