Jump to content

Recommended Posts

Z racji takiej, że na tym forum jeszcze nie widziałem takiego tematu, chcę się dowiedzieć, co o tym sądzicie.

OOBE- Wrażenie postrzegania świata spoza własnego ciała fizycznego. Osoby uważające, że doświadczyły OOBE, twierdziły, że mogły się poruszać, dokonywać obserwacji i komunikować z innymi istotami inteligentnymi, podczas gdy ich ciała spoczywały. Ezoterycy uważają, że część osób doświadcza jednego lub kilku krótkich epizodów w ciągu życia bez żadnych wyraźnych przyczyn; inni zaś deklarują umiejętność wywoływania ich świadomie, np. za pomocą medytacji . OOBE, a szerzej obenautyka, a więc sztuka podróżowania poza ciałem, wykorzystująca różne metody i techniki w celu wywoływania stanu OBE, obecnie zdobywa sobie coraz większą popularność, czego dowodem jest powstawanie wInternecie różnych portali oraz forów dyskusyjnych o tematyce OBE i LD. Istnieją osoby twierdzące, że doświadczają OOBE w czasie snu lub przy medytacji.

A wy co o tym sądzicie? Mieliście kiedyś coś takiego? wierzycie w to? 

Ja osobiście w to nie wierzę, dziś przetestuję metodę, żeby w pełni stwierdzić, ze to nie działa :<

Temat pisałem na innym forum i postanowiłem, że tu też napiszę :D

Edited by NiKo
https://1shot2kill.pl/topic/8287-oobe/

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...