Jump to content

Recommended Posts

I to mi sie podoba zmiany jak najbardziej na +

ps. @ xPtaku  zgadzam się z Mudzinkiem odkąd Adrian wróciłł są jakieś zmiany,a nie to co ty  każda propozycje graczy olewałeś i nic nie robiłeś. 

W dniu 26.10.2020 o 21:23, Adrian. napisał:

Na serwerze pojawiły się lochy. Na szybko tłumacząc lochy to zbiór misji które może wykonywać zespołowo ze swoim klanem. 

Ogólnie lochów jest 12, za pierwsze dziesięć lochów dostajecie monety, oraz exp do kasy klanu, a za dwa ostatnie dodatkowy punkt do statystyk (dodatkowy exp, oraz monety). 

Jak dokładnie działają te dodatkowe punkty? Exp i monety będą maksymalnie na 11 punktach zamiast na 10 i będą dawać więcej, czy jak? Jeśli tak, to co jak zrobimy questa nie mając expa na maxa i np. gdy będzie on na 7 punktach to zrobi się 8? Potem jak ulepszymy do 10 to pewnie nie będziemy mogli zrobić tego dodatkowego punktu bo będzie się wyświetlać, że umiejętność jest na maxa. Ogólnie jeszcze co do klanów, to nagrody za te wyzwania są ok, bo robi się to w międzyczasie, ale przydałby się lekki boost expa za wykonanie zadania, bo za wojne dostaje się po 50, a za zadanie gdzie trzeba kropnąć 10k osób jest marne 10 expa. A no i jak już daliście takie wartości expa jak 30-50 za wygraną wojnę to przydałoby się też zwiększyć progi do zdobycia poziomów bo my w drugi dzień mamy już punkty na ulepszenie całego klanu... Czasem też pojawia się bug, że nawet przy aktywnych viceliderach nie można wziąć wojny.

W dniu 26.10.2020 o 21:23, Adrian. napisał:

W dywizjach zmniejszono wymagania co do czasu online na serwerze, dzięki czemu będziecie mogli szybciej między nimi przeskakiwać.

Aktualnie czas nie ma sensu, bo na max rangę trzeba mieć tylko 20 godzin, a niektórzy już pewnie tyle mają. Kwestia dopracowania, lub wywalenia całkowitego czasu bo i tak prócz monet blokują jeszcze fragi. W sumie najlepiej w wymogach zostawić tylko monety i fragi, bo te kd ratio też jest bez sensu, chociaż wiem, że zdarzają się zawodowcy co tych progów nie zaliczą.

Na razie chyba tyle widziałem z tego co nie trybi po zmianach, ale jak coś jeszcze zobaczę to dam znać.

+EDIT

Rangi są teraz w liczbie pojedynczej, tylko ranga mendy została tak jak jest, wypadałoby to poprawić. Proponuję też te nazwy początkowe zmienić bo na pewno nikt nie chce się nazywać mendą albo dzbanem. Zresztą trochę cringem wieje jak się czyta słowo dzbaners..

Edited by Guest
17 godzin temu, KAKAROT napisał:

Jak dokładnie działają te dodatkowe punkty? Exp i monety będą maksymalnie na 11 punktach zamiast na 10 i będą dawać więcej, czy jak? Jeśli tak, to co jak zrobimy questa nie mając expa na maxa i np. gdy będzie on na 7 punktach to zrobi się 8? Potem jak ulepszymy do 10 to pewnie nie będziemy mogli zrobić tego dodatkowego punktu bo będzie się wyświetlać, że umiejętność jest na maxa. Ogólnie jeszcze co do klanów, to nagrody za te wyzwania są ok, bo robi się to w międzyczasie, ale przydałby się lekki boost expa za wykonanie zadania, bo za wojne dostaje się po 50, a za zadanie gdzie trzeba kropnąć 10k osób jest marne 10 expa. A no i jak już daliście takie wartości expa jak 30-50 za wygraną wojnę to przydałoby się też zwiększyć progi do zdobycia poziomów bo my w drugi dzień mamy już punkty na ulepszenie całego klanu... Czasem też pojawia się bug, że nawet przy aktywnych viceliderach nie można wziąć wojny.

Tak te dodatkowe punkty z lochów będą wam dawały większą ilość monet/expa, oraz większy procent na ich zdobycie. Co do reszty na ten moment jest to zrobione w założeniu że w momencie wykonania dwóch ostatnich misji klan raczej każdy będzie miał rozwinięty maksymalnie, aczkolwiek faktycznie może być tak jak mówisz że jednak ktoś zrobi szybciej, postaramy się to jakoś rozwiązać. Co do expa za wojny przyjrzymy się temu i raczej zmniejszymy ilość zdobywanego expa. Bugowi o którym wspomniałeś przyjrzymy się na dniach. W zamyśle tych lochów postawiliśmy raczej na dodatkowe zajęcie dla was niż super nagrody.

17 godzin temu, KAKAROT napisał:

Aktualnie czas nie ma sensu, bo na max rangę trzeba mieć tylko 20 godzin, a niektórzy już pewnie tyle mają. Kwestia dopracowania, lub wywalenia całkowitego czasu bo i tak prócz monet blokują jeszcze fragi. W sumie najlepiej w wymogach zostawić tylko monety i fragi, bo te kd ratio też jest bez sensu, chociaż wiem, że zdarzają się zawodowcy co tych progów nie zaliczą.

Na razie chyba tyle widziałem z tego co nie trybi po zmianach, ale jak coś jeszcze zobaczę to dam znać.

+EDIT

Rangi są teraz w liczbie pojedynczej, tylko ranga mendy została tak jak jest, wypadałoby to poprawić. Proponuję też te nazwy początkowe zmienić bo na pewno nikt nie chce się nazywać mendą albo dzbanem. Zresztą trochę cringem wieje jak się czyta słowo dzbaners..

Celowo czas ustawiliśmy na niskich wartościach aby nie sprawiał większości problemu, możliwe że zostanie całkiem wywalony tylko jeszcze nie wiem kiedy. Kd ratio raczej zostanie jak jest.

W sumie jak zmieniałem nazwy w dywizjach przeczytałem sobie Mendy jako jakieś zagraniczne słowo i dopiero teraz jak napisałeś ogarnąłem że to "Menda" jest:pepewow:

Co do nazw dywizji, jeżeli macie jakieś propozycje to dawajcie, może akurat się pojawią na serwerze :) 

1 godzinę temu, Adrian. napisał:

Co do nazw dywizji, jeżeli macie jakieś propozycje to dawajcie, może akurat się pojawią na serwerze :) 

Kolejno: Nowicjusz, Adept, Wojownik, Ekspert, Mistrz, Płatny zabójca, Morderca, Gladiator, Barbarzyńca, Dyktator, Arcyzbrodniarz.

Edited by Guest
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...