Jump to content

Recommended Posts

Dzień dobry, dnia 9 grudnia bieżącego roku spotkałem się na discordzie z prezesem Igorem wschodzącej firmy odzieżowej o dosyć interesującej nazwie Clear Clothing. Motywem przewodnim spotkania był  wywiad na temat założenia, jak i prowadzenia firmy/marki przez młodych ambitynch biznesmenów.

K: Dzień dobry, bardzo mi miło, że zgodziłeś się na udzielenie wywiadu dla forum 1shot2kill.pl. Temat znasz, więc może na sam początek przedstawisz się czytelnikom i opowiesz o hierarchii jaka panuje w twoim zespole?

I: Dzień dobry, nazywam się Igor Ciniewski. Jestem założycielem marki Clear Clothing. W różnych sprawach związanych z prowadzeniem marki pomagają mi przyjaciele: Szymon i Kuba. Chłopaki pomagają np. w wyborze materiałów, promowaniu marki. Jeździmy na sesje zdjęciowe, gdzie Jakub jest fotografem. Przede wszystkim wspierają mnie duchowo. W działanie marki jest zaangażowane wiele osób, jednak mogę powiedzieć, że chłopaki stanowią jej dobry fundament.

K: Dziękuję, że dałeś się poznać naszym forumowiczom. Równocześnie odpowiedziałeś na moje kolejne pytanie "kto jest w twoim zespole i czym się te osoby zajmują".

K: Idąc dalej, ciekawi mnie stanowisko odnoszące się do twojego zainteresowania modą. tworzeniem marki, skąd wziąłeś pomysł na tak wielki projekt.

I: Modą zacząłem interesować się w 3 klasie gimnazjum. Obecnie mam 18 lat. Odkąd pamiętam fascynowali mnie ludzie, którzy odnieśli w swoim życiu sukces, zbudowali markę. Sam w przyszłości chciałbym stać się takim człowiekiem. I właśnie w ten sposób  powstał Clear Clothing.

K: Czyli mam rozumieć, że łączysz swoją przyszłość z wysokim rozwinięciem filrmy, możę na skalę światową?

I: Oczywiście, chcemy rozwijać firmę. Jak wiadomo, proces budowania marki jest długotrwały, wymaga czasu, pracy i zaangażowania. Jednak nie brakuje nam determinacji i chcemy dojść jak najdalej.

K: W takim  razie, co dla Ciebie stanowi największą trudnośc w prowadzeniu takiej działaności, jak radzicie sobie z wejściem do "mainstreamu"?

I: Największą trudnością jest przebicie się na rynku. Stawiamy na jakość i pomysłowe grafiki na naszych produktach. Głównym założeniem marki jest kreowanie swojego życia, spełnianie marzeń oraz bycie kreatywnym. Generalnie celujemy w młodzież jako grono odbiorców, którzy potrzebują właśnie takiego podejścia do życia.

K: Czyli najprawdopodobniej kierujecie się ku jednemu obszarowi odbiorców, czy jednak kolokwialnie mówiąc atakujecie w całą Polskę?

I: Oczywiście, że chciałbym żeby marka stała się rozpoznawalna w całej Polsce (myślę że chłopaki też), jednak jest to proces długotrwały. Na razie skupiamy się na okręgu znajomych, głównie województwo mazowieckie. Krok po kroku będziemy szli dalej.

K: Rozumiem a co robicie w kierunku tej inwazji na Polskę jeśli chodzi o Clear Clothing?

I: Staramy się uzyskiwać promotorów oraz działać w social mediach, głównie na Instagramie.

K: A powiedz jak oceniacie zainteresowania promotorów czy też sponsorów waszą firmą?

I: Lokalnie jest dosyć spore. Natomiast staramy się też docierać do rozpoznawalnych twarzy polskich social mediów.

K: Czy można się z wami jakkolwiek skontaktować w celu uzyskania dodatkowych informacji dla ludzi, którzy chcieliby spróbować swoich sił w tworzeniu własnego biznesu, bądź nawiązania współpracy?

I: Jak już wspominałem, głównie jesteśmy na Instagramie.Na bieżąco informujemy o wszystkim istotnym związanym z marką. Również tam można się z nami skontaktować. Profil nosi nazwę clear__clothing.

K: Niestety nasz czas antenowy dobiega końca, myślę jednak, że udało Ci się chociaż w małym stopniu zadowolić naszych czytelników w sprawie zakładania i prowadzenia firmy w młodym wieku. Może chciałbyś powiedzieć ostatnie dwa lub trzy słowa na zakończenie naszej rozmowy?

I: Oczywiście, zapraszam wszystkich do odwiedzenia naszego profilu na Instagramie. Sprzedaż rozpoczynamy już w styczniu. Stay Tuned, Be Clear!

K: Widzę, że finalnie postawiłeś na reklamę (haha), dziękuję za rozmowę i życzę powodzenia w rozwoju firmy!

I: Również dziękuję, było mi bardzo miło.

Wywiad przeprowadził Krzysztof Kawecki (Profesorr)
Legenda: K- Krzysztof Kawecki, I- Igor Ciniewski Prezes Firmy Clear__Clothing

Pomysłów na artykuły i wywiady mam w miarę dużo, jeżeli chcielibyście poczytać więcej dajcie znać w odpowiedziach ;)
Oczywiście krytyka, również mile widziana ^^

Edited by Profesorr
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...