Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji, że troszkę już na tym Netflixie przesiedziałem postanowiłem wstawić listę seriali, które osobiście mogę polecić:

• Atypowy
  • TY 

• The 100

• The Stranger

• Ku Jezioru

• Szkoła dla Elity

• Shadowhunters

• The End of The Fk World

• Orange is The New Black

• Too hot to handle

• Jinn

• Odwet

• Wikingowie

• Stranger Things

• Final Space

• 13 Reasons Why sezon 1

• The 100

• Thor: Ragnarok

• The Punisher

• Jessica Jones

• Daredevil

• Iron Fist sezon 1

• The Defenders

• Aggretsuko

• Flash

• Lucyfer

• Kto zabił Sarę

• The Walking Dead

• Breaking Bad

• How to sell drugs online

• Safe

• The Rain

• Barbarzyńcy

Oczywiście poniżej możecie podawać swoje ulubione produkcje, czy to z netflixa, czy również z innych serwisów. Opinie na temat wymienionych seriali też są mile widziane! :HYPERSL:

https://1shot2kill.pl/topic/108850-polecane-seriale-zbi%C3%B3r-netflix-inne/

Z "The Walking Dead" zgodzę się w stu procentach, chyba śmiało mogę okrzyknąć ten serial jako jeden z najlepszych na tej stronie. Zauważyłem również, że wymieniłeś "Lucyfera", ta produkcja z kolei przykuła moją uwagę i zastanawiałem się czy warto poświęcać na nią czas, ale skoro ją polecasz to czemu nie?

https://1shot2kill.pl/topic/108850-polecane-seriale-zbi%C3%B3r-netflix-inne/#findComment-9132591

Z tych, których tu jeszcze nie wymieniłeś od siebie mogę polecić serial, który jest dostępny na platformie Netflix"

"Warrior Nun"  Zainspirowany komiksami mangi serial "Warrior Nun" to historia 19-latki, która budzi się w kostnicy z szansą na nowe życie w kieszeni i fantastycznym artefaktem w plecach. Odkrywa, że należy do starożytnego zakonu, który poluje na ziemi na demony, a o jej ciało i duszę walczą potężne moce z piekła i nieba.

"Kalifat" -  Planowany atak ISIS na Szwecję łączy losy grupy kobiet, w tym matki na zakręcie, natchnionej studentki i ambitnej policjantki.

"Fauda" - Wyśmienity izraelski agent wraca do czynnej służby, by dopaść palestyńskiego bojownika, który teoretycznie miał już nie żyć. Rozpoczyna się chaotyczne polowanie.

"Słudzy Króla Midasa" -  Milioner dostaje list z pogróżkami i musi podjąć decyzję, od której zależy czyjeś życie. Inspirowany opowiadaniem Jacka Londona serial osadzony we współczesnym Madrycie.

"Uciekinierka" - Ofiara przemocy domowej opracowuje skomplikowany plan, by chronić rodzinę przed bogatym i wpływowym mężem oraz jego spragnionymi zemsty wrogami.

"Czarnobyl" -  Po wybuchu elektrowni jądrowej w Czarnobylu ratownicy poświęcają zdrowie i życie, by ratować Europę przed skutkami katastrofy.

"Gra o Tron" - Adaptacja sagi George'a R.R. Martina. W królestwie Westeros walka o władzę, spiski oraz zbrodnie są na porządku dziennym.

"Kompania Braci" - Losy Kompanii E, 506 pułku piechoty spadochronowej, 101 Dywizji Powietrznodesantowej Armii USA opowiedziane z perspektywy tych, którzy przeżyli drugą wojnę światową.

"Ostatni Taniec" - Serial dokumentalny o karierze Michaela Jordana i legendarnej drużynie Chicago Bulls z lat 90. Zawiera niepublikowane dotąd nagrania z sezonu 1997–1998.

Peaky Blinders - Należący do gangsterskiej rodziny z Birmingham Tommy Shelby usiłuje zwiększyć swoje wpływy, wykorzystując skradziony transport broni.

"Sherlock"  - John Watson jest lekarzem wojskowym, który niedawno wrócił z wojny. Gdy poznaje genialnego detektywa Sherlocka Holmesa, zaczyna pomagać mu w rozwiązywaniu zagadek kryminalnych.

"Wiedźmin" - Wiedźmin Geralt, zmutowany łowca potworów, szuka swojego miejsca w świecie, gdzie ludzie często okazują się gorsi niż najstraszniejsze monstra.

https://1shot2kill.pl/topic/108850-polecane-seriale-zbi%C3%B3r-netflix-inne/#findComment-9132593

15 minut temu, d0pa1 napisał:

Thor: Ragnarok

Oj tak, +1 byczku! :HYPERSL:

https://1shot2kill.pl/topic/108850-polecane-seriale-zbi%C3%B3r-netflix-inne/#findComment-9132594

Z seriali dołożyłbym do tej listy jeszcze "Unsolved" moim zdaniem wciąga i to bardzo. @ enderman  Uwierz, że warto poświęcić czas na "Lucyfera" Film który zrobił na mnie duże wrażenie  oprócz pierwszych 4 odcinków 5 sezonu. 

https://1shot2kill.pl/topic/108850-polecane-seriale-zbi%C3%B3r-netflix-inne/#findComment-9132595

Są wspominane seriale z najwyższej półki ale brakuje mi tu:

Prison Break'a-Losy więźniów więzienia Fox River-Michael Scofield stara się pomóc niesłusznie skazanemu  bratu uciec z więzienia

Narcos i Narcos:Meksyk- Historie dojścia do władzy i późniejsze problemy najsławniejszego handlarza narkotyków Pablo Escobara.  Narcos:Meksyk to historia rosnącego w siłę kartelu z Guadalajary.

Chłopaki z Baraków:-Ten serial zacząłem oglądać niedawno i nie mam za wiele do powiedzenia , znajomi wypowiadali się w superlatywach mi również na razie się podoba.

https://1shot2kill.pl/topic/108850-polecane-seriale-zbi%C3%B3r-netflix-inne/#findComment-9132608

Też trochę tego obejrzałem, więc również wypiszę parę ciekawych seriali oraz dodatkowo filmów ;)

Seriale:

• Sons Of Anarchy
  • The Walking Dead
  • The 100
  • Breaking bad
  • Skazany na śmierć
  • The Protector
  • Altered Carbon
  • Narcos
  • Narcos: Meksyk
  • Dom z papieru
  • Timeless
  • Wu Assassins
  • Przeklęta
  • Peaky Blinders - To akurat znudziło mi się jakoś na 3 sezonie, ale może komuś się bardziej spodoba.
  • Gra o tron
  • Lucyfer - Aktualnie oglądam i jestem na 2 sezonie.
  • Strzelec
  • Daredevil
  • Punisher
  • Iron Fist
  • Luke Cage
  • Jessica Jones
  • The Defenders

Na zielono zaznaczyłem te które wyjątkowo mi się spodobały.

Filmy:

• Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa
  • Proceder
  • Tyler Rake: Ocalenie
  • The Old Guard
  • Wanted: Ścigani
  • 6 Underground
  • Lucy - (Ostatni dzień, żeby obejrzeć na Netflix: 30 czerwca).
  • Power
  • Szybcy i wściekli
  • Ted
  • W pogoni za zemstą
  • Chętni na kasę
  • Shaft
  • The Saint
  • Point Blank
  • The Hard Way
  • Grindlocked
  • Nocny pościg
  • Bez litości
  • Acts of Vengeance
  • Miasto złodziei
  • Plan doskonały - (Ostatni dzień, żeby obejrzeć na Netflix: 30 czerwca).
  • Sługi wojny
  • Kod 8
  • Salt
  • Strzelec
  • Kontrabanda
  • Message from the King
  • Green Zone - (Ostatni dzień, żeby obejrzeć na Netflix: 30 czerwca).
  • Syn zemsty
  • Potrójna granica
  • Jestem Legendą
  • Headshot
  • W cieniu księżyca
  • TAU
  • Nie oddychaj
  • Trudny wybór
  • Snajper

Wszystko jest na netflixie 8)

https://1shot2kill.pl/topic/108850-polecane-seriale-zbi%C3%B3r-netflix-inne/#findComment-9132636

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...