Jump to content

Problem z podłączeniem internetu.


kasiaa
 Share

Go to solution Solved by Olli Beste 87,

Recommended Posts

Cześć.  

Mam problem z internetem. Otóż chcę wymienić połączenie bezprzewodowe na przewodowe. Kupiłam kabel i musiałam kupić przełączkę do niego (to jest niby karta sieciowa), bo mój laptop nie ma wejścia na kabel sieciowy . 

 

Problem jest w tym, że jak podłączam kabel, to laptop go nie widzi. Sterowniki do karty zainstalowałam przez płytkę. 

 

Nie mam zielonego pojęcia co robić. Komputer mojego taty bez problemu wyłapuje kabel. 

Link to comment
Share on other sites

  • Solution

Ja mialem podobny problem , po zakupie netbooka , co sie okazalo tez nie ma wejscia na wtyczke sieciowa tylko wlan i wtyczke adpter blutooth musialem ekstra dokupic ,rowniez masz przez bluetooth  karte sieciowa podlaczona  ?,jesli tak to popatrz w tej opcji. Czy przez  USB  do wtyczki RJ45 ? Pewnie taka masz przejsciowke , posprawdzaj wszystkie porty usb w laptopie , reset routera byc moze , sterowniki . Jak masz na lapku Windowsa 10 z aktualizacja 1909 to tez moze byc kulawo 

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, PAWLO napisał:

A poszukaj najnowszych sterowników w internecie. 

To już ogarnięte. 

 

43 minuty temu, Olli Beste 87 napisał:

Ja mialem podobny problem , po zakupie netbooka , co sie okazalo tez nie ma wejscia na wtyczke sieciowa tylko wlan i wtyczke adpter blutooth musialem ekstra dokupic ,rowniez masz przez bluetooth  karte sieciowa podlaczona  ?,jesli tak to popatrz w tej opcji. Czy przez  USB  do wtyczki RJ45 ? Pewnie taka masz przejsciowke , posprawdzaj wszystkie porty usb w laptopie , reset routera byc moze , sterowniki . Jak masz na lapku Windowsa 10 z aktualizacja 1909 to tez moze byc kulawo 

No mam przez USB do wtyczki RJ45. Dostałam z nią płytkę ze sterownikami. No mam 10. 

Posprawdzam te porty i ogarnę router. Dzięki :) 

Link to comment
Share on other sites

Po ostatniej aktualizacji sporo ludzi ma wlasnie problemy z kartami dzwiekowymi , biosem itp itd .Ja zrobilem aktualizacje i narazie wszystko dziala tzn nie wiem tak do konca czy dziala wszystko  ,ale Cs i forum smiga ,a reszta to boty ;) To juz bez spamu dalej skoro smiga ,jak ta lala to sie ciesze ,ze moglem pomoc :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy.