Jump to content

Recommended Posts

Witam 
Z uwagi na to ,że na serwerze mnóstwo osób gra na lagach, wychodzę z propozycją wprowadzenia pewnych zmian. W pierwszej kolejności zmiana wartości max dopuszczalnego pingu na 60. Powinno to być bardzo proste do ogarnięcia-zmiana wartości w pluginie ,który już na serwerze jest. Gra ogarnia co się dzieje do około 45-50, powyżej tej wartości zaczynają dziać się "magiczne rzeczy". Miałem okazję ostatnio chwilę pograć na takim i @V3lir nagrał się fajny przykład tego jak to wpływa na rozgrywkę :https://gyazo.com/c9a4ccb6395d9d02d18c6b566403f33e  Jak widać umarł zanim wychyliłem do końca (w tym momencie nie powinienem go nawet jeszcze widzieć, widać mały kawałek modelu a on miał przewagę kąta), o szalejących hitboxach to nawet nie wspominam ^^. Kolejna sprawa to zaostrzenie kar dla klatkujących. Zgłaszałem dzisiaj takich i admin mi odpisał, że niestety nic nie zrobi ponieważ gdy ich wywali to i tak zaraz wejdą. Dlatego właśnie proponuje zaostrzenie kar do: ostrzeżenie słowne -> ban 10min -> ban 1h. Przy praktycznie każdej propozycji pojawia się argument, o lagach serwera ciekaw jestem jakim cudem to odczuwacie a nie przeszkadza wam, że co 3 gracz jest zlagowany. Jeśli ktoś ma lepszy pomysł to zapraszam do wypowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie

@ Tubis widziałeś gifa ? Mam tam 70 pingu a to jest pokazane na 1/2 prędkości. Ty większej różnicy pomiędzy 70 a 40 nie odczujesz (kwestia przyzwyczajenia) a przeciwnik tak. Admini są ale co z tego skoro nie wywalają (superpaszteta to jeszcze nie widziałem żeby nie klatkował XD) czyli co mam zgłaszać u@ i pisać kolejno skargi jak nie zaczną ich banować?

Edited by [1g]JezusChytrus
https://1shot2kill.pl/topic/53241-odrzucona-propozycja-zlagowani-gracze/

Dla mnie ten temat jest zbędny ;) Do pingu 90/100 da się normalnie grać, chyba, że ktoś ma komputer z epoki kamienia łupanego to nie Internet jest winowajcą a słaby sprzęt ? Do wyrzucania takich graczy jak piszesz są admini a teraz wg mnie jest ich w miarę sporo oraz  plugin co wyrzuca graczy, którzy mają powyżej 100+ ping ;)

Takie moje zdanie jest na ten temat. Pozdrawiam :)

videotogif_2020.12.10_00.03.30.gif

Ograniczenie pingu do max 60 to lekka przesada. Pamiętajmy, że jest to serwer publiczny i gramy dla funu :D

W dniu 12.12.2020 o 01:25, [1g]JezusChytrus napisał:

Dlatego właśnie proponuje zaostrzenie kar do: ostrzeżenie słowne -> ban 10min -> ban 1h.

1.8 Posiadanie lagów/klatek - [kick - ban 5 min. -  30 min.]

1.16 Po wielokrotnym złamaniu punktu regulaminu admin ma prawo przedłużyć karę [...]

Regulamin również zostawiamy bez zmian ^^

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...