j4ckob. Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Witajcie w kolejnej odsłonie Q&A! W tym temacie macie okazje zadawać pytania dla naszego Redaktora @ PUDZILLA ZASADY Q&A Pytania możecie zadawać do dnia 24.08.2024 godz. 23:59. Zero0 , PUDZILLA i Fluffy D. Tail 3 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120260-qa-pudzilla/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluffy D. Tail Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Jakie jest Twoje podejście do SEO w blogach – jakie techniki uważasz za kluczowe i jak udaje Ci się połączyć je z wartościową treścią? Historia, astronomia, farmakologia – to dość szerokie spektrum zainteresowań. Które z nich uważasz za najbliższe swojemu sercu i dlaczego? Jakie książki z zakresu filozofii, teologii lub psychologii jungowskiej poleciłbyś osobie początkującej? Czym dla Ciebie jest nostalgia i jak wpływa na Twoje postrzeganie współczesnej rzeczywistości? Jakie jest Twoje zdanie na temat obecnej sytuacji geopolitycznej? Jakie są Twoje przewidywania na przyszłość? Co inspiruje Cię w hip-hopie i czy są jacyś artyści, których uważasz za szczególnie wpływowych? W jaki sposób praktykujesz buddyzm theravady w swoim życiu codziennym i jak wpływa on na Twoje podejście do ludzi oraz świata? Jak godzisz swoje zainteresowania związane z retro stylem i nostalgią z dynamiką współczesnej rzeczywistości i zmian technologicznych? Czy masz jakieś marzenia lub cele związane z rozwojem zawodowym lub osobistym, które chciałbyś osiągnąć w najbliższych latach? Czy masz jakieś rady dla osób, które chciałyby zacząć swoją przygodę z pisaniem artykułów lub prowadzeniem wywiadów? Co według Ciebie jest kluczowe w poszukiwaniu prawdy i jakie metody rekomendowałbyś innym, aby nie dać się zwieść dezinformacji? Gdybyś mógł spędzić dzień w dowolnym miejscu na Ziemi, gdzie by to było i dlaczego? Jakie trzy rzeczy zawsze masz przy sobie, niezależnie od sytuacji? Którą postać historyczną najbardziej podziwiasz i dlaczego? Gdybyś mógł nauczyć się dowolnej umiejętności w jeden dzień, co by to było? Jakie są Twoje trzy ulubione filmy lub seriale, które zawsze chętnie oglądasz? Gdybyś miał stworzyć własny podcast, o czym byś rozmawiał? Jakie było najdziwniejsze lub najzabawniejsze wydarzenie, jakie przytrafiło Ci się podczas pisania artykułu? Gdybyś mógł spotkać się z kimś z dowolnego okresu w czasie (przeszłość lub przyszłość), kogo byś wybrał i o co byś go zapytał? Jaka jest najważniejsza lekcja życiowa, której nauczyłeś się od kogoś bliskiego? Gdybyś mógł opisać swoje życie jednym słowem, jakie by to było? PUDZILLA 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120260-qa-pudzilla/#findComment-9221960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUDZILLA Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 @ LuffyTeil wyśmienite pytania, czuję się jak przed wywiadem, no dobra lecimy! 1. Jakie jest Twoje podejście do SEO w blogach – jakie techniki uważasz za kluczowe i jak udaje Ci się połączyć je z wartościową treścią? - Tutaj niestety, ale idę w ilość a nie jakość, wiadomo, pod to jest SEO, ale treści uzupełniam ciekawostkami, jakimiś historiami, albo reklamowymi bullshitami. Przykładowo jak pisałem blogi dla pewnej firmy o ich produkcie flagowym, a fraza wyszukiwana brzmiała "produkt gdzie kupic", to pisałem, że "produkt kupić można w sklepie xxx, gdzie sprzedajemy również yyy.", albo "nasz produkt jest the best, musisz go kupić, teraz już wiesz gdzie kupić - link do sprzedawcy". Takie sranie w kakao, byle tylko google wyszukiwało to wysoko. 2. Historia, astronomia, farmakologia – to dość szerokie spektrum zainteresowań. Które z nich uważasz za najbliższe swojemu sercu i dlaczego? - To nie wszystkie moje zainteresowania, sam określam się człowiekiem renesansu. Najbliższa mojemu sercu jest historia, kto historii nie zna, skazany jest na jej powtarzanie - tłumaczę sobie to dobitnie wszystkie moje błędy, być może dlatego już w wieku 22 lat jestem osobą, która nie utożsamia się z cierpieniem, kierując się maksymą "Cierpienie to oczekiwanie od życia tego, czego nie można dostać". Najbardziej z tego fascynuję mnie XX wiek, ale chętnie wracam do o wiele bardziej zmierzchłych epok - to pobudza wyobraźnie. Astronomia wzięła się stąd, że na moje 5 urodziny babcia mi kupiła ilustrowany atlas małego astronoma, z racji tego, że już potrafiłem płynnie czytać, to ta książka mnie wchłonęła całą treścią. To była moje pierwsze takie potężne uświadomienie w życiu, że jesteśmy na prawdę mali w skali całego wszechświata i doceniajmy to co mamy. Farmakologia? Kłamać nie będę hehe, wzięło się to z wszelakiej maści używek, które przekroczył moją barierę krew-mózg. Nie jestem świrem, jak się czymś truć, to zawsze wiadomo czym, znać skutki uboczne, działania niepożądane, jak się zachować w razie przedawkowania, przez to wszystko myślałem chwilę o pójscie w ratownika medycznego, ale wojsko mnie jednak mocniej kręci. 3. Jakie książki z zakresu filozofii, teologii lub psychologii jungowskiej poleciłbyś osobie początkującej? - Z filozofii, hmm... Filozofia to w większości dyrdymały skacowanych jajogłowych, ale z teologii polecę theravadę - najstarsza szkoła buddyjska. Na stronie sasana.pl można za darmo zamówić sobie książki z ich wydawnictwa (płatność tylko za przesyłkę przy odbiorze) i tutaj polecam zacząć od "Dobre pytania - Dobre odpowiedzi" autorstwa Shravasti Dhammiki, to taki wstęp dla totalnie zielonych czym tak na prawdę jest buddyzm, a Buddha to nie ten gruby koleś z chińskich restauracji czy sklepów. To ma chyba z 70 stron, dlatego zaraz po niej polecam Ajahna Brahma pt. "Trzymaj mniej", sam autor zanim przeszedł na mnisią ścieżkę ukończył Cambrodge i pracował z samym Stephenem Hawkingiem, jest niebywale bystry i absulotnie mądry. Nie znam mądrzejszej osoby niż Ajahn Brahm. Co do Junga, to jeszcze go czytać nie zacząłem, zacznę pewnie od "Psychologia a religia", ale o Jungu fenomenalnie wręćż opowiada na swoim kanale na YT twórca Gamedec'a, Marcin Sergiusz Przybyłek, w serii pt. Kościół Jedynki i jej znaczenia. Oczywiście nazwa jest myląca, a pojęcie kościoła odnosi się tylko do symboliki, którą zresztą właśnie Jung się zajmował. 4. Czym dla Ciebie jest nostalgia i jak wpływa na Twoje postrzeganie współczesnej rzeczywistości? - Nostalgia paradoksalnie jest moją drugą młodością, zjawiskiem, w które zawszę mogę się cofnąć i być przez chwilę, poczuć zapach tamtych lat. A jak wpływa to na moje ówczesne postrzeganie rzeczywistości? Uważam, że historia kołem się toczy, zmieniają się tylko technologie, ale ludzie są tacy sami. 5. Jakie jest Twoje zdanie na temat obecnej sytuacji geopolitycznej? Jakie są Twoje przewidywania na przyszłość? - Zrzucać już ten atom , rokowania są słabe, chyba, że społeczeństwo się oderwie od psyop'ów w postaci socialsów i mediów, no i przestaną wierzyć politykom - wtedy coś się zmieni. 6. Co inspiruje Cię w hip-hopie i czy są jacyś artyści, których uważasz za szczególnie wpływowych? - Dusza, "ja ścierwo wyczuwam jak zapach trawki na blokach". Znam, czuję i widzę artystów, którzy robią muzykę, bo chcą zarobić, mają kontrakty, a są tacy, którzy od wielu lat niezmiennie ze swoim stylem,, to jest pociągające, nie szukając daleko polecę warszawski skład JWP (Jaśnie Wielmożni Panowie) w składzie Ero, Siwers, Łajzol, Kosi, Falcon1. Mam bluzę, dwa preordery i jedno pierwsze wydanie w folii z 2013 roku ("No. 1 w PL"). Tam jest czysty hip-hop, grafitti, skejci, DJ-e, cuty i skrecze, rymów lawina, boombapy, nie wpierdalanie na siłę autotune-a i bez jakichś śmiesznych promocji płyt, bo marka taka jak JWP jej po prostu po 25 latach działalności nie potrzebuje. Tak, ten skład działa razem od 25 lat, no już 26. Nie wiem kto jest wpływowy, dla mnie nikt nie jest wpływowy z mainstreamu, bo oni sami są kontraktami związani z jakimiś Sony czy innymi Universalami, jakiekolwiek ograniczenia w sztuce, czy wymuszenia na artyście od pracodawcy powodują we mnie wstręt. 7. W jaki sposób praktykujesz buddyzm theravady w swoim życiu codziennym i jak wpływa on na Twoje podejście do ludzi oraz świata? - Świadomie oddycham, codziennie myślę, co jest po śmierci, czym jest świadomość i czy to moje kolejne, czy może ostatnie życie Ponadto słucham mów Jego Świętobliwości Ajahna Brahma na YT, czytam książki buddyjskie z wymienionej już wyżej strony, a mądrości z filozofii buddyjskiej (bo buddyzm nie jest religią) wykorzystuję na codzień w poznawanie nowych osób, odpuszczaniu wrogom i przyjaciołom, przy jedzeniu, może zakończę to zdanie pytaniem, do czego nie można używac theravady w codziennym życiu ;d 8. Jak godzisz swoje zainteresowania związane z retro stylem i nostalgią z dynamiką współczesnej rzeczywistości i zmian technologicznych? - Nie godzę, serce mi pęka, dlatego jestem trochę boomerem, ale płynę z biegiem czasu. Lubię zapach starych książek, archaizmy, stare filmy, bajki i seriale. Łatwiej mi się dogadywać z gen x niż z gen z. Jedynie farmakologia to jest dziedzina nauki, gdzie trzeba być cały czas na bieżąco z aktualną wiedza medyczną. 9. Czy masz jakieś marzenia lub cele związane z rozwojem zawodowym lub osobistym, które chciałbyś osiągnąć w najbliższych latach? - Wysoki stopień oficerski. 10. Czy masz jakieś rady dla osób, które chciałyby zacząć swoją przygodę z pisaniem artykułów lub prowadzeniem wywiadów? - Czytajcie książki, słuchajcie lirycznego hip-hopu, poszerzajcie zakres słów, definicji i pojęć, z czasem samo zacznie to się wykorzystywać. 11. Co według Ciebie jest kluczowe w poszukiwaniu prawdy i jakie metody rekomendowałbyś innym, aby nie dać się zwieść dezinformacji? - Żeby poznać prawdę, należy odrzucić emocję, one utrudniają umysłowi logicznie myśleć. Na walkę z dezinformacją, po pierwsze nie łap się na chwytliwe nagłówki, jeżeli coś przeczytałeś i wzbudziło to w Tobie emocję, to lepiej sprawdź to w innych źródłach, czesto redaktorzy emocjonują swoje artykuły, sam czasem z tej techniki korzystam. Po drugie nie ufaj dziennikarzom. Po trzecie zawsze zapoznaj się z historią danych wydarzeń, życie to nieustanny ciąg przyczyn i skutków, każdy skutek, ma swoją przyczynę, a ona swoją, a ona swoją i tak w nieskończoność - to daje przede wszystkim kontekst. 12. Gdybyś mógł spędzić dzień w dowolnym miejscu na Ziemi, gdzie by to było i dlaczego? - Tak na teraz to Park Ciemnego Nieba w Bieszczadach z jakąś 14 calową Synthą i dobrą lustrzanką. 13. Jakie trzy rzeczy zawsze masz przy sobie, niezależnie od sytuacji? - Majtki, skarpetki i telefon. 14. Którą postać historyczną najbardziej podziwiasz i dlaczego? - Zbyt ogólne pytanie, podziwiam wiele historycznych postaci w wielu dziedzinach, w sztuce wojennej, w filozofii, w zarządzaniu państwem, czy w osiągnięciach wojennych, czy gospodarczych. Tak z brzegu to wysoko na piedestale umieszczam zawsze Stefana Batorego, uważam, zresztą nie tylko ja, ale też i wielu historyków, że to był najlepszy Król Polski, choć panował stosunkowo krótko. Potrafił wziąć szlachtę i moskali za mordę, otworzył furtkę w późniejszych latach do polskiego panowania na Kremlu. 15. Gdybyś mógł nauczyć się dowolnej umiejętności w jeden dzień, co by to było? - Pisanie lewą ręką. 16. Jakie są Twoje trzy ulubione filmy lub seriale, które zawsze chętnie oglądasz? - Filmy: Interstellar, Poranek Kojota i Chłopaki nie płaczą. Seriale: Arcane, Breaking Bad i My Little Pony: Przyjaźn to Magia. 17. Gdybyś miał stworzyć własny podcast, o czym byś rozmawiał? - O wszystkim co jest niepoprawne politycznie, kontrowersyjne i zahacza o teorie spiskowe, ale też byłoby miejsce na hip-hop. 18. Jakie było najdziwniejsze lub najzabawniejsze wydarzenie, jakie przytrafiło Ci się podczas pisania artykułu? - Nie miałem chyba nic takiego zabawnego, a z dziwności, to na pewno było to, gdy nikt nie sprawdził w ogóle mojego artykułu o powstaniu w getcie warszawskim, który pisałem na poprzednie forum MTA, to tylko 37.5k znaków, no bez jaj, 20 minut poświęcić na przeczytanie artykułu nie można, ale godzinami na ping-pongi czy instaśmiecie to czas jest xD. Abstrakcja dzisiejszych czasów. Za to tutaj zostałem rozpieszczony wręcz, bo napisałem artykuł na ponad 100k słów i nawet ktoś go przeczytał! Warto było tutaj wracać - Sweet Home 1s2k! 19. Gdybyś mógł spotkać się z kimś z dowolnego okresu w czasie (przeszłość lub przyszłość), kogo byś wybrał i o co byś go zapytał? - Hitlera czy wiedział ahhaha... świruję, będąc szczerym, to chciałbym porozmawiać z Albertem Hoffmannem i ostudzić jego hurra-optymizm związany z odkryciem LSD, ale też z gen. Kiszczakiem o Układzie z Magdalenki. 20. Jaka jest najważniejsza lekcja życiowa, której nauczyłeś się od kogoś bliskiego? - Zdrada byłej dziewczyny i zebrać się na wybaczenie jej tego. Za drugim razem dostała kopa w du**ę, nie jestem głupcem, ale jak wybaczyłem pierwszy raz, wtedy poczułem, że na prawdę jestem zakochany. 21. Gdybyś mógł opisać swoje życie jednym słowem, jakie by to było? - Przewdzięcznę. zapraszam do zadawania kolejnych pytań, besos Fluffy D. Tail i j4ckob. 2 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120260-qa-pudzilla/#findComment-9222137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j4ckob. Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 1. Jakie masz plany na przyszłość? 2. Twoja wymarzona praca? 3. Ile masz cm? Wzrostu oczywiście 4. Kogo byś usunął z sieci? 5. Czy Luffy to dobry szefu? 6. Pies czy kot? 7. Ulubiona marka? 8. Wymarzony kraj, w którym chciałbyś mieszkać? 9. Co lubisz robić w wolnych chwilach? 10. Android czy iOS? 11. Czy jesteś aktualnie szczęśliwy? 12. Czy masz prawo jazdy? Jeśli tak, to czym się wozisz? 13. Co byś zmienił na sieci? 14. Jak to się stało, że trafiłeś tutaj na sieć? 15. Gdzie widzisz siebie za 5 lat? 16. Jakiej muzyki słuchasz? 17. Co ma dla Ciebie największą wartość w życiu? 18. Wymarzony samochód? 19. Czym się różni krowa od byka? 20. Ulubiony sport? 21. Przyjaźń czy miłość? PUDZILLA 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120260-qa-pudzilla/#findComment-9222140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUDZILLA Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 1. Jakie masz plany na przyszłość? - Zostać żołnierzem, zrobić siódemkę dzieciaków przynajmniej, co i być mądrzejszy 2. Twoja wymarzona praca? - Tester, np. sprzętu, gier, produktów żywieniowych, suplementów, alkoholi - to bez kitu praca marzeń ;d 3. Ile masz cm? Wzrostu oczywiście - 169cm, mikrus, trochę jak Napoleon 4. Kogo byś usunął z sieci? - Nikogo, ewentualnie jakiś obóz resocjalizacyjny np. dla @ Justi 5. Czy Luffy to dobry szefu? - Najlepszy, organizacja po szwajcarsku, profesjonalista - podziwiam go, szczerzę. 6. Pies czy kot? - Psy. ale j*bać niebieskie 7. Ulubiona marka? - vans i Motorola 8. Wymarzony kraj, w którym chciałbyś mieszkać? - Coś bym wybrał z Azji Południowo-Wschodniej 9. Co lubisz robić w wolnych chwilach? - Rapować, śpiewać, jeździć jako pasażer transportem kołowym i maszynowym. 10. Android czy iOS? - Android 11. Czy jesteś aktualnie szczęśliwy? - Jestem turboszczęśliwy 12. Czy masz prawo jazdy? Jeśli tak, to czym się wozisz? - Nie mam, jeszcze się trochę cykam. 13. Co byś zmienił na sieci? - Dodał zombie moda jakiegoś 14. Jak to się stało, że trafiłeś tutaj na sieć? - Przypadkiem, szukałem dobrego COD MODa, a wróciłem, bo tęskniłem 15. Gdzie widzisz siebie za 5 lat? - Jeszcze na AWL-u 16. Jakiej muzyki słuchasz? - Hiphop, rap, dnb, techno, lata 60s', 70s', 80s', 90s' i 00s', trochę polskiego popu (Podsiadło i Zawiałow top, Stachursky też gicik), lubię rocka (Kid Rock i Ozzy koty), czasem polskiej muzyki rozrywkowej posłucham do alkoholu, lubię dzwięki muzyki klasycznej, jazz i funk. 17. Co ma dla Ciebie największą wartość w życiu? - Prawda, szczerość, bezpośredniość i logika. 18. Wymarzony samochód? - Impala rocznik 1969 19. Czym się różni krowa od byka? - Krowa daje mleko, a byczek tylko wołowinkę 20. Ulubiony sport? - TO nie sport, ale pro-wrestling, a stricte sport, to piłka nożna i trening siłowy. 21. Przyjaźń czy miłość? - Dla mnie one love to jest maksyma kierująca moimi uczuciami, obcego mogę traktować jak rodzinę, a rodzinę jak obcych. @ j4ckob. do usług ajm w okach wucha w ronce i j4ckob. 1 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120260-qa-pudzilla/#findComment-9222141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk. Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Ja Ci dam obóz na 401 1. Rzecz, której najbardziej żałujesz w swoim życiu? 2. Co znaczy według Ciebie być szczęśliwym człowiekiem? 3. Kogo najbardziej cenisz na sieci i dlaczego? 4. Opisz siebie w trzech słowach. 5. Na co wydałbyś milion złotych ? 6. Co bardziej się dla Ciebie liczy, droga czy cel? 7. Z kim ze sławnych osób chciałbyś spędzić noc? 8. Jaki serwer chciałbyś zobaczyć na sieci? 9. Zdefiniuj miłość własnymi słowami. 10. Jak byś miał być zwierzęciem, to jakim? 11. Srałeś dzisiaj? 12. Co byś napisał u siebie na grobie? 13. O czym marzysz? 14. Gdybyś mógł zostawić sobie tylko jedno wspomnienie, co by to było? 15. Czy życie ma sens..? uzasadnij. PUDZILLA 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120260-qa-pudzilla/#findComment-9222164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUDZILLA Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 1. niczego nie żałuję 2. szczęśliwy człowiek to taki, który jest wolny od cierpienia 3. ciebie, wiadomo, oraz niezastąpionego @ LuffyTeil 4. patriota, koneser, boomer 5. pewnie rozejrzał bym się za dużym domem na wsi 6. droga, zawsze droga 7. z Arnoldem Schwarzeneggerem i Januszem Korwin-Mikke 8. zombie mod 9. miłość jest wtedy, gdy czujecie to samo i potraficie sobie wzajemnie odpuszczać 10. sloniem 11. dwa razy ;d 12. to zależy jakbym umarł 13. o pokoju na świecie i podboju kosmosu przez cywilizację ludzką 14. nie mogę powiedzieć 15. życie zawsze ma sens i każdego życia należy bronić, bo czym byłby wszechświat, gdyby nie życie? dzisiaj, jesteśmy jedynym życiem w otaczającej nas rzeczywistości i powinniśmy dbać o nasze geny. życie to wspaniała droga i okazja do poznania, tylko ludzie co raz bardziej sobie obcy... dziękuję za te pytania Patryk. 1 Odnośnik do komentarza https://1shot2kill.pl/topic/120260-qa-pudzilla/#findComment-9222171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi