Popular Post selfie Posted January 27, 2020 Popular Post Report Share Posted January 27, 2020 Siemka, ruszyła nowa edycja "Ciekawostki o nickach" Temat polega na tym, że zadaje losowemu użytkownikowi z forum pytanie dotyczące jego nicku Oto odpowiedzi naszych użytkowników forum jak powstał ich nick oraz jakie ma znaczenie dla nich 1. @RUSEK PIETRUSEK [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: W sumie to koledzy mi wymyślili, bo wyzywałem się z ruskami w csgo xD. Jak się wkurzyłem mocno na te ścierwa, to dałem sobie nick rusekakoledzy, a wymyślili RUSEK PIETRUSEK. 2. @mehow. [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: Nick powstał od mojego imienia, czyli Michał napisane jest mehow. Kiedyś moi znajomi z USA nie potrafili powiedzieć "Ł" i zastanawiałem się, jak mają nauczyć i powiedzieć Michał? Wtedy wpadłem na pomysł, aby znaleźć jakieś angielskie słowa, które mają w sobie jakby nasze polskie "Ł". Wyszło mehow me (mnie ja czy coś takiego) how (jak itp.) i jak powie, to osoba mówiąca po angielsku fonetycznie wychodzi Michał. 3. @J3nZ3leQ [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: Mój nick wziął się od nazwiska, dodałem tylko "eQ", bo się go lepiej wymawia. Na początku był JenczeleQ, a teraz J3nZ3leQ, dodałem tylko małą zmianę w wyglądzie. 4. @KaZix. [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: Ten Nick został wymyślony przez ze mnie, a nawet jak jeszcze nie wiedziałem, że jest taka postać w grze komputerowej. Ten Nick można powiedzieć, że nic dla mnie nie znaczy tylko, bo to tylko Nick. 5. @Czajnik [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: Cóż, mój nick powstał zupełnie przypadkiem. Od wielu lat gram w gry typu FPS, a jak wszyscy wiemy, potrafią one doprowadzić do stanu wrzenia. W moim przypadku, oprócz natychmiastowej wściekłości wynikającej z zostania zabitym. Reagowałem głośno i gwiżdżąc przez zęby. Kolega w żartach nazwał mnie Czajnikiem, lekko mówiąc, to cholernie trafne spostrzeżenie. Lata minęły, agresje zastąpił śmiech, gwizdać już nie potrafię, a nick pozostał. 6. @basiaspotpiontki [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: Nick powstał bardziej z realnego świata, mieliśmy taką potężna Basie, która ważyła, no, trochę ważyła. Z racji ze od x czasu jestem na diecie wysokobiałkowej i tez się lekko zmasowałem właśnie jak wyżej wymieniona osoba, zaczęli na mnie wołać Basia/Bacha. A spotpiontki - no bo numer mieszkania to 5 ;D Skrótowo jak się dało, nie będę przynudzać. 7. @Dazaii [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: Dazaii mój nick pochodzi od takiego pana pod nazwą Dazai Osamu, jest to Japoński Powieściopisarz, który w swoich utworach przenosił doświadczenia z własnego życia i w ojczystym kraju jest kimś w stylu naszego "Adama Mickiewicza". Poznałem jego postać poprzez anime "Bungou stray dogs" gdzie pojawia się postać, która go odzwierciedla przez co, zainteresowałem się jego twórczością i biografią, a najpopularniejsze są dwa ostatnie utwory zmierzch i zatracenie (krótko po publikacji zatracenia odebrał sobie życie). Mój nick powstał właśnie z inspiracji jego osobą oraz identyfikacji się z jego charakterem, który można poczuć poprzez zgłębianie jego twórczości. 8. @Scheeroy [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: Hej, mój nick ogólnie nic nie oznacza. Wziął się z prostego niezrozumienia początku piosenki Sean Kingston - Beautiful Girls. Na początku tekstu widnieje: JR! Sean Kingston!. I właśnie to JR przyczyniło się do powstania mojego nicku. Ze słuchu wywnioskowałem, że jest to: dżej roj xD Głowa podsunęła coś w stylu Szer roj, które sobie pozamieniałem i wyszedł Scheeroy, że niby bardziej światowo nicku używam od 2007 roku, czyli dosyć długo 9. @Sudden Darkness. [P]: Skąd wziął się Twój nick, co on oznacza dla Ciebie, w jakich okolicznościach powstał? [O]: Akurat, mój nick wziął się z książki od Angielskiego. W sumie nie oznacza nic, po prostu jest ciekawym nickiem. Tak jak wspomniałem w pierwszym pytaniu, z książki od Angielskiego, a dokładnie robiliśmy zadanie, w którym trzeba było uzupełniać słówka. Pozdrawiam Dziękuję wszystkim co mieli chwilę czasu, aby odpisać i zapraszam już niedługo na kolejną porcje ciekawostek Rozmy , Nethiri , basiaspotpiontki and 10 others 5 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZix. Posted January 27, 2020 Report Share Posted January 27, 2020 Dobra robota fajnie to wygląda. selfie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RUSEK PIETRUSEK Posted January 27, 2020 Report Share Posted January 27, 2020 Fajnie to wyszło, a i jestem 1. selfie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nethiri Posted January 27, 2020 Report Share Posted January 27, 2020 Ooo, to teraz wiem skąd wziął się Twój nick @basiaspotpiontki, powiem Ci, że całkiem ciekawa historia - a mówiłam, że jesteś ulany. basiaspotpiontki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nieOgarniam. Posted January 27, 2020 Report Share Posted January 27, 2020 Ciekawe te historie hahaha w szczególności @basiaspotpiontki, hahah basiaspotpiontki and JustGirl. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macao_King.)) Posted January 31, 2020 Report Share Posted January 31, 2020 to niezła @basiaspotpiontki basiaspotpiontki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts