Jump to content

Recommended Posts

Zauważyłem że wiele graczy myli pojęcia serwerowni a sieci serwerów,
z pomocą Moją i pewnych stron postaram Wam się przybliżyć pojęcie

Serwerownia - Wydzielone pomieszczenie pracy komputerów pełniących role serwerów.
Sieć Serwerów - strona/forum internetowe o danej tematyce gier (np Counter Strike , cs 2, minecraft itd)

Serwerownia 

Spoiler

image.png.69df385167adb7e405b2dc8c2108cf5e.png

Sieć Serwerów

Spoiler

5957b28e12453_sieserwerw.jpg.f78bb7d02d05be3bce6860d52bef82d2.jpg

Korzystałem z - wikipedia.pl

Sieć Serwerów - strona/forum internetowe o danej tematyce (np Counter Strike)
Fajnie ale troszke bym to zmieniła,
Po pierwsze forum internetowe nie będzie siecią serwerów, jeżeli nie będzie powiązane z jakimiś serwerami. Po drugie określenie "o danej tematyce np CS" też nie jest do końca poprawne. Forum o tematyce warzyw nie będzie siecią serwerów. Jeżeli już piszesz poradnik, precyzuj, że na myśli masz forum związane bezpośrednio z csem, do którego przynależą jakieś serwerki :>

Dnia 1.07.2017 o 16:48, Futuba napisał:

1shot1kill serwerownia

1s1k to firma hostingowa, a nie serwerownia.

Oni też dzierżawią maszyny.

Edited by Mysiu. ♥

Czepianie się słówek. Ludzie mówią serwerownia bo tak jest szybciej. Wiem, że i tak większość różnicy nie zna ale też większość nagle nie zmieni przyzwyczajenia i nie będzie mówić: "EJ GRASZ NA TEJ SIECI SERWERÓW 1SHOT2KILL?" Nie będą tak mówić, już prędzej powiedzą serwerownia. Nie mniej jednak temat dla niektórych przydatny.

21 minut temu, TeTe-_- napisał:

Czepianie się słówek. Ludzie mówią serwerownia bo tak jest szybciej. Wiem, że i tak większość różnicy nie zna ale też większość nagle nie zmieni przyzwyczajenia i nie będzie mówić: "EJ GRASZ NA TEJ SIECI SERWERÓW 1SHOT2KILL?" Nie będą tak mówić, już prędzej powiedzą serwerownia. Nie mniej jednak temat dla niektórych przydatny.

Nie jest to czepianie się  :) jest to "poradnik" z humorem.
Kto będzie chciał to wyciągnie z tego jakąś "naukę" a inny zrozumie dosłowny przekaz tematu panie poważny :D

• 2 weeks later...
  • Patryk. changed the title to Poradnik - czym jest serwerownia, a czym sieć serwerów w Counter Strike?
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...