Skocz do zawartości

Skarga - Ha Hue Hue

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez dredek,

Rekomendowane odpowiedzi

Skarga na Gracza/Administratora: @ Ha Hue Hue
Nick oraz SID osoby oskarżonej: @ Ha Hue Hue
Data oraz godzina zdarzenia: 15:00 - 15:20, 11.12.2025r, mapa css_train
Opis sytuacji: Wspomniany Administrator, w dniu dzisiejszym, bez jasnej i klarownej komunikacji na serwerze (gram ostatnio na NoSound, także jego słów nie słyszałem, niemniej, argumentował to, że "coś mówił", niemniej, nie mam jak tego potwierdzić) postawił Event, nawet po śmierci niektórych graczy. Jest to nie pierwsza taka sytuacja z jego strony, co może wskazywać na ewidentne problemy z komunikacją, bądź brakiem wiedzy w jaki sposób komunikować wydarzenia serwerowe, które powinny być (według mnie) komunikowane jasno i klarownie za pomocą Admin Say'a, gdyż od tego od on służy z mojej perspektywy. Dodatkowo, zamiast przeczekać, aż wszyscy gracze będą żywi (gdyż tak się złożyło, że między innymi ja, nie wiem, czy ktoś jeszcze został zabity) i będą w stanie skorzystać z tego wydarzenia, to nic w tym kroku nie poczynił, chociażby przeczekać do kolejnej rundy, co więcej, nie zbanował żadnego z graczy, którzy pomimo trwania eventu, zabijali innych. Jeśli to nie jest brak kompetencji ze strony wspomnianego Administratora, to nie wiem, jak bardziej wyrazisty brak kompetencji z jego strony może zostać pokazany..

Dodatkowo, gdy skonfrontowałem Administratora, jedyne co potrafił mi powiedzieć to:

Cytat

[VIP] adrjan nowak rzalno :  chuj mnie to interesuje
[VIP] Dymek :  to ze padles i mowiles to chlopie xd
[VIP] adrjan nowak rzalno :  co Ty mowisz
[VIP] Ha  Hue Hue :  tak jak mnie twoje zdanie
[VIP] adrjan nowak rzalno :  to ma byc JASNO I KLAROWNIE zakomunikowane
[VIP] adrjan nowak rzalno :  spoko
[VIP] adrjan nowak rzalno :  mozesz tak myslec
[VIP] Dymek :  chlopie ale rozumeisz ze padles i gadales
[VIP] adrjan nowak rzalno :  niemniej, to nie w mojej kwestii jest komunikowac takie aspekty
[VIP] adrjan nowak rzalno :  pozdrawiam

Tak jak wspomniałem wcześniej, nie jest to pierwsza taka sytuacja, osoba ta jest niekompetentna, mało komunikatywna i lekceważąco podchodzi do swoich obowiązków, co byłem w stanie zaobserwować niejednokrotnie na serwerze, nie zależy mu na dobrze graczy, a jedynie na tym, aby być dla samego faktu bycia. Pragnę podkreślić, jest to moja subiektywna opinia.
Liczę na wyciągnięcie rzetelnych konsekwencji z samego zachowania Administratora.
Dowody:  Załączniki, dwa demka, w załączniku moje (po wpisaniu komendy timeleft było 11:25 do końca mapy, dodatkowo załączam link do demka z HLTV).

Z pozdrowieniami,
hardy

9b0c31c8-f148-4059-8049-596f96e97ded.jpg

5578b969-9c9a-4d88-b8b3-972bbde83b5d.jpg

de5beab1-9bd4-4369-aff1-130d92392689.jpg

1s2k_DiabloMod_css_inferno.rar

https://1shot2kill.pl/topic/126380-skarga-ha-hue-hue/

• hardy zmienił(a) tytuł na Skarga - Ha Hue Hue

Witam 
Co do tematu ? 
image.png.20762b836f2f05bb1be8551a80f83d95.png

image.png.60f34aad00b207db134388a10773db85.png

co tu duzo gadac ? grasz no sound  ...

Godzinę temu, hardy napisał(a):

Tak jak wspomniałem wcześniej, nie jest to pierwsza taka sytuacja, osoba ta jest niekompetentna, mało komunikatywna i lekceważąco podchodzi do swoich obowiązków

No zapytaj kogo kolwiek na serwie ze jestem nie komunikatywny .... no prosze Cie grasz no soud gosciu ... 

https://1shot2kill.pl/topic/126380-skarga-ha-hue-hue/#findComment-9265172

Co dla Ciebie jest jasnym i klarownym zakomunikowaniem wydarzenia na serwerze, tj Eventu dla graczy? To, że Ty coś powiesz na czacie głosowym nie jest równoznaczne z tym, że coś się dzieje na serwerze, gdzie gracze ogólnie gadają, a w dodatku jest dużo strzelania (tak gwoli ścisłości) "gościu".
Nikt mi nie zabroni grać NoSound, natomiast Ty powinieneś zakomunikować dla całego serwera, że obecnie trwa wydarzenie.

17 minut temu, Ha Hue Hue napisał(a):

No zapytaj kogo kolwiek na serwie ze jestem nie komunikatywny .... no prosze Cie grasz no soud gosciu ... 

16 minut temu, Ha Hue Hue napisał(a):

image.png.20762b836f2f05bb1be8551a80f83d95.png

image.png.b1475bce265eb46d3b63e42da7b3fb37.png

Z pozdrowieniami,

hardy

https://1shot2kill.pl/topic/126380-skarga-ha-hue-hue/#findComment-9265178

Event faktycznie został uruchomiony w momencie, gdy część graczy była martwa, co mogło spowodować poczucie pominięcia i zrozumiałą frustrację. Z punktu widzenia komfortu rozgrywki najlepszą praktyką jest rozpoczęcie tego typu aktywności dopiero wtedy, gdy wszyscy mają możliwość wziąć w niej udział.

Muszę również podkreślić, że komunikacja głosowa – nawet jeśli admin faktycznie coś powiedział, nie zawsze dociera do wszystkich, szczególnie gdy ktoś gra bez dźwięku lub w momencie intensywnej akcji na mapie. Dlatego też przypominam, że jasna informacja na say @@ jest najbardziej wiarygodnym i czytelnym sposobem zapowiedzenia wydarzenia i powinna być stosowana jako standard.

Z drugiej strony nie stwierdziłem tutaj działania złośliwego ani celowego lekceważenia obowiązków. Wydarzenie zostało włączone w trakcie rundy, ale nie łamało regulaminu serwera ani zasad admina. Sytuacja wynika raczej z niedopatrzenia komunikacyjnego niż z braku kompetencji.

W związku z tym z administratorem została przeprowadzona rozmowa, aby w przyszłości każde wydarzenie było zapowiadane w sposób jasny, widoczny dla wszystkich graczy - poprzez say @@.
Poprosiłem również o zwracanie większej uwagi na to, czy gracze są żywi przed startem eventu. Nie powinno więcej dochodzić do podobnych sytuacji.
Przy okazji zwracam obu stronom uwagę na zachowanie kultury wypowiedzi – emocje nie usprawiedliwiają niepotrzebnych docinek z żadnej strony.

Na ten moment nie widzę podstaw do nakładania konsekwencji administracyjnych, jednak uwagi dotyczące komunikacji zostały przekazane, a sprawa zostaje odnotowana.

Jeśli podobne sytuacje będą się powtarzać - zachęcam do ponownego zgłoszenia wraz z materiałami, a sprawa zostanie ponownie zweryfikowana.

https://1shot2kill.pl/topic/126380-skarga-ha-hue-hue/#findComment-9265239

• dredek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...