Sadysta Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 TEDE & SIR MICH SKRRRT (2017) 1. Rezzi (lata dans) 2. Jestem jak: wooow! 3. Suczy sonar 4. Dziup L.A. 5. Eco social media 6. Traphałs 7. CTZK 8. Miauuu 9. Kevlar 10. Vvolno i nisko 11. T-Killa 12. Kusi Kusi 13. 0000001 23 czerwca 2017 roku, na światło dzienne wyszedł kolejny krążek TEDE'go. Produkcją zajął się Sir Mich, co raczej nie dziwi, a całość była tłoczona w wytwórni Wielkie Joł. Wszystkie zwrotki zostały nagrane w Polsce i Czechach. Premierowym trackiem, zapowiadającym płytę okazał się tytułowy Lata Dans. Płyta w rzeczywistości odstaje od trzynastu poprzednich. Sam autor mówi, że: „To moja najfajniejsza płyta, bo poza tym, że jest stylistycznie spójna to pierwszy raz udało mi się stworzyć specyficzny klimat od pierwszego do ostatniego kawałka”. TEDE odchodzi od "vixiarskich" brzmień i bitów, a ten krążek jest bardziej stonowany. Płyta przypomina dzieło Dwóch Sławów, "Dandys Flow". Tak samo, kilka kawałków z przytupem, jednak większość skupia się na przeżyciach twórców. TEDE idąc w ślady Kękę, jednocześnie wydaje pierwszą płytę, na którą nie dograł się żaden inny raper. Nie obyło się bez kontrowersji, jak przystało na warszawskiego rapera. Kawałek #CTZK został określony przez niektóre portale o rapie, jako kawałek promujący buty "Jordany". W teledysku, TEDE pali Yeezy Boots'y jednocześnie rapując o sneakersach "Nike". Sam raper tłumaczył się, że nie było to celowe, a sprawa rozeszła się po kościach. Generalnie bardzo podoba mi się nowa płyta. Czuć to nowe, lepsze brzmienie. Z przekonaniem mogę stwierdzić, że Jacuś im starszy, tym lepszy. Czekam na Wasze opinie. Jak zawsze pozdrawiam, ~Sadysta. aXenDev 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faber Posted July 1, 2017 Report Share Posted July 1, 2017 Płyta świetna, na pewno lepsza niż jej poprzednik "KEPTN". Do preorderu dorzucili EP-ke "Letnie Czartery", która mi akurat do gustu nie przypadła. Ulubiony kawałek: Jestem jak: wooow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapecik Posted July 2, 2017 Report Share Posted July 2, 2017 Nowej płyty nie słyszałem, ale podoba mi się jego dość stary kawałek Bezele Kochana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts