Jump to content

[Odrzucona] Propozycja - Automatyczne POV

Recommended Posts

Pamiętam że była kiedyś dyskusja na temat automatycznych demek na serwerze której nie mogłem znaleźć, być może nie było to w formie postu a w luźnej duskusjii gdzieś indziej i nie pamiętam jak ostatecznie zostało to rozwiązane.

Propozycja dotyczy pluginu który automatycznie poprzez komende clienta nagrywa mu demko lokalnie w folderze cstrike gdy osoba wejdzie na serwer. Dobrze wiadomo że demko z pierwszej osoby jest najbardziej wiarygodnym źródłem w sprawie podejrzenia o czitowanie norecoil/aimbot, takie demko jest nie tylko płynniejsze od hltv ale również płynniejsze od demka nagrywanego z trzeciej osoby np przez admina. Taki plugin sprawi że podczas odwoływania się od bana podejrzany ma prawo ale nie musi wstawić takie demko z tej samej mapy na ktorej został zbanowany. Sam jestem jedną z garstki osób które wpisują record na każdej mapie by zostawić sobie pamiątke z fajnych akcji lub mieć swój dowód przy odwołaniu, taki plugin sprawi że każdy inny będzie miał taką możliwość na przedstawienie swojego demka bez konieczności pamiętania o nagrywaniu i nazewnictwie demek.

Plusy i minusy według mnie:

Plusy:

+Posiadanie dowodu w sprawach typu aimbot/psilent/nosmoke/noflash/norecoil

+Oskarżony może ale nie musi wstawić własne demko, jeśli nie wstawi, sprawa zostanie rozpatrzona posługując się inny demami: hltv lub osób trzecich.

Jeśli demko wstawi, wszystkie demka zostaną porównane ze sobą i zostaną wyciągnięte ostateczne wnioski

+Osoba nie musi pamiętać o nagrywaniu gdyż serwer wpiszę komende nagrywania za nią

Minusy:

-Może być nagrywana tylko jedna mapa, przy następnej demko zostanie nadpisane

-Admin będzie musiał rozpisać mape na ktorej oskarżony dostał bana czyli na mapie na ktorej posiada demko

-Możliwe że na słabszym sprzęcie nagrywanie demek sprawia problemy z plynnością gry ale nie mam dowodów że to prawda, gdyż osobiście nie mam jak tego sprawdzić

Także jeśli chodzi o role adminów, zostanie tak jak jest, bedą obserwować podejrzanego i nagrywać własne demko na niego ale jednocześnie będą musieli odrazu go zbanować jeszcze na tej samej mapie na której go nagrali by później podejrzany odwołując się mógł wstawić demko z tej samej mapy na której admin go nagrał i zbanował

Jest to moja opinia na ten temat, nie narzucam propozycji ale zachęcam do przedstawiania swoich opinii :)

Edited by V3lir
https://1shot2kill.pl/topic/52619-odrzucona-propozycja-automatyczne-pov/

Szczerze mówiąc na poprzedniej sieci na której adminowalem bardzo ssrawdzal więc jestem jak najbardziej Za wprowadzeniem owego pluginu. 

Jestem na TAK

Zbędne, jesli admin obserwuje gracza i podejrzewa go o wspomagacze to wlasnie on powinnien nagrac mu demko w razie gdyby gracz sie odwołał i dopiero wtedy bawic sie w rozpisywanie. 

Na serwerze sa wystarczajace lagi, nie ma potrzeby zapychac go nie potrzebnymi pluginami.

Na NIE.

Skoro to już wszystkie opinie to czas i na mnie :D
Nie widzę jakiejś specjalnej potrzeby wprowadzania auto demek. Jak sam zauważyłeś, nie jest to rozwiązanie idealne, a wprowadzać coś po prostu, żeby było jest troszkę bezcelowe/zbędne. Nasz "standardowy" system się sprawdza, a więc przy nim pozostaniemy, a każdy kto ma ochotę może nagrywać własne demka ^^

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...