sharkowy Posted August 19, 2020 Report Share Posted August 19, 2020 (edited) No cześć, wychodzę z propozycją uczynienia klasy Oficer klasą grywalną. Aktualnie posiada jedną falę na całą rundę i jakieś tam szybkie przeładowanie. Proponowałbym dać tej klasie chociaż 2 czy 3 falę z użyciem co 20-25 sekund, a w zamian można nawet odebrać szybkie przeładowanie, bądź zmniejszyć nieco obrażenia. Jest to jedyna klasa, która mnie zainteresowała, no ale w porównaniu do innych jest po prostu słaba. Po wykorzystaniu tej jednej fali nie ma już praktycznie nic. Zmiany które proponuję nie wpłyną znacząco na rozgrywkę, a już na pewno nie uczynią z tej klasy masakratora, więc czemu nie? Edited August 19, 2020 by sharkowy KuLA♦♚ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bracket Posted August 19, 2020 Report Share Posted August 19, 2020 Z jednej strony nie jest to klasa premium żeby się tam odnawiało bo dość mocno bije z tej fali ale np dać 2x na rundę z coldownem 15 sekund ? Na 15 sek dlatego aby nie zabijać 1 gracza używając 2x umki. Jak to nie ma nic, masz przeładowanie to bardzo duża przewaga nad innymi klasami bo inni muszą mieć na to perk lub przeładowanie ze sklepu za monety co jest drogie i nie opłacalne na ten moment. I wcale nie jest to jakieś tam przeładowanie bo to naprawdę bardzo dobra umka tej klasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkowy Posted August 19, 2020 Author Report Share Posted August 19, 2020 9 minut temu, Bracket napisał: Z jednej strony nie jest to klasa premium żeby się tam odnawiało bo dość mocno bije z tej fali ale np dać 2x na rundę z coldownem 15 sekund ? Na 15 sek dlatego aby nie zabijać 1 gracza używając 2x umki. Jak to nie ma nic, masz przeładowanie to bardzo duża przewaga nad innymi klasami bo inni muszą mieć na to perk lub przeładowanie ze sklepu za monety co jest drogie i nie opłacalne na ten moment. I wcale nie jest to jakieś tam przeładowanie bo to naprawdę bardzo dobra umka tej klasy. Pamiętaj, że ta fala nie zadaje stałych obrażeń, w niektórych koksów walę po 40-50, a mam bodajże 50 inteligencji w statystyce, więc coś tu jest nie halo tak czy siak. Dla porównania Rakietnik czy jak mu tam, ma 2 rakiety z cooldown'em 3 sekundy, z których to z kolei sadzi więcej obrażeń niż fala i również zadaje obrażenia wszystkim w zasięgu rakiety. W porównaniu do innych klas również natychmiastowe przeładowanie na wiele w boju się nie zda, m.in dlatego, że z kałacha przy naparzaniu full auto za dużo nie ugrasz. ACAB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bracket Posted August 19, 2020 Report Share Posted August 19, 2020 Ale ale używając fali zadajesz DMG wszystkim którzy się znajdą w zasięgu a rakietą trzeba trafić, jeśli poleci obok to albo zada mały DMG lub wcale (miss). Wbijesz większy lvl to docenisz przeładowanie Wystarczy ogarnąć rozrzut w AK + jakiś perk np platyny do tego ta fala, klasa naprawdę dobra. Moim zdaniem co do tematu to można by dodać 1 falę co 15 sekund nic więcej bo na dużym lvlu ta klasa by była zbyt OP. Jeśli DMG fali opiera się na int to max int + np oczy filozofa i int ze sklepu, gracz na takiej klasie jest w stanie wygenerować potężny DMG w 2-3 sekundy w kilka osób ale najpierw trzeba wbić nią lvl XD Chętnie sobie wyexpie tą klasę do 250 lvla. Pzdr Bracket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkowy Posted August 19, 2020 Author Report Share Posted August 19, 2020 22 minuty temu, Bracket napisał: Ale ale używając fali zadajesz DMG wszystkim którzy się znajdą w zasięgu a rakietą trzeba trafić, jeśli poleci obok to albo zada mały DMG lub wcale (miss). Jeszcze nie widziałem, żeby rakieta wcale nie zadała dmg jeżeli ktoś znajduje się w jej polu rażenia. 23 minuty temu, Bracket napisał: Wystarczy ogarnąć rozrzut w AK + jakiś perk np platyny do tego ta fala, klasa naprawdę dobra. To może najpierw pograj tą klasą, a potem się wypowiadaj, bo idąc Twoim tokiem rozumowania, to przy obojętnie jakiej klasie wystarczy ogarnąć rozrzut broni, zdobyć jakiś prze ch*j perk i klasa staje się dobrą. 25 minut temu, Bracket napisał: Jeśli DMG fali opiera się na int to max int + np oczy filozofa i int ze sklepu, gracz na takiej klasie jest w stanie wygenerować potężny DMG Przy ok. 130 int (z perku i ze sklepu) zadawałem jakieś 110 obrażeń, potężny dmg? raczej nie. Zapominasz, że wytrzymałość gracza wpływa na obrażenia z fali jakich doznaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bracket Posted August 19, 2020 Report Share Posted August 19, 2020 Widzę twarde dyskusje do zobaczenia na servie 110 to mało ?xd Radzę dołączyć do jakiegoś klanu to zwiększysz swoje możliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
MudzineK Posted August 19, 2020 Report Share Posted August 19, 2020 (edited) Oficer robi robotę na 200+ lvl, jak inne, słaby w early, mocny w late. Docenisz później, jak będziesz się wbijał, zbijał po pół hp ponad falą i dobijał z przeładowaniem :). Miałem okazję grać Zabijaką aka czołgiem na Oficera i uwierz, jak dobrze mu fala siądzie, to nie było czego ze mnie zbierać. Edited August 19, 2020 by MudzineK xPtaku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bracket Posted August 19, 2020 Report Share Posted August 19, 2020 Przed resetem grałem około 380 lvl morderca i ktoś miał ze około 200 oficera właśnie, no to kopał ładnie z tej fali dlatego pisałem wyżej że nie ma co mieszać w tej klasie bo np mieć perk [VIP] Odrodzenie i wykosisz pol teamu. 1 Fala + machniesz z kałacha i leżą Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkowy Posted August 20, 2020 Author Report Share Posted August 20, 2020 Sorry, ale pierdzielicie głupoty. Nie będę wam tłumaczył jak działa wpływanie na obrażenia na graczu z użyciem modułu hamsandwich, bo mi się po prostu nie chce. Kończąc pitolenie zostańmy przy propozycji z tematu, dodać dwie fale z odpowiednim opóźnieniem czasowym. ACAB and oo7 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny9 Posted August 20, 2020 Report Share Posted August 20, 2020 A ta fala to nie działa tak, że im dalej, tym mniejsze obrażenia? Ja bym dodał drugą tylko z odpowiednio długim cooldownem, żeby nie dało się zabić samymi falami. Z drugiej strony to i tak wątpię aby ludzie zaczeli grać tą klasą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MudzineK Posted August 20, 2020 Report Share Posted August 20, 2020 2 godziny temu, Johny9 napisał: A ta fala to nie działa tak, że im dalej, tym mniejsze obrażenia? Ja bym dodał drugą tylko z odpowiednio długim cooldownem, żeby nie dało się zabić samymi falami. Z drugiej strony to i tak wątpię aby ludzie zaczeli grać tą klasą... Ludzie nie chcą nią grać, bo jej problem polega na tym, że na małym lvl nie jest jakaś super, a dopiero na wysokim pokazuje pazur, jak np. Amadeusz. @ m$$wołam eksperta Oficera, co lał połowę serwera ACAB and m$$ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
130. Posted August 20, 2020 Report Share Posted August 20, 2020 Moim zdaniem bez sensu takie coś, Bo wbijesz nią 200+ to uderzysz 1 fala podobijasz ak Potem uda ci się przeżyć masz 2 fale która bedzie miała mocne pierdolniecie Ewentualnie mozna zrobić ze od 140 lvl np juz masz tylko 1 fale Link to comment Share on other sites More sharing options...
m$$ Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Oficer z tą falą to mocny jest na full inta +dokupiona ze sklepu 180 obrażeń pomyśl sobie wbijasz szybko na respa używasz fali i pozamiatane oczywiście na mniejszym lvlu ciężko jest coś ugrać ale później klasa rządzi do tego jeszcze jakiś perk+int i niech lepiej nie podchodzą. Co do dwóch fal pomysł nie jest zły ale jeżeli miałby być do usunięcia bezlik ammo to odpada W dniu 19.08.2020 o 14:56, sharkowy napisał: Pamiętaj, że ta fala nie zadaje stałych obrażeń, w niektórych koksów walę po 40-50, a mam bodajże 50 inteligencji w statystyce, więc coś tu jest nie halo tak czy siak. Dla porównania Rakietnik czy jak mu tam, ma 2 rakiety z cooldown'em 3 sekundy, z których to z kolei sadzi więcej obrażeń niż fala i również zadaje obrażenia wszystkim w zasięgu rakiety. W porównaniu do innych klas również natychmiastowe przeładowanie na wiele w boju się nie zda, m.in dlatego, że z kałacha przy naparzaniu full auto za dużo nie ugrasz. Rakietnik to jest co innego, rakietą musisz wycelować jeżeli chybisz rakietą, nic nie zadasz obrażeń jeżeli zada, to tylko jednej osobie (bo chyba w parach nie chodzą ?) tutaj masz przewagę wystarczy że gracz będzie blisko dajmy mapę C4 jeżeli dobrze trafisz falą to 4-5 z fali trafisz W dniu 19.08.2020 o 16:32, sharkowy napisał: Jeszcze nie widziałem, żeby rakieta wcale nie zadała dmg jeżeli ktoś znajduje się w jej polu rażenia. To może najpierw pograj tą klasą, a potem się wypowiadaj, bo idąc Twoim tokiem rozumowania, to przy obojętnie jakiej klasie wystarczy ogarnąć rozrzut broni, zdobyć jakiś prze ch*j perk i klasa staje się dobrą. Przy ok. 130 int (z perku i ze sklepu) zadawałem jakieś 110 obrażeń, potężny dmg? raczej nie. Zapominasz, że wytrzymałość gracza wpływa na obrażenia z fali jakich doznaje. Oczywiście że tak, każda klasa posiada wytrzymałość ale tak samo jak i rakieta będzie miała mniejszy DMG przy wytrzymałości po to właśnie jest uwierz mi grałem ta klasą 2 resety temu i od full inty gra się dopiero rozpoczyna do tego co mapę inta że sklepu i miazga ?. 130 inta i tylko tyle obrażeń? Chyba że w bracketa albo w innego zabijakę MudzineK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
130. Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Dzisjaj er7 grał officerem na 56 lvl i nawalał równo więc poprostu to ty nie masz umiejetnosci a klasa jest dobra i nic nie trzeba zmieniac m$$ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkowy Posted August 22, 2020 Author Report Share Posted August 22, 2020 @ d0naciak co to Twojej notki wyżej, to właśnie próbuje im wytłumaczyć, że wytrzymałość gracza wpływa na obrażenia z fali jakich doznaje, pisałem wyżej. W dniu 21.08.2020 o 10:58, 130. napisał: Dzisjaj er7 grał officerem na 56 lvl i nawalał równo więc poprostu to ty nie masz umiejetnosci a klasa jest dobra i nic nie trzeba zmieniac Nawalał równo z kałacha i równie dobrze mógłby to robić inną klasą z kałachem, poza tym samo trafienie z fali gwarantuje fraga w tabeli z asysty, ponieważ zalicza atak jako z broni, którą aktualnie trzymamy w ręku, czyli teoretycznie mogę na koniec mapy mieć staty 50:10, choć w rzeczywistości zabiłem 10 graczy, a 40 to fragi z asysty, pierdzielisz kocopoły. Wracając do Oficera, osiągnąłem max inteligencji (100) i średnie obrażenia jakie zadaje z fali to ok. 120dmg graczom z równym bądź nieco niższym poziomem niż mój. Natomiast graczom powyżej 150 poziomu zadaje średnio po 50-70dmg. Przy poziomach powyżej 200 zadaje średnio 20-40 obrażeń. Wnioski nasuwają się same. ACAB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m$$ Posted August 23, 2020 Report Share Posted August 23, 2020 18 godzin temu, sharkowy napisał: @ d0naciak co to Twojej notki wyżej, to właśnie próbuje im wytłumaczyć, że wytrzymałość gracza wpływa na obrażenia z fali jakich doznaje, pisałem wyżej. Nawalał równo z kałacha i równie dobrze mógłby to robić inną klasą z kałachem, poza tym samo trafienie z fali gwarantuje fraga w tabeli z asysty, ponieważ zalicza atak jako z broni, którą aktualnie trzymamy w ręku, czyli teoretycznie mogę na koniec mapy mieć staty 50:10, choć w rzeczywistości zabiłem 10 graczy, a 40 to fragi z asysty, pierdzielisz kocopoły. Wracając do Oficera, osiągnąłem max inteligencji (100) i średnie obrażenia jakie zadaje z fali to ok. 120dmg graczom z równym bądź nieco niższym poziomem niż mój. Natomiast graczom powyżej 150 poziomu zadaje średnio po 50-70dmg. Przy poziomach powyżej 200 zadaje średnio 20-40 obrażeń. Wnioski nasuwają się same. Średni DMG z fali wychodzi około 130-140 gracza bez wytrzymałości do tego dokupujesz int ze sklepu wtedy fala ma DMG około 150+ Do tego jeszcze jakiś perk co dodaje int +geniusz fala może nawet po 200 Oczywiście że w @Bracketbedziesz mniej bił ponieważ on ma full wytrzymałości,ale to co tutaj opisałem to on też to poczuje ? Czasem jak fala siądzie to zabijasz 3,4 naciskając klawisz to mało? Jestem tego zdania, aby przy klasie oficer nic nie zmieniać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bracket Posted August 23, 2020 Report Share Posted August 23, 2020 Jak Erka tym kapciem top 1 zrobił na ratsie xD 6 graczy najwięcej siadło z tej fali. Szkoda że nie pamiętam kiedy to było bo bym demko wrzucił, więc nie wiem kto tu pierdzieli kocopoły. Spamowisko się tutaj robi. Każda klasa jest dobra tylko trzeba nią lvl wbić bo wiadomo że 50-100 lvlem padamy na 1-2 hity. Moim zdaniem temat wyjaśniony Pzdr ACAB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian. Posted August 23, 2020 Report Share Posted August 23, 2020 W dniu 19.08.2020 o 11:13, sharkowy napisał: No cześć, wychodzę z propozycją uczynienia klasy Oficer klasą grywalną. Aktualnie posiada jedną falę na całą rundę i jakieś tam szybkie przeładowanie. Proponowałbym dać tej klasie chociaż 2 czy 3 falę z użyciem co 20-25 sekund, a w zamian można nawet odebrać szybkie przeładowanie, bądź zmniejszyć nieco obrażenia. Jest to jedyna klasa, która mnie zainteresowała, no ale w porównaniu do innych jest po prostu słaba. Po wykorzystaniu tej jednej fali nie ma już praktycznie nic. Zmiany które proponuję nie wpłyną znacząco na rozgrywkę, a już na pewno nie uczynią z tej klasy masakratora, więc czemu nie? Klasa oficer przy tym resecie jest dość grywalna. Ma dwie ciekawe umiejętności z którymi można sporo ugrać. Jeżeli dodamy do tej klasy jedną lub dwie dodatkowe fale to klasa będzie za mocna chyba że Twoim celem jest zrobienie oficera klasą grywalną kosztem wszystkich innych klas, a tak niestety zrobić nie możemy. Jak każda klasa polegająca na rozwijaniu inteligencji na początku możesz mieć problemy, bo fala bije mało i tutaj musisz nadgonić samym kałachem i drugą umiejętnością która daje Ci szybkie przeładowanie, lecz gdy już wymaksujesz inteligencję i wlecisz w grupę osób to te obrażenia z fali sporo dają. Na ten moment propozycję odrzucam, lecz pomyślimy nad ewentualnym ulepszeniem klasy na tych niższych lvlach. m$$ , MudzineK and Bracket 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian. Posted August 23, 2020 Report Share Posted August 23, 2020 Propozycja została odrzucona! Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts