Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tworzę specjalny temat, w którym możecie:

•  dzielić się opinią na temat trwającego sezonu Typerki,
    •  proponować Ligi, czy mecze z Piłki nożnej/CS:GO,
      •  proponować walki MMA/FAME MMA jak będzie, czy też UFC/BOKS, macie pomysły na jakieś większe turnieje z tej kategorii, możecie się podzielić,
        • zmiany jakie chcielibyście zobaczyć w kolejnych typowaniach np. mniej grafik, więcej tekstu lub na odwrót.

Wzór

Opinia/Propozycja:
Dodatkowe informacje:

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/

• 3 tygodnie później...

Opinia/Propozycja: Walki Fame MMA 10 i Hype MMA 1
Dodatkowe informacje: No co tu dużo pisać. Fajnie by było zobaczyć typera z walk, z Fame MMA 10 (gala bodajże w maju, więc czasu jeszcze trochę jest). A Hype MMA dałem tak o, ale raczej za późno się obudziłem bo gala jest jutro pod wieczór.

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/#findComment-9118750

• 1 miesiąc temu...

Opinia/Propozycja: Zmienić w następnej edycji na stary format typera. Sama piłka nożna
Dodatkowe informacje: Tutaj nie ma co pisać. Stare edycję były normalne. A nie to co tutaj jest w tym sezonie:  Fame, UFC czy tym podobne g..wna <_< porażka jak dla mnie

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/#findComment-9125395

• 5 tygodni później...

ODŚWIEŻAM

Liczę na jakieś opinie o sezonie, który zakończył się niedawno. W międzyczasie czekam na jakieś propozycje zmian, ponieważ chodzi mi po głowie, aby zrobić typerkę pod bukmacherkę, ale to wyjdzie z czasem.

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/#findComment-9131272

• 4 tygodnie później...

Odświeżam i zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami oraz propozycjami dot. zakończonego oraz obecnego sezonu typera, zgodnie z powyższym wzorem.

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/#findComment-9136420

Opinia/Propozycja: Na początek chciałbym napisać, że nie jestem pewny czy jest to odpowiednie miejsce do tej informacji. A mianowicie chodzi o to, że w poprzednim typerze jak był "wzór" meczy do skopiowania, to po skopiowaniu go do "swojego" posta wyglądało to normalnie, tak jak wyżej, we wzorze, czyli ładnie jedno pod drugim, wszystko od nowej linijki. A aktualnie gdy skopiuje się mecze to wygląda to tak, jak niżej umieszczony skrin. Nie wiem, czy tylko mi się tak dzieje, czy jest to wina forum, a może wzoru, cytując klasyka: "Kurłaaaaa, kiedyś to było lepieeej"

Dodatkowe informacje:

taksiedzieje.PNG

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/#findComment-9137100

6 minut temu, xRyBsoN napisał:

Opinia/Propozycja: Na początek chciałbym napisać, że nie jestem pewny czy jest to odpowiednie miejsce do tej informacji. A mianowicie chodzi o to, że w poprzednim typerze jak był "wzór" meczy do skopiowania, to po skopiowaniu go do "swojego" posta wyglądało to normalnie, tak jak wyżej, we wzorze, czyli ładnie jedno pod drugim, wszystko od nowej linijki. A aktualnie gdy skopiuje się mecze to wygląda to tak, jak niżej umieszczony skrin. Nie wiem, czy tylko mi się tak dzieje, czy jest to wina forum, a może wzoru, cytując klasyka: "Kurłaaaaa, kiedyś to było lepieeej"

Dodatkowe informacje:

taksiedzieje.PNG

Już tłumacze, jak to działa:

- od 4 kolejki używany wzór przez @ ChrZ4n1K. jest poprzez "Kod" - patrz screen na dole. Jeżeli skopiujesz z niego to tak Tobie się zrobi, jak na screenie, który przedstawiłeś, ponieważ na forum jest wyłączone formatowanie i nie przekopiowuje tego co jest w tym kodzie i tak właśnie ustawia ten tekst (tak samo masz w podaniach na admina/redaktora/moderatora, gdy kopiujesz wzór)

obraz.png.071a5f92d92e5e41e8141110d957a37c.png

- rozwiązanie tego jest proste, zaznaczasz kod na górze we wzorze i klikasz "Cytuj zaznaczenie" (screen 1), wtedy na dole w odpowiedzi pojawia się Tobie cytat. Po tym klikasz w ten zacytowany wzór i robisz CTRL C, klikasz myszką pod cytat i CTRL V. Na koniec zaznaczasz cytat we wzorze i CTRL X (gdy jest zaznaczone), tak samo jak, po czym zostanie sam cytat bez wzoru to tak samo robisz, klikając na niego i CTRL X. Na końcu będzie to wyglądało,  jak na screenie 2. Naprawdę to jest proste

obraz.thumb.png.f502bf1874fc0c7a5f2f61f8c6e84959.png

screen 1

obraz.thumb.png.890d5afb8548b74d7c1545ccc7687f7c.png

screen 2

- od 1 do 3 kolejki nie masz tego "kodu", dlatego każdemu normalnie ustawiało bez tego co masz w dodatkowych informacjach. Mam taką propozycję do @ ChrZ4n1K. , lepiej się wstrzymać z robieniem wzoru za pomocą kodu to ułatwi kopiowanie wzoru dla osób biorących udział w typowaniu (inaczej by to wyglądało, jakby było włączone formatowanie na forum, że jak skopiujesz to od razu Tobie pojawi się to samo co we wzorze).

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam.

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/#findComment-9137104

• 3 miesiące temu...

Opinia/Propozycja: Zbliża się wielkimi krokami sezon zimowy. Nie wiem jak to będzie wyglądało w kolejnym sezonie Typera ale proponuję Tobie @ ChrZ4n1K. postawić teraz na same sporty zimowe: Skoki Narciarskie, Narciarstwo alpejskie, Hokej, Łyżwiarstwo szybkie, Short Track, Biegi narciarskie, Biatlon, Zimowe Igrzyska Olimpijskie (mam nadzieję, że typerka do niej dojdzie). Stworzyłoby się ankietę i zrobiło "Zimowy sezon typera", byłaby to ciekawa odmiana tej typerki. 
Dodatkowe informacje:

TERMINARZ SKOKÓW:

Spoiler

Skoki narciarskie terminarz 2021/22:
*20 listopada 2021 - Niżny Tagił (ROSJA) - indywidualny
*21 listopada 2021 - Niżny Tagił (ROSJA) - indywidualny
*27 listopada 2021 - Ruka (FINLANDIA) - indywidualny
*28 listopada 2021 - Ruka (FINLANDIA) - indywidualny
4 grudnia 2021 - Wisła (POLSKA) - drużynowy
5 grudnia 2021 - Wisła (POLSKA) - indywidualny
*11 grudnia 2021 - Klingenthal (NIEMCY) - indywidualny
*12 grudnia 2021 - Klingenthal (NIEMCY) - indywidualny *
18 grudnia 2021 - Engelberg (SZWAJCARIA) - indywidualny
*19 grudnia 2021 - Engelberg (SZWAJCARIA) - indywidualny
29 grudnia 2021 - 6 stycznia 2022 - 70. Turniej Czterech Skoczni (NIEMCY - AUSTRIA)
*29 grudnia 2021 - Oberstdorf (NIEMCY) - indywidualny
*1 stycznia 2022 - Garmisch-Partenkirchen (Niemcy) - indywidualny
*4 stycznia 2022 - Innsbruck (Austria) - indywidualny
*6 stycznia 2022 - Bischofshofen (Austria) - indywidualny
*8 stycznia 2022 - Bischofshofen (AUSTRIA) - indywidualny
*9 stycznia 2022 - Bischofshofen (AUSTRIA) - drużynowy
15 stycznia 2022 - Zakopane (POLSKA) - drużynowy
16 stycznia 2022 - Zakopane (POLSKA) - indywidualny
*21 stycznia 2022 - Sapporo (JAPONIA) - indywidualny
*22 stycznia 2022 - Sapporo (JAPONIA) - indywidualny
*23 stycznia 2022 - Sapporo (Japonia) - indywidualny
*28 stycznia 2022 - Willingen (NIEMCY) - drużyn mieszanych
*29 stycznia 2022 - Willingen (NIEMCY) - indywidualny
*30 stycznia 2022 - Willingen (NIEMCY) - indywidualny
*4 lutego 2022 - 20 lutego 2022 - Igrzyska olimpijskie w Pekinie (CHINY)
*26 lutego 2022 - Lahti (FINLANDIA) - drużynowy
*27 lutego 2022 - Lahti (FINLANDIA) - indywidualny
*3 marca 2022 - Lillehammer (NORWEGIA) - indywidualny
*4 marca 2022 - Oslo (NORWEGIA) - drużyn mieszanych
*5 marca 2022 - Oslo (NORWEGIA) - indywidualny
*6 marca 2022 - Oslo (NORWEGIA) - indywidualny
11 marca 2022 - 13 marca 2022 - mistrzostwa świata w lotach w Vikersund (NORWEGIA)
*19 marca 2022 - Oberstdorf (NIEMCY) - indywidualny, loty
*20 marca 2022 - Oberstdorf (NIEMCY) - indywidualny, loty
*25 marca 2022 - Planica (SŁOWENIA) - indywidualny, loty
*26 marca 2022 - Planica (SŁOWENIA) - drużynowy, loty
*27 marca 2022 - Planica (SŁOWENIA) - indywidualny, loty

Wzór składałby się z 4 miejsc, które mieliby wytypować użytkownicy forum. Dodatkowo mogą zdobyć punkty, jeżeli oszacują najbliższy wynik (w metrach) skoku.

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/#findComment-9150731

• j4ckob. zmienił(a) tytuł na [STREFA TYPERA] Opinie i Propozycje
  • 5 miesięcy temu...

Czołem,
Aktualnie rozpisze tutaj dwie propozycje urozmaicenia typera.

#1 Propozycja

Opinia/Propozycja: #1 zmiana/edycja obecnego typera na inny format rozrywki jaką jest typowanie

Dodatkowe informacje:

Chce zaproponować wprowadzenie dziennego typowania pod nazwą #MójTyp, #MojaPewka, #DziennyTyp, #DziennaPewka, #PewkaDnia (nazwa do przedyskutowania). Różnica miała by wyglądać następująco, że dziennie dana osoba może dodać 1 typ z dowolnej dyscypliny/spotkania rozgrywającego danego dnia (powiedzmy doba od 6:00 do 6:00). Minimalny kurs zdarzenia wynosi 1.30. Kurs musi być potwierdzony zrzutem ekranu. Typer trwałby codziennie danego miesiąca załóżmy w styczniu od 1 do 31 więc można mieć maksymalnie 31 typów. Każda osoba biorąca udział w zabawie typera zaczynała by z 1 punktem poniżej którego nie można spaść.
 * Przykładowo 1go dnia stycznia gram spotkanie z kursem 1.5 i trafiam więc do początkowej punktacji dodaje kurs trafionego zdarzenia. 1 (początkowe punkty) + 1.5 (kurs trafionego spotkania) = 2.5 (aktualne punkty).

* 2go dnia nie grałem żadnego typu więc z naszą punktacją nic się nie dzieje, nadal posiadamy 2.5 punkta

* 3go dnia zagrałem mecz z kursem 1.4 i również go trafiam, więc idąc poprzednim krokiem dodajemy aktualne punkty do danego kursu. 2.5 + 1.4 = 3.9

* 4go dnia niestety nie poszczęściło się i nie trafiam spotkania z kursem 1.8. Przy nietrafionych typach tutaj będziemy dzielić aktualne punkty przez kurs nie trafionego spotkania. 3.8 / 1.8 = 2.2 ( zaokrąglenie do jednego miejsca po przecinku by nie robić komplikacji.)

*Dodatkowo do danego spotkania ważne jest by podać uzasadnienie swojego typu (min. 15 słów. Uzasadnienia typu Dana drużyna wygra bez problemu, rozjedzie przeciwnika bo tak uważam. Etc. Nie będą brane pod uwagę.)

Przykład:

Punktacja:

Typ:

Dyscyplina/Mecz:

Uzasadnienie:

Kurs: (screen u buka)

Spoiler

obraz.png.238a3af82b07c67ab3292eaccc6e4ce9.png

Nie będę tutaj pisać o nagrodach czy innych dodatkach. Liczę na początek na rozwinięcie typera i pchnięcie w niego trochę świeżości.

#2 Propozycja

Opinia/Propozycja: Dodanie offtopicu do typera by każdy mógł wrzucać swoje propozycje typerskie

Dodatkowe informacje:

Jak wyżej to proponuje o dodanie oficjalnego tematu by każdy użytkownik miał możliwość wrzucenia swoich kuponów/propozycji/dyskusji.

j4ckob.,

Weźmiemy to pod uwagę przy rozpoczynaniu kolejnego sezonu! 

https://1shot2kill.pl/topic/106529-strefa-typera-opinie-i-propozycje/#findComment-9235538

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...